Moderators: _BataZiv_0809, anex

Imam isto ulje u gepeku samo od litar, bas cu pogledati kako izgleda.Snake Eyes wrote: ↑11/12/2020 15:20 Evo kanister mobil ulja iz 2018, našao u garaži, ima ovaj čep ali nema onu listajuću naljepnicu pozadi, da li je falsifikat?
![]()
Ma zasto mislis da moras skidat? Mikrofiber krpa i opleti.JavierBosnia wrote: ↑11/12/2020 14:50
Pa nisam ga ja ujebo i izgrebo, takav je bio yebo mu ti materto podrazumjeva svakako skidanje, a onda bih ga vec nosio nekome da odradi kako treba. Hvala u svakom slucaju, mislim da ce pricekati to
Mislio sam na dio sa busilicom, zbog pristupa jedva se i ruka zavuce. Nista uzeti nekad purol pastu i tu kredu za metal. Kako kreda funkcionise uopste?kabal1337 wrote: ↑11/12/2020 15:40Ma zasto mislis da moras skidat? Mikrofiber krpa i opleti.JavierBosnia wrote: ↑11/12/2020 14:50
Pa nisam ga ja ujebo i izgrebo, takav je bio yebo mu ti materto podrazumjeva svakako skidanje, a onda bih ga vec nosio nekome da odradi kako treba. Hvala u svakom slucaju, mislim da ce pricekati to
Da taj cep, ne znam kako se zove fakat.. Ovo tvoje ulje je dupljak, pretankano iz bacve bog te pitaj koje ulje.
Nema normalan svijet predstavu kakve se malverzacije kriju sve i koji su iznosi u pitanju. Ko ima vremena da se zamara s ovim stvarima, odes u radnju i kupis s ocekivanjem da je to to. Ja samo kazem, ko misli da je uredu iz bacve od 200 litara pretankat u manje posude, te iste posude prodavati i tako ostvarivati dodatnu zaradu, bez pratece dokumentacije, porijekla, uvoznih dokumenata, kako moze biti siguran da je bas to to ulje?? Ja znam par radnjih koji prodaju ovakva i slicna ulja, a ne bih da ih imenujem javno. Iste probleme ima i srbija, dok je u hrvatskoj to vec regulisano.Snake Eyes wrote: ↑11/12/2020 15:42 Ovaj kanister mi je prodao mehaničar kod kojeg sam tada radio mali servis i tačno se sjećam da sam se pitao otkud mu kanister od 5l jer znam da sam ja lično za prethodni mali servis kupio sve u Motorex-u i morao sam uzeti 4+1l.
Prije sam preferirao Shell-ovo ulje ali mi rekoše da je ono najfalsificiranije ulje na tržištu.
Ovolika koncentracija lopova i prevaranata kao što je to kod nas je neviđena![]()
ne mozes ni raditi,jer efekat je nula,masina mora imati bar 7000 obrtaja i mora imati snage da pritisnes,brusilica je najbolja za to.imam dosta iskustva s tim ,kad poliram felge koristim veliku brusilicu kao ovaj na sliciJavierBosnia wrote: ↑11/12/2020 15:47 @bitanga_sa_otesaupravo gledam neke klipove, cini mi se da nema to smisla raditi bez masine
Ovo je ulje za diferencijal, ne mjenjac..
Mlad, neiskusanSTARx wrote: ↑11/12/2020 15:59 Spanac, djelujes mi kao neiskusna osoba. Ovo sa slike je velika brusilica, s ovim se nije igrati. Dovoljna je stotinka da ti uhvati rukav, bogin siAko su potrebni veliki obrtaji za poliranje ove vrste zeljeza, to rucno ne mozes postici nikako. Najlakse ti je odrezati dio, navariti drugu cijev. To ti radi dodex, onaj momak iz bara kod bosnalijeka.. Skini kleme s akumulatora kad varis dijelove auta.
Ne mudruj tamo gdje ne radis. Negativna klema se skida. Prikopcaj bilo koji ozbiljan mig-mag stroj, a ne one picvajze za 300-500km, napravit ces problem s elektronikom. Pogotovo na novijim autima.
Original iz istocne Ukrajine.Snake Eyes wrote: ↑11/12/2020 15:20 Evo kanister mobil ulja iz 2018, našao u garaži, ima ovaj čep ali nema onu listajuću naljepnicu pozadi, da li je falsifikat?
![]()
mudrujes ti ,drago mi je da imas ozbiljan mig mag stroj
varim i ja 20 bez atesta i bez skidanja klema .i elektrolucnim sam vario po autima,nikad nisam skidao klemu .