Rekao je:PDA nije nužnoŠkobo Habu wrote: ↑15/12/2020 10:02 Suština je da je Imamović mora sa nekim u vlast. Izabrao je ono najjeftinije, ali i najpovoljnije.
SDP
-
putokaz1
#64351 Re: SDP
-
Škobo Habu
-
putokaz1
#64353 Re: SDP
To je ,ako bude te koalicije ,bivši SDP TK,ali i bivša NS TK.
Trenutno postoji samo savez SDP i NS i Medijske laži o kaoliciji s PDA,ako se laž pretvori u Istinu ,SDP i NS mogu motat kablove
-
Dr Arsla
#64354 Re: SDP
I kokosar i kifla su iz iste skole izasli i iste mentore imali.Kifla je samo mladji i to sa rukavicama radi poslove. Nikad nije odgovarao za unistavanje KK Bosna. Pametnom dostaŠkobo Habu wrote: ↑15/12/2020 10:02Stavljati Konakovića u isti rang sa kokošarem iz Banovića je krajnje neodgovorno.
Nema tu dvostruki aršina. Suština je da je Imamović mora sa nekim u vlast. Izabrao je ono najjeftinije, ali i najpovoljnije.
-
Škobo Habu
#64355 Re: SDP
Gdje ti živiš? Kakva je to dial up mreža kod tebe?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-srije ... /201214090Skupštini Tuzlanskog kantona zvanično je upućen zahtjev za sazivanje sjednice ovog zakonodavnog tijela na kojoj će biti predložena smjena trenutnog saziva Kantonalne vlade.
Opozicione stranke, odnosno Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA) i Naša stranka (NS), podržani sa dva zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) prikupili su 18 potpisa koliko je potrebno za upućivanje prijedloga za hitnu sjednicu Skupštine TK na kojoj će se razmatrati i usvajati smjena aktuelne Kantonalne vlade.
-
putokaz1
#64356 Re: SDP
Ljudi su već počeli cijepat članske i psovat sve po spisku,SDP i nekako može opstat s 3 načelnika i 3 zastupnika na TK a NS nikako
Žalosno što idu s SDA opet
SDA=PDA,možda je PDA i gore
Kod mene je BIHNET samo poslije 01.00 pa kasnim
-
sumirprimus
#64357 Re: SDP
ne znam kako su tako uskotracni i kratkovidi, ide se na obaranje sda do 2022 i gdje god moze da ih se odvoji od biudzeta jer im je to zivotna linija i najsigurniji tocak za glasacku masineriju.
pda je lokalnog karaktera, i zna svako ko je i sta je pda. no ako imas priliku skinut sda. sta sad? jebte treba va mcrtat ko na zlejinoj temi, kolke su kvote u gostima a kolke u domacim utakmicama
pda je lokalnog karaktera, i zna svako ko je i sta je pda. no ako imas priliku skinut sda. sta sad? jebte treba va mcrtat ko na zlejinoj temi, kolke su kvote u gostima a kolke u domacim utakmicama
- Leverage
#64358 Re: SDP
Kukić je na posljednjim izborima vidio da će iz raskola koji je napravio izaći poražen. Ovo je njegov labuđi pjev i pokušaj da se osveti Bakiru i njegovoj kamarili, sama činjenica da je pristao na nula ministarstava dovoljno govori.
Želim mu puno sreće da uspije u svom naumu i da za dvije godine lagano nestane sa političke scene.
SDP konačno pravi dobar politički potez ali nažalost ponovo je NS imala konkretniju inicijativu. Trebao je neko iz SDP-a da kaže da nećemo PDA ministre, a ne da se čeka Bešlagić da to traži.
Želim mu puno sreće da uspije u svom naumu i da za dvije godine lagano nestane sa političke scene.
SDP konačno pravi dobar politički potez ali nažalost ponovo je NS imala konkretniju inicijativu. Trebao je neko iz SDP-a da kaže da nećemo PDA ministre, a ne da se čeka Bešlagić da to traži.
- bunk
#64359 Re: SDP
Providno ko meduza.Onomad je Lagumdzija doveo onog stranog eksperta ne mogu mu se sjetit imena da pomogne Sdp.
Sada je trenerko pozvao poznatog socijaldemokratu iz Engleske da osmisli ove izborne i postizborne koalicije ekspert za unutrasnju politiku prof.soc.dr Ben Dover.
Sada je trenerko pozvao poznatog socijaldemokratu iz Engleske da osmisli ove izborne i postizborne koalicije ekspert za unutrasnju politiku prof.soc.dr Ben Dover.
- Leverage
#64360 Re: SDP
Pusti ti Alastaira Campbella i Bena Dovera nego reci gdje još niste smotali šnjure 
- bunk
- vatrogasac
#64362 Re: SDP
PDA se odrekla ministarskih pozicija, ali je tražila pozicije u organima uprave, agencijama i javnim preduzećima i dobila što me ne čudi jer to nije stranka nego grupa koja po odborima i kancelarijama ganja pozicije i funkcije. Nešto daleko gore od Lijanovićeve Narodne stranke "Radom za boljitak".
- Leverage
#64363 Re: SDP
Interesantno je kako su od grupacije koja je (u okviru SDA) držala sve poluge vlasti na kantonu postali grupa koja nešto ganja na nivou C ili D kategorije, tj. po odborima i kancelarijama.vatrogasac wrote: ↑15/12/2020 15:23PDA se odrekla ministarskih pozicija, ali je tražila pozicije u organima uprave, agencijama i javnim preduzećima i dobila što me ne čudi jer to nije stranka nego grupa koja po odborima i kancelarijama ganja pozicije i funkcije. Nešto daleko gore od Lijanovićeve Narodne stranke "Radom za boljitak".
- vatrogasac
#64364 Re: SDP
Neće oni C i D. Hoće pozicije i funkcije.Leverage wrote: ↑15/12/2020 16:23Interesantno je kako su od grupacije koja je (u okviru SDA) držala sve poluge vlasti na kantonu postali grupa koja nešto ganja na nivou C ili D kategorije, tj. po odborima i kancelarijama.vatrogasac wrote: ↑15/12/2020 15:23PDA se odrekla ministarskih pozicija, ali je tražila pozicije u organima uprave, agencijama i javnim preduzećima i dobila što me ne čudi jer to nije stranka nego grupa koja po odborima i kancelarijama ganja pozicije i funkcije. Nešto daleko gore od Lijanovićeve Narodne stranke "Radom za boljitak".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kadrija ... /201214161

- Ja_Ja
#64365 Re: SDP
Od svoje 18 do 30 godine sam bio clan SDP-a. Nikada se nisam kandidovao niti za jednu funkciju niti sam pretendova i gurao se za iste. Uvijek sam volontirao gdje god sam mogao da pomognem kampanje SDP-ovih kandidata te promovirao politicku ideologiju SDP-a. Sve to do izborne farse Niksica i toboze reforme SDP-a koja je bila sve ali najmanje reforma.
I dan danas mi je politicka ideologija lijevo od centra i podrzavam i zivim po tim nekim politickim postulatima SDP-a, ALI mi se gade istupi poput ovog danasnjeg u kojem je Mijatovic trazio ostavku Bisere Turkovic ili onog od prije par sedmica Becirovica u kojem se zali na ulogu SDP-a u cetvorci. Nedostatak konzistentne politike SDP-a je postao kriminalan, nedostatak osjecaja za trenutak zabrinjavajuci, a manjak osjecaja za drzavnicke politike se moze okarakterisati ocajnim.
Covjek se sve nada da se dotaklo dno i da se samo moze naprijed. No svaki put iskoci neki kepec koji pokusava da gradi politicku karijeru valjajuci gluposti. SDP mora da provede potpunu reformu sto prije inace ovo sve nema smisla.
I dan danas mi je politicka ideologija lijevo od centra i podrzavam i zivim po tim nekim politickim postulatima SDP-a, ALI mi se gade istupi poput ovog danasnjeg u kojem je Mijatovic trazio ostavku Bisere Turkovic ili onog od prije par sedmica Becirovica u kojem se zali na ulogu SDP-a u cetvorci. Nedostatak konzistentne politike SDP-a je postao kriminalan, nedostatak osjecaja za trenutak zabrinjavajuci, a manjak osjecaja za drzavnicke politike se moze okarakterisati ocajnim.
Covjek se sve nada da se dotaklo dno i da se samo moze naprijed. No svaki put iskoci neki kepec koji pokusava da gradi politicku karijeru valjajuci gluposti. SDP mora da provede potpunu reformu sto prije inace ovo sve nema smisla.
- Leverage
#64366 Re: SDP
Pa to su C i D kategorija funkcija.vatrogasac wrote: ↑15/12/2020 16:43Neće oni C i D. Hoće pozicije i funkcije.Leverage wrote: ↑15/12/2020 16:23Interesantno je kako su od grupacije koja je (u okviru SDA) držala sve poluge vlasti na kantonu postali grupa koja nešto ganja na nivou C ili D kategorije, tj. po odborima i kancelarijama.vatrogasac wrote: ↑15/12/2020 15:23
PDA se odrekla ministarskih pozicija, ali je tražila pozicije u organima uprave, agencijama i javnim preduzećima i dobila što me ne čudi jer to nije stranka nego grupa koja po odborima i kancelarijama ganja pozicije i funkcije. Nešto daleko gore od Lijanovićeve Narodne stranke "Radom za boljitak".
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kadrija ... /201214161
![]()
- bunk
#64368 Re: SDP
Oj zito sace levhatora opet instalirat za direktora 
- Leverage
#64369 Re: SDP
Kažeš da je narod na izborima "rekao svoje". Zanima me koji su to konkretno uspjesi SDA na TK?
Tuzla - ćorak (gradonačelnik i vijeće)
Lukavac - ćorak (oboje)
Gradačac - ćorak (oboje)
Gračanica - ćorak (oboje)
Srebrenik - ćorak (oboje)
Kalesija - ćorak (oboje)
Čelić - ćorak (oboje)
Sapna - ćorak (oboje)
Kladanj - ćorak (oboje)
Živinice - gradonačelnik, vijeće upitno
Doboj Istok - načelnik, vijeće vjerovatno ćorak
Banovići - načelnik, vijeće ćorak
Teočak - oboje
Narod je rek'o - iđete u hopoziciju.
Lukavac - ćorak (oboje)
Gradačac - ćorak (oboje)
Gračanica - ćorak (oboje)
Kalesija - ćorak (oboje)
Čelić - ćorak (oboje)
Sapna - ćorak (oboje)
Kladanj - ćorak (oboje)
Banovići - načelnik, vijeće ćorak
Teočak - oboje
Narod je rek'o - iđete u hopoziciju.
-
tutku
#64370 Re: SDP
Lijepo napisano.Ja_Ja wrote: ↑15/12/2020 16:48 Od svoje 18 do 30 godine sam bio clan SDP-a. Nikada se nisam kandidovao niti za jednu funkciju niti sam pretendova i gurao se za iste. Uvijek sam volontirao gdje god sam mogao da pomognem kampanje SDP-ovih kandidata te promovirao politicku ideologiju SDP-a. Sve to do izborne farse Niksica i toboze reforme SDP-a koja je bila sve ali najmanje reforma.
Zna li neko sta je zavrsio Irfan Cengic i gdje je zavrsio faks? Koliko vidim on je pravnik?
-
putokaz1
#64371 Re: SDP
Leverage wrote: ↑15/12/2020 23:06 Kažeš da je narod na izborima "rekao svoje". Zanima me koji su to konkretno uspjesi SDA na TK?
Lukavac - ćorak (oboje) Vijeće PDA što ti dodje na isto kao SDA,šta je Suad Salibašić nego SDA,da nije možda LJEVIČAR
Gradačac - ćorak (oboje)
Gračanica - ćorak (oboje) Ako Daso uzme SBIH umjesto tradicionalne SDA
Kalesija - ćorak (oboje) SDA vodi s Pola glasa više
Čelić - ćorak (oboje) SDA ima vijeće
Sapna - ćorak (oboje)
Kladanj - ćorak (oboje) Vidjet ćemo
Banovići - načelnik, vijeće ćorak-SDA+SD imaju većinu i u vijeću tijesnu
Teočak - oboje
Narod je rek'o - iđete u hopoziciju.Ako će nam PDA vladat,Nedaj Bože Nikom,Vratite nam SDA
-
putokaz1
#64372 Re: SDP
To je kaop da Vučića obaraš RADIKALIMAsumirprimus wrote: ↑15/12/2020 13:27 ne znam kako su tako uskotracni i kratkovidi, ide se na obaranje sda do 2022 i gdje god moze da ih se odvoji od biudzeta jer im je to zivotna linija i najsigurniji tocak za glasacku masineriju.
-
EME91
#64373 Re: SDP
U Sarajevu je prepoznat kao neko ko ga ne moze zavrsiti te ga shodno tome nije zavrsio ovdjetutku wrote: ↑15/12/2020 23:21Lijepo napisano.Ja_Ja wrote: ↑15/12/2020 16:48 Od svoje 18 do 30 godine sam bio clan SDP-a. Nikada se nisam kandidovao niti za jednu funkciju niti sam pretendova i gurao se za iste. Uvijek sam volontirao gdje god sam mogao da pomognem kampanje SDP-ovih kandidata te promovirao politicku ideologiju SDP-a. Sve to do izborne farse Niksica i toboze reforme SDP-a koja je bila sve ali najmanje reforma.
Zna li neko sta je zavrsio Irfan Cengic i gdje je zavrsio faks? Koliko vidim on je pravnik?
Ko kaze da ga je zavrsio bilo gdje ? Mozda na Palama. Ne znam
- bunk
#64374 Re: SDP
Polugo,znas ti na sta sam mislio,bacanje prasine u oci nikad nije taktika dugog vijeka.
-
Škobo Habu