Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Meni jos nije stigla potvrda da su preuzeli paket, a pajet preuzet u ponedjeljak u jutarnjim satima.
Drugi paket treba da isporuci USPS i nikad da dodje. Poslan cini mi se 02. ili 04.12 i probili su estimated day vec za dva dana. Objasnjenje, korona itd... Vidjecemo kad ce drugi paket isporuciti u skladiste i kad ce dga u pesotu upisati da je stiglo.
zna malo peglat to, ali so far so good, niti jedan paket nije izgubljen, ili ostecen.
Svi zadovoljni kolko vidim. Kod mene kum i zena mu se navukli, odjeca, obuca, za djecu nakih zezancija, sve sto je ovdje + 100km
dajte mi procentualno jednu procjenu
koliko je u procentima sa svim troskovima pesota i brze poste jeftinije nesto sto kupim u americi,nego ovdje kod nas...prvenstveno mislim na ove neke IT sitnice,mozda miseve,tastature,SSD,ram i tako to
ako je neko kupovao pa okvirno da napise...znam da se ne moze reci tacno,jer imaju akcije,popusti i tako
zippoo87 wrote: ↑12/12/2020 19:33
dajte mi procentualno jednu procjenu
koliko je u procentima sa svim troskovima pesota i brze poste jeftinije nesto sto kupim u americi,nego ovdje kod nas...prvenstveno mislim na ove neke IT sitnice,mozda miseve,tastature,SSD,ram i tako to
ako je neko kupovao pa okvirno da napise...znam da se ne moze reci tacno,jer imaju akcije,popusti i tako
Itekako se isplati, pogotovo za te stvari sto si naveo. Ukoliko znas gdje pratis kakve akcije imaju, mozes npr 32GB rama naci za 120KM na akcijama koje su redovne, naravno ukoliko imas strpljenja.
Odes na newegg i vidis cijene i uporedis sa olx, vrlo jednostavno. Evo ti recimo jedan primjer, ja skoro uzeo Multimeter Fluke 117, platio na amazonu 140 dolara. Pesoto ce naplatiti troskove dostave 10,5 dolara sto je ukupno 150 dolara a to je cca 241 KM po danasnjem kursu. Eto sad ukucaj na olx.ba Fluke 117 i vidi cijene
uzeo memoriju 3600MHZ, 224KM sa dostavom 2x(2x8GB).kod nas 360
uzeo ssd 190KM 1TB , kod nas 250+
Uzeo G513 keyboard, 124 + 60KM dostave, kod nas 360+dostava 11km
i tako
sto rece iznad pratis malo
stalno akcije, za razliku kod nas
luxferre wrote: ↑13/12/2020 18:00
Ovo za pc komponente kontam, postarina 7,5 ok.....dali je tko uzima jakne/cipele/gvozderice i slicnu odjecu i obucu za zime i kakva je bila postarina?
Pa dosta raje uzima samo odaberes prepakiranje i tako :L)
leviske cca 900 grama
jakna 1kg tezine su ovisi
u biti se sve isplati odozgo kupit, ako znas broj
kao sto rekoh, uzeo timberland cipele sa 300 na 59$ na snizenju. Kod nas nikad nisu bile ispod 290
pepeljara wrote: ↑13/12/2020 21:05
Pa ne mogu tike biti teze od cipela, tu je to oko 1, 1.3KG ce ti biti samo obavezno prepakiranje
Vidio sam da je paket jednog para bio tezak 802 ili 820 grama(ne sjecam se tacno), pa ce sa prepakiranjem biti laksi za kutiju. Vidjecemo koliko, samo dok pesoto unese da su preuzeli paket(napisem ovdje).
Ovo za pc komponente kontam, postarina 7,5 ok.....dali je tko uzima jakne/cipele/gvozderice i slicnu odjecu i obucu za zime i kakva je bila postarina?
leviske cca 900 grama
kao sto rekoh, uzeo timberland cipele sa 300 na 59$ na snizenju. Kod nas nikad nisu bile ispod 290
leviske cca 900 grama
hd2000 wrote: ↑14/12/2020 10:43
Je li moguće koristiti pesoto.ba ako naručujem sa aliexpress-a? Znači, aliexpress pošalje u US na pesoto adresu, a ovi u BiH.
Ja sam ih zvao jer su mi sa ove jedne stranice poslali iz svog kineskog skladista jer nisu imali u US na stanju i kaze covjek da je bilo vec ranije narudzbi sa Aliexpressa i da nije problem pa tako ni za ovo moje (nadam se )
student90 wrote: ↑14/12/2020 21:15
da li se moze deklarisati posiljka na necije drugo ime? da ne moram praviti drugi racun
Napraviš agenta, pa kad naručuješ naručiš na tu osobu (ženu, sestru, komšiju itd.)
Ne narucujes na tu osobu, vec kada deklarises posiljku na Pesoto, odaberes agenta....
Dakle tokom deklaracije... @Averus , izvini morao sam te ispravit...
Gledam jedne obicne slusalice da narucim, dakle ne one velike sto idu na glavu, evc one u uho direktno, "earbuds". To pakovanje je samo po sebi malo, pa ne bih treba nista da prepakujem ? Pakovanje je mozda velicine kao 2 kutije cigara.