Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#35901 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

zubi wrote: 29/11/2020 23:50
Mogy87 wrote: 29/11/2020 23:49
Prebranac2 wrote: 29/11/2020 23:46

Ok cekamo faktograf da ga demantuje pozivajuci se na NYT
Joj jesi ubio argumentima :lol:
Vidis da trola, mani se corava posla :-D
A ja se upecala ko dijete :mrgreen:
Prebranac2

#35902 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Prebranac2 »

Prebranac2 wrote: 29/11/2020 23:46

Ok cekamo faktograf da ga demantuje pozivajuci se na NYT
Post godine ... dokoni lik i lukusa koji se ne skidaju s foruma meni kazu da ne trolam ... ahhhhaahahaha
zubi

#35903 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Mogy87 wrote: 29/11/2020 23:51
A ja se upecala ko dijete :mrgreen:
Ma ja ba, juce se registrovao. a ti se slomi :D
Mogy87

#35904 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

daddy-kool wrote: 29/11/2020 23:50
Mogy87 wrote: 29/11/2020 23:47
daddy-kool wrote: 29/11/2020 23:43

Jeste realno u istočnoj Aziji, Australji i NZ.
Vjerujem da jeste bolje stanje, ali tesko da moze nadiknaditi visak smrtnosti u ostatku svijeta.
Covjek tvrdi da je na nivou svijeta ukupna smrtnost tu negdje s proslom godinom. I ocijenjuje moj podatak kao nepotpun jer sam dala informaciju za Zapadnu Evropu.
Znaci komparira ovu i proslu godinu.
Ne sporim ukupnu poentu, sa kojom se naravno slažem, čisto da neke detalje stavimo na drugu stranu.
Pola ove teme je dokazivanje da je voda mokra i nebo plavo.
:thumbup:
Postovi na ovim temama su toliko bazicni da je jedan forumas odlicno opisao kako se vrtim u krug.
Bukvalno svakih 10 dana ista prica :roll:
spinel_

#35905 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Da je virus toliko strasan kako to vlade sirom svijeta sprovode trebalo je da do sada umre cca izmedju 15 i 20 miliona ljudi. A nije, sto ce reci da represija ubija daleko vise.
kox

#35906 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

daddy-kool wrote: 29/11/2020 23:40
kox wrote: 29/11/2020 23:19 Ja koliko pročitah ovdje i malo vidjeh kod Hadžifejzovića čovjek nije rekao da je smrtnost ista, nego da nije mnogo veća:
https://dnevnik.hr/vijesti/koronavirus/ ... 29149.html
"Kao u brojnim zemljama, globalna smrtnost nije znatno veća nego prošle godine kad nije bilo COVID-a. Jedini način da to interpretiram bilo bi da COVID ubija one ljude koji bi i tako bili umrli u toj godini, ali možda mjesec, dva, tri kasnije, da pogađa, bez obzira na dob, i smrtonosan je za one koji su fragilni. Može se biti fragilan sa 30 ili 40 godina, ali je puno češća fragilnost sa 70, 80 i 90."

Mislim da je dao i primjer SAD-a gdje je očekivani broj umrlih 3 miliona a ove godine se očekuje 3.3 miliona, tj. 10 % veća smrtnost. I koliko ga shvatih da bi se to u nekom dužem periodu (godina dana ili malo više) trebalo smanjiti jer prema njegovom mišljenju uglavnom umiru ljudi koji bi i bez Covida umrli u narednih par mjeseci.
Može se sad čovjeku hvatati svaki zarez u novinskom intervjuu ili Centralnom dnevniku :lol: ali meni je ono što sam pročitao i vidio zvučalo sasvim OK.
Ne poriče postojanje virusa, ne umanjuje opasnost, poziva na oprez ali čini mi se misli da su mjere pretjerane.
Samo ne razumijem zašto se on izolovao, ako mu nije vrijeme neće ni umrijeti. Jedno govori, drugo radi -> licemjer. :roll:
"Meni je drago da sam ovdje izoliran dok ne prođe ta vatra. Nikakve infekcije u prošlosti nisu ubijale stoljećima. Idem na elementarne stvari; uzimati cink, vitamine C, D i E, disati duboko, oksigenacija, hidracija, dobro se hraniti i zdravo spavati... To radim da ne umrem od COVID-a", kazao je i dodao da je izoliran po prirodi svog posla jer je njegov MEDILS smješten na Marjanu.
Ovo je iz tog istog intervjua:
Naša genetika mijenja se tijekom stotina tisuća godina, a RNK virusa u tjednima. Tu nas je biološka evolucija prešišala, ostavila iza sebe s poznavanjem situacije. I što ostaje drugo nego se vratiti na najelementarnije stvari, a to je izolacija.... To je najkonzervativniji i jedini način da se nešto uradi. Može se učiniti kao Švedska, ne uraditi i vidjeti što će se dogoditi", kazao je.
Koliko upratih kod Hadžifejzovića, iako sam gledao 10-ak minuta intervjua, čini mi se da misli da su mjere pretjerane. E sad, (samo)izolacija i pijenje suplemenata nije isto što i lockdowni i sve ostalo. Možda i jeste licemjer, nemam pojma šta je još izjavljivao, ali iz ovoga konkretno to ne vidim.
Prebranac2

#35907 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Prebranac2 »

spinel_ wrote: 29/11/2020 23:59 Da je virus toliko strasan kako to vlade sirom svijeta sprovode trebalo je da do sada umre cca izmedju 15 i 20 miliona ljudi. A nije, sto ce reci da represija ubija daleko vise.
To je to. Image
daddy-kool

#35908 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

kox wrote: 30/11/2020 00:00
Naša genetika mijenja se tijekom stotina tisuća godina, a RNK virusa u tjednima. Tu nas je biološka evolucija prešišala, ostavila iza sebe s poznavanjem situacije. I što ostaje drugo nego se vratiti na najelementarnije stvari, a to je izolacija.... To je najkonzervativniji i jedini način da se nešto uradi. Može se učiniti kao Švedska, ne uraditi i vidjeti što će se dogoditi", kazao je.
Koliko upratih kod Hadžifejzovića, iako sam gledao 10-ak minuta intervjua, čini mi se da misli da su mjere pretjerane. E sad, (samo)izolacija i pijenje suplemenata nije isto što i lockdowni i sve ostalo. Možda i jeste licemjer, nemam pojma šta je još izjavljivao, ali iz ovoga konkretno to ne vidim.
Pa lockdown jeste izolacija velikog dijela društva kako bi se brojevi što više smanjili da se omogući traženje i gašenje pojedinačnih sluačjeva i klastera.

Čovjek koji je zbog svog posla, dobi, novca i sl u prilici da se izoluje od svijeta, i to prakticira, govori da su mjere (najblaže u EU) pretjerane? Čovjek se izolira, hrani mineralima i vitaminima, "disati duboko, oksigenacija, hidracija, dobro se hraniti i zdravo spavati", a savjetuje nama ostalima da živimo normalno i još aktivno umanjuje opasnost od virusa? Svako za sebe, ko nije u stanju da se o sebi brine, tough luck (ko ga jebe), više sreće u sljedećem životu? Meni je to licemjerno.
kox

#35909 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mogy87 wrote: 29/11/2020 23:35
kox wrote: 29/11/2020 23:19 Ja koliko pročitah ovdje i malo vidjeh kod Hadžifejzovića čovjek nije rekao da je smrtnost ista, nego da nije mnogo veća:
"Kao u brojnim zemljama, globalna smrtnost nije znatno veća nego prošle godine kad nije bilo COVID-a. Jedini način da to interpretiram bilo bi da COVID ubija one ljude koji bi i tako bili umrli u toj godini, ali možda mjesec, dva, tri kasnije, da pogađa, bez obzira na dob, i smrtonosan je za one koji su fragilni. Može se biti fragilan sa 30 ili 40 godina, ali je puno češća fragilnost sa 70, 80 i 90."

Mislim da je dao i primjer SAD-a gdje je očekivani broj umrlih 3 miliona a ove godine se očekuje 3.3 miliona, tj. 10 % veća smrtnost. I koliko ga shvatih da bi se to u nekom dužem periodu (godina dana ili malo više) trebalo smanjiti jer prema njegovom mišljenju uglavnom umiru ljudi koji bi i bez Covida umrli u narednih par mjeseci.
Može se sad čovjeku hvatati svaki zarez u novinskom intervjuu ili Centralnom dnevniku :lol: ali meni je ono što sam pročitao i vidio zvučalo sasvim OK.
Ne poriče postojanje virusa, ne umanjuje opasnost, poziva na oprez ali čini mi se misli da su mjere pretjerane.
10% nije znatno vece? Ma da 300.000 ljudi, sve je to semantika.
A i 250 hiljada je tu negdje s 50, necemo sitnicariti :thumbup:
Ja se stvarno pitam da li je moguće na bilo kojoj od tema o Covidu napisati post da ti ne repliciraš jeftinom patetikom.
Sve ima cijenu i mjere se trebaju određivati u skladu sa tim. Ako u zemlji od 300 miliona stanovnika umre 300 000 ljudi, od kojih bi većina i bez toga ubrzo umrla to jeste relativno malo. Onda treba odvagati koliko će ljudi umrijeti ako se napravi lockdown, zatvori zdravstveni sistem za većinu onoga što nije Covid, ekonomija a sa njom i zdravstveni sistem krahira, dođe do socijalnih nemira, ratova itd. I to nosi cijenu u ljudskim životima.
kox

#35910 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

daddy-kool wrote: 30/11/2020 00:12
kox wrote: 30/11/2020 00:00
Pa lockdown jeste izolacija velikog dijela društva kako bi se brojevi što više smanjili da se omogući traženje i gašenje pojedinačnih sluačjeva i klastera.

Čovjek koji je zbog svog posla, dobi, novca i sl u prilici da se izoluje od svijeta, i to prakticira, govori da su mjere (najblaže u EU) pretjerane? Čovjek se izolira, hrani mineralima i vitaminima, "disati duboko, oksigenacija, hidracija, dobro se hraniti i zdravo spavati", a savjetuje nama ostalima da živimo normalno i još aktivno umanjuje opasnost od virusa? Svako za sebe, ko nije u stanju da se o sebi brine, tough luck (ko ga jebe), više sreće u sljedećem životu? Meni je to licemjerno.
Ne vidim da umanjuje opasnost od Covida.
Mislim da nije govorio o Hrvatskoj nego globalno ali iskreno nisam siguran. Nije svaka mjera izolacije ista. I trpanje ljudi u samice je isto tako vrsta izolacije ali nije adekvatna u ovoj situaciji.
daddy-kool

#35911 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

kox wrote: 30/11/2020 00:24 Ne vidim da umanjuje opasnost od Covida.
Mislim da nije govorio o Hrvatskoj nego globalno ali iskreno nisam siguran. Nije svaka mjera izolacije ista. I trpanje ljudi u samice je isto tako vrsta izolacije ali nije adekvatna u ovoj situaciji.
Umanjuje pričom da virus nije opasan jer umiru stari i bolesni koji bi svakako uskoro umrli, umanjuje pričom da je prosječna smrtnost mala, potkopava autoritet države pričom da su mjere pretjerane, ... sve to ima negativan efekat kod stanovništva kojem je ionako svega dosta. Samice niko nije spominjao, i nigdje u Evropi se takava izolacija/lockdown ne prakticira.
Mogy87

#35912 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

kox wrote: 30/11/2020 00:16

Ja se stvarno pitam da li je moguće na bilo kojoj od tema o Covidu napisati post da ti ne repliciraš jeftinom patetikom.
Sve ima cijenu i mjere se trebaju određivati u skladu sa tim. Ako u zemlji od 300 miliona stanovnika umre 300 000 ljudi, od kojih bi većina i bez toga ubrzo umrla to jeste relativno malo. Onda treba odvagati koliko će ljudi umrijeti ako se napravi lockdown, zatvori zdravstveni sistem za većinu onoga što nije Covid, ekonomija a sa njom i zdravstveni sistem krahira, dođe do socijalnih nemira, ratova itd. I to nosi cijenu u ljudskim životima.
Koji lockdown? RH je do juce imala najliberalnije mjere u Evropi.

Ja razumijem da je dr. Radmanu lako palamuditi iz svog doma dok su pored dvije bolnice u Zagrebu od 850 lezaja morali pripremiti i Arenu. Ali sve je to prenapuhano rece covjek koji zivi prakticno u sumi.

I evo jos malo “jeftine patetike” jer umiru ljudi ma koliko vas par to pokusalo potisnuti i pretvoriti ih u “ne tako strasne procente” gdje je 500 hiljada ljudi (300 hiljada u USA i 200 u Zapadnoj Evropi o kojim smo pricali, da ne idemo dalje) prihvatljiva zrtva za komoditet.

Image
kox

#35913 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

daddy-kool wrote: 30/11/2020 00:28
kox wrote: 30/11/2020 00:24 Ne vidim da umanjuje opasnost od Covida.
Umanjuje pričom da virus nije opasan jer umiru stoari i bolesni koji bi svakako uskoro umrli, umanjuje pričom da je prosječna smrtnost mala, potkopava autoritet države pričom da su mjere pretjerane, ... sve to ima negativan efekat kod stanovništva kojem je ionako svega dosta. Samice niko nije spominjao, i nigdje u Evropi se takava izolacija/lockdown ne prakticira.
Evropa nije Sjeverna Koreja pa da se propitivanjem postupaka države narušava njen autoritet i da se to smatra necim losim 🙄Kada to postane praksa imat ćemo daleko veći problem od Covida. Za strukturu umrlih iznosi podatke koji su takvi kakvi su. Dakle statistiku iznosi, a svaka smrt je normalno tragedija.
kox

#35914 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mogy87 wrote: 30/11/2020 00:33

Ja razumijem da je dr. Radmanu lako palamuditi iz svog doma dok su pored dvije bolnice u Zagrebu od 850 lezaja morali pripremiti i Arenu. Ali sve je to prenapuhano rece covjek koji zivi prakticno u sumi.

I evo jos malo “jeftine patetike” jer umiru ljudi ma koliko vas par to pokusalo potisnuti i pretvoriti ih u “ne tako strasne procente” gdje je 500 hiljada ljudi (300 hiljada u USA i 200 u Zapadnoj Evropi o kojim smo pricali, da ne idemo dalje) prihvatljiva zrtva za komoditet.

Image
Naravno, pošto pad ekonomije od preko 30 posto utice samo na komoditet i nema nikakve druge posljedice.
Mogy87

#35915 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

kox wrote: 30/11/2020 00:47

Image
Naravno, pošto pad ekonomije od preko 30 posto utice samo na komoditet i nema nikakve druge posljedice.
A koje su to mjere u RH dovele do toga? Cijelo ljeto raspasoj, do juce bili sluzbeno drzava sa najliberalnijim mjerama u Evropi.
Ili je Merkelica kriva sto nije slusala Radmanovu matematiku da je 250 hiljada mrtvih ove jednako 50 hiljada prosle godine?
kox

#35917 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mogy87 wrote: 30/11/2020 00:50

Image
A koje su to mjere u RH dovele do toga? Cijelo ljeto raspasoj, do juce bili sluzbeno drzava sa najliberalnijim mjerama u Evropi.
Ili je Merkelica kriva sto nije slusala Radmanovu matematiku da je 250 hiljada mrtvih ove jednako 50 hiljada prosle godine?
Iz intervjua:
"Ovo što radi Stožer mislim da je sasvim razumno. Hoće li biti efikasno, ne znam", kazao je.

Kao što rekoh daddy coolu gore, mislim da je čovjek govorio globalno.
I BTW ja nisam Radmanov advokat, ako imaš argumente napiši Hadžifejzoviću protestno pismo.
Mogy87

#35918 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

kox wrote: 30/11/2020 01:00
Iz intervjua:
"Ovo što radi Stožer mislim da je sasvim razumno. Hoće li biti efikasno, ne znam", kazao je.

I ti stvarno mislis da vodje drzava koje su uvele “hibridni” lockdown (znaci biznisi rade osim ugostiteljstva i turizma) nisu pred sobom imale matematiku koliko kosta koja opcija?
Mislis da evropske zemlje vode idioti? Pa im pored ekonomskih analiticara, epidemiologa, statisticara, matematicara treba Radman iz utvrde na Marjanu da ih kritikuje?
Posto si editovao da ti odgovorim
Ti izjavu da globalno nema znacajnog porasta u broju umrlih (sto nije istina) opisujes rijecima da mu se “broje zarezi”
kox

#35919 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mogy87 wrote: 30/11/2020 01:03

Iz intervjua:

I ti stvarno mislis da vodje drzava koje su uvele “hibridni” lockdown (znaci biznisi rade osim ugostiteljstva i turizma) nisu pred sobom imale matematiku koliko kosta koja opcija?
Mislis da evropske zemlje vode idioti? Pa im pored ekonomskih analiticara, epidemiologa, statisticara, matematicara treba Radman iz utvrde na Marjanu da ih kritikuje?
Do sada si na ovoj temi ti profesore sa Harvarda, Stanforda, dobitnike Nobelove nagrade i sl. proglašavala neznalicama i idiotima. Ne vidim zašto bi neke skupine političara bile imune na to. Međutim, ja lično ih ne smatram idiotima ali mislim da su mnoge mjere širom svijeta iznuđene sijanjem straha i panike.
adsubzero

#35920 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Prebranac2 wrote: 30/11/2020 00:04
spinel_ wrote: 29/11/2020 23:59 Da je virus toliko strasan kako to vlade sirom svijeta sprovode trebalo je da do sada umre cca izmedju 15 i 20 miliona ljudi. A nije, sto ce reci da represija ubija daleko vise.
To je to. Image
Ja, i? :lol:
Mogy87

#35921 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

kox wrote: 30/11/2020 01:17
Iz intervjua:

Do sada si na ovoj temi ti profesore sa Harvarda, Stanforda, dobitnike Nobelove nagrade i sl. proglašavala neznalicama i idiotima. Ne vidim zašto bi neke skupine političara bile imune na to. Međutim, ja lično ih ne smatram idiotima ali mislim da su mnoge mjere širom svijeta iznuđene sijanjem straha i panike.
Ne znam koji put ovo ponavljam: ja sam komentarisala njihove izjave i publikacije. I davala argumente.

Jedno je neke skupine. Kako to da su skoro svi (a i oni koji nisu sad izjavljuju da su trebali) odlucili poduzeti slicne mjere? I to u najrazvijenijim zemljama na svijetu? Svi hipnotisani? Niko nikakvu matematiku nije stavio "na papir"? Koliko bi kostalo da se nista ne radi, a koliko ce kostati mjere?

I zanima me samo jedna stvar: koju alternativu predlazes? Sta bi to trebalo uraditi?
spinel_

#35922 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

https://slobodnadalmacija.hr/split/rekt ... ke-1059690

Code: Select all

Ukoliko bi cjepivo bilo 95 posto učinkovito, a 70 posto populacije pristane na cijepljenje to je onda gotova stvar. 
Ovisi puno o tome koliko će se ljudi htjeti cijepiti. 
To je jedini model po kojem se možemo riješiti maski i tad ćemo postići kolektivnu otpornost - kazao je Polašek.
:lol:
kox

#35923 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mogy87 wrote: 30/11/2020 07:45
Ne znam koji put ovo ponavljam: ja sam komentarisala njihove izjave i publikacije. I davala argumente.

Jedno je neke skupine. Kako to da su skoro svi (a i oni koji nisu sad izjavljuju da su trebali) odlucili poduzeti slicne mjere? I to u najrazvijenijim zemljama na svijetu? Svi hipnotisani? Niko nikakvu matematiku nije stavio "na papir"? Koliko bi kostalo da se nista ne radi, a koliko ce kostati mjere?

I zanima me samo jedna stvar: koju alternativu predlazes? Sta bi to trebalo uraditi?
Ja se sjećam i kopanja po privatnim Facebook profilima ljudi kako bi se diskreditovali, proglašavanja neonacistima, famoznog 'Eliksira mladosti' za ovog Radmana i sl. Vrlo često se služiš spinovima i namjernim pogrešnim tumačenjima činjenica kao argumentima. I onda neko potroši 10 sati pišući objašnjenja, za šta naravno niko nema vremena a uglavnom ni želje. Pa nakon 5 dana haj' ponovo.
Što se mjera tiče, već sam ranije objasnio. Moj lični stav isto tako, prvenstveno set jednostavnih mjera, distanca i maska gdje distanca nije moguća.
Lockdowni, policijski časovi i sl. ne.
A sad iskreno, na foe si mi već par mjeseci jer za ove tipove naduravanja, beskonačnog vrćenja u krug i ispravljanja krivih Drina nemam ni vremena ni želje, ni da ih pišem ni da ih čitam. Postove ti vidim kada me citiraš ili kada tebe neko citira. Ako je moguće zaobiđi me.
Mogy87

#35924 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

kox wrote: 30/11/2020 08:43

Ja se sjećam i kopanja po privatnim Facebook profilima ljudi kako bi se diskreditovali, proglašavanja neonacistima, famoznog 'Eliksira mladosti' za ovog Radmana i sl. Vrlo često se služiš spinovima i namjernim pogrešnim tumačenjima činjenica kao argumentima. I onda neko potroši 10 sati pišući objašnjenja, za šta naravno niko nema vremena a uglavnom ni želje. Pa nakon 5 dana haj' ponovo.
Što se mjera tiče, već sam ranije objasnio. Moj lični stav isto tako, prvenstveno set jednostavnih mjera, distanca i maska gdje distanca nije moguća.
A sad iskreno, na foe si mi već par mjeseci jer za ove tipove naduravanja, beskonačnog vrćenja u krug i ispravljanja krivih Drina nemam ni vremena ni želje, ni da ih pišem ni da ih čitam. Postove ti vidim kada me citiraš ili kada tebe neko citira. Ako je moguće zaobiđi me.
Gordan Lauc je javna licnost koja svoje objave na facebooku stavlja na public (i vrlo dobro je svjestan da je to tako jer svaki taj njegov status osvane u novinama). I meni kazes da spinujem?

Znaci Radman nije prodavao taj eliksir mladosti? Ili se to ne smije spominjati jer se ne uklapa u tvoj narativ? Da je vrsni naucnik prodavao buckuris za 400 eura. Znas nije Radman sveta krava. On je stao iza tog proizvoda. Uostalom, ja sam tu cinjenicu prestala spominjati, evo navodis je ti. Ja sam pricala iskljucivo o brojkama koje mu nisu tacne.

Tvoju molbu da te se ne citira, nazalost, ne mogu uvaziti. Iako je to za tebe laksi put jer bjezis od argumentovane diskusije, ovo je forum. I kad napises da je lako dokaziva neistina “brojanje zareza” jer se tebi dopada sta izgovarac kaze, ja cu ti odgovoriti na tako nesto.
kox

#35925 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Mogy87 wrote: 30/11/2020 09:00
kox wrote: 30/11/2020 08:43

Gordan Lauc je javna licnost koja svoje objave na facebooku stavlja na public (i vrlo dobro je svjestan da je to tako jer svaki taj njegov status osvane u novinama). I meni kazes da spinujem?

Znaci Radman nije prodavao taj eliksir mladosti? Ili se to ne smije spominjati jer se ne uklapa u tvoj narativ? Da je vrsni naucnik prodavao buckuris za 400 eura. Znas nije Radman sveta krava. On je stao iza tog proizvoda. Uostalom, ja sam tu cinjenicu prestala spominjati, evo navodis je ti.

Tvoju molbu da te se ne citira, nazalost, ne mogu uvaziti. Iako je to za tebe laksi put jer bjezis od argumentovane diskusije, ovo je forum. I kad napises da je lako dokaziva neistina “brojanje zareza” jer se tebi dopada sta izgovarac govori, ja cu ti odgovoriti na tako nesto.
Ne samo Laucov nego i drugi, Sladoljev mi prvi pada na pamet.
Šta je Radman prodavao nema veze sa njegovim naučnim referencama i nije argument nego pokušaj diskreditacije nekoga zato što ti se ne sviđaju njegovi stavovi. Eliksir mladosti si spomenula na prethodnoj stranici :lol:
Sa tobom se ne diskutuje argumentovano nego je to uglavnom beskonačno ispravljanje spinova i namjerno pogrešno protumačenih činjenica.
Locked