Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
archi_a

#83176 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

General War wrote: 12/12/2020 17:19
archi_a wrote: 12/12/2020 14:44 Ide "bilateralna" sa rusima. Jo, jo, jo, što bi rekli albanci.
:pisnuo:
Ooo borac, kace bilatelarna na granicu BiH sa ovim migrantima? :D
Vidi, da ti kažem, sa rusima nikad, a u slučaju bilo kakve eventualne oružane prijetnje na državu Bosnu i Hercegovinu jedinice OSBiH automatski izlaze u zaštitu zemlje i tada ni deset milorada ne bi mogli protivljenjem zaustaviti pokret jedinica. Do tada, slavite ove male pobjede blokiranja donošenja normalnih odluka potrebnih za napredak države BiH, a što je nenormalno i neprihvaćeno u naprednom svijetu. Sav ovaj "verbalni delikt" kojim nas časti milorad nije od velike opasnosti (jer su to izrečene stvari bez pokrića i bilo kakvog sigurnosnog rizika po državu. Lik stane za govornicu i bulazni gluposti, sutra se sam sa sobom posvađa i sebe demantuje, sve stoji u mjestu i zato se sve rješava sa verbalnim i političkim reakcijama) i zato i nema potrebe za bilo kakvom fizičkom reakcijom. (mada bi mnogi, pa i ja htjeli da se čak i ovakve izjave strožije kažnjavaju, čak i sudskim procesuiranjem). Ali, evo dolazi i vrijeme, da će čak i verbalni delikt, naravno i političke blokade biti sankcionisane. :D
Na kraju krajeva, sve je već spomenuto u ovih par dana. Spomenuto i vidljivo u javnosti. Jasno su tagovani, obilježeni problemi u državi Bosni i Hercegovini i jasno su tagovane osobe koje probleme prave. Pisao sam prije par mjeseci u kojem smjeru idu stvari. Dao sam i prognoze do kraja 2024, pa vidjet ćemo. :wink: :bih:
General War

#83177 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

archi_a wrote: 12/12/2020 20:34
General War wrote: 12/12/2020 17:19
archi_a wrote: 12/12/2020 14:44 Ide "bilateralna" sa rusima. Jo, jo, jo, što bi rekli albanci.
Ooo borac, kace bilatelarna na granicu BiH sa ovim migrantima? :D
Vidi, da ti kažem, sa rusima nikad, a u slučaju bilo kakve eventualne oružane prijetnje na državu Bosnu i Hercegovinu jedinice OSBiH automatski izlaze u zaštitu zemlje i tada ni deset milorada ne bi mogli protivljenjem zaustaviti pokret jedinica. Do tada, slavite ove male pobjede blokiranja donošenja normalnih odluka potrebnih za napredak države BiH, a što je nenormalno i neprihvaćeno u naprednom svijetu. Sav ovaj "verbalni delikt" kojim nas časti milorad nije od velike opasnosti (jer su to izrečene stvari bez pokrića i bilo kakvog sigurnosnog rizika po državu. Lik stane za govornicu i bulazni gluposti, sutra se sam sa sobom posvađa i sebe demantuje, sve stoji u mjestu i zato se sve rješava sa verbalnim i političkim reakcijama) i zato i nema potrebe za bilo kakvom fizičkom reakcijom. (mada bi mnogi, pa i ja htjeli da se čak i ovakve izjave strožije kažnjavaju, čak i sudskim procesuiranjem). Ali, evo dolazi i vrijeme, da će čak i verbalni delikt, naravno i političke blokade biti sankcionisane. :D
Na kraju krajeva, sve je već spomenuto u ovih par dana. Spomenuto i vidljivo u javnosti. Jasno su tagovani, obilježeni problemi u državi Bosni i Hercegovini i jasno su tagovane osobe koje probleme prave. Pisao sam prije par mjeseci u kojem smjeru idu stvari. Dao sam i prognoze do kraja 2024, pa vidjet ćemo. :wink: :bih:
Ejs, Tita ti nikad sa rusima. Eto ti rusa za par dana u po sehera u zvanicnoj posjeti
Vidi se da vladas cinjenicama da ti je cijeli drzavni aparat zajedno sa JNA pardon OS BiH obavjestajno poklopljen od suseda i komsija, da ti vise od pola drzave radi za interese drugih drzava...tebi to nije velika opasnost?
Ja bi se na tvom mjestu bavio hortikulturom, ovakva vrsta patriotizma je opasna po zdravlje.
archi_a

#83178 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Neka rusa, neka svih državnika u posjetu državi Bosni i Hercegovini. Bujrum svima, dođite, prošetajte državom i lagano doviđenja. Nema to nikakve veze sa vojnim opcijama.
Već pročitane gluposti. Vidjet ćemo, po šta ili po koga će biti opasnost. Ovaj, na kojeg aludiraš, se 25 godina nije mako od prve najave, a najavljuje svaka dva dana. :-D
A i hortikulturom se bavim, amaterski, skromno. Ima se može se. Ukro nisam, sam stvorio uz Božiju pomoć. :wink:
vatrogasac

#83179 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

General War wrote: 12/12/2020 19:07
Ja se nadam da nisu, a naravno da imaju medjunarodnu verifikaciju u Dejtonu, ne treba ti Borenovic za to da objasnjava, ne znam ni sta je rekao...nista nije trajno na ovom svijetu.
Ja sumnjam da ce se ista bitno desiti sada za BiH jer nisam siguran da nece EU ili neko drugi drzati stranu Hrvatske i Srbije koje imaju itekakav interes da se ovo stanje u BiH drzi do beskonacnosti, a da u Sarajevu nema nikoga koji ce artikulisati zelju za STVARNOM promjenom.
Ne pita nas više niko ništa ni u jednom od političkih centara unutar države ili regiona kao što nas nisu pitali ni kako Završiti rat što se može čitati iz Holbrukove knjige. Je li se sa Vučićem Trump dogovarao ili ga pozvao da samo potpiše. Za taj potpis je nagrađen perom kao nekada Indijanci ogledalcem i bižuterijom. Oni su tek počeli da se dogovaraju kako da počnu nešto mijenjati, a u tom savjetovanju je optimistično što vide manjkavosti Daytona i da se tu nešto mora mijenjati. Američki tim još nije formiran. Biden još nije u ovalnom uredu. Evropska verzija Magnitskog akta usvojena tek prije nekoliko dana. Inzko je rekao da ploča može biti na domu do maja, donošenje zakona o negiranju genocida se mora donijeti do jula i tako redom. Iz ovoga se da izvući da će tek u proljeće i ljeto sljedeće godine krenuti nešto ozbiljnije, a šta TO još niko nema pojma osim da NEŠTO mora, a do tada taj prostor naravno da će ispuniti mediji svojim analitičarima jer oni žive od toga. Meni je najveći išaret Vučićeva izjava koja ima negdje snimljena kako kaže da će Srbija imati veliki pritisak u priči o Kosovu i RS-u i da se baš ne raduje svemu tome što nadolazi. Što Dodik prijeti odcjepljenjem ako se ukinu entiteti (kad se Vučićeva ne pika, njegova još manje)? Psihološka priprema koga? Čuvanje čijeg dupeta?
L u c i f e r

#83180 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

"Obilježavanje 25 godina od Dejtona, Inzko poručio: Kad čeljad nisu bijesna ni kuća nije tijesna"

:D :thumbup: :izet:
archi_a

#83181 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Image

Kuda ide ovaj svEt, ili u prenesenom, šta radite BRE?!?
DonieBrasco

#83182 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DonieBrasco »

Brat na brata, srbin na hrvata, ... pocelo je.

Sami ce se oni unistiti. :)
insaneinthebrain

#83183 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insaneinthebrain »

Udarilo krme na govno. Ko ce izaci kao pobjednik. Saznacete u sljedecoj epizodi :izet: :zzzz:
mO k3

#83184 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

archi_a wrote: 12/12/2020 21:55 Image

Kuda ide ovaj svEt, ili u prenesenom, šta radite BRE?!?
Zabi Dragan dodiku nož :) koja gnjida od čovjeka :mrgreen:

Ono Dragan nekidan kod Palmera sa bakirom bi ? :)
Hemel

#83185 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

Image

:izet:
horkesh

#83186 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

Broćeta, gdje će ti duša, Broćeta :?

Remeti tako skladan savez SNSD-a i HDZ-a, ja nemam riječi da opišem ovu tugu koju osjećam. A, sve je tako skladno bilo kad su dogovarali savez protiv Bošnjaka, otkud sad ova negativna retorika? Zar ovi Srbi u Kantonu 10 nisu čuli da je BiH odavno podijeljena po principu "čija je zemlja, toga je i vjera"?

Užas 8-)
DonieBrasco

#83187 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DonieBrasco »

Nego sta mislite hoce li biti qurcenja za 9. januar i opet pominjanja dvije srpske drzave ?

Mozda padne jos koja tabla ili ostavka do tada a i poslje ?
horkesh

#83188 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

DonieBrasco wrote: 12/12/2020 23:40 Nego sta mislite hoce li biti qurcenja za 9. januar i opet pominjanja dvije srpske drzave ?

A čime drugo da narodu podižu moral u ovim vremenima?

Bit će duplo kurčevitije nego ranije, moraju sami sebi dokazati neke stvari.
General War

#83189 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

horkesh wrote: 13/12/2020 00:09
DonieBrasco wrote: 12/12/2020 23:40 Nego sta mislite hoce li biti qurcenja za 9. januar i opet pominjanja dvije srpske drzave ?

Dabogda da ce im biti do toga, al hajd, izgleda da je bas raspizdio amere al dok ne vidim ne vjerujem :

Za Dodika je kasno, ako se povuče može spasiti Srpsku
Politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić za BUKU govori o budućnosti Milorada Dodika i njegovom odlasku sa političke scene BiH kao garantu opstanka Republike Srpske.

Janjić kaže da je Dodik prešao crtu tolerancije kod svjetskih sila i da će se mnogo jače osjetiti EU i SAD u BiH.

„Dodik je imao u zadnjih par godina kontinuiranu akciju promocije secesije, što je direktno protivno Dejtnoskom sporazumu i preambuli i prvom članu. A, onda je prevršio meru sa stanovišta međunarodnog prava sa tablom osuđenom ratnom zločincu. On je tu prešao crtu tolerancije.

Naravno, iza toga je i potpuno nezadovoljstvo otvaranjem na široka vrata za ruske investicije koje pri tome nisu direktne investicije najvećih kompanija, već investicije sa kompanijama iz treće ruke i dobrim delom posredovane iz tajkunskih mreža. To je ono o čemu se govorilo i u Kongresu SAD-a i to je ono što će biti osnov Bajdenove politike, odnosno zaustavljanje ta dva djelovanja u BiH“, rekao je Janjić.

On kaže da je Dodik do sada imao razne manevre i da je za njima posegnuo i sad, osjetišći da duvaju neki novi vjetrovi. Ipak, ovaj put mu to neće pomoći.

„Ja imam potpuno razumevanje za nervozu i paniku u kojoj se Dodik našao. On je imao razne manevre do sada, ali sad pokazuje da je svestan da će naići na žestok otpor. Ne verujem da će starim manevrima uspeti da se izvuče. To što je on kooperativan to je veština koja ga je i podigla do ovog uticaja i uvek je znao da izabere pogodan trenutrak kada treba da popusti.

Ovog puta je to promašio, iako je dobijao upozorenja da je ta vrsta njegovih politika završena. Čak sam mu i ja to govorio zbog našeg poznanstva i to dobronamerno. EU je konsolidovala mere sankcija na njega i ceo krug ljudi oko njega, a SAD će ih sigurno proširiti“, kaže Janjić.

Pored toga postoji ogromno nezadovoljstvo američke administracije u celoj BiH, smatra naš sagovornik.

„Pogotovo što se nije promenio taj monopol koji imaju partije od rata, a to su nacionalne stranke HDZ, SDA i SNSD koji je samo seo na taj deo kolača SDS-a. Sada će uslediti usredsređena politička, financijska i diplomatska podrška onim ljudima koji BiH ne vide kao dominion vladanja etničkih barona. Sad je jasno da ima i u opoziciji u RS, ali i u samoj stranci kod Dodika ljudi koji ispunjavaju te kriterije.

Dodik ima puno razloga za nervozu, ali i puno razloga da popušta i smanji te pritiske. Ne verujem da on tim popuštanjima može da spasi sebe, ali može da sačuva poziciju održavanja entiteta, jer entitet za sada niko ne osporava“, kaže Janjić.

Prema njegovim riječima, ne treba očekivati neke velike poteze u smislu smjenjivanja od međunarodne zajednice u BiH. Ali, kako tvrdi Janjić, doći će do kombinovane politike koja će biti usmjerena protiv Dodika i za alternativu.

„Nema tu velike filozofije. Velike sile vladaju po modelu koji donosi uspeh godinama uz male koroekcije. U to doba kada su Dodika dizali, oni su skoro celi SDS stavili pod sankcije. Sada neće baš tako igrati jer se polako stvaraju uslovi da se nešto učini na kroz parlamentarne promene.

Oni će sigurno kombinaovati sankcije ka Dodiku i podršku ka alternativi. Ali, da se ne lažemo i Rusi traže zamenu i nova uporišta na Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji... jer su do sada sve bitke na Balkanu gubili“, tvrdi Janjić.

Kako kaže, uskoro se može očekivati da će u BiH Amerikanci zatražiti i da se opet Ustav naže na dnevnom redu.

„Nacrt Ustava BiH o kojem se diskutovalo pre 15 godina će sad opet biti na testu. Mislim da će se Amerikanci vratiti na 2006. godinu i i to vrlo brzo. Iako oni imaju mnogo unutrašnjih problema, kao i prečih stvari od BiH i Srbije, odnosno Kosova, oni se vraćaju jer dobro poznaju stanje ovdje i mnogo im je lakše da sređivanjem stanja na Zapadnom Balkanu pokažu snagu i konsoliduju odnose sa EU kroz saradnju u tom procesu.

I kad kažem Srbije, tu ne mislim na promenu vlasti već samo jačanje međusobnih veza uz neke kritike Vučiću i pitisak za njegovo uskraćivanje podrške Dodiku.“

Janjić je komentarisao i mogućnost da Dodik zarad spasa svoje političke partije i Republike Srpske odluči da se povuče.

„Malo je ljudi koji imaju tu hrabrot, a jedan od njih je Milo Đukanović. Treba imati hrabrost u učestvovanju u svom odlasku sa vlasti. Treba shvatiti da je kraj. Ja bih voleo kad bi Dodik reformističkim potezima, prepuštajući upravljanje drugim ljudima u svojoj stranci, gdje ima dobrih kadrova, ojačao i Republiku Srpsku.

To bi bilo dragoceno. Ali sam skeptičan, jer je na nekoliko tačaka crta pređena i pitanje je dokle će da idu sankcije protiv Dodika“, rekao je Janjić.

On smatra da je Dodik došao do te granice da je moguće da osim ekonomskih sanckcija dođe i do krivičnog gonjenja.

„Znate, oni kad nekog uhvate nekog, kako kažu, kad Musa dere jarca, onda ga deru! Drugo, u ovom ličnom bahatom odnosu prema međunarodnoj zajednici i njihovim predstavnicima je potpuno pogrešno postavljeno. On je toliko energije, novca i želje utrošio na lobiranje da napravi balans. Ali sve bez rezultata. I ne znam kako ne razume da ti koji ga savetuju i za njega lobiraju nemaju nikakav uticaj“, kaže Janjić.

Ipak, on vidi i jednu prednost, odnosno teren na kojem bi Dodik još uvijek mogao da pokupi nekoliko poena.

„Mnogo zavisi i od toga koliko će se Amerika suprostaviti ruskom uticaju na ovim prostorima. Mislim da neće u velikoj meri, već će ga pokušati zadržati da se ne širi dalje i kontrolisati, ali i da ga neće dozvoliti u sektorima u kojima je Dodik pustio da on uđe, u energetici. Tu bi onda on mogao da trguje, ako bi napravio otklon i tu ima priliku“, kaže Janjić i dodaje:

„I mislim da je za Dodika, iako je možda za bilo šta kasno, vreme da počne da pravi izlaznu strategiju, jer politiku, zbog interesa oko sebe, teško može sad promeniti i to mora uraditi odmah, da ne upropasti do kraja i stranku i Republiku Srpsku“.

(Buka)
horkesh

#83190 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

General War wrote: 13/12/2020 00:49

Dabogda da ce im biti do toga, al hajd, izgleda da je bas raspizdio amere al dok ne vidim ne vjerujem :
Naravno da će im bit' do toga, jesi li ti lud, ništa preče nema. Daj zastava, daj parada. Jel' Sjeverna Koreja ili nije, neki dan izvršni komitet odlučio da im ne treba kredit, o čemu dalje da pričamo :lol:

Analitičar više-manje, jedan od brojnih koji predviđaju Miletovu propast decenijama. Pregledaj malo komentare na BN-u da vidiš razliku između Mileta i "opozicije" :)
archi_a

#83191 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Upratite malo komentare na tekstove oko skidanje ploče, odnosno zahtjev karađićeve kćerke da se ploča skine! Hoće je srbE na kolac nabiti, na lomaču, prijete, ne priznaju da je njegova kćerka. I to ljudi, radnici...... od radnica u kladionici, preko vlasnika granapa, medicinara do vlasnika firmi.
Kaže:"nisi sonja ni do koljena časnom čoveku, nije te on pravio, izrode, ukaljala si prezime. Ukaljala si časnu lozu i spomen na najvećeg srpskog sina, predsjednika Večne" itd, itd. Nenormalno, eto ti. :lol:
General War

#83192 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

horkesh wrote: 13/12/2020 00:57

Naravno da će im bit' do toga, jesi li ti lud, ništa preče nema. Daj zastava, daj parada. Jel' Sjeverna Koreja ili nije, neki dan izvršni komitet odlučio da im ne treba kredit, o čemu dalje da pričamo :lol:

Analitičar više-manje, jedan od brojnih koji predviđaju Miletovu propast decenijama. Pregledaj malo komentare na BN-u da vidiš razliku između Mileta i "opozicije" :)
...Pa i oni imaju udarnu grupu patriota na privremenom radu u Njemackoj.
horkesh

#83193 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

General War wrote: 13/12/2020 01:14

Olako ih omalovažavaš, nisu to sve gastarbajteri.

Uostalom, javno mnijenje se najbolje ispituje na izborima, a Mile je opet poderao :izet:

Sačekaj 9. januar i paradu i samo prati i pokušaj naći bilo koga u RS-u protiv toga.
General War

#83194 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

archi_a wrote: 13/12/2020 01:08 Upratite malo komentare na tekstove oko skidanje ploče, odnosno zahtjev karađićeve kćerke da se ploča skine! Hoće je srbE na kolac nabiti, na lomaču, prijete, ne priznaju da je njegova kćerka. I to ljudi, radnici...... od radnica u kladionici, preko vlasnika granapa, medicinara do vlasnika firmi.
Kaže:"nisi sonja ni do koljena časnom čoveku, nije te on pravio, izrode, ukaljala si prezime. Ukaljala si časnu lozu i spomen na najvećeg srpskog sina, predsjednika Večne" itd, itd. Nenormalno, eto ti. :lol:
:lol:
Inace na komentarima nema onih koji namjerno malo podjebaju i zamute vodu :D
zemomak

#83195 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zemomak »

doće vulin da nam zaprijeti i da se kurči malo 8) eventualno neki nižerazredni predstavnik ruske ambasade :D
General War

#83196 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by General War »

horkesh wrote: 13/12/2020 01:17

Uostalom, javno mnijenje se najbolje ispituje na izborima, a Mile je opet poderao :izet:

Sačekaj 9. januar i paradu i samo prati i pokušaj naći bilo koga u RS-u protiv toga.
Pa i Bakir je pobjedio a nije se ni pojavio na izborima...je li to do onih koji vjeruju u njega ili onih koji zavise od njega?
Ok ne dovodim ja u pitanje to sto kazes, slazem se i to nije novost...vec je novost sto se primjeti aktivnost MZ...i sam kazem da dok ne vidim ne vjerujem..ali.
Nespin

#83197 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Nespin »

Čudno mi je da na ovoj besjedi članova kongresa nije ni spomenuta Hrvatska. Koji je razlog? Pa po ovim izjavama Milanovića se vidi otprilike šta je politika Hrvatske prema BiH. Hrvatska doslovno zloupotrebljava članstvo u EU i NATO-u da bi radila protiv BiH, da ne govorimo o otvorenoj podršci separatizmu i nacinalizmu HDZ-a BiH. Treba li spominjati poticanje terorističkih aktivnosti u BiH da bi se narušio njen ugled? Ugledni članovi kongresa spominju Rusiju, Kinu, pete i desete, ali niko od mudrih glava ne vidi ništa sporno u ponašanju našeg zapadnog susjeda? Ne bih da nagađam koji je razlog... :D

Sve u svemu, nisam previše optimističan. Bojim se da, ako i bude nekih tektonskih promjena, da će dugoročno biti na štetu BiH. Dejton je i osmišljen tako da dugoročno uništi ovu državu. Legalizacija genocida, nagrađivanje ratnih zločina, davanje "udjela" u BiH susjednim državama... zar je iko mogao i očekivati da država "preživi" takav mirovni sporazum?

Na stranu pobjeda Bidena, pokušavam shvatiti šta bi bio pravi motiv nekog novog uplitanja velikih sila u ovu našu lokalnu, minijaturnu žabokrečinu...
archi_a

#83198 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Govorim o komentarima na mrežama. :izet:
horkesh

#83199 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

General War wrote: 13/12/2020 01:22
horkesh wrote: 13/12/2020 01:17

Pa i Bakir je pobjedio a nije se ni pojavio na izborima...je li to do onih koji vjeruju u njega ili onih koji zavise od njega?
Ok ne dovodim ja u pitanje to sto kazes, slazem se i to nije novost...vec je novost sto se primjeti aktivnost MZ...i sam kazem da dok ne vidim ne vjerujem..ali.
Bakir je relativni pobjednik, ali je doživio puno teže poraze od Mileta. Šta bi Bakir dao da se može mijenjati s Miletom, eee... Čovketa da ne spominjem, njemu čak i Dodik zavidi.

Kakva crna MZ. Jedino čekati da vidimo hoće li Ameri odlučiti opet šamare paliti, ove tehnokrate iz Brisela mogu ovako nastaviti idućih 100 godina.
Hemel

#83200 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

Nespin wrote: 13/12/2020 01:25 Čudno mi je da na ovoj besjedi članova kongresa nije ni spomenuta Hrvatska. Koji je razlog? Pa po ovim izjavama Milanovića se vidi otprilike šta je politika Hrvatske prema BiH. Hrvatska doslovno zloupotrebljava članstvo u EU i NATO-u da bi radila protiv BiH, da ne govorimo o otvorenoj podršci separatizmu i nacinalizmu HDZ-a BiH. Treba li spominjati poticanje terorističkih aktivnosti u BiH da bi se narušio njen ugled? Ugledni članovi kongresa spominju Rusiju, Kinu, pete i desete, ali niko od mudrih glava ne vidi ništa sporno u ponašanju našeg zapadnog susjeda? Ne bih da nagađam koji je razlog... :D

Sve u svemu, nisam previše optimističan. Bojim se da, ako i bude nekih tektonskih promjena, da će dugoročno biti na štetu BiH. Dejton je i osmišljen tako da dugoročno uništi ovu državu. Legalizacija genocida, nagrađivanje ratnih zločina, davanje "udjela" u BiH susjednim državama... zar je iko mogao i očekivati da država "preživi" takav mirovni sporazum?

Na stranu pobjeda Bidena, pokušavam shvatiti šta bi bio pravi motiv nekog novog uplitanja velikih sila u ovu našu lokalnu, minijaturnu žabokrečinu...
Zasto nema Hrvata, pa zato sto svi smatraju da su nebitni.
Oni meni lice na djecu koja hoce biti kao ona druga hostapleri a cim im zaprijetis, nigdje ih nema. Manji od makova zrna.

Shupci sto bi mi rekli.
Locked