Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 16:30
Drug kupio zemlju za 20.000KM, 10.000KM pisali na ugovor i dao mu 10.000 na ruke. Svakome dobro. Dokazi da je platio 20.000. Popusti joe tita ti, kakvo crno trziste, jos kad se sjetim humanitarnog leta kojeg platismo 150.000KM sa slijetanjem u Podgoricu
Jest da ne postoji nešto što se zove komisija porezne uprave za procjenu vrijednosti koja svako dan obradi po nekoliko takvih predmeda i koja u fening zna realnu cijenu nekretnine, pa ti izađe ma teren i kaže, ti ovo zemljište mogao platiti i 5 hiljada, to nas ne interesuje, ovo zemljište vrijedi 20 hiljada i na to ćeš platiti porez! Dobro njima dvojici, dobro državi!
Šta misliš da se papiru bezuslovno vjeruje kako je to ovaj stručnjak opšte prakse zamislio!? Čemu služe vještaci? Da je tako pranje novca, štetni ugovori, zloupotrebe itd bi bile nedokazive!
Kada se radi uvoz, poreznoj upravi upravo osnova za procjenu jest fakturisana vrijednost, a nagledao sam se milion puda da debili od inspektora procijene vrijednos, naprave rijesenje pa poslije zalbe samo obrisu dupe sa tim rijesenjem.
A jesi li u ton nagledavanju ikad vidio ZJN?
On se nagledao?!
Promet nekretnina i uvoz nisu ista stvar!
Ovi prikazi su se odnosili na cijenu respiratora sto sam i podebljao u @tempuser postu.
Da cijena respiratora je i te kako napuhana, mrki moj!
Da je bila i 10x veca to jest 100 mil...to je trziste, to je trgovina i to nije krivicno djelo.
Šta misliš što su Blekić i kompanija u predekani?! A sve privatne firme!
Doduše ti još nisi načisto postoji li Zakon o javnim nabavkama ili ne, osnovna i sporedna djelatnosti su kvantna fizika za tebe, pa ti se nema šta zamjeriti kakve gluposti pišeš!
Pa daj, pratio sam i taj slucaj to je ocigledni kriminal i to napravljen sa racunicom...Porediti taj slucaj sa ovim slucajem je totalna ludost..
To tvoje glupiranje vezano za zakon o javnim nabavkama, o osnovnoj i sporednoj djelatnosti TO JE GLUPOST.
Potvrda da sam po tom pitanju u pravu jest da je Srebrna malina i dan danas u registru veletrgovaca medicinske opreme i da se slobodno moze baviti tom djelatnosti...
Ubuduce manje prdi kada pises
joe_black wrote: ↑14/12/2020 17:48
Pa daj, pratio sam i taj slucaj to je ocigledni kriminal i to napravljen sa racunicom...Porediti taj slucaj sa ovim slucajem je totalna ludost..
To tvoje glupiranje vezano za zakon o javnim nabavkama, o osnovnoj i sporednoj djelatnosti TO JE GLUPOST.
Potvrda da sam po tom pitanju u pravu jest da je Srebrna malina i dan danas u registru veletrgovaca medicinske opreme i da se slobodno moze baviti tom djelatnosti...
Ubuduce manje prdi kada pises
Ček, ček, ekspertne širokog spektra... Pa kako je to sad odjenom očigledan kriminal, a resipratori nisu???? Ko ima pravo da spori ugovorne vrijednosti iz Blekićevih ugovora, a sve privatne firme?!?!? Zar se ti nisi nagledao slučajeva gdje se pika samo fakturisana vrijednost
džaba krečite, danas se očito opet sjetio da je i on bio neki fikret negdje, i danas nije dovoljno da ga smiri samo da nema djela ovdje. nego mu treba da ga i ne može biti, principijelno. tržišne slobode hahaha ko ste vi da kažete nekome pošto će platiti hihihi.
Da je bila i 10x veca to jest 100 mil...to je trziste, to je trgovina i to nije krivicno djelo.
Da, ali postoji i trzisna ravnoteza. Nije kineski proizvodjac respiratora bio jedini na ponudi. Ovdje se jedino gledalo na to "gdje sam ja tu".
Totalno nebitno, da je Civilna zastita trazila da im se isporuci 100 igracaka, respiratora za 10 mil...Fikret je cist a taj koji je trazio ispred civilne ili neka se smjesti u ludnicu ili u zatvor to se Fikreta ne tice.
Nema smisla to potencirati jer u samoj uptuznici tuzioci nisu stavljali akcenat na cijenu i ne vidim zato bi neko imao uopce pravo da to naziva krivicnim djelom.
Zamisli samo situaciju kada je tek pocela pandemija na piku se pojavio oglas gdje covjek prodaje 25kg brasna za 5000KM i sada da se nadje konj koji bi dao 5000KM i da bude jos veci konj samo bi trebao tuzit tog prodavca...Ziva istina bio oglas ali je brzo uklonjen.
Ako je taj konj privatnik i daje svoje pare, nikom nista. Ako je taj konj premijer i daje državne pare i jos ga uslikaju sa tim prodavacem...
znaci sud je na nasem platnom spisku, tuzilastvo nije
a zvizdic podvio repic
Vidis da si ogranicen ka balkon...Znaci da je izjavio da ne vjeruje sudu po tvojoj ligici bi to znacilo da sud nije na platnom spisku...
Da je sudstvo po tvom debilskom razmisljanju pod Bakirovom uticaju vec bi postupak bio zavrsen i mi uopste ne bi razglabali o tome, a BiH bi bila rame uz rame sa Sjevernom Korejom
DonieBrasco wrote: ↑14/12/2020 21:22
Bakir sve rekako kako stoje stvari i sta ce biti na kraju.
Cvrstoca optuznice i dokazi sigurno da sugerisu na to da se postupak moze zavrsit vrlo brzo oslobadajucim presudama i Bakir iz tog razloga se ne rjesava Fadila...
Medjutim pravi gresku jer bez obzira na presudu iz miralnih razloga se trebao rijesi konja jer premijer koji na takav nacin skrsi 10 mil je osoba nesposobna da vodi stand na pijaci a kamoli da bude premijer.
znaci sud je na nasem platnom spisku, tuzilastvo nije
a zvizdic podvio repic
Vidis da si ogranicen ka balkon...Znaci da je izjavio da ne vjeruje sudu po tvojoj ligici bi to znacilo da sud nije na platnom spisku...
Da je sudstvo po tvom debilskom razmisljanju pod Bakirovom uticaju vec bi postupak bio zavrsen i mi uopste ne bi razglabali o tome, a BiH bi bila rame uz rame sa Sjevernom Korejom
vec je sjeverna koreja, da nije - letio bi svaki politicar u zatvro ili bar sa funkcije dozivotno zbog direktnog petljanja u rad suda i tuzilastva i suda.... komplet bagra iz sda, sve sa sudijama
a ti nastavi nabavljati krompir sa tom granapskom ekonomijom,
i rjecnikom
DonieBrasco wrote: ↑14/12/2020 21:22
Bakir sve rekako kako stoje stvari i sta ce biti na kraju.
Ne bi Tegeltija nikad otisao da nije pritiska stranaca. Ako oni odluce da bude posteno sudjenje i onemoguce uticaj sa strane, onda se ne moze unaprijed reci da ce biti oslobadjajuca.
ja se toplo nadam, ne samo zbog pravosuđa nego zbog svega. bar zasad ne možemo, nećemo, ne znamo, pokazalo se i dokazalo.
a što se ovoga tiče, već je sada naivno misliti da tegeltija odlazi, a da osmica neće. njih dvojica su u paketu nepoželjnih. a on je bakiru glavni za sud bih i za prisluškivanje, zato je tako i bitan. jedna optužnica je potvrđena, druga predana a tu je i treća za diplomu. u prvoj turi mu nisu zabranili rad, ali imaće još bar dva pokušaja. i to iz jače pozicije, evo vidite, gospodin habitualno zloupotrebljava funkciju.
ovdje sam ovaj lik kaže suštinu, malo uvijeno ali kaže. oni to prosto nisu mogli raditi u startu, ni pravno ni faktičkim kapacitetima. ubačeni su samo da budu zavjesa između fadila i fikreta.
"Mi nismo trgovci i nemamo tu vrstu skladišta odobrenu od agencije, izlaze nam ususret neke kompanije, ali ja smatram da to treba Vlada Federacije i zdravstveni sistem rješavati. Jednostavno je teško raditi kada nemate resurse, a suočeni ste s tim konkretnim problemom i zbog svega toga naše redovne aktivnosti trpe. Redovne aktivnosti su poremećene i zbog korone, ali je zasigurno ovaj problem s respiratorima su prevazišle sve mgućnosti FUCZ-a i s tim se vrlo teško možemo nositi", dodao je.
Naglasio je i to da se odužila procedura testiranja ispravnosti respiratora što je dodatno otežalo rad FUCZ-a.
"To se generalno odnosi na instaliranje i verificiranje i sve se veoma odužilo nešto što je trebalo biti gotovo za 10-tak dana još traje i sve je neizvjesno nemam odgovora kada bi se ti procesi trebali završiti. Puno je upitnika, a malo rješenja", poručio je Kadribegović.
Pa sve je po zakonu, ne znam sta je problem, Sunita rekla
a nije problem sad prevazišao njihove mogućnosti. nego nikad nisu ni mogli voditi nabavku jedne takve robe. suštinski i nisu, nego su samo bili paravan i protočni bojler.
Zanimljivo je kako je vijest prosla nezapazeno, tacno je uklopili u ovu sramotu od Komsic/Dzaferoric/Lavrov. Od toga silnog laznog patriotizma narod nije ni miknuo da je ovaj otisao
"Mi nismo trgovci i nemamo tu vrstu skladišta odobrenu od agencije, izlaze nam ususret neke kompanije, ali ja smatram da to treba Vlada Federacije i zdravstveni sistem rješavati. Jednostavno je teško raditi kada nemate resurse, a suočeni ste s tim konkretnim problemom i zbog svega toga naše redovne aktivnosti trpe. Redovne aktivnosti su poremećene i zbog korone, ali je zasigurno ovaj problem s respiratorima su prevazišle sve mgućnosti FUCZ-a i s tim se vrlo teško možemo nositi", dodao je.
Naglasio je i to da se odužila procedura testiranja ispravnosti respiratora što je dodatno otežalo rad FUCZ-a.
"To se generalno odnosi na instaliranje i verificiranje i sve se veoma odužilo nešto što je trebalo biti gotovo za 10-tak dana još traje i sve je neizvjesno nemam odgovora kada bi se ti procesi trebali završiti. Puno je upitnika, a malo rješenja", poručio je Kadribegović.
Pa da, redovne aktivnosti, vozanje sluzbenih dzipova sa tudjim reg.tablicama po raznim Dzipanjima u regionu je ozbiljno poremetila korona...
Pa da, redovne aktivnosti, vozanje sluzbenih dzipova sa tudjim reg.tablicama po raznim Dzipanjima u regionu je ozbiljno poremetila korona...
Upravo to. Mislim da Solaku najvise fale ove adrenalinske voznje. Svakog mjeseca vas poslodavac plati 0.5 % od plate, da bi Solak mogao lagano ziviti i primati platu 2400 KM, a nista vec ne radi od maja mjeseca. https://youtu.be/YA6i-Har4NY