Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
turbofolk

#6726 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by turbofolk »

Kakva mu je trenerska referenca? Rudeš, Olimpija, Rijeka i trenutno U21 selektor Hrvatske. Prije da je on projekat Hrvatskog saveza za prvi tim, kad ode Dalić, a "A" reprezentaciju Hrvatske popune njegovi sadašnji igrači
CotSuljakovic

#6727 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by CotSuljakovic »

Amar Osim bi se savrseno uklopio u postojecu strukturu saveza. Lutvo pomocnik.
CotSuljakovic

#6728 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by CotSuljakovic »

Ili Susica vratiti da pokaze jos jednom kolika je neznalica, da prestanu kao argument u Susicevu korist navoditi kako nas je odveo na svjetsko prvenstvo. Jeste, sa ekipom koju bi trener sa imalo kompetencije doveo do cetvrfinala.
Sa ovim igracima Susic bi opravdao 4. sesir, mada ima tu i Kazahstan, nezgodni su i oni kad igras bez lijevog beka a mozda i oni iznenade fizickom spremom kao Nigerijci.
luckylaka

#6729 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

CotSuljakovic wrote: 11/12/2020 17:04 Ili Susica vratiti da pokaze jos jednom kolika je neznalica, da prestanu kao argument u Susicevu korist navoditi kako nas je odveo na svjetsko prvenstvo. Jeste, sa ekipom koju bi trener sa imalo kompetencije doveo do cetvrfinala.
Sa ovim igracima Susic bi opravdao 4. sesir, mada ima tu i Kazahstan, nezgodni su i oni kad igras bez lijevog beka a mozda i oni iznenade fizickom spremom kao Nigerijci.
:lol: :lol: :lol: sto nije odveo onaj prije ili onaj kasnije.PSSSST
CotSuljakovic

#6730 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by CotSuljakovic »

luckylaka wrote: 11/12/2020 20:34
CotSuljakovic wrote: 11/12/2020 17:04 Ili Susica vratiti da pokaze jos jednom kolika je neznalica, da prestanu kao argument u Susicevu korist navoditi kako nas je odveo na svjetsko prvenstvo. Jeste, sa ekipom koju bi trener sa imalo kompetencije doveo do cetvrfinala.
:lol: :lol: :lol: sto nije odveo onaj prije ili onaj kasnije.PSSSST
Vjerovatno zato jer ne igras uvijek sa istim protivnicima i reprezentacije nisu u svim ciklusima istog kvaliteta sto se trenutno moze vidjeti po nasoj. Inace, ako nisi znao, uvijek se formiraju nove grupe u svakom ciklusu pa nekad ces igrati sa Francuskom i Spanijom u grupi a nekad sa Grckom kao na papiru najjacom reprezentacijom.
Zanimljivo je kako nijedan klub ili druga reprezentacija nije prepoznala kvalitet Susica pa ga angazovala za trenera. Poslije tog velikog uspjeha i kvalifikacije na svjetsko prvenstvo, ocajnog prvenstva i debakla na pocetku kvalifikacija kad nije htio dati otkaz nego je prospipao fazone tipa ostalo je toliko i toliko bodova u igri, trenerski mag kakvim ga ti ocito smatras je preuzeo klub iz francuske 2. lige. Dobro procitaj, druge lige. Tu je naravno dobio otkaz i poslije je vodio neke turske klubove gdje se isto nije dugo zadrzao. Ocigledno da u vrhunskim ekipama rade velike neznalice cim ovakav trenerski znalac vodi nizerazredne klubove ili ne vodi ni njih,jer isti takodjer nisu bas previse zainteresovani za njega.
CotSuljakovic

#6731 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by CotSuljakovic »

Ali mora mu se priznati, ambiciozan je Susic.
Ovakve vijesti smo mogli cesto citati o velikom trenerskom magu

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš svih vremena Safet Sušić kandidat je za novog trenera Paris Saint-Germainea.
Njegov komentar
Slobodan sam, a u PSG-u sam igrao deset godina. Imam ogromno iskustvo i zainteresiran sam, izjavio je Sušić

Povezivali su ga i sa Barcelonom, Bordeaux je isto trebao voditi i bruku drugih klubova po narucenim tekstovima na ovim domacim stranicama.
luckylaka

#6732 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

CotSuljakovic wrote: 11/12/2020 22:35 Ali mora mu se priznati, ambiciozan je Susic.

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš svih vremena Safet Sušić kandidat je za novog trenera Paris Saint-Germainea.
Njegov komentar
Slobodan sam, a u PSG-u sam igrao deset godina. Imam ogromno iskustvo i zainteresiran sam, izjavio je Sušić

Povezivali su ga i sa Barcelonom, Bordeaux je isto trebao voditi i bruku drugih klubova po narucenim tekstovima na ovim domacim stranicama.
Pametnom dosta
Safet Susic PapeBiH jedini selektor koji je na veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, te jedini koji je BiH 2013 godine. doveo do rekordnog mjesta na FIFA rang listi – 19. pozicije.
CotSuljakovic

#6733 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by CotSuljakovic »

luckylaka wrote: 12/12/2020 00:51
CotSuljakovic wrote: 11/12/2020 22:35 Ali mora mu se priznati, ambiciozan je Susic.

Njegov komentar

Pametnom dosta
Safet Susic PapeBiH jedini selektor koji je na veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, te jedini koji je BiH 2013 godine. doveo do rekordnog mjesta na FIFA rang listi – 19. pozicije.
Ne vidim da je neko napisao nesto drugacije. Samo to ga ne cini nikakvom trenerskom velicinom i znalcem sto i njegova trenerska karijera pokazuje. Pametan ga ne bi bas dizao u nebesa i hvalio se ispadanjem u onoj grupi sa onom ekipom.
Ali dobro, vjerovatno je jos neke iznenadila fizicka sprema Nigerijaca a i dan danas vjeruju u zanimanje PSGa, Barcelone i ostalih velikana.
Evo jos jedna sada vec legendarna izjava
Koliko sam ja upućen, transfer u Inter je završena stvar i Tino Sven treba samo otputovati na potpis i što prije izboriti se za mjesto u timu, rekao je Safet Sušić. Na koga mi izgubismo 3 ciklusa sa nikad jacom generacijom.
luckylaka

#6734 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

CotSuljakovic wrote: 12/12/2020 03:19
luckylaka wrote: 12/12/2020 00:51

Njegov komentar

Pametnom dosta
Ne vidim da je neko napisao nesto drugacije. Samo to ga ne cini nikakvom trenerskom velicinom i znalcem sto i njegova trenerska karijera pokazuje. Pametan ga ne bi bas dizao u nebesa i hvalio se ispadanjem u onoj grupi sa onom ekipom.
Ali dobro, vjerovatno je jos neke iznenadila fizicka sprema Nigerijaca a i dan danas vjeruju u zanimanje PSGa, Barcelone i ostalih velikana.
Evo jos jedna sada vec legendarna izjava
Koliko sam ja upućen, transfer u Inter je završena stvar i Tino Sven treba samo otputovati na potpis i što prije izboriti se za mjesto u timu, rekao je Safet Sušić. Na koga mi izgubismo 3 ciklusa sa nikad jacom generacijom.
Ma niko i ne tvrdi da je trenercina ali nama takav nikada nece ni doci.Imalo uspjesni selektori traze slobodu u izboru igraca nasi to mogu samo sanjati.Ne tvrdim ja da je Pape najbolji nego najuspjesniji .Da li ce doci uspjesniji...sumnjam.Ono sto je Pape uradio sa Seom,Besicem,Vedom...mogao je i Dule sa Sanicaninom,Cipeticem,Hadzikadunicem,Demirovicem ali ne daj leevatine Loncara i sl.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6735 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by izvrsni direktor »

CotSuljakovic wrote: 12/12/2020 03:19 Na koga mi izgubismo 3 ciklusa sa nikad jacom generacijom.
Sreca pa ga se na vrijeme rijesismo pa dovedosmo bazdarevica da sa istom generacijom ne izgubimo ciklus.

Ono kad bosnjo odlazak na svjetsko prvenstvo smatra izgubljenim ciklusom
Point.

#6736 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

luckylaka wrote: 12/12/2020 06:12 Ono sto je Pape uradio sa Seom,Besicem,Vedom...mogao je i Dule sa Sanicaninom,Cipeticem,Hadzikadunicem,Demirovicem ali ne daj leevatine Loncara i sl.
Samo da napomenem da su tad Vedo i Seo igrali u Bundesligi, Bešić je igrao konstantno i bio pred potpisom u Englesku, Džeko je bio u punoj snazi, da ne spominjem Lulića, Salihovića, Spahića, Asmira itd svi igrali u ligama petice dok su nam sad prvotimci u reprezentaciji igrači Turskih žljsporova, srbijanske, bh lige, ruske lige itd.

Šta želim reći, velika je razlika u kvaliteti igrača tih godina kad je vodio Pape i sad. Pape koliko god ga neki dizali u nebesa kako nas je jedini odveo na SP, isto tako treba zapitati kako da sa tom sjajnom generacijom nas nije odveo na neki EURO, jer je mogao i morao s obzirom da se EURO proširio i kakve je igrače imao na raspolaganju.

Sa druge strane i Dule je imao jako dobru šansu da nas odvede na ovaj EURO, bez obzira sa kakvim igračima raspolažemo. Lažnu Irsku je trebao dobiti.

Zapitam se šta bi bilo da je Dule vodio reprezentaciju umjesto Papeta i da je Pape sad selektor.
luckylaka

#6737 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Point. wrote: 12/12/2020 09:32
luckylaka wrote: 12/12/2020 06:12 Ono sto je Pape uradio sa Seom,Besicem,Vedom...mogao je i Dule sa Sanicaninom,Cipeticem,Hadzikadunicem,Demirovicem ali ne daj leevatine Loncara i sl.
Samo da napomenem da su tad Vedo i Seo igrali u Bundesligi, Bešić je igrao konstantno i bio pred potpisom u Englesku, Džeko je bio u punoj snazi, da ne spominjem Lulića, Salihovića, Spahića, Asmira itd svi igrali u ligama petice dok su nam sad prvotimci u reprezentaciji igrači Turskih žljsporova, srbijanske, bh lige, ruske lige itd.

Šta želim reći, velika je razlika u kvaliteti igrača tih godina kad je vodio Pape i sad. Pape koliko god ga neki dizali u nebesa kako nas je jedini odveo na SP, isto tako treba zapitati kako da sa tom sjajnom generacijom nas nije odveo na neki EURO, jer je mogao i morao s obzirom da se EURO proširio i kakve je igrače imao na raspolaganju.

Sa druge strane i Dule je imao jako dobru šansu da nas odvede na ovaj EURO, bez obzira sa kakvim igračima raspolažemo. Lažnu Irsku je trebao dobiti.

Zapitam se šta bi bilo da je Dule vodio reprezentaciju umjesto Papeta i da je Pape sad selektor.
Nemoj mi samo to sta bi bilo....Sta bi bilo da nije sviran ofsajd danas bi Pape mozda bio kod nas ono sto je u PSG.Ali...
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#6738 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Faruk »

izvrsni direktor wrote: 12/12/2020 08:35
CotSuljakovic wrote: 12/12/2020 03:19 Na koga mi izgubismo 3 ciklusa sa nikad jacom generacijom.
Sreca pa ga se na vrijeme rijesismo pa dovedosmo bazdarevica da sa istom generacijom ne izgubimo ciklus.

:D
sa ovim savezom i rosterom igraca ni Guardiola ne moze pomoci
Jedan je Pape
luckylaka

#6739 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Faruk wrote: 12/12/2020 12:46

:D
sa ovim savezom i rosterom igraca ni Guardiola ne moze pomoci
Jedan je Pape
Sa ovim trenutnim rosterom mozemo cudo napraviti,sa jos jednim pijunom koji dodje mozemo svjetlo ugasiti
Edin H.

#6740 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Dva izgubljena ciklusa i loš rezultatski nastup na Svjetskom prvenstvu
Grean

#6741 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

Da je Pape selektor igrali bi lijepo, nesto sto nije uspjelo ni jednom dosadasnjem selektoru sem njemu a za rezultate nisam bas siguran.
high_volume

#6742 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by high_volume »

Grean wrote: 12/12/2020 14:04 Da je Pape selektor igrali bi lijepo, nesto sto nije uspjelo ni jednom dosadasnjem selektoru sem njemu a za rezultate nisam bas siguran.
Ne znam kako se definira "lijepa igra", jer mislim da ne postoje pravila koja određuju kad neka ekipa igra "lijepo" ili "nelijepo". Nogomet se igra radi pobjede, za rezultat, na utakmici ili generalno, a činjenica je da je Sušić naš najuspješniji selektor. Imao je i sreću da je naslijedio i dodatno okupio nekoliko kvalitetnih nogometaša, i svih njih zajednička igra, doprinjela je ukupnom utisku, za koji ti kažeš "lijepa igra".

Ja bih ponovo izabrao Sušića na poziciju selektora, i dao mu neprekidni mandat na 8-10 godina, da konačno napravi reprezentaciju, njenu igru i rezultate.
Grean

#6743 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Grean »

high_volume wrote: 12/12/2020 14:10
Grean wrote: 12/12/2020 14:04 Da je Pape selektor igrali bi lijepo, nesto sto nije uspjelo ni jednom dosadasnjem selektoru sem njemu a za rezultate nisam bas siguran.
Ne znam kako se definira "lijepa igra", jer mislim da ne postoje pravila koja određuju kad neka ekipa igra "lijepo" ili "nelijepo". Nogomet se igra radi pobjede, za rezultat, na utakmici ili generalno, a činjenica je da je Sušić naš najuspješniji selektor. Imao je i sreću da je naslijedio i dodatno okupio nekoliko kvalitetnih nogometaša, i svih njih zajednička igra, doprinjela je ukupnom utisku, za koji ti kažeš "lijepa igra".

Ja bih ponovo izabrao Sušića na poziciju selektora, i dao mu neprekidni mandat na 8-10 godina, da konačno napravi reprezentaciju, njenu igru i rezultate.
Malo besmislena rasprava ali eto da odgovorim, odkad je fudbala znalo se sta je lijepo a sta nije.

Vec proslavljeni Catanacio je sinonim za antifudbal, nesto na sta smo najvise licili u vrijeme Mese dok je ono sto danas guraju sve velike fudbalske ekipe posjed lopte, igra po zemlji nesto sto smo uglavnom imali kod Susica.

Da je u fudbalu bitan samo rezultat ne bi ni gledali utakmice. Bilo bi dovoljno da procitas kako je zavrsilo.
CotSuljakovic

#6744 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by CotSuljakovic »

Ljudi ne vjeruju ni sami u ovo sto pisu.
Laertes

#6745 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Laertes »

Đe markomilanov? Evo i ovaj slobodan:
https://telesport.telegram.hr/na-prvu/o ... zentaciju/
:mrgreen:
luckylaka

#6746 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Jel ono Barba sletio na pregovore
Crvena Tifoza

#6747 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote: 14/12/2020 20:39 Jel ono Barba sletio na pregovore
Nije on nikad odletio :D
Ne ide on iz Mostara nigdje ima više od mjesec dana. :D
luckylaka

#6748 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Crvena Tifoza wrote: 14/12/2020 21:28
Jbga ja jutros procita sletio Barba na pregovore.Ma kakvi lopine se sastale Spaha,Miske,Barba dolazi Braco dole to je neki dernek u pitanju
Crvena Tifoza

#6749 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

luckylaka wrote: 14/12/2020 22:46
Jbga ja jutros procita sletio Barba na pregovore.Ma kakvi lopine se sastale Spaha,Miske,Barba dolazi Braco dole to je neki dernek u pitanju

Barba je više u Mostaru zadnjih par godina proveo, nego u Njemačkoj ili Las Vegasu. :D
Edin H.

#6750 Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 14/12/2020 22:46
Vodi ih Spaha u lov? 👀
Locked