A_A_AKCIJA wrote: ↑14/12/2020 14:39Obradujem se kada vidim dobar i argumentovan tekst. Nekoliko zadnjih što si napisao.![]()
Samo da dodam. Najveća zabluda velikosrpske politike je da će se ta globalna promjena snaga ikada desiti i da će im ta neka nova sila (Rusija, da budemo precizni), ispuniti zločinačke snove.
U 21. vijeku, na svu sreću ne postoje mainstream političari u svijetu koji bi sponzorirali tu zločinačku ideologiju. Ne zbog moralnih načela, mada na svu sreću ima i takvih, nego i zbog zdravog razuma. Rusija je zemlja sa preko 80 naroda i jezika i ako ikome ne odgovaraju nacionalna ugnjetavanja, to je Rusija. Rusija zbog sebe to ne bi dopustila, jer bi to bilo otvaranje pandorine kutije koje bi njih itekako koštalo. Najnovija lekcija Nagorno Karabaha govori o ruskom stavu kada su slične stvari u pitanju.
Trenutni maksimum koji od Rusije dobijaju u RS je uloga pravoslavnog ISIL-a za destabilizaciju svojih neistomišljenika, prije svih EU i NATO-a. To je maksimum, neka vrsta žrtvenog pijuna koji će biti spaljen na lomači nekog novog dogovora između Rusije i zapada. Velikosrbi sanjaju globalnu anihilaciju poput Steva Baniona u kojoj će se naplatiti svi kusuri iz prošlosti i u tome je ogromna razlika.
Međutim, ni pola problema ne leži u ovome. Najveći problem je u pasivnosti probosanskih političara, koji su toliko uljuljani vlastitim neradom i oslanjanjem na mitološku međunarodnu zajednicu, da je to postalo egzistencijalno opasno.
Samo ovaj citat bi nekome sposobnijem bio dovoljan da svoju zemlju okrene naglavačke i da dobije podršku za uređenje države na civilizacijskim osnovama. Brujali bi mediji o novim pozivima na etničko čišćenje i glorifikaciju genocida i rušenja Daytonskog MIROVNOG sporazuma. Mi nažalost više nemamo kvalitetnih osoba da povedu računa o ovome. SDA kokošarska politika nas je unazadila na nivo ameba."Bošnjaci bi mogli da razviju svoju državicu od onoga što perspektivno kontrolišu. Da puste nas da imamo svoju slobodu, samostalnost, da puste Hrvate. Šta oni da traže u Širokom Brijegu, Livnu", rekao je Dodik.
Poručio je da Banja Luka ne pripada "muslimanima", već Srbima, šta god oni rekli o tome.
"Mi odlučujemo ovdje i nastavit ćemo da odlučujemo"
Mandela ili Alija Izetbegović bi ovo uzeli kao smoking gun i maksimalno iskoristili, a mi bukvalno ne radimo ništa. Poslije ove izjave bi svima na svijetu trabalo biti jasno o čemu se ovdje radi. Šta više treba sposobnom političaru da ikome na planeti objasni sranja u BiH odo ove izjave?
Hoćemo li tražiti raspravu u EU parlamentu zbog ovoga? Nećemo!
u UN? Nećemo!
Kod bilo koje prijateljske zemlje pokušati dobiti političke poene i podršku za bilo kakav supstencijalan plan? Ni to!
Nećemo jer nemamo plana i sutra će Bakir pružiti ruku Miletu i spasiti ga po ko zna koji put, dati mu novac od MMF-a i produžiti nam agoniju...
naše "vođe" su nesposobni, nekompetentni i zaostali
ja bi ko papagaj ponavljao da ako CG može biti građanska država, zašto je to ovdje problem. U CG postoji i više naroda nego ovdje, čak i Crnogorci koji su većinski ostadose bez ijednog člana vlade ali su to gospodski podnijeli. Bošnjaka takodje nema a u prošlom sazivu vlade su imali 7 članova od 22. I nikom ništa...
Zato bi propagirao taj model i ovdje, zašto bi mi bili drugačiji.