Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#32151 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

STARx wrote: 12/12/2020 15:58 I ragibe, auta se ne popravljaju na internetu. A korisnik foruma je toga svjestan, isti mu sluzi da pokupi koju informaciju za licne potrebe. Da ustedi sebi pare, da za iste dobije najbolje. Da ne placa raznoraznim serviserima opravke, a isti ne znaju osnovne stvari. Ja ne upravljam nicijim finansijama, samo smatram da u danasnje vrijeme je red kad se nesto plati da to bude to, bez supljiranja. Raznoraznih prevaranata ima, a koliko upratih ti si u usa. Pa valjda znas i sam da i tu kad odvuces auto baci ti suplju sta treba, a ne treba, te ti zamijeni, a ne zamijeni i naplati. Jel uredu pravit nekoga ovcom radi brze zarade? Forum je za razmjenu informacija, ne seljackih doskocica i podjebavanja.
Ne mozes bolan nekome reci "idi skoluj se" a ne znas ko je sa druge strane tastature.
Ja nisam automehanicar, ali volim automobile.
Dijelove koji su defektni mjenjam sam sebi kada mi je cejf. Kada nije, odvucem nekome pa taj neko jel uradi dobro ili me zajebe-njemu na dušu.
Na kraju krajeva, ti kao mehanicar ako mene zayebes i uvalis mi lafetu koja ce da vrisne nakon 6 mjeseci, pa dobro, nije posteno ali eto nadoknadit cemo tih 500 maraka i idemo dalje.

Ja ako u svome poslu, ne daj Boze napravim gresku, necija ce majka zakukati, ili ce neko da izgubi clana porodice, a to se ne moze namiriti kao lafeta ili kvacilo. Ne daj Boze da do toga dodje.

I zato mi ne mozes reci, da idem da se skolujem, jer imam ja skole i previse.

A moja zavrsena naobrazba meni uopste ne brani da ja sa tobom ili bilo kim drugim, diskutujem o sarafanju vozila, preprodaji istih ili jel bolji Makitin ili Milwaukee alat...
STARx

#32152 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by STARx »

RagibUzoriti wrote: 12/12/2020 16:24
Ne mozes bolan nekome reci "idi skoluj se" a ne znas ko je sa druge strane tastature.
Ja nisam automehanicar, ali volim automobile.
Dijelove koji su defektni mjenjam sam sebi kada mi je cejf. Kada nije, odvucem nekome pa taj neko jel uradi dobro ili me zajebe-njemu na dušu.
Na kraju krajeva, ti kao mehanicar ako mene zayebes i uvalis mi lafetu koja ce da vrisne nakon 6 mjeseci, pa dobro, nije posteno ali eto nadoknadit cemo tih 500 maraka i idemo dalje.

Ja ako u svome poslu, ne daj Boze napravim gresku, necija ce majka zakukati, ili ce neko da izgubi clana porodice, a to se ne moze namiriti kao lafeta ili kvacilo. Ne daj Boze da do toga dodje.

I zato mi ne mozes reci, da idem da se skolujem, jer imam ja skole i previse.

A moja zavrsena naobrazba meni uopste ne brani da ja sa tobom ili bilo kim drugim, diskutujem o sarafanju vozila, preprodaji istih ili jel bolji Makitin ili Milwaukee alat...
Naravno da ti mogu reci da se skolujes, sam si potvrdio da dodirne tacke s mehanikom nemas. Mehanika se uci, ide se u skolu. Mehanicar moze biti svako, dobar mehanicar ne moze. Dobar mehanicar je skolovan, pismen, obrazovan. Kakvo ti je to razmisljanje njemu na dusu? Hoce li tebi tih 500km past opet s neba ili ih moras zaraditi? Ne zanima mene tvoj poso, ni cime se bavis, ni cija majka moze kukati. Mene boli kurac za tebe kao osobom, jer ja ne ovisim o tebi. Ko god ima para da se vodi stavom "Njemu na dusu, nadoknadit cu" on je dzek, a takvih u bosni nema. Kad dodjem doktoru ne kazem mu lupas gluposti, pa ja njemu objasnjavam da je injekcija injekcija, a tableta tableta. Ja u tvoju sferu zalazio nisam, a ti meni prvi kazes da lupam gluposti. Kakav odgovor trazis, takav dobijes. Sve dok si misljenja da je zanat nepismen posao, treba da se skolujes jos vise.
EasyMan

#32153 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by EasyMan »

zigson wrote: 12/12/2020 15:36 Zamaras me dobices dva samara od amara :lol:

Je li se iko ikad sa foruma nasao uzivo i posaketo?
Nije niko nikad. Samo picici koji se nikad potukli nisu prijete i mafijaju po forumu.
zigson

#32154 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

EasyMan wrote: 12/12/2020 16:39

Nije niko nikad. Samo picici koji se nikad potukli nisu prijete i mafijaju po forumu.
Al svi imaju zivaca da referate napisu :lol:
Tacno ako se s nekim u saobracaju posvadjam pitacu ga koji ti je nik na klixovom forumu buraz :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32155 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

zigson wrote: 12/12/2020 16:44

Tacno ako se s nekim u saobracaju posvadjam pitacu ga koji ti je nik na klixovom forumu buraz :lol:
:lol: :thumbup:
STARx

#32156 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by STARx »

Nemoj se loziti na savjete forumskih alfi, da tako u saobracaju nekome dobacis a pogresno ga ocijenis. Pa da ne kukas i ti kao sto su kukali prethodni kako dobise preko zvalja. Uzivo ipak nema refresh, druga tema, a usijana glava zeli da se obracuna. Malo povuci rucnu, neko od nas kao zajeban, nosa pistolj, ne boji se, nema sta izgubiti, a vrti 20k postova.
zigson

#32157 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

No me interesa. Svako zna tacno kakav je s glavom i je li picka u dusi, jedno je sto se prica na forumu drugo je uzivo. Ja niti se kurcim ikome niti se bahatim u boznji, drzim svoj pravac i gledam retrovizore. Parkiram i ja nekad nepropisno na "5 minuta", za sto nekad i dobijem kaznu koju uredno i platim. Ne divljam u voznji, pogotovo kad je gust saobracaj.

Bio sam napisao situaciju od neku noc i skontam koji kurav pisem :lol:

Nisam tebi nista rekao, samo me zanima kako imate zivaca za pisanje referata.
Ja sam se svadjao i stajao vala, makar pojeo sva govna sto sam izasrao :lol: Niti sam ko onaj sa majstora parkiranja sto je 190 visok, rep nabildan kozna jakna, niti sam klosar kap kristijan matulovic. Obican sam zgembo prosjecne visine i 100kg masti, bez misica :lol: :lol:
Tako da ova vasa prica o nekim stocecima u glavu na prvu sto vam neko kaze je bezazlena, jer toga nema.
Bar ne vise kao prije.

Evo i od mene referat :lol:
Last edited by zigson on 12/12/2020 17:07, edited 4 times in total.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#32158 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Evolution_IV »

Image

:mrgreen:

2.50KM/l u poljskoj :lol:
EasyMan

#32159 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by EasyMan »

Ne znam odakle nekome potreba da se dokazuje fizickom snagom i mudima ovdje, svakako ne znas ko stoji iza nika niti ces ikada saznati. Ne pricam za njih dvojicu nego opcenito.
zigson

#32160 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

EasyMan wrote: 12/12/2020 17:04

Ne znam odakle nekome potreba da se dokazuje fizickom snagom i mudima ovdje, svakako ne znas ko stoji iza nika niti ces ikada saznati. Ne pricam za njih dvojicu nego opcenito.
Hrane svoj ego :D
Evolution_IV

#32161 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Evolution_IV »

:lol: :lol: :lol:
RagibUzoriti

#32162 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

Kako nije.

Ja znam za slucaj od prije 15 godina kad su se nalazili i marisali zbog nekih gluposti.

Bio jedan forumski mangup, na kraju haj sto su njega razbili, nego i trebu mu... 😂 😂 😂.

Na Grbavici se sve izdesavalo, mozda neko zna jos za ovaj slucaj 😁
zigson

#32163 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

RagibUzoriti wrote: 12/12/2020 17:11

Kako nije.

Ja znam za slucaj od prije 15 godina kad su se nalazili i marisali zbog nekih gluposti.

Bio jedan forumski mangup, na kraju haj sto su njega razbili, nego i trebu mu... 😂 😂 😂.

Na Grbavici se sve izdesavalo, mozda neko zna jos za ovaj slucaj 😁
Hahahah
Eee ragibe sta je sve prijr 15 godina bilo. Tad sam ja mali bio :lol:
STARx

#32164 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by STARx »

zigson wrote: 12/12/2020 16:58 No me interesa. Svako zna tacno kakav je s glavom i je li picka u dusi, jedno je sto se prica na forumu drugo je uzivo. Ja niti se kurcim ikome niti se bahatim u boznji, drzim svoj pravac i gledam retrovizore. Parkiram i ja nekad nepropisno na "5 minuta", za sto nekad i dobijem kaznu koju uredno i platim. Ne divljam u voznji, pogotovo kad je gust saobracaj.

Evo situaciua od neku noc, reno megan kratki onaj, svako svijetlo na njemu upaljeno, poslije rtv-a nalijece iza mene jedno 90kmh, ja sam 60 isao, i ja sam se krenuo da prestrojim u desnu traku, a i on u isto vrijeme, ja se vratim u srednju, on ulje u desnoj i ima auto ispred njega. I hoce debil nazor da se prestroji ispred mene u srednju, sto je i uradio tako da sam morao zakociti i pobjeci u lijevo, kad sam mu blicao i upalio duga on pali sva 4. Na semaforu se stignemo, otvorim prozor i gestikulisem zavrtanje ili odvrtanje sijalice on meni ovako :thumbup: :thumbup: i izvinjava se, sa hamsom je bio nakom, valnda se nafurali da se trkaju kroz grad. Ja se jezim od takvih bogalja i morona.

Nisam tebi nista rekao, samo me zanima kako imate zivaca za pisanje referata.
Ja sam se svadjao i stajao vala, makar pojeo sva govna sto sam izasrao :lol: Niti sam ko onaj sa majstora parkiranja sto je 190 visok, rep nabildan kozna jakna, niti sam klosar kap kristijan matulovic. Obican sam zgembo prosjecne visine i 100kg masti, bez misica :lol: :lol:
Tako da ova vasa prica o nekim stocecima u glavu na prvu sto vam neko kaze je bezazlena, jer toga nema.
Bar ne vise kao prije.

Evo i od mene referat :lol:
Znam da nisi. Nije mjerilo hrabrosti smijes li se potuci, primitivno je to razmisljanje. Ne kurcim se ni ja nikome, ne diram nikoga. Nerviram se u saobracaju, svoje frustracije ne lijecim po forumu, pisem kako bih ja ovo, kako bih ono.. Ne ulijecem u makazice, ne skrecem pogled kad mi neko ustupi prvenstvo - zahvalim se. Smeta mi dosta toga, pa ne uzimam pravdu u svoje ruke. Opet, ne jer nemam hrabrosti, vec nisam nadlezan za takve stvari. Ko god krene s time da ugrozi moj zivot, zivot moje porodice, pa valjda je logicno da ces se braniti. Takav stav imam kroz citav zivot. Prema svima s postovanjem, dok isti postovanje uzvraca ne vidim apsolutno nikakvu potrebu za provociranjem. Imam odgoja. Ko god na normalnu diskusiju krene s kreveljenjem, podjebavanjem, podsmijavanjem, naravno da bude odjeban. Tako bude odjeban i uzivo. Moj savjet je bio da se uzme u obzir da upravo ne znas kome psujes uzivo, da te taj isti moze ohladiti. Ako on nema sta gubiti, ti imas. U sukobe ulaziti hladne glave, ne silom.
zigson

#32165 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

Ma normala si ti, samo lahko planes :D al ozb
Ma kakvi sukobi, nismo djeca u sukobe da ulazimo :lol:
Evolution_IV

#32166 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Evolution_IV »

Ma dobar je Ragib :thumbup:

ja cu mu se evo izvinut za zajebancije na racun valvoline ulja i kamiona(sjetit ce se) :-D
RagibUzoriti

#32167 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

Evolution_IV wrote: 12/12/2020 17:19 Ma dobar je Ragib :thumbup:

ja cu mu se evo izvinut za zajebancije na racun valvoline ulja i kamiona(sjetit ce se) :-D
Ne kontam sto se sad mene uhvatiste?

Pa ljudi dragi ja nisam nikakav agresivac, meni vjera to ne dozvoljava 😂

Ja ti ba sve halalim 😂😂😂
Evolution_IV

#32168 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Evolution_IV »

RagibUzoriti wrote: 12/12/2020 17:20
Evolution_IV wrote: 12/12/2020 17:19 Ma dobar je Ragib :thumbup:

Ne kontam sto se sad mene uhvatiste?

Pa ljudi dragi ja nisam nikakav agresivac, meni vjera to ne dozvoljava 😂

Ja ti ba sve halalim 😂😂😂
ok :D :D :D

mozda su forumasi zakljucili da si opasan,sta znam :lol: :P
STARx

#32169 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by STARx »

zigson wrote: 12/12/2020 17:18 Ma normala si ti, samo lahko planes :D al ozb
Ma kakvi sukobi, nismo djeca u sukobe da ulazimo :lol:
Ma ne planem :D ko te podjebaje i krene ismijavati, ne mozes mu pokazati respekt. Respekt se zasluzuje, ne trazi. Naravno da nismo djeca, samo sto su neki jos ostali u tom vremenu i misle da silom nekoga mogu prepasti..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32170 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Mescini da su emka tad nakalemili.... :mrgreen:
Snake Eyes

#32171 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Snake Eyes »

Vidim pobili se Mujo i Suljo :D

Kvalitet bilo čega je bitan u zavisnosti koju ulogu ta stvar obavlja.
Last edited by Snake Eyes on 12/12/2020 18:30, edited 1 time in total.
basicm

#32172 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Na koju cemo punpu da se nadjemo :)
STARx

#32173 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by STARx »

Cvila naravno :)
zigson

#32174 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zigson »

Ma na poligon :lol: :autic: :autic:
soferina

#32175 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by soferina »

Sta se moze iscitati iz poruka ovih zadnjih dana otipkanih na forumu? Da se mercedes fakat slabo kvari jer ovaj njihov majstor danima palamudi i izdize sebe i par forumskih jarana , a pljuje druge servise ko da je Sorbonu zavrsio a ne tri razreda Saobracajne u Velesicima 😀
Post Reply