Ok vazi, nisam znao za tu cinjenicu.dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 13:13Da jesu, ali djeca slabo ili nikako ne prenose virus. Tako su nas ucili iz WHO osim ako su sta promijenili u zadnji vakat, a ne vjerujem da su. Kad je sve bilo zatvoreno vrtici i nizi razredi osnovne skole su bili otvoreni, pokazano i dokazano nije utjecalo na razvoj epidemije. Slucajeva uvijek ima da se zarazi, i medijskih senzacija oko toga, ali kad sve zbrojis sitnica.adsubzero wrote: ↑14/12/2020 13:05Ne treba dijete ni da zna sta je maska nego da se roditelj pobrine o tome. Ovdje je ocito slucaj jednog razmazenog derista koje ce da odgoji drugo razmazeno deriste. Lupetas o tome da maske ne pomazu, bolje ti se poklopi usima.
@dr_Evil Zar nisu supersiritelji oni koji ne osjecaju simptome/posljedice a mogu zaraziti mnoge oko sebe? U cemu grijesim.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
adsubzero
#3476 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- dr_Evil
- vaučer
#3478 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Aviokompanija ima izbor - da ih tuži ova jedna obitelj jer su ih napucali s leta ili da ih tuže svi ostali putnici jer su letili s nekim tko nije poštovao pravila. Oni nisu pisali pravila, ali ih moraju provoditi. Može li se objasniti dvogodišnjaku? Ne, ne može. Trebaju li djeca nositi maske? Možda i ne trebaju. Ali to su pitanja onima koji su donijeli pravila - a ne aviokompaniji, a posebno ne njenim uposlenicima na avionu. Oni nemaju izbora.
-
Mogy87
#3479 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo frisko ispod cekica
@dr_Evil @adsubzero
National Geographic was given exclusive access to the results from an Icelandic study that provides definitive evidence of how much children contribute to coronavirus spread. Researchers with the nation’s Directorate of Health and deCODE genetics, a human-genomics company in Reykjavik, monitored every adult and child in the country who was quarantined after potentially being exposed this spring, using contact tracing and genetic sequencing to trace links between various outbreak clusters. This 40,000-person study found that children under 15 were about half as likely as adults to be infected, and only half as likely as adults to transmit the virus to others. Almost all the coronavirus transmissions to children came from adults.
https://www.nationalgeographic.com/scie ... ronavirus/
@dr_Evil @adsubzero
National Geographic was given exclusive access to the results from an Icelandic study that provides definitive evidence of how much children contribute to coronavirus spread. Researchers with the nation’s Directorate of Health and deCODE genetics, a human-genomics company in Reykjavik, monitored every adult and child in the country who was quarantined after potentially being exposed this spring, using contact tracing and genetic sequencing to trace links between various outbreak clusters. This 40,000-person study found that children under 15 were about half as likely as adults to be infected, and only half as likely as adults to transmit the virus to others. Almost all the coronavirus transmissions to children came from adults.
-
adsubzero
#3480 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma neces morati nista, barem ne mislim da ce vakcinacija biti obavezna. Sto se mene tice ne mora ni biti obavezna, bitno je da bude siroko dostupna, ali naravno da se sto vise ljudi odazove. Za one sto vole reci "ti se vakcinisi i sta se imas brinuti" - istina, ja i svi moji bliznji se mozemo vakcinisati. Problem su oni slabiji koji ne mogu ni da se vakcinisu. Svakome na njegovu savjest.
-
adsubzero
#3481 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ajde fino, drago mi je da sam i to saznaoMogy87 wrote: ↑14/12/2020 13:21 Evo frisko ispod cekica![]()
@dr_Evil @adsubzero
-
Mogy87
#3482 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ni jedna od vakcina nije testirana na djeci tako da sigurno nece biti namijenjena za takvu upotrebu. Plus nece nikome biti obavezna.
A vakcina se "pumpa" u medijima jer je naucno utemeljen optimizam. Konacno svjetlo na kraju tunela. Jer vrijeme je praznika i vjerujem da je vecini ljudi vise svega preko glave. Ljudi tad pocnu da se ponasaju iracionalno, zato ih treba "pogurati" da izguraju jos malo.
- dr_Evil
#3483 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
OHo, e tako, volim da sam u toku, a da ne trazimMogy87 wrote: ↑14/12/2020 13:21 Evo frisko ispod cekica![]()
@dr_Evil @adsubzero
- dr_Evil
#3484 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ma znas da sam ja za vakcinu, ne radi sebe, nego radi ljudi oko sebe, sahranio sam vec par ljudi, nemam zelju za vise. Pa iako 2 od 4 nije umro od korone, uvijek je bila okidac za nesto drugo. Izhebe se covjek po respiratoru, i kad ne moze vise o sebi ufati ga nakva bakterija, sta reci.Mogy87 wrote: ↑14/12/2020 13:25
Ni jedna od vakcina nije testirana na djeci tako da sigurno nece biti namijenjena za takvu upotrebu. Plus nece nikome biti obavezna.
A vakcina se "pumpa" u medijima jer je naucno utemeljen optimizam. Konacno svjetlo na kraju tunela. Jer vrijeme je praznika i vjerujem da je vecini ljudi vise svega preko glave. Ljudi tad pocnu da se ponasaju iracionalno, zato ih treba "pogurati" da izguraju jos malo.
Ma kod mene je drugacije, sto mi vise trube o necemu onda me nekakav inat ufati, isto kao za elektricna auta, ne mogu ih smislit, sad iz principa vozim smrdljivog dizelasa
-
Mogy87
#3485 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da kojim slucajem 90% vremena ne dokazujemo sto bi jedan forumas rekao "da je nebo plavo" bilo bi vise prostora za konstruktivne rasprave i kvalitetne podatkedr_Evil wrote: ↑14/12/2020 13:26OHo, e tako, volim da sam u toku, a da ne trazimMogy87 wrote: ↑14/12/2020 13:21 Evo frisko ispod cekica![]()
@dr_Evil @adsubzero
https://www.nationalgeographic.com/scie ... ronavirus/![]()
![]()
Nekad je ova tema bila utociste za tako nesto jer ostali forumasi nisu zeljeli da ih se ubraja u teoreticare
-
Mogy87
#3486 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kontras znacidr_Evil wrote: ↑14/12/2020 13:28Ma znas da sam ja za vakcinu, ne radi sebe, nego radi ljudi oko sebe, sahranio sam vec par ljudi, nemam zelju za vise. Pa iako 2 od 4 nije umro od korone, uvijek je bila okidac za nesto drugo. Izhebe se covjek po respiratoru, i kad ne moze vise o sebi ufati ga nakva bakterija, sta reci.Mogy87 wrote: ↑14/12/2020 13:25
Ma kod mene je drugacije, sto mi vise trube o necemu onda me nekakav inat ufati, isto kao za elektricna auta, ne mogu ih smislit, sad iz principa vozim smrdljivog dizelasa
- dr_Evil
#3487 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kontras znaciMogy87 wrote: ↑14/12/2020 13:29
Ma znas da sam ja za vakcinu, ne radi sebe, nego radi ljudi oko sebe, sahranio sam vec par ljudi, nemam zelju za vise. Pa iako 2 od 4 nije umro od korone, uvijek je bila okidac za nesto drugo. Izhebe se covjek po respiratoru, i kad ne moze vise o sebi ufati ga nakva bakterija, sta reci.
[/quote]
Jos da ti kazem sta mislim o veganima uh, otkad su me poceli uvjeravat da je moje janje krivo za kraj svijeta i topljenje leda na artiku puko sam skroz.
Pridje mi riba(ima 3-4 godine), onako fina, malo zgoljava za moj ukus, popilo se bilo malo, krenulo se u erotske pjanske price, kaze zivi u blizni, ima burger od soje i bocu vinu. Ko da mi neko samar odvali, otrijeznio se u sekundi. Long story short, ostao sam sam tu noc
-
Mogy87
#3488 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
oni su sekta za sebe 100%. Hajd sto to rade sebi ali kad djecu maltretiraju
- dr_Evil
- Lao Ce
#3490 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nemoj da pjeniš na nešto što ne poznaješ. Da li i dalje podržavaš takve stavove prema djeci sada kada znaš šta je istina?adsubzero wrote: ↑14/12/2020 13:14Ok vazi, nisam znao za tu cinjenicu.dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 13:13Da jesu, ali djeca slabo ili nikako ne prenose virus. Tako su nas ucili iz WHO osim ako su sta promijenili u zadnji vakat, a ne vjerujem da su. Kad je sve bilo zatvoreno vrtici i nizi razredi osnovne skole su bili otvoreni, pokazano i dokazano nije utjecalo na razvoj epidemije. Slucajeva uvijek ima da se zarazi, i medijskih senzacija oko toga, ali kad sve zbrojis sitnica.adsubzero wrote: ↑14/12/2020 13:05
Ne treba dijete ni da zna sta je maska nego da se roditelj pobrine o tome. Ovdje je ocito slucaj jednog razmazenog derista koje ce da odgoji drugo razmazeno deriste. Lupetas o tome da maske ne pomazu, bolje ti se poklopi usima.
@dr_Evil Zar nisu supersiritelji oni koji ne osjecaju simptome/posljedice a mogu zaraziti mnoge oko sebe? U cemu grijesim.![]()
-
adsubzero
#3491 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kakve stavove? Da kompanija ima pravo da odluci da li ce da napravi izuzetak pa da ih tuze ostali putnici, ili da jednostavno ne prave nikakvu razliku nego da traze da svi postuju mjere.Lao Ce wrote: ↑14/12/2020 13:41Nemoj da pjeniš na nešto što ne poznaješ. Da li i dalje podržavaš takve stavove prema djeci sada kada znaš šta je istina?adsubzero wrote: ↑14/12/2020 13:14Ok vazi, nisam znao za tu cinjenicu.dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 13:13
Da jesu, ali djeca slabo ili nikako ne prenose virus. Tako su nas ucili iz WHO osim ako su sta promijenili u zadnji vakat, a ne vjerujem da su. Kad je sve bilo zatvoreno vrtici i nizi razredi osnovne skole su bili otvoreni, pokazano i dokazano nije utjecalo na razvoj epidemije. Slucajeva uvijek ima da se zarazi, i medijskih senzacija oko toga, ali kad sve zbrojis sitnica.![]()
- GAU8
#3493 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jutros pao Google... samo treba razmisliti dobro svojom glavom, sta zaista stoji iza toga...
Pametnom dosta
Pametnom dosta
-
vatreni__poljubac
#3494 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
niko da mi odgovori da li je terorija zavjere ili istina da u BiH u tekućoj godini nije registrovan niti jedan slučaja zaraze sezonskim gripom.
- GAU8
#3495 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Samo treba da razmislis svojom glavom. Ne treba niko drugi da ti odgovorivatreni__poljubac wrote: ↑14/12/2020 14:00 niko da mi odgovori da li je terorija zavjere ili istina da u BiH u tekućoj godini nije registrovan niti jedan slučaja zaraze sezonskim gripom.
- dr_Evil
#3496 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne znam jel istina, ali me ne cudi. Ako kazes da imas simptome gripe ne mozes prici doktoru na 100 metara, sto je ujedno i razlog smrtnosti od korone kod nas, dok dodjes do bolnice vec je kasno.vatreni__poljubac wrote: ↑14/12/2020 14:00 niko da mi odgovori da li je terorija zavjere ili istina da u BiH u tekućoj godini nije registrovan niti jedan slučaja zaraze sezonskim gripom.
Dakle ti kazes imas simptome, oni te posalju na test, test negativan opet ne mozes kod njih doci. Pa ga ti registruj
-
vatreni__poljubac
#3497 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
forum je da se diskutuje i pita ... evo ja ne znam pa pitam nekoga ko zna.GAU8 wrote: ↑14/12/2020 14:03Samo treba da razmislis svojom glavom. Ne treba niko drugi da ti odgovorivatreni__poljubac wrote: ↑14/12/2020 14:00 niko da mi odgovori da li je terorija zavjere ili istina da u BiH u tekućoj godini nije registrovan niti jedan slučaja zaraze sezonskim gripom.![]()
-
l33t
- Dozer
#3499 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da li mi neko, Mogy i/ili GAU8 ponajprije, moze objasniti ovo... Francuska.
https://www.insee.fr/en/statistiques/44 ... re=4493845

Mislim da je na ovo svaki komentar suvisan... Ljudi ne da nemaju povecanje ukupnog broja smrti, nego cak imaju smanjenje... I sve to pored jednog ovako razornog i smrtonosnog glanc novog virusa...
Moze i ovako, za EU...
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

-----
Kao sto se vidi, rapidan skok je zabiljezen samo na proljece ove godine, a to je period kada je bila i najveca hampa, frka, i kada je more ljudi umrlo zbog kacenja na respiratore (Talijani su sami prije 2-3 mjeseca priznali da im je bar 30% pacijenata umrlo jer su bili spojeni na respiratore, a nisu trebali biti. Ne vidim razlog zasto ista prica ne bi bila svugdje. I sve zbog panike, a kojoj su i te kako kumovali WHO i mediji).
Nakon toga se krivulja ponasa identicno kao i 2019., da bi se sada opet desio mali skok. Ali, taj "skok" se mjeri sa, bukvalno, 4-5.000 vise UKUPNIH smrti nego u istom periodu 2019.
Zaista bih volio vidjeti vase obrazlozenje ove situacije... Ja mogu dati svoje vidjenje, ali sacekacu vas...
Malo cu vam i "olaksati" tako sto cu vam ponuditi jos jednu sliciu, a u kojoj treba da obratite paznju na smrtne slucajeve u Italiji, Francuskoj i Spaniji. Slobodno ih saberite.
I onda povucite paralelu na cifru od cca. 40.000 vise umrlih nego u istom periodu 2019., jer to je ukupna razlika ukupno umrlih u tom periodu prosle i ove godine.

https://www.insee.fr/en/statistiques/44 ... re=4493845

Mislim da je na ovo svaki komentar suvisan... Ljudi ne da nemaju povecanje ukupnog broja smrti, nego cak imaju smanjenje... I sve to pored jednog ovako razornog i smrtonosnog glanc novog virusa...
Moze i ovako, za EU...
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

-----
Kao sto se vidi, rapidan skok je zabiljezen samo na proljece ove godine, a to je period kada je bila i najveca hampa, frka, i kada je more ljudi umrlo zbog kacenja na respiratore (Talijani su sami prije 2-3 mjeseca priznali da im je bar 30% pacijenata umrlo jer su bili spojeni na respiratore, a nisu trebali biti. Ne vidim razlog zasto ista prica ne bi bila svugdje. I sve zbog panike, a kojoj su i te kako kumovali WHO i mediji).
Nakon toga se krivulja ponasa identicno kao i 2019., da bi se sada opet desio mali skok. Ali, taj "skok" se mjeri sa, bukvalno, 4-5.000 vise UKUPNIH smrti nego u istom periodu 2019.
Zaista bih volio vidjeti vase obrazlozenje ove situacije... Ja mogu dati svoje vidjenje, ali sacekacu vas...
Malo cu vam i "olaksati" tako sto cu vam ponuditi jos jednu sliciu, a u kojoj treba da obratite paznju na smrtne slucajeve u Italiji, Francuskoj i Spaniji. Slobodno ih saberite.
I onda povucite paralelu na cifru od cca. 40.000 vise umrlih nego u istom periodu 2019., jer to je ukupna razlika ukupno umrlih u tom periodu prosle i ove godine.

Last edited by Dozer on 14/12/2020 14:48, edited 1 time in total.
- GAU8
#3500 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Prvo da cujemo tvoje objasnjenje