Za kontrolu radio rtg ili ct?ovo_malo_duse wrote: ↑12/12/2020 07:45 2 Dana temperature max 3 sa 38-38,5 Osmi dan Antibiotik ( 5 Dana) nakon 2 dana jos jedna tura 5dana. Obostrana upala. Skeniranje nakon 2 mjeseca vidljive posljedice na oba krila. Nema pravila osim da ako imas simptome moras provjerit pluca kasljao ili ne.
Iskustva sa koronavirusom
Moderator: O'zone
- banjaluka078
#2451 Re: Iskustva sa koronavirusom
- ovo_malo_duse
#2452 Re: Iskustva sa koronavirusom
Radio Rtg 8 dan i odmah antibiotici, druga tura zbog kaslja i bola u grudima , Kao i onaj stalni osjecaj zime/jeze. Oba puts Azithromycin. Nakon druge ture kontrola, doktorka me slusala bar 10 min bez snimanja, kaze da te ne zracimo upala se smirila. Dala mi Medrol 5 dana 6mg i neke tablete na biljnoj bazi ASTHA 15. Pippi 2 medrola usafunjao se od znoja i nisam pio vise .Kontrola za mjesec 2. Posle sedmice CT pluca. Nema upale al vidljivi oziljci na oba plucna krila. Kad disem osjetim ponekad cudan osjecaj u grudima. Mjerim oxigen 96-97 stalno.Opet sam uzeo ovo za pluca Astha ujutro i navece godi mi osjecam+vitamin C i D. Uradila mi dok. cjelu krvnu sliku i urin. Osim povecanih brojki za jetru inkluzivno ferriti sve mi ok. Ddimer 55 prestao pit aspirin. Da vratim ove brojke na jetri od silnih tableta.
Igg index 1.65 kaze Antibodies al me kontam sta to konkretno snack
Primjetio sam masaza mi pomaze, inace idem znog vrata i ledja a sad pogotovo prodisem nekako.
Et.
Primjetio sam masaza mi pomaze, inace idem znog vrata i ledja a sad pogotovo prodisem nekako.
Et.
- banjaluka078
#2453 Re: Iskustva sa koronavirusom
Hvala na odgovoru. Ja nisam nikako radila CT, samo rtg. Niko mi nije preporučio bilo kakve kontrole, ali ja ću ih svakako obaviti zbog nekih drugih boljki.
Misli li da su visoke brojke za jetru povećane od lijekova ili korone? Ja kuburim s povišenim ggt već duže vrijeme, tačno me strah odraditi nalaz.
S disanjem slično. Nos mi je i dalje začepljen. A zadnjih dana kako god ispravno i duboko da dišem, imam osjećaj da ne dobijem dovoljno vazduha. Kao da bih trebala udahnuti duplu količinu, tako mi se čini, da mi se ne pune pluća.
Ima li tih Astha kod nas, nisam nikad čula za njih.
Misli li da su visoke brojke za jetru povećane od lijekova ili korone? Ja kuburim s povišenim ggt već duže vrijeme, tačno me strah odraditi nalaz.
S disanjem slično. Nos mi je i dalje začepljen. A zadnjih dana kako god ispravno i duboko da dišem, imam osjećaj da ne dobijem dovoljno vazduha. Kao da bih trebala udahnuti duplu količinu, tako mi se čini, da mi se ne pune pluća.
Ima li tih Astha kod nas, nisam nikad čula za njih.
- ovo_malo_duse
#2454 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nema. Bas sam pogledao, ni ja nikad prije nisam cuo ali je nesto za pluca I 100 % na biljnoj bazi, mirisu cudno kad ih stavis u usta.
Imaju neko umirujuce dejstvo. Bar je meni tako.
Eco sastava
Imaju neko umirujuce dejstvo. Bar je meni tako.
Eco sastava
Composition: Adhatoda vasica - extract 177.7 mg Woodfordia fruticosa - extract 57.1 mg Achyranthes aspera - extract 48.7 mg Solanum xanthocarpum - extract 35.9 mg Syzygium aromaticum - oil 16.7 mg Acacia arabica - extract 16.3 mg Syzygium aromaticum - extract 16 mg Black pepper - 15.5 mg extract Turmeric longa - extract 11 mg Coastal enicostemma - extract 8.5 mg Zingiber officinalis - extract 6.6 mg Piper longum - extract 6 mg Calotropis procera - extract 4.3 mg Holarrhena antidysenterica - extract 3 mg Elettaria cardamomum - 0.2 mg extract
- ovo_malo_duse
#2455 Re: Iskustva sa koronavirusom
Gdje nam je kolega naslovnica, muha I splinter.
Osjecate li vi ovu jugovinu?
Osjecate li vi ovu jugovinu?
-
Ali_G
#2456 Re: Iskustva sa koronavirusom
Moze jetra i od korone a i od tih tableta. Puno je to antibiotika. Taj medrol je korisniji nakon 7-8 dana nego antibiotici. Feritin je posljedica infekta, sporo se vraca u normalu. IgG su ti pozitivna, nije neki veliki nivo, ali sve je vise sloznih u misljenju da imunitet ne zavisi samo od njih.ovo_malo_duse wrote: ↑12/12/2020 21:58 Radio Rtg 8 dan i odmah antibiotici, druga tura zbog kaslja i bola u grudima , Kao i onaj stalni osjecaj zime/jeze. Oba puts Azithromycin. Nakon druge ture kontrola, doktorka me slusala bar 10 min bez snimanja, kaze da te ne zracimo upala se smirila. Dala mi Medrol 5 dana 6mg i neke tablete na biljnoj bazi ASTHA 15. Pippi 2 medrola usafunjao se od znoja i nisam pio vise .Kontrola za mjesec 2. Posle sedmice CT pluca. Nema upale al vidljivi oziljci na oba plucna krila. Kad disem osjetim ponekad cudan osjecaj u grudima. Mjerim oxigen 96-97 stalno.Opet sam uzeo ovo za pluca Astha ujutro i navece godi mi osjecam+vitamin C i D. Uradila mi dok. cjelu krvnu sliku i urin. Osim povecanih brojki za jetru inkluzivno ferriti sve mi ok. Ddimer 55 prestao pit aspirin. Da vratim ove brojke na jetri od silnih tableta.
Et.
A ovo AStha, meni izbacuje da je to neki lijek iz indijske medicine za pluca i da je u novembru odobren za lijecenje covid19. Ti si negdje vani pretpostavljam? Na balkanu ga ne mogu naci
-
splinter
#2457 Re: Iskustva sa koronavirusom
Nema jugovine. Nema korone. Danas se malo skijalo, samo molim boga da padne jedno pola metra pa da ne silazim s planine.ovo_malo_duse wrote: ↑12/12/2020 23:00 Gdje nam je kolega naslovnica, muha I splinter.
Osjecate li vi ovu jugovinu?![]()
Kako si ti?
Ja baš neki dan pričam s jednim kolegom a on bas naj ebo i hanuma mu i bili bolesni nekad kad i ja.
I skontamo da nas obojicu boli možeš misliti, peta.
E to me nikad nije bolilo, baš kao plantarni fascilitis.
Ko Ahil.
Inače ko zmaj , sve tip top, baš kontam kako je oporavak išao školski , sad sam već u treningu ima 15 dana.
Nadam se da su svi ostali ok i da se oporavljaju.
Pozz svima
-
nlt
#2458 Re: Iskustva sa koronavirusom
Je li preporučljivo ici na planinu ljudima koji su skoro prebolovali koronu i upalu pluća?
Cist zrak, trebalo bi da godi?
Cist zrak, trebalo bi da godi?
-
Naslovnica
#2459 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ti sam!ovo_malo_duse wrote: ↑12/12/2020 23:00 Gdje nam je kolega naslovnica, muha I splinter.
Osjecate li vi ovu jugovinu?![]()
Meni je nakon više od mjesec dana konačno regulisana kakica
Definitivno godi planina ali mi ne godi hladan ili vlažan zrak.
Vlažan tipa - kupam se, jedva čekam da izađem iz kupatila.
-
Samprotivsviju
#2460 Re: Iskustva sa koronavirusom
8 dana temperature i blaza upala pluca
Nisam imao nikakve bolove, okus i miris su nestali na par dana i vratili se.
Radio 3 sedmice poslje seroloski IgM 0.69, IgG 76.6
-
Naslovnica
#2461 Re: Iskustva sa koronavirusom
Samprotivsviju wrote: ↑14/12/2020 00:21 8 dana temperature i blaza upala pluca![]()
-
Mogy87
#2462 Re: Iskustva sa koronavirusom
@red evil kako je tata?
- red evil
-
Naslovnica
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#2466 Re: Iskustva sa koronavirusom
U mene brat imao simptome korone (gubitak mirisa i ukusa, temperaturu, bolove u mišićima i td.) prije 15 dana. Nazove ambulantu, upute ga na testiranje, uradi test, nitko ništa ne javlja, nazove nakon 8 dana, kažu nema ga u sistemu, ne znaju rezultate.
Snaha, 7 dana kasnije dobije temperaturu, bol u grudima itd., uradi test, sutradan dobije rezultat da je negativna. Sad je bolje.
Ja, tri dana nakon bratovih prvi simptoma dobijem upalu grla, curi iz nosa i rana u nepcu, te probleme sa želucom, što znači da mi je nakon dugo vremena opao imunitet, ali nisam imao temperaturu, niti simptome virusa. Da li sam je prebolio, to ne znam.
Majka, nakon nekih 10 dana od brata, dobije vrtoglavice jake, dezorijentisanost, te poteškoće u govoru, eve peti dan. Uradila pregled u covid ambulanti, obostrana upala pluća. Test negativan.
Helem svi se nekako razbolišmo u ovih 15-ak dana, a zvanično nitko nije bio zaražen.
Snaha, 7 dana kasnije dobije temperaturu, bol u grudima itd., uradi test, sutradan dobije rezultat da je negativna. Sad je bolje.
Ja, tri dana nakon bratovih prvi simptoma dobijem upalu grla, curi iz nosa i rana u nepcu, te probleme sa želucom, što znači da mi je nakon dugo vremena opao imunitet, ali nisam imao temperaturu, niti simptome virusa. Da li sam je prebolio, to ne znam.
Majka, nakon nekih 10 dana od brata, dobije vrtoglavice jake, dezorijentisanost, te poteškoće u govoru, eve peti dan. Uradila pregled u covid ambulanti, obostrana upala pluća. Test negativan.
Helem svi se nekako razbolišmo u ovih 15-ak dana, a zvanično nitko nije bio zaražen.
-
Mogy87
#2467 Re: Iskustva sa koronavirusom
Da to izdobri kod vas, a posebno kod majke, a statistiku ko šišastetoskop wrote: ↑14/12/2020 12:01 U mene brat imao simptome korone (gubitak mirisa i ukusa, temperaturu, bolove u mišićima i td.) prije 15 dana. Nazove ambulantu, upute ga na testiranje, uradi test, nitko ništa ne javlja, nazove nakon 8 dana, kažu nema ga u sistemu, ne znaju rezultate.
-
Naslovnica
#2468 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kada se sve završi svi uradite serološki test.stetoskop wrote: ↑14/12/2020 12:01 U mene brat imao simptome korone (gubitak mirisa i ukusa, temperaturu, bolove u mišićima i td.) prije 15 dana. Nazove ambulantu, upute ga na testiranje, uradi test, nitko ništa ne javlja, nazove nakon 8 dana, kažu nema ga u sistemu, ne znaju rezultate.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#2469 Re: Iskustva sa koronavirusom
Zbog čega bi trebali taj test raditi, radi informacije ili...?
-
Naslovnica
#2470 Re: Iskustva sa koronavirusom
Kolega imao sve simptome, 2 PCR testa negativna.
Nakon što se sve sretno završilo, uradio ovaj IgG test na antitijela, pun k'o šipak.
Bruka raje ima da su imali simptome, da im je PCR bio negativan, mislim da je kada se sve završi kako treba najbolja stvar uraditi ovaj serološki, čisto da znaš na čemu si.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2471 Re: Iskustva sa koronavirusom
Takvih slucajeva koliko hoces, posebno u Sarajevu....stetoskop wrote: ↑14/12/2020 12:01 U mene brat imao simptome korone (gubitak mirisa i ukusa, temperaturu, bolove u mišićima i td.) prije 15 dana. Nazove ambulantu, upute ga na testiranje, uradi test, nitko ništa ne javlja, nazove nakon 8 dana, kažu nema ga u sistemu, ne znaju rezultate.
Sretan i brz oporavak svima!!
-
sale07
#2472 Re: Iskustva sa koronavirusom
Gdje u Sarajevu raditi ovaj test na anti tijela ? Jel rizicno da ne odem i da tamo ne pokupim baju 
- spinel_
#2473 Re: Iskustva sa koronavirusom
Evo za ove koji su pozitivni mozda im pomogne ako nista u osjetilima....
Laboratorija iz SAD-a dokazala snažno inhibitorno djelovanje Lysobact P Spray®-a na koronaviruse
Laboratorija iz SAD-a dokazala snažno inhibitorno djelovanje Lysobact P Spray®-a na koronaviruse
-
laik1981
#2474 Re: Iskustva sa koronavirusom
22.7. sam napisao:spinel_ wrote: ↑15/12/2020 14:08 Evo za ove koji su pozitivni mozda im pomogne ako nista u osjetilima....
Imam ga u kolekciji i s vremena na vrijeme ga koristim..
-
sale07
#2475 Re: Iskustva sa koronavirusom
Ja sam prije par dana dobio ovu informaciju(druga ruka) dva doktora s klinickog koji rade s COVID pacijentima da koriste kao preventivu(do sad hvala Bogu nisu bili zarazeni).laik1981 wrote: ↑15/12/2020 14:3522.7. sam napisao:spinel_ wrote: ↑15/12/2020 14:08 Evo za ove koji su pozitivni mozda im pomogne ako nista u osjetilima....
Laboratorija iz SAD-a dokazala snažno inhibitorno djelovanje Lysobact P Spray®-a na koronaviruseImam ga u kolekciji i s vremena na vrijeme ga koristim..
I ja sam sebi uveo, spricnem 2-3x dnevno.