De nam onda ti lijepo protabiri sta je Zoki htjel kast a nije, i opet, Zoki vec ima istoriju izjava koje nisu bas dobro prihvacenje kao i zaobilazenje BH institucija u komunikaciji. Tako, mani se molim te Zokija.dalmatinka wrote: ↑14/12/2020 20:32Nemoj molim te mene trpati uz HDZ - ta nisam. Nemam se zašto ograditi od Zokija jer on definitivno nije rekao ništa slično onome kako su to interpretirali vaši političari, a o
tzv. novinarima ne bih riječi trošila. Poslušaj ili pročitaj nekoliko puta pa možda shvatiš ako budeš htio, ali mi nešto govori da nećeš htjeti shvatiti.
Desavanja u Hrvatskoj
-
detroit-mercy
#20151 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
detroit-mercy
#20152 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I ona dva kmekavca koji izgleda ne znaju usta otvorit a da prvo ne odlete u Zg ili Bg da pitaju smiju limO k3 wrote: ↑14/12/2020 20:36Ko te stavlja u HDZ , gdje sam napisao ??dalmatinka wrote: ↑14/12/2020 20:32Nemoj molim te mene trpati uz HDZ - ta nisam. Nemam se zašto ograditi od Zokija jer on definitivno nije rekao ništa slično onome kako su to interpretirali vaši političari, a o
tzv. novinarima ne bih riječi trošila. Poslušaj ili pročitaj nekoliko puta pa možda shvatiš ako budeš htio, ali mi nešto govori da nećeš htjeti shvatiti.
Mislim da je dosta uplitanja susjedne hrvatske u politiku Bosne i Hercegovine .... iskreno pun mi je k... i Srbije i hrvatske
- dalmatinka
- mO k3
#20154 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ono jednom Zoki rekao Bosna i Hercegovina je shit država ....
Pa ponovo kažem pa vi drugari u hrvatsku na more trpajte im pare u džepove
[/quote]
Naravno da ima , iskreno meni ne bi padalo na pamet da se miješam u unutrašnju politiku susjedne države .... zapravo boli me ona stvar šta se tamo dešava kao i u Srbiji uključim se onda kada nam “dobronamjerni” susjedi upute neku poruku iz čista mira
Pa ponovo kažem pa vi drugari u hrvatsku na more trpajte im pare u džepove
Ima i ta mjesta.dalmatinka wrote: ↑14/12/2020 20:40 [quote="mO k3" post_id=17007129 time=<a href="tel:1607974577">1607974577</a> user_id=156806]
Ko te stavlja u HDZ , gdje sam napisao ??
Mislim da je dosta uplitanja susjedne hrvatske u politiku Bosne i Hercegovine .... iskreno pun mi je k... i Srbije i hrvatske
[/quote]
Naravno da ima , iskreno meni ne bi padalo na pamet da se miješam u unutrašnju politiku susjedne države .... zapravo boli me ona stvar šta se tamo dešava kao i u Srbiji uključim se onda kada nam “dobronamjerni” susjedi upute neku poruku iz čista mira
-
Cassius Longinus
#20155 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dakle ti si zaozbiljno protumačio Zokijevu izjavu u stilu da se Bosanci(a to valjda znači samo Bošnjaci) ne peru i ne koriste sapun? Dakle sapun ono palmolive/ lahor/ dove..detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 20:37De nam onda ti lijepo protabiri sta je Zoki htjel kast a nije, i opet, Zoki vec ima istoriju izjava koje nisu bas dobro prihvacenje kao i zaobilazenje BH institucija u komunikaciji. Tako, mani se molim te Zokija.dalmatinka wrote: ↑14/12/2020 20:32Nemoj molim te mene trpati uz HDZ - ta nisam. Nemam se zašto ograditi od Zokija jer on definitivno nije rekao ništa slično onome kako su to interpretirali vaši političari, a o
Metafora je očita pučkoškolcu, ili bi barem trebala biti pa tako su moguća tri scenarija;
1.Ljudi nisu poslušali ni pročitali što je rekao i kontekst
2. Poslušali su ali su bolno zlonamjerni i manipuliraju
3. Glupi su ko tenk, T-55, ugašeni, zarđali.
- mO k3
#20156 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hajde da tumačimo ovu izjavu ... dobronamjerna ??

-
detroit-mercy
#20157 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zaboravio si;Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 20:53Dakle ti si zaozbiljno protumačio Zokijevu izjavu u stilu da se Bosanci(a to valjda znači samo Bošnjaci) ne peru i ne koriste sapun? Dakle sapun ono palmolive/ lahor/ dove..detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 20:37De nam onda ti lijepo protabiri sta je Zoki htjel kast a nije, i opet, Zoki vec ima istoriju izjava koje nisu bas dobro prihvacenje kao i zaobilazenje BH institucija u komunikaciji. Tako, mani se molim te Zokija.dalmatinka wrote: ↑14/12/2020 20:32
Nemoj molim te mene trpati uz HDZ - ta nisam. Nemam se zašto ograditi od Zokija jer on definitivno nije rekao ništa slično onome kako su to interpretirali vaši političari, a o
Metafora je očita pučkoškolcu, ili bi barem trebala biti pa tako su moguća tri scenarija;
1.Ljudi nisu poslušali ni pročitali što je rekao i kontekst
2. Poslušali su ali su bolno zlonamjerni i manipuliraju
3. Glupi su ko tenk, T-55, ugašeni, zarđali.
4. UZP
-
statixx
#20158 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Treba samo dobro nasapunjati Yugu 45 i bice sve ok. 
- dalmatinka
- mO k3
#20160 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ponovo si se našla prozvata ...
-
detroit-mercy
#20161 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne nego onom pilotu iznad.
Samo pogledaj ko se brine o Bosni, Vucic, Vulin, Zoki, Plenki, i jos masa njih pored, sve kurac do kurca, Jer stvarno tim likovima sve potamam u njihovim drzavama pa non stop nesto pametuju. Jesu toliko uspjesni u svojim drzavama, jesu li stvorili pravednda i prosperitetna drustva pa hoce i nama da pokazu kako se to radi
- dalmatinka
#20162 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne, nego umirem od smijeha.mO k3 wrote: ↑14/12/2020 21:23Ponovo si se našla prozvata ...
- Kolinda
#20163 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja sam definitivno uvjeren da nisu shvatili, 
-
Cassius Longinus
#20164 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jesi mi ga zavukao/la svaka čast..dakle shvatio si na način da Bošnjaci ne vode osobnu higijenu, tj Zoka uzepeovac im volšebno poručuje da se peru.detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 21:31Ne nego onom pilotu iznad.
Samo pogledaj ko se brine o Bosni, Vucic, Vulin, Zoki, Plenki, i jos masa njih pored, sve kurac do kurca, Jer stvarno tim likovima sve potamam u njihovim drzavama pa non stop nesto pametuju. Jesu toliko uspjesni u svojim drzavama, jesu li stvorili pravednda i prosperitetna drustva pa hoce i nama da pokazu kako se to radiIli su jednstavno politicki patuljci na tom nekom politickom nebu pa onda hrane svoje edipovske komplekse na onome na kome im je najlakse. Iskreno, pun mi vise kurac i Hrvatske i Srbije i njihove brige, patronaze, pomoci, savjetovanja i sl. Jedna, tipicna diktatura, druga zadnji kurac u EU ali se umislili da su veoma bitni cimbenici.
-
detroit-mercy
#20165 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Higjenske navike su promjenljive vidimo to kroz istoriju, samo priupitaj babu kako je do skora odrzavala higjenu gujice.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 22:07Jesi mi ga zavukao/la svaka čast..dakle shvatio si na način da Bošnjaci ne vode osobnu higijenu, tj Zoka uzepeovac im volšebno poručuje da se peru.detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 21:31Ne nego onom pilotu iznad.
Samo pogledaj ko se brine o Bosni, Vucic, Vulin, Zoki, Plenki, i jos masa njih pored, sve kurac do kurca, Jer stvarno tim likovima sve potamam u njihovim drzavama pa non stop nesto pametuju. Jesu toliko uspjesni u svojim drzavama, jesu li stvorili pravednda i prosperitetna drustva pa hoce i nama da pokazu kako se to radiIli su jednstavno politicki patuljci na tom nekom politickom nebu pa onda hrane svoje edipovske komplekse na onome na kome im je najlakse. Iskreno, pun mi vise kurac i Hrvatske i Srbije i njihove brige, patronaze, pomoci, savjetovanja i sl. Jedna, tipicna diktatura, druga zadnji kurac u EU ali se umislili da su veoma bitni cimbenici.
UZP je ipak nesto vjecno
-
detroit-mercy
- Kolinda
#20167 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znači i ti si jedan od njih, čestitamdetroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 22:37Jesi moro telefonirat u Zg prije nego sto si sta napisao ili vas puste da napisete makar po prostu recenicu, onako iz svoje glave.
-
Cassius Longinus
#20168 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Bez veze, nesuvislo totalno. Al zavuko si mi svjetski po sapunđijskim kriterijima ovog foruma, imaš Palomu na akciji. Ima i Lahor al bojkotuje se UZP-ovce pa jbg.detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 22:36Higjenske navike su promjenljive vidimo to kroz istoriju, samo priupitaj babu kako je do skora odrzavala higjenu gujice.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 22:07Jesi mi ga zavukao/la svaka čast..dakle shvatio si na način da Bošnjaci ne vode osobnu higijenu, tj Zoka uzepeovac im volšebno poručuje da se peru.detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 21:31
Ne nego onom pilotu iznad.
UZP je ipak nesto vjecnopriceless
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#20169 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ahem....
- Point.
#20171 Re: Desavanja u Hrvatskoj
25 godina nije smetalo, sad kada su apetiti porasli u HDZ pa kad su ispušili na izborima onda kuknjava i izmišljaju kojekakve legitimne predstavnike. Kada je Čović pobijedio 2014 onda je sve bilo udure. Kad prema istom IZ i istim pravilima izgubi onda mu ne valja. U prevodu, ja kad pobjeđuje zakon je dobar, kada ne onda je majorizacija. Ne mere tako.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 19:07Pa valjda ako postoji hrvatski član Predsjedništva onda većina glasova koje daju Hrvati, pa taman to bio i Bošnjak/Srbin. Iako naravno formulacija "član iz redova hrvatskog naroda" omogućuje da se bira Komšić. Al dobro, koliko vidim, u tri mandata taj lik nije uspio napraviti ništa osim otuđiti Hrvate od BiH pa se postavlja racionalno pitanje koja korist od toga.Point. wrote: ↑14/12/2020 14:51Postavlja se pitanje šta je legitimno. Ono samo što Čović i HDZ kažu da je legitimno?Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 10:55
Dakle, tvoj recept za sačuvanje i funkcionalnu BiH je pod svaku cijenu onemogućiti da Hrvati imaju legitimne predstavnike. Jer da su legitimni BiH automatski propada. Legitimno=loše fuj fuj. Uostalom, kog qurca se ti Hrvati i ustaša Milanović nešto bune? Krajnje nerazumljivo i hinjski.
Zapravo, više od izbora Komšića mene osobno smeta nedostatak vizije.
-
detroit-mercy
#20172 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Haj Haize ne rise, znas dobro o cemu se ovdje prica. Hocete li i jednom reci haj Zoka ili Plenki ne rise gledaj svoja posla. Jok, kad sta iz Zagreba dodje ko da je od pape.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 23:21Bez veze, nesuvislo totalno. Al zavuko si mi svjetski po sapunđijskim kriterijima ovog foruma, imaš Palomu na akciji. Ima i Lahor al bojkotuje se UZP-ovce pa jbg.detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 22:36Higjenske navike su promjenljive vidimo to kroz istoriju, samo priupitaj babu kako je do skora odrzavala higjenu gujice.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 22:07
Jesi mi ga zavukao/la svaka čast..dakle shvatio si na način da Bošnjaci ne vode osobnu higijenu, tj Zoka uzepeovac im volšebno poručuje da se peru.
![]()
-
dert
#20173 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sacuvaj me boze srpskog junastva i hrvatske kulture
...........i bosnjacke politike 
-
Cassius Longinus
#20174 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sto posto se slažem da Čović nije trebao pristati na svoj izbor po ovom zakonu. Ne razumijem zašto se potencira HDZ kad ovdje, po meni nije riječ o tome. Poanta je da postoji hrvatski glasački korpus, koji izađe na izbore u nekom postotku kao i Bošnjaci i Srbi, izaberu nekoga, jbg biraju Čovića/Krišto(?) ali taj kojeg oni izaberu ne bude na kraju njihov predstavnik. Jasno je da je tročlano predsjedništvo zamišljeno da vodi računa o 3 konst. naroda, jer čemu onda? Bošnjaci biraju SDA, Srbi biraju SNSD međutim tu "nema problema".Point. wrote: ↑15/12/2020 01:0425 godina nije smetalo, sad kada su apetiti porasli u HDZ pa kad su ispušili na izborima onda kuknjava i izmišljaju kojekakve legitimne predstavnike. Kada je Čović pobijedio 2014 onda je sve bilo udure. Kad prema istom IZ i istim pravilima izgubi onda mu ne valja. U prevodu, ja kad pobjeđuje zakon je dobar, kada ne onda je majorizacija. Ne mere tako.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 19:07Pa valjda ako postoji hrvatski član Predsjedništva onda većina glasova koje daju Hrvati, pa taman to bio i Bošnjak/Srbin. Iako naravno formulacija "član iz redova hrvatskog naroda" omogućuje da se bira Komšić. Al dobro, koliko vidim, u tri mandata taj lik nije uspio napraviti ništa osim otuđiti Hrvate od BiH pa se postavlja racionalno pitanje koja korist od toga.
Zapravo, više od izbora Komšića mene osobno smeta nedostatak vizije.
Šta se mene tiče FBiH onda treba imati jednog entitetskog predsjednika e ali onda bi to značilo da Dodiku cijena raste a ukinuti "njegovo" mjesto vjerojatno nema šanse. Dakle neka reforma toga je nužna, jer ovako nema smisla. A šta se mene tiče Čović može odma u penziju, nije poanta u njemu ni u HDZ.
Odgovor Bošnjaka na sve probleme je Komšić, a u ovoj konstalaciji to, koliko sam shvatio povlači za sobom blokadu Vlade FBiH, nefunkcionalnost Predsjedništva i užasno zategnute odnose, pa ako je to rješenje..glupo je.
-
Cassius Longinus
#20175 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam što znači "Haiz" žao mi je. Nisam ni za kakvo svađanje, nisam ni za to da Hrvatima neko drugi bira predstavnike, niti bi se to vama sviđalo. Ako si me zamijenio za nekog drugog, nisam taj. Uključim se rijetko i samo onda kada se tiče Hrvatske, zadnji put kada je bila nazovi-afera sa postavljanjem oružja od strane hr.tajne službe u režiji Avde Avdića gdje su se dokazi svodili na sms-ove i puno vikanja. Koliko sam shvatio ni ta priča nije dobila nikakav epilog osim puno zle krvi.detroit-mercy wrote: ↑15/12/2020 01:31Haj Haize ne rise, znas dobro o cemu se ovdje prica. Hocete li i jednom reci haj Zoka ili Plenki ne rise gledaj svoja posla. Jok, kad sta iz Zagreba dodje ko da je od pape.Cassius Longinus wrote: ↑14/12/2020 23:21Bez veze, nesuvislo totalno. Al zavuko si mi svjetski po sapunđijskim kriterijima ovog foruma, imaš Palomu na akciji. Ima i Lahor al bojkotuje se UZP-ovce pa jbg.detroit-mercy wrote: ↑14/12/2020 22:36
Higjenske navike su promjenljive vidimo to kroz istoriju, samo priupitaj babu kako je do skora odrzavala higjenu gujice.
![]()
Ovdje sam se uključio jer se evidentno Zokine izjave, kakve god bile, ciljano izvrću da bi se od očigledne metafore napravila uvreda u stilu "operite se". Novi nivo idiotizma ili zluradosti. Prije će ovo drugo jer naprosto nitko nije toliko glup. Kao kolektiv.