Zar imamo evanđeosku crkvu tu.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ExNihilo
#49001 Re: Zeničani
Gledam ovu sliku što si postavio.
-
Satori
#49002 Re: Zeničani
Zar ova Evandjeoska crkva nije preko puta KPZ?
Ili sam pobrkala nesto
Ili sam pobrkala nesto
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#49003 Re: Zeničani
Hvala.
Cuj Evandjeoska crkva
Cuj Evandjeoska crkva
- phillie
#49004 Re: Zeničani
Valjda preselili, ili im je to istureno odjeljenje. Multi kulti Crkvice.
Sto se tice sadnje stabala, cini mi se da je ostao jos ovaj dio do rijeke od mostica pa do skretanja na novu pjesacku stazu, da cijela setnica bude "pokrivena" stablima...Nakon nekoliko godina mogli bi i na taj dio postaviti koju klupu. Primjetio sam da su se i stanari pojedinih zgrada sticali da srede oko zgrade, sadnjom cvijeca, borova i drveca...respekt.
Crkvice nisu sto su bile, a cuo sam ni Blatusa...primat su preuzela neka druga naselja.
Sto se tice sadnje stabala, cini mi se da je ostao jos ovaj dio do rijeke od mostica pa do skretanja na novu pjesacku stazu, da cijela setnica bude "pokrivena" stablima...Nakon nekoliko godina mogli bi i na taj dio postaviti koju klupu. Primjetio sam da su se i stanari pojedinih zgrada sticali da srede oko zgrade, sadnjom cvijeca, borova i drveca...respekt.
Crkvice nisu sto su bile, a cuo sam ni Blatusa...primat su preuzela neka druga naselja.
Last edited by phillie on 15/12/2020 15:41, edited 2 times in total.
-
Nivelacija
#49005 Re: Zeničani
Napravit sta sadržaja bazeni zatvoreni aqua park, pojacati rasvjetu, jos jedno modernije djecije igralište, odrzavati korito Babine i travnjake, zamjeniti azbestne krovove po crkvicama i one fasade kod kruznog rijesiti i elitno naselje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49006 Re: Zeničani
Znaci nista od zgrada tu na lijevoj obali, trola @Bobi 
- phillie
#49007 Re: Zeničani
Kad je "onaj cije ime ne smijemo spomenuti" imao provjeren info ?

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49008 Re: Zeničani
Ma to i Kembridz se ne smije dirati, to su simboli grada.
- ExNihilo
#49009 Re: Zeničani
Šteta što ovaj teren za boćanje nije održavan. Nekako je bilo lijepo poredano: teren za boćanje za građane treće životne dobi, pa igralište za djecu s roditeljima druge životne dobi, i onda basket za prvu životnu dob. 
Crkva 20 metara od džamije, a niko i ne zna da je tu, ako je uopće tu.
Hajd sine napravi mesdžid u radijusu od pet kilometara od crkve bilo gdje u Evropi bez nacionalne rasprave, a pogotovo kod naših tolerantnih komšija.
Naselju fali jedna ozbiljnija fast foodara i to je to.
Crkva 20 metara od džamije, a niko i ne zna da je tu, ako je uopće tu.
Naselju fali jedna ozbiljnija fast foodara i to je to.
-
Tempo
- ZeModerator
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49011 Re: Zeničani
I malo bolja kafana u rangu onih jacih u gradu, ono u fazonu da te ne grize savjest sto nisi izasao u daGra, nego koja ce privlaciti raju iz drugih dijelova grada. Recimo kao sto je to Gatto Novoj Zenici, Stari Sat/Passage Meokusnicama i sl....
-
Nivelacija
#49012 Re: Zeničani
Ima li ko sa Bilinog Polja? Sve sami Crkvičani.. 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49014 Re: Zeničani
Sta Gracki park? Zar nije to sto se planira na mjestu Denara i Sabeta?
- ExNihilo
#49015 Re: Zeničani
I ja sam to kontao, ali sekptičan sam da će raja iz grada ikada dolaziti u Crkvice na izlazak, ma šta da se otvori. Ne može ni poluozbiljan restoran ovdje uspjeti iz nekog razloga, samo je klošarenje u Monaku stabilan biznis._BataZiv_0809 wrote: ↑15/12/2020 15:51I malo bolja kafana u rangu onih jacih u gradu, ono u fazonu da te ne grize savjest sto nisi izasao u daGra, nego koja ce privlaciti raju iz drugih dijelova grada. Recimo kao sto je to Gatto Novoj Zenici, Stari Sat/Passage Meokusnicama i sl....
- phillie
#49016 Re: Zeničani
Sam teren kao teren je u dobrom stanju. Ljeti se cesto bocha tu. Prostorije u sklopu terena su druga prica. Igralistu za djecu fali nekoliko stabala da pravi hlad, jer je bas na brisanom prostoru. Kosarkaskom igralistu normalno fale koseviExNihilo wrote: ↑15/12/2020 15:44 Šteta što ovaj teren za boćanje nije održavan. Nekako je bilo lijepo poredano: teren za boćanje za građane treće životne dobi, pa igralište za djecu s roditeljima druge životne dobi, i onda basket za prvu životnu dob.
Crkva 20 metara od džamije, a niko i ne zna da je tu, ako je uopće tu.Hajd sine napravi mesdžid u radijusu od pet kilometara od crkve bilo gdje u Evropi bez nacionalne rasprave, a pogotovo kod naših tolerantnih komšija.
Naselju fali jedna ozbiljnija fast foodara i to je to.![]()
Jos bi se ondje izmedju rijeke i kosarkaskog igralista moglo napraviti jedno igraliste sa umjetnom travom (kao kod Turske cesme sa visokom ogradom), ima prostora i leglo bi k'o budali samar.
Prostor ispod dzamije ne treba dirati, jer je on rezervisan za "zimske radosti" malisana i dobra staza za sankanje
Mekdolans treba poslati u BR
- ExNihilo
#49017 Re: Zeničani
Mislio sam da su koševi ponovo stavljeni? Onaj kod Doma za stara lica je funkcionalan. I u pravu je Nivelacija, treba srediti korito Babine.phillie wrote: ↑15/12/2020 15:58Sam teren kao teren je u dobrom stanju. Ljeti se cesto bocha tu. Prostorije u sklopu terena su druga prica. Igralistu za djecu fali nekoliko stabala da pravi hlad, jer je bas na brisanom prostoru. Kosarkaskom igralistu normalno fale koseviExNihilo wrote: ↑15/12/2020 15:44 Šteta što ovaj teren za boćanje nije održavan. Nekako je bilo lijepo poredano: teren za boćanje za građane treće životne dobi, pa igralište za djecu s roditeljima druge životne dobi, i onda basket za prvu životnu dob.
Crkva 20 metara od džamije, a niko i ne zna da je tu, ako je uopće tu.Hajd sine napravi mesdžid u radijusu od pet kilometara od crkve bilo gdje u Evropi bez nacionalne rasprave, a pogotovo kod naših tolerantnih komšija.
Naselju fali jedna ozbiljnija fast foodara i to je to.![]()
![]()
![]()
Jos bi se ondje izmedju rijeke i kosarkaskog igralista moglo napraviti jedno igraliste sa umjetnom travom (kao kod Turske cesme sa visokom ogradom), ima prostora i leglo bi k'o budali samar.
Prostor ispod dzamije ne treba dirati, jer je on rezervisan za "zimske radosti" malisana i dobra staza za sankanje![]()
- phillie
#49018 Re: Zeničani
Cini mi se da su iskrivljeni ili cak skinuti. Kod Doma su ok i srecom prezivljaju i koriste se.
-
sale07
#49019 Re: Zeničani
Ima ima
- ExNihilo
#49020 Re: Zeničani
Jebe se vama, vi imate čikene za marku tu. 
- phillie
-
veliki_ah
#49022 Re: Zeničani
Drvece koje je posadjeno prije 2 godine je uglavnom jaknulo i bas sam neki dan prolazio i gledam da su sad dovoljno jaki da ih se ne moze ni cupati. Ovo sto je posadjeno prosle i ove godine, ako prezivi ovu zimu valjace. Takodjer, dosta ih se i osusilo sto je sadjeno duz setnice, ali to tako ide. Sto se tice gradnje, ja vjerujem da bi tu davno napravili zgrade da se smije i moze, ali vjerujem da ima neki razlog sto su i komunisti novo naselje pravili gore na nasipu. Nek ostave ovako i odrzavaju i bice super. Ljetos sam vidjao ljude koji iz grada dodju da tuda setaju. Crkvice (pogotovo ko zivi blize rijeci) imaju pravo blago u ovoj setnici. @bato je i meni komsija, tako da @anex mora da se znamo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49023 Re: Zeničani
Bili su nekad ranih 2000tih jaki Casanova i Merlin, pa i Monaco je imao svoj prime malo prije, a danas ga jedino vadi parking.
Jebiga ne bih ni ja iz grada dolazio u PP koji vise odgovara pijaci Arizona ili u zadimljenu Academiju ni u one kronerske Mon Blan i kompaniju, a ni Pronto nije bas na nekom glasu. Jedino Friends malo odskace, ali on je nivo kafica u Dzananovicu i naravno Verdi, ali on je svakako na granici
Ali kad bi se otvorila neka šminka sto bi ovdasnja raja percipirala kao in mjesto za biti vidjen, bilo bi krcato u to sam uvjeren. Samo je pitanje gdje
- phillie
#49024 Re: Zeničani
To sto bi se otvorilo, moralo bi biti u sklopu neke zgrade, sto je odmah ogranicavajuci faktor.
Idealno bi bilo kad bi se Paviljon "upgrade-ovao" jer jedino tu vidim mjesto za neko kvalitetnije ugostiteljsko zdanje. (i da se zatvori PP, da ne kvari ugodjaj
)
Idealno bi bilo kad bi se Paviljon "upgrade-ovao" jer jedino tu vidim mjesto za neko kvalitetnije ugostiteljsko zdanje. (i da se zatvori PP, da ne kvari ugodjaj
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#49025 Re: Zeničani
Ja kad bih ga pravio, bilo bi to na mjestu praonice ZFF Radial, Pilicare i onih garaza.
Sve znaci ono poravnat, iskopat podzemnu etazu parkinga, zatim dici zid prema Monacu, napravit objekat mozda cak i
P+2 da ima centralnu aulu i gore balkoni, dobar parking, otvoren pogled prema Penzionerskom domu, izolacija da moze radit vas noc, dupla vrata naravno. Iz svakog dijela grada tu si vrlo brzo autom, mislim da bi to bilo topic.
Masta moze svasta
Sve znaci ono poravnat, iskopat podzemnu etazu parkinga, zatim dici zid prema Monacu, napravit objekat mozda cak i
P+2 da ima centralnu aulu i gore balkoni, dobar parking, otvoren pogled prema Penzionerskom domu, izolacija da moze radit vas noc, dupla vrata naravno. Iz svakog dijela grada tu si vrlo brzo autom, mislim da bi to bilo topic.
Masta moze svasta