Milorad Dodik ALL ABOUT
- General War
- dustaban
#83153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
UKINUTI RELIGIJE !
Ili ih makar vratiti dze im je mjesto. Naše su nacije naše religije i to je sva naša nesreća.
Jebo ih onaj ko ih izmisli. Od Boga sigurno nisu, Religija je dzavolja rabota.
Ili ih makar vratiti dze im je mjesto. Naše su nacije naše religije i to je sva naša nesreća.
Jebo ih onaj ko ih izmisli. Od Boga sigurno nisu, Religija je dzavolja rabota.
-
Tipicoti
#83154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
[img]htD
Last edited by Tipicoti on 19/12/2020 11:49, edited 1 time in total.
- General War
#83155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako nema religije imaju partije...narod uvjek trazi cobana pa bio on u mantiji ili u odjelu.
- bunk
#83156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta je ovo?
jedino rusko sto moze doc je rahiticni religijski fanatici na motorima..a i to ako na granici puste.
- mO k3
#83157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Konstutivnost naroda treba da se ukine , samim tim bi se urušio ovakav sistem kakav imamo , partija bez ikakvih predznaka koja ponudi najbolji izborni program će da pobijedi
-
adelkam
#83158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma bravo.... Neka se zapita narod ko je konvertit.
Bravo Sladjane !
-
channel10
#83159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ode li iko da provjeri je li ona tabla skinuta, samo prekrivena ili prebacena unutra u hol?
-
Tipicoti
#83160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
[img]httplol:
Last edited by Tipicoti on 19/12/2020 11:49, edited 1 time in total.
- vatrogasac
#83161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kada Inzko spominje treću fazu kako će se kombinovati i korisni elementi iz prve faze može se pomisliti na bonske ovlasti. Moguće je da ih ne bude više, ali zato kroz ucjene MMF-a i uz američki i evropskog Magnitskog akta dođe do sličnog cilja. RS ugrožava kredit MMF-a zbog prijenosa nadležnosti Šta god da je, dobro je za državu, a kada je za državu onda i za narod. Neko je spustio grudvu snijega s vrha brda i sada se valja.
- vatrogasac
#83162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne vidi se ime kako god, morali su ispuniti Inzkovo naređenje iako su imali roka do maja, ali koji pečat taj dom koristi kada izdaje dokumente, kupuje, prodaje? Naziv doma nije samo ploča nego se pod tim imenom spominje i u Službenim novinama.
- tvojkomsija
#83163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@Nikola Testa odlican post. I meni je fascinantno to srpsko shvacanje naroda oko sebe. Cini mi se da njih muci sto Bosnjaci, Crnogorci uopce postoje, a ne njihovi postupci. Isto tako negiranje tudjih jezika, postojanja drugih nacija itd. Nisam nikad cuo od Bosnjaka da govore da su Srbi izmisljeni narod, da je srpski jezik nastao od bosanskog itd.
Mislim da je tu velika razlika shvacanje drugih nacija, mi ih shvatamo ekskluzivno a Srbi inkluzivno. Srbi se ubise dokazujuci da su Bosnjaci od njih nastali, kao i Crnogorci, Makedonci itd. Zele sve zavesti "pod svoje". Dok s druge strane Bosnjaci jednostavno zele postovanje prema svom narodu, obicajima i jeziku, dok ih uopce ne zanimaju drugi narodi, taman ih 50 izmisljenih bilo.
To ima veze i sa Jugoslavijom, u kojoj je Srbima ugradjen taj osjecaj da su "glavni", da se za sve pitaju, "vodje Balkana" itd, pa im je danas tesko shvatiti da vise nije tako.
Mislim da je tu velika razlika shvacanje drugih nacija, mi ih shvatamo ekskluzivno a Srbi inkluzivno. Srbi se ubise dokazujuci da su Bosnjaci od njih nastali, kao i Crnogorci, Makedonci itd. Zele sve zavesti "pod svoje". Dok s druge strane Bosnjaci jednostavno zele postovanje prema svom narodu, obicajima i jeziku, dok ih uopce ne zanimaju drugi narodi, taman ih 50 izmisljenih bilo.
To ima veze i sa Jugoslavijom, u kojoj je Srbima ugradjen taj osjecaj da su "glavni", da se za sve pitaju, "vodje Balkana" itd, pa im je danas tesko shvatiti da vise nije tako.
- General War
- bunk
#83165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Generale.
Bit je da se radi po NATO standardu upravo zbog lakseg" utapanja" kad se ozvanici deal.
Propitaj malo valjda poznajes nekog od pripadnika OS.
NATO standard i nacin rada vec deceniju i jace.
Alfa,bravo,delta....
Ili imas argumente kojima ces pobiti stvarnost?
Njet
Bit je da se radi po NATO standardu upravo zbog lakseg" utapanja" kad se ozvanici deal.
Alfa,bravo,delta....
Njet
-
archi_a
#83166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ide "bilateralna" sa rusima. Jo, jo, jo, što bi rekli albanci.

- vatrogasac
#83167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Što minimiziraš ono čemu idemo? Misliš da će Bosna biti ostavljena izvan NATO i EU? Odakle odjednom toliko interesovanje Evrope i Amerike za jednu malu zemlju i u njoj Tegeltiju i Dodikove ploče kada imaju važnijih problema kao što su Bjelorusija, Ukrajina, Kina, Rusija....
TAZ: "Nećemo odustati od toga da od BiH napravimo normalnu državu“
Kada neki političari završe u zatvoru ljudi će shvatiti da se isplati ostati u BiH, rekao je Inzko u intervjuu za TAZ. Istakao je i da je PIC jasno stavio do znanja da "nema promjena granica", kako ih je crrtao Dodik.
https://www.dw.com/bs/taz-ne%C4%87emo-o ... a-55904435
- vatrogasac
- spreca
#83169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Milorade evo jos izdaica i baklavasha
-
zavrzlama
#83170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nikola Testa wrote: ↑11/12/2020 22:36 Srbima je jako teško, govorim o običnom narodu, prihvatiti da postoje Bošnjaci kao zaseban identitet. Narativ koji se projektuje od same srpske političke elite pojednostavljuju historiju Bosna i Hercegovine. S jedne strane su Srbi koji su tu od samih početaka formiranja slavenskih država na Balkanu. S druge strane su svi ostali, kao odrođeni element, koji je, nije ni važno u kojem momentu, odbio biti dio srpske nacije/naroda i tu je korijen svih nesporazuma između Srba i Bošnjaka. Većina Srba ne može, kad govorimo o običnom svijetu, ili neće, kad govorimo o obrazovanom stanovništvu, prihvatiti/svariti da je etnička zajednica nešto što se oblikuje vremenom, što može postati i nestati, što može nastati iz nekog šireg okvira, ili upotpunosti nestati bez obzira na potencijal koji je imao određeni identitet, imao korijen u srednjem ili novom vijeku.
Jednom prilikom me blizak član porodice pitao, smatrajući zbog mog poziva da nešto znam o tome, pa dobro možeš li mi objasniti ko su ti Bošnjaci, da li su oni zaista bili narod, ili je to sve izmišljotina. Inače moje porijeklo djelimično, gledajući kulturološki jeste srpsko, pa se očekivalo da ću biti objektivan. Odrastao sam sa Srbima i uvijek sam bio bliži srpskoj strani porodice, ne zbog nacionalnog identiteta, već zbog samih okolnosti u kojima sam živio. Nakon mog šireg objašnjenja, a takvo pitanje nisam jednom dobio, sagovornik je često ostao u nevjerici da tu postoji neka dubina, neki smisao koji prevazilazi naše pojednostavljeno shvatanje prošlosti gdje su svi sa one druge strane izdajnici, izgubljeni ljudi i potpuni pobačaj historije.
S obzirom na to iskustvo, smatram da Bošnjaci ne mogu dobiti pravo na političko preživljavanje bez gole sile, jer bilo kakav razgovor ne može biti dovoljan da pobjediš mašineriju koja stoji iza srpskog narativa o narodima s kojima graniče ili se prožimaju na istom teritoriju. Srbi nisu u stanju da prevaziđu devetnestovjekovno shvatanje nacije, bilo kakvi razgovori, diskusije, zajednički život sa drugim narodima to neće promjeniti. Među Srbima je bilo vizionara koji su su težili tome, danas su dva metra pod zemljom, historijski potpuno odbačeni na stubu srama trenutne suštine srpske nacionalne ideje. Stabilnost ove države i regije ostvariće se u onom momentu kad Bošnjaci uspiju dobiti dovoljno moći da bilo kakav napad na Bosnu bude povratak u srednji vijek, kako Srba tako i Hrvata ili potpuni poraz Bošnjaka kao političkog faktora. Jedno ili drugo dovešće do mira.
Srpska političika elita je još u nevjerici da su ih Bošnjaci/Bosanci, a ne Hrvati, doveli do gubitka sna o Velikoj Srbiji. Bošnjaci su u želji da prežive kao narod, posljedično, u toj borbi, svjesno ili nesvjesno, omogućili nezavisnost Hrvatske, samostalnost Kosova i opstanak Crnogorske nacije. To im nikad neće biti oprošteno i zbog toga tolika mržnja prema bilo kakvoj bosanskoj ideji.
- General War
#83171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A to treba sam sebe lagati da bi nesto bilo lakse?vatrogasac wrote: ↑12/12/2020 14:51Što minimiziraš ono čemu idemo? Misliš da će Bosna biti ostavljena izvan NATO i EU? Odakle odjednom toliko interesovanje Evrope i Amerike za jednu malu zemlju i u njoj Tegeltiju i Dodikove ploče kada imaju važnijih problema kao što su Bjelorusija, Ukrajina, Kina, Rusija....
TAZ: "Nećemo odustati od toga da od BiH napravimo normalnu državu“
Kada neki političari završe u zatvoru ljudi će shvatiti da se isplati ostati u BiH, rekao je Inzko u intervjuu za TAZ. Istakao je i da je PIC jasno stavio do znanja da "nema promjena granica", kako ih je crrtao Dodik.
https://www.dw.com/bs/taz-ne%C4%87emo-o ... a-55904435
Bosna je davno trebala biti u NATO...a sto nije je li radi drcnosti Dodika ili indolentnosti Sarajeva? Ja mislim da je tu kombinacija...isto kao i za EU integracije...ko biva svi bi u eVropu a iz pristiju se bore da ne udje sve tri strane.
...Nema sta mediji nece napuhati pa i to interesovanje...ali racuna se ko je sta uradio a ne ko je sta rekao a zadnje sto je uradjeno je Trumpov dodatak crne liste na kojoj je Dodik, na kojoj je doduse pola SDA starog kadra vec prije dvije decenije.
- General War
#83172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znam ja malo vise OS...ljetos sam im preko stele nekima pofino podjelio americkih cizama posto one donirane turske kundure nisu ni za Q.bunk wrote: ↑12/12/2020 14:39 Generale.
Alfa,bravo,delta....
Njet![]()
Imam Argumente naravno; Nazalost BiH nije u NATO u, niti je vjezba NATO vec vjezba OSBiH i NATO....rade po NATO standardu ok...nema veze alfa delta tango...vec je struktura NATO.
- General War
- vatrogasac
#83174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A stvarno vjeruješ da su entiteti "trajna kategorija koja ima međunarodnu verifikaciju" kako reče Borenović?
- General War
#83175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja se nadam da nisu, a naravno da imaju medjunarodnu verifikaciju u Dejtonu, ne treba ti Borenovic za to da objasnjava, ne znam ni sta je rekao...nista nije trajno na ovom svijetu.vatrogasac wrote: ↑12/12/2020 18:58A stvarno vjeruješ da su entiteti "trajna kategorija koja ima međunarodnu verifikaciju" kako reče Borenović?
Ja sumnjam da ce se ista bitno desiti sada za BiH jer nisam siguran da nece EU ili neko drugi drzati stranu Hrvatske i Srbije koje imaju itekakav interes da se ovo stanje u BiH drzi do beskonacnosti, a da u Sarajevu nema nikoga koji ce artikulisati zelju za STVARNOM promjenom.