SDA-All about

bunk

#54376 Re: SDA-All about

Post by bunk »

Image

:lol: :lol:
Veigar

#54377 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

drndalo wrote: 11/12/2020 16:17 Niko ne prica o odricanju od trzista, a ako ne vidis razliku izmedju trgovine i ljubljenja guzova (bilo kome), onda je do tebe...
Pa čuj da bi mi ovako mali mogli negdje da se pojavimo mi smo prinuđeni da ljudimo guzicu drugima, to što se tebi to ne sviđa jbg, realnost je takva.
drndalo

#54378 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Veigar wrote: 11/12/2020 16:26
drndalo wrote: 11/12/2020 16:17 Niko ne prica o odricanju od trzista, a ako ne vidis razliku izmedju trgovine i ljubljenja guzova (bilo kome), onda je do tebe...
Pa čuj da bi mi ovako mali mogli negdje da se pojavimo mi smo prinuđeni da ljudimo guzicu drugima, to što se tebi to ne sviđa jbg, realnost je takva.
Ljubljenje guzice nema veze sa manjinom, pogledaj npr. Island i Maltu... Rekli hladno EU ili ce nase ribarstvo biti kako nama pase, ili se nosite u tu vasu EU...
Veigar

#54379 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

drndalo wrote: 11/12/2020 16:30
Ljubljenje guzice nema veze sa manjinom, pogledaj npr. Island i Maltu... Rekli hladno EU ili ce nase ribarstvo biti kako nama pase, ili se nosite u tu vasu EU...
Sanjaj o tome jarane, ha ha ha ha ha ha...
tempuser

#54380 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Veigar wrote: 11/12/2020 16:11
tempuser wrote: 10/12/2020 22:39
Veigar wrote: 10/12/2020 21:36
Pa iuAustrija nas je kolonizirala pa ne vidim nešto da niko neće u Austriju. Površno gledate na stvari.
Da ne ulazimo u tok kakav je odnos prema Bosni bio jednih, a kakav drugih, niko Kutrza ne ljubi u šupak kad dođe kao što ljube babu Erdogana, a Austrija nas je pogurala što Turska neće za nardnih 300 godina.
Pa Kurz ni ne namjerava da dođe nikako i to nešto govori, ovaj se barem pojavio. Ali na stranu to, zašto bi se mi sad odrekli tržišta od 80.000.000 ljudi samo radi toga što neko ne voli Erdogana. Mislim ono, koja je tu logika??
Naravno da govori, troši pare par, a ne treba da ga neko ljubi u guzicu, a ovaj se pojavio da mu se na lijepe okice i bez marke investicije još bolje sagnu!
Kažeš, ne treba da izgubimo tržište od 80 miliona...? Da vidimo...
U prvom kvartalu 2019. smo kao tržište od 3,5 miliona sa tržišta od 80 miliona ljudi uvezli 217,90 milona KM, a izvezli 70,48 miliona KM. Za usporedbu u Hrvatsku, na tržište od svega cca 5 miliona ljudi smo izvezli skoro 363 miliona, odnosno 5 puta više. Znači pored toga što su na nas potrošili 5 x manje nego 18 x manja država, za svaku potrošenu marku su izvukli tru! Ma bravo analitičaru, čestitam na zaključku, ne treba da ih izgubimio! Smo reci jesi li do toga sam došao ili ti je neko pomagao? :lol:
bunk

#54381 Re: SDA-All about

Post by bunk »

.....
Veigar

#54382 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

tempuser wrote: 11/12/2020 16:59

Da ne ulazimo u tok kakav je odnos prema Bosni bio jednih, a kakav drugih, niko Kutrza ne ljubi u šupak kad dođe kao što ljube babu Erdogana, a Austrija nas je pogurala što Turska neće za nardnih 300 godina.
Pa Kurz ni ne namjerava da dođe nikako i to nešto govori, ovaj se barem pojavio. Ali na stranu to, zašto bi se mi sad odrekli tržišta od 80.000.000 ljudi samo radi toga što neko ne voli Erdogana. Mislim ono, koja je tu logika??
Naravno da govori, troši pare par, a ne treba da ga neko ljubi u guzicu, a ovaj se pojavio da mu se na lijepe okice i bez marke investicije još bolje sagnu!
U prvom kvartalu 2019. smo kao tržište od 3,5 miliona sa tržišta od 80 miliona ljudi uvezli 217,90 milona KM, a izvezli 70,48 miliona KM. Za usporedbu u Hrvatsku, na tržište od svega cca 5 miliona ljudi smo izvezli skoro 363 miliona, odnosno 5 puta više. Znači pored toga što su na nas potrošili 5 x manje nego 18 x manja država, za svaku potrošenu marku su izvukli tru! Ma bravo analitičaru, čestitam na zaključku, ne treba da ih izgubimio! Smo reci jesi li do toga sam došao ili ti je neko pomagao? :lol:
To nije do turaka to je do nas. Ne znamo izvest u Tursku očigledno. Tvoj problem je što očiogledno mrziš i turke i tursku a erdogana izgleda posebno, pa s tobom neki normalan razgovor i nije moguć. U zdravje ti meni budi, neće mo se mi njihar odreć sigurno kolko god to neki voljeli i željeli.
tempuser

#54383 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Veigar wrote: 11/12/2020 17:31 To nije do turaka to je do nas. Ne znamo izvest u Tursku očigledno. Tvoj problem je što očiogledno mrziš i turke i tursku a erdogana izgleda posebno, pa s tobom neki normalan razgovor i nije moguć. U zdravje ti meni budi, neće mo se mi njihar odreć sigurno kolko god to neki voljeli i željeli.
A znamo izvest' u Hrvatsku? :lol:
Pa šta onda ima veze što to tržište od 80 miliona, što im pušimo kad im ne znamo ništa izvest?! :? Vidiš kako ga sam sebi zatjeraš kad nasilu pokušavaš da nešto dokažeš?! :lol:
Tačno, razgovor sa mnom nije moguć, kao što vidiš, moji su aegumenti konkretni brojevi, a tvoji paušalne i netačne tvrdnje, a ti se i dalje saginji, to je tvoje demokratsko pravo.
Veigar

#54384 Re: SDA-All about

Post by Veigar »

tempuser wrote: 11/12/2020 17:45
Veigar wrote: 11/12/2020 17:31 To nije do turaka to je do nas. Ne znamo izvest u Tursku očigledno. Tvoj problem je što očiogledno mrziš i turke i tursku a erdogana izgleda posebno, pa s tobom neki normalan razgovor i nije moguć. U zdravje ti meni budi, neće mo se mi njihar odreć sigurno kolko god to neki voljeli i željeli.
Pa šta onda ima veze što to tržište od 80 miliona, što im pušimo kad im ne znamo ništa izvest?! :? Vidiš kako ga sam sebi zatjeraš kad nasilu pokušavaš da nešto dokažeš?! :lol:
Tačno, razgovor sa mnom nije moguć, kao što vidiš, moji su aegumenti konkretni brojevi, a tvoji paušalne i netačne tvrdnje, a ti se i dalje saginji, to je tvoje demokratsko pravo.
Nema potrebe da nastavim raspravu, očigledno nismo na istom nivou. Budi ti meni dobar. :*
hillbill

#54385 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

tempuser wrote: 11/12/2020 16:59

tempuser
......hajde ti nama reci ;sto toliko ostris k... na Turke....sta li si im toliko zamjerio.....ljudi su prakticni,gledaju svoje interese kao i ostali.

ponavljam.......nama nisu problem Turci nego nasi kriminalci.

inace se slazem sa dosta toga sto si napisao u prethodnim postovima....za stavove koje zastupas trebalo je dosta toga vidjeti,dozivjeti,i dosta cehova isplacati.Imam osjecaj da si jedan od onih sto misle...dzaba smo krecili.
drug_profi

#54386 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 11/12/2020 14:08 još jedna u nizu laži
A ti im drzao svijecu pa znas?
Ja nikad ne bih tako rezulutno negirao nesto. Postoje izjave i predmet. Zasto nema optuznice, ne znam.
tempuser

#54387 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

Veigar wrote: 11/12/2020 18:04
tempuser wrote: 11/12/2020 17:45
Nema potrebe da nastavim raspravu, očigledno nismo na istom nivou. Budi ti meni dobar. :*
Nismo, priča sa tačnim podacima i priča bez argumenata da se treba saginjati zbog nekg tobožnjeg tržišta od 80 miliona nisu isti nivo!
tempuser

#54388 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

hillbill wrote: 11/12/2020 18:08 tempuser
......hajde ti nama reci ;sto toliko ostris k... na Turke....sta li si im toliko zamjerio.....ljudi su prakticni,gledaju svoje interese kao i ostali.

inace se slazem sa dosta toga sto si napisao u prethodnim postovima....za stavove koje zastupas trebalo je dosta toga vidjeti,dozivjeti,i dosta cehova isplacati.Imam osjecaj da si jedan od onih sto misle...dzaba smo krecili.
Turcima kao Turcima ništa, osim što vole prevariti, kao bivši zavojevači agresivno se nameću inferiornim, ali to je konstanta s kojom moraš računati.
Iritira me priča Riđobradog imbecila, koji to radi iz svoji ličnih intreresa, i njegovih lobotomiranih ponavljača da nam je Turska stariji brat, naš zaštitnik, bla, bla, panda rezervne domovine Srbima i Hrvatima, a Turska slatkorječivi bivši okupator koji nas dere kako stigne, a neće ni da nas pomazi.
Na tvoju ponovljenu tvrdnju, ja ću ti ponoviti pitanje...
Ako su Turcima problem da investiraju naši kriminalci, kako nisu problem Austrijancima, Njemcima, Slovencima itd pa Turakan nema u prvih 10?
Ako Hrvatska i Srbija investiraju iz političkih razloga, koliko bi tek trebao uložiti tobožnji "stariji brat" koji se ubi od priče o brizi za sestru Bosnu?!?!? Ili koji su to razlozi Slovenaca, Holanđana, Talijana, Švicaraca, a svi su uložili više od Turaka...
Elem, argumenat žašto Tzrci ne ulažću ne da ti je tanak k'oi šamija nego je smiješan...
Leverage

#54389 Re: SDA-All about

Post by Leverage »

Javio se i vlasnik tariguza, Filip-Mursel lično, kaže da Mirsad otežava poziciju Bošnjaka u Mostaru jer mu se nije svidjelo da se predmetni tariguz dijeli po džamijama.
hillbill

#54390 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

tempuser wrote: 11/12/2020 19:34

Turcima kao Turcima ništa, osim što vole prevariti, kao bivši zavojevači agresivno se nameću inferiornim, ali to je konstanta s kojom moraš računati.
Iritira me priča Riđobradog imbecila, koji to radi iz svoji ličnih intreresa, i njegovih lobotomiranih ponavljača da nam je Turska stariji brat, naš zaštitnik, bla, bla, panda rezervne domovine Srbima i Hrvatima, a Turska slatkorječivi bivši okupator koji nas dere kako stigne, a neće ni da nas pomazi.
Ako su Turcima problem da investiraju naši kriminalci, kako nisu problem Austrijancima, Njemcima, Slovencima itd pa Turakan nema u prvih 10?
Ako Hrvatska i Srbija investiraju iz političkih razloga, koliko bi tek trebao uložiti tobožnji "stariji brat" koji se ubi od priče o brizi za sestru Bosnu?!?!? Ili koji su to razlozi Slovenaca, Holanđana, Talijana, Švicaraca, a svi su uložili više od Turaka...
Elem, argumenat žašto Tzrci ne ulažću ne da ti je tanak k'oi šamija nego je smiješan...
ne bi da ulazim u to sto je austrija ulozila a nisu turci.To je ekpertska tema vrlo slozena.Ovo tvoje potenciranje na brojevima se da dobro proanalizirati

Hrvatska, Slovenija ,Srbija....prirodna je susjedna trgovina iz milion razloga..../recimo Srbija ima veci izvoz na Kosovo nego u Rusiju/

Sto se tice ausrije ......napomenuo sam ranije finansije/kad provuces kredit kartu --dvuje marke u bec....kad dignes kredit duplo veca kamata nego u becco....itd itd/to je ta vrsta investicija za koje si se zakacio. ....ne bi dalje u ikspertze...
detroit-mercy

#54391 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Veigar wrote: 11/12/2020 16:34
drndalo wrote: 11/12/2020 16:30
Sanjaj o tome jarane, ha ha ha ha ha ha...
Sve dok imamo Kirbasa, Novalica, Asima i malog Fiku da nabavlja respiratore, naravno da cemo da sanjamo :mrgreen:
detroit-mercy

#54392 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

hillbill wrote: 11/12/2020 22:02
tempuser wrote: 11/12/2020 19:34

ne bi da ulazim u to sto je austrija ulozila a nisu turci.To je ekpertska tema vrlo slozena.Ovo tvoje potenciranje na brojevima se da dobro proanalizirati

Hrvatska, Slovenija ,Srbija....prirodna je susjedna trgovina iz milion razloga..../recimo Srbija ima veci izvoz na Kosovo nego u Rusiju/

Sto se tice ausrije ......napomenuo sam ranije finansije/kad provuces kredit kartu --dvuje marke u bec....kad dignes kredit duplo veca kamata nego u becco....itd itd/to je ta vrsta investicija za koje si se zakacio. ....ne bi dalje u ikspertze...
Pa sad Njemacka, drzava od 80 miliona i sestrinska drzava od 80 miliona koliki je gdje izvoz :mrgreen:.
Cijena kredita je direktno proporcionalna stepenu rizika naplativosti kao i snazi ekonomije, valjda to znamo :mrgreen: .
tempuser

#54393 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

hillbill wrote: 11/12/2020 22:02 ne bi da ulazim u to sto je austrija ulozila a nisu turci.To je ekpertska tema vrlo slozena.Ovo tvoje potenciranje na brojevima se da dobro proanalizirati

Kako odjednom ne b ulazio u to što je Austrija investirala, a Turci nisu, a ranije si mi bez analize i eksperatata tako lijepo objasnio da Turci ne investiraju zbog naših kriminalaca?!?!?! :izet: :-)
Eto Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Austriju si kao "objasnio", ali kako objašnjavaš Njemačku, koja je prva na listi, Holandiju, Italiju, Rusiju pa i Englesku koje nisu geografski bliske, a koje su investirale više od Turaka s kojim imamo potpisa sporazum o direktnoj trgovini?????
Kao što sam ti već 2 x napisao, priča ti je tanka, a argumenti smiješni.
hillbill

#54394 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

tempuser wrote: 11/12/2020 22:29
hillbill wrote: 11/12/2020 22:02 ne bi da ulazim u to sto je austrija ulozila a nisu turci.To je ekpertska tema vrlo slozena.Ovo tvoje potenciranje na brojevima se da dobro proanalizirati

Kako odjednom ne b ulazio u to što je Austrija investirala, a Turci nisu, a ranije si tako lijepo znao i obasnio bez analize i eksperatada da Turci ne investiraju zbog naših kriminalaca?!?!?! :izet: :-)
Eto Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju i Austriju si kao "objasnio", ali kako objašnjavaš Njemačku, koja je prva na listi, Holandiju, Italiju, Rusiju pa i Englesku koje nisu geografski bliske, a koje su investirale više od Turaka s kojim imamo potpisa sporazum o direktnoj trgovini?????
ocigledno da se ne razumijemo......nemamo mi isti pogled na investicije.......smatram da su turci u pravu sto ne investiraju......ovi tvoji sto investiraju/vise bi to nazvao brzim ispumpavanjem para/jebiga, na mrtvom vuku i zec ostri kurac............
uzdravlje
tempuser

#54395 Re: SDA-All about

Post by tempuser »

hillbill wrote: 11/12/2020 22:56

Kako odjednom ne b ulazio u to što je Austrija investirala, a Turci nisu, a ranije si tako lijepo znao i obasnio bez analize i eksperatada da Turci ne investiraju zbog naših kriminalaca?!?!?! :izet: :-)
ocigledno da se ne razumijemo......nemamo mi isti pogled na investicije.......smatram da su turci u pravu sto ne investiraju......ovi tvoji sto investiraju/vise bi to nazvao brzim ispumpavanjem para/jebiga, na mrtvom vuku i zec ostri kurac............
uzdravlje
Itekako se razumijemo, samo što te na svaki izmiščljeni argumet i umitvorinu dočekam na volej konretnim ciframa i valjanim argumentima pa se kao ne razumijemo.
Tako i ovaj put, ovi "moji" kao ispumpavaju pare, a Turčin za svaku marku unesenu u BiH izvuče 3! Toliko o ispumpavanju para... I sad ćeš opet odgovoriti da ti ne bi ulazio u to što Turci ispumpavaju pare, da za to treba ekspert i analiza! :-)
XXI vijek je, barataš internetom, raspravljaš na forumima, zar je želja da odbraniš neodbranjivo baš tolika da ćeš umjesto, da provjeriš to što tvridš za 5 minuta, praviti cirkus od sebe izmišljenim argumentima?!?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54396 Re: SDA-All about

Post by malakh »

kaže kapidžić da je aljoša oborio vladu zbog toga što je on najavio donošenje novog zakona i uvođenje urbaniste grada. baš je bezobrazan ovaj kapidžić. aljoša nikada nije sjedio u društvu sa popularnim ćasom kojeg su uhapsili zbog pokušaja uzimanja mita za izmjenu regulacionkg plana grada sarajeva.

još da kaže da aljoša ništa nije uradio po pitanju migranata krize i da postane kompletan lazov.
hamza_sa

#54397 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

bunk wrote: 11/12/2020 15:40 Zauvijek treba pricati o ratu.
Nikad ne prestati djeci puniti glavu svaki dan.
Da se nikad ne ponovi.
A botovi sdp ili ciji vec ovdje nek rade svoj posao..Svakom svacije.

Ako nije problem mozes li nam reci u kojoj jedinici si bio?

Slazem se sa tobom da nikada ne treba prestati pricati, ali ne o ratu, nego agresiji. Ratovanje ostaviti ratnicima.
hillbill

#54398 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

tempuser wrote: 11/12/2020 23:21
hillbill wrote: 11/12/2020 22:56

uzdravlje
Itekako se razumijemo, samo što te na svaki izmiščljeni argumet i umitvorinu dočekam na volej konretnim ciframa i valjanim argumentima pa se kao ne razumijemo.
Tako i ovaj put, ovi "moji" kao ispumpavaju pare, a Turčin za svaku marku unesenu u BiH izvuče 3! Toliko o ispumpavanju para... I sad ćeš opet odgovoriti da ti ne bi ulazio u to što Turci ispumpavaju pare, da za to treba ekspert i analiza! :-)
XXI vijek je, barataš internetom, raspravljaš na forumima, zar je želja da odbraniš neodbranjivo baš tolika da ćeš umjesto, da provjeriš to što tvridš za 5 minuta, praviti cirkus od sebe izmišljenim argumentima?!?
[/quote

nemam ja namjeru braniti turske okupatorke investicije,i ispumpavanje para........samo otkuda tebi potreba da branis austrisko okupatorske investicije,i ispumpavanje para.
personalno bi I ja samo okupatorski ulozio pare..........drugacije no no no
hamza_sa

#54399 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

tempuser wrote: 11/12/2020 16:05
bunk wrote: 11/12/2020 15:46 Istina i samo istina.
Ne poistovjecuj lazove i mitomane sa ljudskim bicima koja genocid dozivjese u 20 vijeku u po Europe.
Koja tačno istina?

Ona kad je bakir bio iza neprijateljskih linija i da se od političara samo Željko Komšić može mjeriti s njim po zaslugala u odbrani ili ova ispod? :lol:

Image
Ovako nesto mogu samo pisati podrumasi koji linije i cetnika ocima nisu vidjeli (sem na TV-u naravno).

Na tvom mjestu, mene bi bilo stid pisati ovako nesto za najboljeg ocima svijeta ikada vidjenog borca (diverzanta, jurisnika, komandosa) u istoriji ratovanja, koji je 7-8 puta ranjavan i jos najmanje 2 puta poginuo. Cak je jednom prilikom stotinama kilometara iza neprijateljske linije prilikom obavljanja delikatnog zadatka 3 puta stao na jednu te istu minu, naravno bez posljedica po njega (za minu ne znam)

Sram te bilo!!

:D :D
drug_profi

#54400 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Išao bušio gume po Lukavici kad je bilo primirje. Samo da im napakosti.
Post Reply