Pa barem 80% stanoništva Sarajeva neće otići na Pale da jede nešto, taman da je najbolje na dunjaluku. Neko jer neće krmetine, neko jer iz principa neće da jede tamo, neko iz oba razloga.
A sigurnost je ok dok si im po volji, pogotovo u tim zabitima istočne BiH. Otiđi u majici sa ljiljanima, otiđi u dresu BiH ili Hrvatske, možda ti neće ništa reći (a reći će), ali ćeš u najmanju ruku prijavu popušiti.
Ali, kome valja, po meni je ok da se spomene. Spominjali smo i Travnik, Zenicu, Mostar, razne zabiti po BiH, pa je sasvim ok ako se nekome sviđaju i na Palama ili na Sokocu. Ja nisam probao, niti ću, pa mi je bezveze i tvrditi da jesu ili nisu bolji po defaultu

Ali, recimo da mi je i ovdje, i na tebi restoran, i na tebi buregdžinica, draže vidjeti neke nove prijedloge, nego ubjeđivanje Zmaj ili Petica, Nagib ili MM, jer svi manje-više imamo formirano mišljenje za to
Ja sam recimo prošle sedmice imao neko kratko vrijeme u Zenici, našao se odmah tu pored, i uletim u Bajru da šta pojedem (nisam ni znao da ima u Zenici

). Helem, nekad davno jeo kod njega u Travniku, a u kontekstu svih priča oko Bajre, muljaža, zaleđenog mesa, fakat izbjegavao pogledati im na mesaru. No međutim, meni su oni ćevapi i pljeskavica baš ukusni. Veze nemam do čega je, je li to ukusno ustvari znači manje kvalitetno, ali mi je ukusom u najmanju ruku 4/5