SDA-All about
- JThomas
#54326 Re: SDA-All about
i poenta sad uopšte nije bila na obrazovanju, nego da je riječ o rukoizabranim zlotvorima oca i sina. gdje je jedini kriterij poslušnost, i ovi prvi kod oca nisu bili pismeniji što je on tražio takve, nego što je bila jača država u kojoj su odrasli.
- spreca
#54327 Re: SDA-All about
Bravar je bio pametniji i sposobniji od svih ovih danasnjih tkz Doktora i Akademika na tlu bivse Yu pa i sire a za to postoje mnogi dokazi koje niko nemoze osporiti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#54328 Re: SDA-All about
da li je Fikro za pozicije na kojoj jeste, slažem se s tobom da nije...al to su njihove interne sranačke stvari i izbori su pokazali koji su epic fail napravili.tempuser wrote: ↑11/12/2020 10:39Kamo puste sreće da je feudokaitalizam!JoseMujica wrote: ↑11/12/2020 09:32tempuser wrote: ↑11/12/2020 00:08
Ova nakarada od ržave od prvog dana funkcioniše na principu podobni umjesto sposobnih. Tragedija je što su i odbranom tako komandovali pa su bezbroj života zavalili!
Mladomuslimani i Alijini guzni haveri iz Zenice su postali nedodirljiva kasta u društvu. Njima se daje najviše, od ulica mrtvima, do imovine i funkcija živima i potomcima.![]()
i tako je ovdje ustoličen feudokapitalizam azijjskog tipa
ta organizacijska kultura i dan danas živi i ona je zapravo temelj i trenutnog sukoba u ovoj sranci i to se najbolje vidi po Neonkovom izboru kadrova i za VM i za Kantonalni odbor i za načelnčke pozicije u KSbar bi ovi na vrhu imali neki kapital da se brinu o njemu, ovako samo otimaju od naroda!
Ovdje je čisti teokratski i moharijski feudalizam u kojem se jasno vide staleži, ko je va vrhu, ko je kome vazal, a ko kmet.
Riđobradi gnjus je mislio da je najsigurnije po 10000 x put igrati na obezvrjeđeni patriotizam pa su mu 3 kandidata za načelnike bili ratni komadanti i ministri, i to ne baš naročito omiljeni u narodu, a pogotovo ne uspješni.
Kad je Prevljaku kupljena pozicija predsjenika KO SDA žutobradi papučar je doslovno rekao: Prevljak možda nije sofisticiran, ali je bio ratni komadant, pa ako je uspješno mogao voditi brigadu u ratu može i stranku". Kontam u sebi tad, znam da je izgubio 1/2 Igmana u ljrto 1993., ali šta je taj "uspješni" komadant osvojio osim tuđih miliona, vile i restorana na Jablaničkom? U priču o uspješnom komadantu mogu povjerovati samo oni bez mozga i lobotomirani M92 na 3v DC!
glede Fikrine uloge u ratu, pošto sam učestvovao u istom i dešavanjima 1993 na Igmanu, Fikret Prevljak zaslužuje spomenik u sred Sarajeva za života. I da je bio general HVO-a ili VRS imao bi ga. I čisto činjenica radi....Fikro je tada bio komadant brigade i to što je padalo nije njegova odgovornost ( provjerite ko su bili komadanti OG Igman i 1.korpusa u to vrijeme) ni u kom smislu, a da je spasio tada Igman i Sarajevo jeste.
Mislim da vam treba distinkcija šta je čovjek bio u ratu i šta je sada u miru. Kao ratni komadant ne zaslužuje da bude pljuvan i to što ga pljuju je činjenično neutemeljeno i najviše govori o nama kao narodu. Štaviše mnogo je laži napisano na ovom forumu o tome npr. da je Fikro držao tunel. To je laž. Tunel je bio pod kontrolom 4. VMBR možda tek nepunih mjesec dana po otvaranju i onda je kontrolu nad tunelom preuzela Vojna policija 1. korpusa i tako je ostalo do kraja rata.
Razumijem da se svašta kaže i napiše u političkim obračunima, ali negdje treba biti postavljena granica.
-
sumirprimus
#54329 Re: SDA-All about
ok a koji ce vrag general za nacelnika? nije 93ca.
kad ce se napraviti otklon od rata?
prevljak je po onom sto je prico i sto je bilo na jutjubu seljo beljo zesci, a vezano za lokalne izbore 2020.
prevljak je po onom sto je prico i sto je bilo na jutjubu seljo beljo zesci, a vezano za lokalne izbore 2020.
- uglavnomja
#54330 Re: SDA-All about
ovo za tunel - znam da su neke specijalne jedince imale runel pod kontrolom, ne obicna vojska. ti ljudi, kazes policajci, su u biti bili nosaci.tunel je sluzio za ulazak/izlazak poiticara, za uvoz svercovane robe, unos kofera (poznat je slucaj kad je silajdzic dovukao toliko stvari da su citav dan vukli samo njegovo) ....a ranjenici i borci cekali na livadi.
-
tempuser
#54331 Re: SDA-All about
To nek ti zlaćani prestolonasljednik objasni.sumirprimus wrote: ↑11/12/2020 11:00 ok a koji ce vrag general za nacelnika? nije 93ca.
Moje je mišljenje da je SDA postala isprazna stranka koja postoji sama zbog sebe i svaki put kad im se zaljulja pozicija i kad im treba podrška oni krenu sa dizanjem tenzija, ugroženim Bošnjacima, nacionalnim interesima, evociranjem ratnih priča itd gdje se oni pojavljuju kao spasioci svemira. Ovaj put su za tu svrhu pripremili da nas štite i u "svijetlu budućnost" vode reciklirani ratne komadanti od prije 25-28 godina, samo što im fol nije prošao.
-
tempuser
#54332 Re: SDA-All about
Biti bravar u ovo vrijeme je kao biti danas doktor nauka, a tvoji mali zeleni, osim što su elementarno neobraztovani, su neuki i nepismeni da ne mogu ni kupovnu doplomu završiti da ih neko ne provall!
-
tempuser
#54333 Re: SDA-All about
Ja sam to bezbroj puta napisao. Prva, pa i druga postavka SDA je garnitura koju je besplano školovao, zapošljavao, liječio i situirao mrski komunizam u kojem nije bilo kupoovnih diploma. Zato su znali milijarde završili a da nikad ništa nije isplivalo na pvršinu. Sve se prčalo, sve se "znalo", vile i firme se kupovale, a nigdje dokaza!
Ovi danas SDA-ovci i njihovi derivati što heftično padaju na nekom lopovluku je garnitura koju je SDA školovala, odnosno sami su sebe školovali, zato i jesu nesposobni i bahato.
Taj mrski komunizam je jednom Aliji dozvolio da radi kao pravnik i još bude neki šefić. Kod malih zelenih, ako nisi na pravoj liniji možeš da crkneš pored ceste od gladi.
-
tempuser
#54334 Re: SDA-All about
De ti meni odgovori na jedno vrlo konkretno pitanje.bunk wrote: ↑11/12/2020 10:01 Kakav frontalni napad![]()
![]()
sdpimperija strikes back..
I naravno vas par ovdje na forumu predstavljate socijaldemokratiju u Bosnjaka in the nutshell..
Infiltrirat se u redove je lakse nego reci keks.
Osujes Aliju i za sve je kriva sda, doduse kad su u prisustvu nipovaca onda se Alija suje u sebi![]()
![]()
Da li vas iz Mehmeda Spahe plate za ssvaki put kad u odbranu kriminala počnete kmečati o ugroženim Bošnjacima i islamofobiji?
Ja ne znam koji bi drugi motiv mogao biti da se tako javno i uporzno ponižavate?!
-
tempuser
#54335 Re: SDA-All about
Da ne ulazim i ostale detalje o komadantu kojem kao treba dići spomenik, ko je pokrao krtelje, ko je Hakala, ko je ubio ef. Kubata itd, napad na Famos i 22 poginula borca, Begler Beg itd it i prije nego postavimo granice, samo četiri pitanja:JoseMujica wrote: ↑11/12/2020 10:57 glede Fikrine uloge u ratu, pošto sam učestvovao u istom i dešavanjima 1993 na Igmanu, Fikret Prevljak zaslužuje spomenik u sred Sarajeva za života. I da je bio general HVO-a ili VRS imao bi ga. I čisto činjenica radi....Fikro je tada bio komadant brigade i to što je padalo nije njegova odgovornost ( provjerite ko su bili komadanti OG Igman i 1.korpusa u to vrijeme) ni u kom smislu, a da je spasio tada Igman i Sarajevo jeste.
Mislim da vam treba distinkcija šta je čovjek bio u ratu i šta je sada u miru. Kao ratni komadant ne zaslužuje da bude pljuvan i to što ga pljuju je činjenično neutemeljeno i najviše govori o nama kao narodu. Štaviše mnogo je laži napisano na ovom forumu o tome npr. da je Fikro držao tunel. To je laž. Tunel je bio pod kontrolom 4. VMBR možda tek nepunih mjesec dana po otvaranju i onda je kontrolu nad tunelom preuzela Vojna policija 1. korpusa i tako je ostalo do kraja rata.
Razumijem da se svašta kaže i napiše u političkim obračunima, ali negdje treba biti postavljena granica.
1. Koliko je kvadranih metara taj "uspješni" komadant osloodio na Ilidži?
2. Čija je zona odgovornosti bila najbliža Igmanu da uleti kad je zagustilo bez obzira ko je konandovao OG Igman?
3. Ako treba Fikro odbranio Igman (li pobjedio kako to SDA-ovci dana lažiraju) i Sarajevo, koji su klinac u ispomoć izlazile jedinice iz grada koje su postavile liniju na Malom polju itd?
4. Otkud prijeratnom milicijskom kerovođi danas milioni, vile i restorani?
-
flare
#54336 Re: SDA-All about
...tempuser wrote: ↑11/12/2020 11:46De ti meni odgovori na jedno vrlo konkretno pitanje.bunk wrote: ↑11/12/2020 10:01 Kakav frontalni napad![]()
![]()
I naravno vas par ovdje na forumu predstavljate socijaldemokratiju u Bosnjaka in the nutshell..
Osujes Aliju i za sve je kriva sda, doduse kad su u prisustvu nipovaca onda se Alija suje u sebi![]()
![]()
Da li vas iz Mehmeda Spahe plate za ssvaki put kad u odbranu kriminala počnete kmečati o ugroženim Bošnjacima i islamofobiji?
Ja ne znam koji bi drugi motiv mogao biti da se tako javno i uporzno ponižavate?!![]()
Last edited by flare on 19/01/2022 21:55, edited 1 time in total.
- drug_profi
#54337 Re: SDA-All about
Prevljak Fikret nikako nije osoba koju bih ja poštovao. To je vrsta ljudi koji su uprljali i opoganili našu pravednu borbu.JoseMujica wrote: ↑11/12/2020 10:57 Mislim da vam treba distinkcija šta je čovjek bio u ratu i šta je sada u miru. Kao ratni komadant ne zaslužuje da bude pljuvan i to što ga pljuju je činjenično neutemeljeno i najviše govori o nama kao narodu.
Ima ozbiljnih svjedočenja o zločinima u koje je umješan. Zašto još nema optužnice to ne znam.
Imam za prijatelja jednog Srbina iz Hrasnice koji više ne živi tamo. Čovjek je dapače Srbin kakvog bi i Alija poželio, ali u Hrasnici ga to nije spašavalo od zatvaranja i batina.
A o silovanjima, pa i ubistvima, se odavno priča.
https://bnn.ba/vijesti/pojavili-se-doku ... u-hrasnici
-
tempuser
#54338 Re: SDA-All about
Kad su te već tako lijepo izvježbali u M. Spahe, otiđi u Zvornik ili Drinovce pa ovo ponovi!flare wrote: ↑11/12/2020 12:57Bosnjaci nisu ugrozeni ,nisu bili 1992 kad im se na ledja natovarila izdajnicka tzv jna,domaci cetnici ,cetnci iz srbije,ruski placenici i maltene cijeli svijet jer su nam uveli embargo na uvoz naoruzanja da se odbranimo od klanja,silovanja ,urbicida i pljackanja.tempuser wrote: ↑11/12/2020 11:46De ti meni odgovori na jedno vrlo konkretno pitanje.bunk wrote: ↑11/12/2020 10:01 Kakav frontalni napad![]()
![]()
![]()
Ja ne znam koji bi drugi motiv mogao biti da se tako javno i uporzno ponižavate?!![]()
Tako da te floskule okaci macku o rep.
Kamoli danas kad imamo Drzavu,medjunarodno priznatu u svojim visestoljetnim granicama i kad smo u njoj ubjedljivo najbrojniji sa veoma izglednom opcijom da u narednih 50 godina budemo 2/3 od ukupnog broja stanovnika.
I prvi puta u istoriji iskrenog prijatelja na celu najmocnije sile na planeti.
Onda ćeš vidjeti kakvu to državu (ćemu veliko "d" živ bio?) imate. Sve dok tako i ti i onaj od koje si to pokupio razmišljate kako ćete jednog dana postati donminantni, nećete evoluirati dalje od neodržive fildžan feudalne monarhije sa sudbinom Palestine...
- tandmand
#54339 Re: SDA-All about
Neće oni sa Bošnjacima ne zbog bošnjačkog identiteta, nego jednostavno žele da im je kuća u Hrvatskoj, odnosno Srbiji i da sa drugim narodima ne dijele političku vlast a da budemo iskreni i životni prostor.
Ta Alijina vizija, agenda stranke SDA je prvenstveno kamen oko vrata Bošnjacima, na koji SNSD-HDZ upiru prstom da međunarodnoj zajednici ukažu kakvi smo, a istinski bi željeli da je taj kamen što veći, da nam prekine vrat.
Ne žele oni fine Bošnjake, već one vjerski zatucane, radikalizirane, nepismene, ogrezle u korupciji, koji uništavaju BiH kao državu i društvo - baš kako to oni žele. Jasno je meni da je HDZ-SNSD spojio ugodno sa korisnim - okoristiti se korupcijom, državni aparat veličinom i nesposobnim kadrovima dovesti do totalne nefunkcionalnosti, uništiti obrazovanje, uzimati velike plate, skupa auta, sve dok se krv ne isisa ovome narodu i raseli. Sve je to puzajuća agresija na BiH a istu tu igru je prihvatila i aplicirala SDA.
Bošnjački narod vodi politička elita, osljepljena primitivnim nagonima, u stalnoj potrazi da ih što više zadovolji. Narkomanija je mila majka.
-
tempuser
#54340 Re: SDA-All about
Pa kako će dijeliti životni prostor kad Cerić i ostala bulumenta taj prostor svojataju i izjednačavaju sa jednom nacijom, jednom vjerom i jednom strankom???? Prvi ja, za čiju je porodicu P. Anđelić procijenio da je min 700 god. na tlu Bosne, i koji sam branilac ne bih s takvim! Da sam tu Alijinu i Cerićevu priči čuo 1992-1995 u Štutgart bi mi pozive za vojsku morali slati, a vjerujem da bi bilo jedan od bezbroj takvih.tandmand wrote: ↑11/12/2020 13:44Neće oni sa Bošnjacima ne zbog bošnjačkog identiteta, nego jednostavno žele da im je kuća u Hrvatskoj, odnosno Srbiji i da sa drugim narodima ne dijele političku vlast a da budemo iskreni i životni prostor.
Ta Alijina vizija, agenda stranke SDA je prvenstveno kamen oko vrata Bošnjacima, na koji SNSD-HDZ upiru prstom da međunarodnoj zajednici ukažu kakvi smo, a istinski bi željeli da je taj kamen što veći, da nam prekine vrat.
Ne žele oni fine Bošnjake, već one vjerski zatucane, radikalizirane, nepismene, ogrezle u korupciji, koji uništavaju BiH kao državu i društvo - baš kako to oni žele.
Jel taj kamen oko vrata paranoja SNSD-HDZ-a ili realnost i činjenica?
Jel se oni pitaju kakvi će Bošnjaci voditi narod i politku pa da ih optužiše za nešto ili to biraju samo Bošnjaci odnosno prestolonasljednik, prinzeca i prvi do njih?
Last edited by tempuser on 11/12/2020 14:09, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#54341 Re: SDA-All about
još jedna u nizu lažidrug_profi wrote: ↑11/12/2020 13:00Prevljak Fikret nikako nije osoba koju bih ja poštovao. To je vrsta ljudi koji su uprljali i opoganili našu pravednu borbu.JoseMujica wrote: ↑11/12/2020 10:57 Mislim da vam treba distinkcija šta je čovjek bio u ratu i šta je sada u miru. Kao ratni komadant ne zaslužuje da bude pljuvan i to što ga pljuju je činjenično neutemeljeno i najviše govori o nama kao narodu.
Ima ozbiljnih svjedočenja o zločinima u koje je umješan. Zašto još nema optužnice to ne znam.
Imam za prijatelja jednog Srbina iz Hrasnice koji više ne živi tamo. Čovjek je dapače Srbin kakvog bi i Alija poželio, ali u Hrasnici ga to nije spašavalo od zatvaranja i batina.
A o silovanjima, pa i ubistvima, se odavno priča.
https://bnn.ba/vijesti/pojavili-se-doku ... u-hrasnici
-
__Phoenix__
#54342 Re: SDA-All about
Koje su to znacajne bitke dobivene pod komandom ovog "generala"?
- JoseMujica
#54343 Re: SDA-All about
kao prvo veliki je uspjeh što nije sve palo s obzirom s čim se raspolagalo, iz krtelja se izvlačila vojna oprema...ne znam ko je ni Hakala ni Kubat, a Famos je bio amaterski debakl...al rat je takav....nekad i dobiješ po ušimatempuser wrote: ↑11/12/2020 11:55Da ne ulazim i ostale detalje o komadantu kojem kao treba dići spomenik, ko je pokrao krtelje, ko je Hakala, ko je ubio ef. Kubata itd, napad na Famos i 22 poginula borca, Begler Beg itd it i prije nego postavimo granice, samo četiri pitanja:JoseMujica wrote: ↑11/12/2020 10:57 glede Fikrine uloge u ratu, pošto sam učestvovao u istom i dešavanjima 1993 na Igmanu, Fikret Prevljak zaslužuje spomenik u sred Sarajeva za života. I da je bio general HVO-a ili VRS imao bi ga. I čisto činjenica radi....Fikro je tada bio komadant brigade i to što je padalo nije njegova odgovornost ( provjerite ko su bili komadanti OG Igman i 1.korpusa u to vrijeme) ni u kom smislu, a da je spasio tada Igman i Sarajevo jeste.
2. Čija je zona odgovornosti bila najbliža Igmanu da uleti kad je zagustilo bez obzira ko je konandovao OG Igman?
3. Ako treba Fikro odbranio Igman (li pobjedio kako to SDA-ovci dana lažiraju) i Sarajevo, koji su klinac u ispomoć izlazile jedinice iz grada koje su postavile liniju na Malom polju itd?
za ovo drugo i treće mi je očigledno da ne razumiješ o kolikom i kakvom prostoru se radi i šta se sve dešavalo gore...a imaš na pdf historija temu koja se time bavi pa prelistaj da sada ne pišem of topic referate
za ovo četvrto sam ti već napisao da treba napraviti distinkciju između ratne i postratne uloge i na ovoj tački se slažem s tobom
- JoseMujica
#54344 Re: SDA-All about
evo kratko po sjećanju samo đe sam ja bio:__Phoenix__ wrote: ↑11/12/2020 14:11 Koje su to znacajne bitke dobivene pod komandom ovog "generala"?
1992
odbrana slobodnih prostora općine lidža
akcije na trnovskom i igmanskom ratištu
1993
odbrana Igmana...Fikro je jedan od najzaslužnijih ljudi što sve tada nije palo
odbrana Konjica
1994
akcije na Čemernoj planini, prema Nišićima, zauzimanje Okruglice
na Bjelašnici Javorak, Šiljak, Lisičija glava i Hojta (kada su oni tenkovi uzeti)
operacije na Treskavici (Ogorjeli kuk i Đevigrad)
1995
deblokada Sarajeva na ovoj strani pomoćnog pravca zauzeto je u prva tri dana preko 100km2
pošto sam ranjen na deblokadi za mene je tu rat završen a znam da su naše jedinice učestvovale u operacijama oko Bosanske Krupe
ima se vjerovatno još dodati na ovu listu...al boli vas kurac najlakše je pljuvati
-
__Phoenix__
#54345 Re: SDA-All about
Sve zdruzene akcije i odbrane, kada je on licno vodio, nista se nije osvojilo, ja to odgovorno tvrdim
- JoseMujica
#54346 Re: SDA-All about
pretpostavljam da bi s toliko pameti i muda Beograd oslobodio__Phoenix__ wrote: ↑11/12/2020 14:32 Sve zdruzene akcije i odbrane, kada je on licno vodio, nista se nije osvojilo, ja to odgovorno tvrdim
-
tempuser
#54347 Re: SDA-All about
Kao prvo, jeste veliki uspjeh i to zahvaljujući ultimatumu MZ u kojem Prevljak nema nikakve zasluge. Nisi odgovorio, ako je Prevljak odbranio Igman i Sarajevo koji su klinac Caco i Solaković slali svoje ljude kroz tunel.JoseMujica wrote: ↑11/12/2020 14:16kao prvo veliki je uspjeh što nije sve palo s obzirom s čim se raspolagalo, iz krtelja se izvlačila vojna oprema...ne znam ko je ni Hakala ni Kubat, a Famos je bio amaterski debakl...al rat je takav....nekad i dobiješ po ušimatempuser wrote: ↑11/12/2020 11:55 Da ne ulazim i ostale detalje o komadantu kojem kao treba dići spomenik, ko je pokrao krtelje, ko je Hakala, ko je ubio ef. Kubata itd, napad na Famos i 22 poginula borca, Begler Beg itd it i prije nego postavimo granice, samo četiri pitanja:
za ovo drugo i treće mi je očigledno da ne razumiješ o kolikom i kakvom prostoru se radi i šta se sve dešavalo gore...a imaš na pdf historija temu koja se time bavi pa prelistaj da sada ne pišem of topic referate
za ovo četvrto sam ti već napisao da treba napraviti distinkciju između ratne i postratne uloge i na ovoj tački se slažem s tobom
Kako uspješan komadant kojem treba dići spomenik može doživjeti amaterski debakl????
Hakala je Mirko Bunoza, egzekutor za račun prevljaka s kojim je krao policijsku opremu iz Krtelja,
Kubat je Abdulah efendije Kubat - likvidiran na Igmanu 1994.
Ne možeš odvojiti ratnu i postratnu ulogu, pogovoto ako ti je SDA iza leđa bila i u ratu i poslije.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#54348 Re: SDA-All about
Sda-ovci znaju samo o ratu i ratnim zaslugama... 
Sda-ovac u 2080toj: gdje ti je djed bio u ratu? ..
- tandmand
#54349 Re: SDA-All about
A đe je bijo Puzigaća i koliko puta je ranjen?izvrsni direktor wrote: ↑11/12/2020 15:21 Sda-ovci znaju samo o ratu i ratnim zaslugama...
- Leverage
#54350 Re: SDA-All about
tandmand wrote: ↑11/12/2020 15:36A đe je bijo Puzigaća i koliko puta je ranjen?izvrsni direktor wrote: ↑11/12/2020 15:21 Sda-ovci znaju samo o ratu i ratnim zaslugama...