Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kada nešto ne radi kada je hladno a proradi kada se zagrije gotovo uvijek znači slab kontakt, do mehaničara je da uradi ispravnu dijagnostiku i otkrije gdje. Nažalost, naši majstori takve probleme uglavnom rješavaju metodom eliminacije o trošku kupca.
Pošto nema teme "Pitamo električare?" onda može i ova poslužiti.
Da li neko zna šta bi moglo biti pa mi ne svijetli kontrolna tabla, odnosno ponekad se u toku vožnje upali, ponekad na početku treperi, ali uglavnom ne svijetli? Radi pokazuje brzinu, obrtaje i sve ali ne svijetli. Kako to riješiti i gdje? Ima li kakve veze sa manuelnim grijanjem ili sa prekidačem gdje se pale svjetla? Pošto ponekad čačkajući to proradi. Btw. ista stvar je i sa grijanjem u sjedištu vozača koje ne radi, uopšte ne radi, a kod suvozača radi.
Snake Eyes wrote: ↑13/12/2020 10:41
Kada nešto ne radi kada je hladno a proradi kada se zagrije gotovo uvijek znači slab kontakt, do mehaničara je da uradi ispravnu dijagnostiku i otkrije gdje. Nažalost, naši MONTERI takve probleme uglavnom rješavaju metodom eliminacije o trošku kupca.
Snake Eyes wrote: ↑13/12/2020 10:41
Kada nešto ne radi kada je hladno a proradi kada se zagrije gotovo uvijek znači slab kontakt, do mehaničara je da uradi ispravnu dijagnostiku i otkrije gdje. Nažalost, naši MONTERI takve probleme uglavnom rješavaju metodom eliminacije o trošku kupca.
kako me je @STARx bacio po ćevape za onu firmu na Nedžarićima, krenuo ja crijevo neko da kupim i silikonski sprej za podmazivanje lanca, kurko prijatelju, firma dvije godine zatvorena. Ali to nije sprečilo kolegu da kupuje kod njih
Nema vam vise DeToolsa gdje je bio, barem nije bilo prije 2-3 sedmice. Ali ima Crom koji je malo jeftiniji od Detools, da li imaju sprejeve ne znam ali gedore imaju
avijon wrote: ↑13/12/2020 00:06
Koja krpa (od cega) + steleks je najbolja za unutra prozore ocistit ili inace koja je kombinacija bolja?
Probao sam mikrofober ne kupi nista, kao pamucne/platno najbolje pokupi ali sam se slomio oko sajbe 15min
Obicna cista jelenska krpa sa vodom i operes je kasnije kabašem lijepo da se ispere masnoca i ne koristiti istu krpu za limariju i stakla
STARx wrote: ↑10/12/2020 20:04
A za one koji traze malo rjedje stvari, bakrene PASTE, aluminijske, keramicke, specificniju kocionu tecnost, markere itd. Džemala Bijedića 199 https://ferh.ba/
Kakav crni obi i peni..
Nema potrebe da se sekiras oko mojih izraza. U toj firmi sam pronasao kocionu tecnost dot 4+. Kod skorinog servisa, ulaz ispod heco pijace. Desna vrata od ulaza u servis. 2019.
A to sto se pozivas na 2 mjeseca
Je za ovo. Manje laganja, za pocetak.
Ja ne pricam o firmi de tools, vec o firmi pored automerc skoro servisa. U tim prostorijama su sada slozene gume. Ta firma je zatvorena ima dvije godine, pricao sam sa bivsim uposlenikom. Brand je preuzela druga firma koja nije iz Sarajeva.
Ti si je preporucio kao mjesto gdje kupujes karakteristicna maziva, zanima me kako.
STARx wrote: ↑13/12/2020 15:30
Nema potrebe da se sekiras oko mojih izraza. U toj firmi sam pronasao kocionu tecnost dot 4+. Kod skorinog servisa, ulaz ispod heco pijace. Desna vrata od ulaza u servis. 2019.
Slika si racun od De Tools dok je bio u ulici Dzemala bijedica..
Pronasao dot 4+, tecnost sto koristi mercedes pa zasto jednostavno ne kupis od ovlastenog, kao radnik sigurno imas 30% popusta.
A silikonski sprej, keramicka mast, bakarna ima u simimpexu.
Last edited by kabal1337 on 13/12/2020 15:48, edited 2 times in total.
STARx wrote: ↑13/12/2020 15:30
Slika si racun od De Tools dok je bio u ulici Dzemala bijedica..
Pronasao dot 4+, tecnost sto koristi mercedes pa zasto jednostavno ne kupis od ovlastenog, kao radnik sigurno imas 30% popusta.
A silikonski sprej, keramicka mast, bakarna ima u simimpexu.
Drug, fiskalna kasa kad se mijenja lokacija mora promijeniti adresu. Idi i nek ti otkucaju racun, bit ce adresa iz radnje kad su bili iza ledja grasa. Kod novog binga, mislim da je stihl tu sad. Ne znam koliko traje procedura promjene adrese na fiskalnoj kasi, a oni su na ovoj lokaciji duze od par mjeseci.. Nadam se da si svjestan da je dot4+ u ovlastenom, mercedes pakovanje koje usput ne proizvode, malo zesce skupo? Za litar ulja treba mi trocifren broj. Kakvih crnih 30%