Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GAU8

#3201 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 10/12/2020 13:17
vaučer wrote: 10/12/2020 13:12
Lao Ce wrote: 10/12/2020 13:04

Nisam nikakav trol. Najveći trolovi ste vi koji nemate ni jednog odgovora na činjenice da je virus vještački, da su testovi izuzetno nepouzdani, da asimptomatski ne prenose zarazu i masu drugih stvari. U suštini ste vi teoretičati zavjere.
Meni je to sve ok. I da je virus vještački i da su testovi beskorisni i da je cijeli virus jedan ogroman hoax. Jedva čekam postati kontrolirani kiborg pun nanotehnologije iz Deus EX-a za kojeg će misliti netko drugi. Samo se nadam da će nakon uspješnog gašenja civilnog društva i aktiviranja vojske robova svima biti zabranjeno izražavanje mišljenja jer mi treba ta tišina u kojoj ne moram slušati prosvjetljene zaključke protivnika znanosti, vakcina i zdravog razuma.
Ovo je ono baš bilo jako pametno i nadahnuto. Sav sam se naježio.
Kad nemas nista pametno, lupi sta bilo...
Poslije jos koji mim sa slikom sismisa ili vakcine..
vaučer

#3202 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vaučer »

Dozer wrote: 10/12/2020 13:51 Kakva lobotomija....

Nekome je sve super ako je virus vjestacki? Super je sto su se ljudska prava ukinula preko noci...? Super mu je i ako sacica nekih likova koji vise ne znaju sta ce od sebe jebu cijeli svijet svojim eksperimentima i/ili greskama?
I sve to jer njemu treba "tisina", tj. da ne "slusa" one koji ukazuju na more nelogicnosti i lazi oko svega ovoga? Ma bravo... Sta drugo reci na ovakve nebuloze...

Hint: Koga sve ovo ne zanima, mozete li se izjasniti o tome sta radite na ovoj temi...? Sta je poenta...? Mazohizam...?

Naravno druže, lobotomija nego šta. :thumbup:
Toliko sam lobotomiziran da mi je od cijele lepeze ljudskih ciljeva i emocija - ostala samo snažna, gotovo pa neugasiva želja da napucam šakom u čelo bez pardona sve 'borce za istinu'. To je sve što je ostalo u meni. Jedini sadržaj krhke školjke koja je nekad bila čovjek, a sad je praznina spremna da preuzme ulogu radilice u sistemu kojim upravljaju ljudi bez lica. Čak štoviše, raduje me taj vrli novi poredak i napredak u tehnologiji koji će donijeti jer se napokon više neće morati skrivati nanotehnologije i usavršeni jedi-mind trikovi. Naravno bit će se teško naviknuti da država zna tko si, šta gledaš na internetu, koliko zarađuješ, na šta masturbiraš, gdje putuješ, šta kupuješ a ne kao danas gdje horde slobodoumnih ljudi troše svoje vrijeme uzdižući se duhovno, studirajući povijest i proizvodeći nove vrijednosti.

Ali jebiga, treba nešto žrtvovati za napredak, a bome treba i ove sive eminencije nagraditi za ovako dobar plan u kojem su u gram kopirali virus koji nastaje prirodno, pa ga tajno reprogramirali u javno poznatom laboratoriju i pustili među narod da u isto vrijeme pobije i porobi populaciju. Sve kako bi nas bilo manje da bi oni koji imaju sve zaradili više.

Samo lobotomiziraj Bille.
Upri u me kao u životinju!
Mogy87

#3203 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

vaučer wrote: 10/12/2020 14:54

Nekome je sve super ako je virus vjestacki? Super je sto su se ljudska prava ukinula preko noci...? Super mu je i ako sacica nekih likova koji vise ne znaju sta ce od sebe jebu cijeli svijet svojim eksperimentima i/ili greskama?
I sve to jer njemu treba "tisina", tj. da ne "slusa" one koji ukazuju na more nelogicnosti i lazi oko svega ovoga? Ma bravo... Sta drugo reci na ovakve nebuloze...

Hint: Koga sve ovo ne zanima, mozete li se izjasniti o tome sta radite na ovoj temi...? Sta je poenta...? Mazohizam...?

Toliko sam lobotomiziran da mi je od cijele lepeze ljudskih ciljeva i emocija - ostala samo snažna, gotovo pa neugasiva želja da napucam šakom u čelo bez pardona sve 'borce za istinu'. To je sve što je ostalo u meni. Jedini sadržaj krhke školjke koja je nekad bila čovjek, a sad je praznina spremna da preuzme ulogu radilice u sistemu kojim upravljaju ljudi bez lica. Čak štoviše, raduje me taj vrli novi poredak i napredak u tehnologiji koji će donijeti jer se napokon više neće morati skrivati nanotehnologije i usavršeni jedi-mind trikovi. Naravno bit će se teško naviknuti da država zna tko si, šta gledaš na internetu, koliko zarađuješ, na šta masturbiraš, gdje putuješ, šta kupuješ a ne kao danas gdje horde slobodoumnih ljudi troše svoje vrijeme uzdižući se duhovno, studirajući povijest i proizvodeći nove vrijednosti.

Ali jebiga, treba nešto žrtvovati za napredak, a bome treba i ove sive eminencije nagraditi za ovako dobar plan u kojem su u gram kopirali virus koji nastaje prirodno, pa ga tajno reprogramirali u javno poznatom laboratoriju i pustili među narod da u isto vrijeme pobije i porobi populaciju. Sve kako bi nas bilo manje da bi oni koji imaju sve zaradili više.

Ja znam da si ti ozbiljan, ali :lol: :lol: :lol:
Molim te nastavi da nas uveseljavas ovakvim postovima :thumbup:
Sara03

#3204 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sara03 »

@vaučer :thumbup:
dr_Evil

#3205 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

Ja sam mislio da vec znaju sta jedemo, sta kupujemo, na sta mastrubiramo, koliki nam je, pa zar ne kliknemo YES kad svaku aplikaciju instaliramo :D Ali hajde, vazno je da se ne pelcujemo, a to sto on nosa iPhone koji non stop ima upaljenu kameru, nije vazno
Dozer

#3206 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

vaučer wrote: 10/12/2020 14:54

Dobar :D
Matzan

#3207 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

Na stranu sve teorije zavjere, može li neko objasniti ove brojke:

U USA samo u zadnja dva dana 6.246 ljudi preminuo od Corone.
Ukupno preminulo od početka pandemije 296.720.
Populacija: oko 330 miliona.

U Kini, kao nultoj tački izbijanja zaraze ukupno preminulo 4.634.
Populcija: oko 1.440 miliona.
Nema ni drugog ni trećeg talasa.

Priča o tome kako su zapečatili Wuhan pa se virus nije proširio po ostatku Kine je prozirna i nema nikakve logike.
dr_Evil

#3208 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

Matzan wrote: 10/12/2020 15:30 Na stranu sve teorije zavjere, može li neko objasniti ove brojke:

Priča o tome kako su zapečatili Wuhan pa se virus nije proširio po ostatku Kine je prozirna i nema nikakve logike.
Da podsjetimo ko je zaboravio:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 67140.aspx
Kineski stručnjak došao pomoći Italiji, zgrožen je: "Kako se to ponašate?"[/size][/b]
Nacin zivota ima puno za reci kod pandemije, uporedit hladne skandinavce koji svakako ne prilaze nikome dok ne popiju sa italijanima, ili amere i kineze, tesko je.

Ali slazem se da brojevi nemaju smisla
"Ovdje u Milanu, mjestu koje je najteže pogođeno epidemijom, ne postoji stroga karantena - javni prijevoz funkcionira, ljudi hodaju okolo, zabavljaju se na večerama i zabavama i u hotelima, ne nose maske...", kazao je.

"Svi moramo biti odgovorniji", upozorio je.
Dozer

#3209 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Pa dobro... i sta je tu konrektno nelogicno?
Sasvim je normalno da se u mnogoljudnijoj zemlji virus siri sporije i da ima manje mrtvih, nego u zemlji s manje ljudi. Tamo gdje je manje ljudi, tu su kontakti cesci, teze je sprovesti bilo kakve mjere zastite, pa se samim tim virus siri brze i postaje sve jaci i jaci, radi cega bude i nesto vise mrtvih.
vaučer

#3210 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vaučer »

Kinezi strože kontroliraju informacije i slabije prijavljuju slučajeve, plus imaju jači represivni aparat u zemlji koji im omogućava da bez zajebancije u jedno poslijepodne zatvore ulicu, kvart, grad, regiju - šta god hoće. S druge strane USA ima pola populacije koja jaše na valu Trumpovih dezinformacija i ne brinu se uopće hoće li se zarazit, plus imaš medije koji su spremni napuhati brojke kako bi što više diskreditirali Trumpa. Istina je negdje između u oba slučaja.
Hakiz

#3211 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

dr_Evil wrote: 10/12/2020 15:16 Ja sam mislio da vec znaju sta jedemo, sta kupujemo, na sta mastrubiramo, koliki nam je, pa zar ne kliknemo YES kad svaku aplikaciju instaliramo :D Ali hajde, vazno je da se ne pelcujemo, a to sto on nosa iPhone koji non stop ima upaljenu kameru, nije vazno
A najtužnije je što je iPhone opet bolji za privatnost od Androida.

Nije čudo što UbuntuPhone nije uspio...
vaučer

#3212 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vaučer »

dr_Evil wrote: 10/12/2020 15:16 Ja sam mislio da vec znaju sta jedemo, sta kupujemo, na sta mastrubiramo, koliki nam je, pa zar ne kliknemo YES kad svaku aplikaciju instaliramo :D Ali hajde, vazno je da se ne pelcujemo, a to sto on nosa iPhone koji non stop ima upaljenu kameru, nije vazno
Što kažu: My point exactly.
Plus im nije trebao ludi plot s vakcinama i virusima, nego samo digitalne dopamin bombone.
vatreni__poljubac

#3213 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

kinezi su izabrali staro normalno umjesto novog normalnog.
GAU8

#3214 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

vaučer wrote: 10/12/2020 15:43
Što kažu: My point exactly.
Plus im nije trebao ludi plot s vakcinama i virusima, nego samo digitalne dopamin bombone.
Toliko se vakcina daje svaki dan, ali jok, morala se izrezirati nova pandemija, kako bi se plasirala nova vakcina, kako bi se imali cime ubrizgati cipovi...

Ravnozemljastvo je mila majka....
Hakiz

#3215 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Matzan wrote: 10/12/2020 15:30 Na stranu sve teorije zavjere, može li neko objasniti ove brojke:

Kinu ne možemo uzeti kao mjerilo iz prostog razloga što je to diktatura. Diktature kada im treba ne poštuju pravila humanosti, pa čak ni vlastite zakone, ne objavljuju podatke koji im ne odgovaraju, namještaju podatke da im idu u korist, pa tako nikada nismo sigurni da li su podaci iz neke diktature tačni ili ne. Zato Kina ne može biti mjerilo državama koje bi demokratski rješavale stvari.

Doduše, sve to rade i "demokratije", ali to je već druga tema :)
Matzan

#3216 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

dr_Evil wrote: 10/12/2020 15:34

Kineski stručnjak došao pomoći Italiji, zgrožen je: "Kako se to ponašate?"[/size][/b]
Nacin zivota ima puno za reci kod pandemije, uporedit hladne skandinavce koji svakako ne prilaze nikome dok ne popiju sa italijanima, ili amere i kineze, tesko je.

"Ovdje u Milanu, mjestu koje je najteže pogođeno epidemijom, ne postoji stroga karantena - javni prijevoz funkcionira, ljudi hodaju okolo, zabavljaju se na večerama i zabavama i u hotelima, ne nose maske...", kazao je.

Opet ne objašnjava činjenicu da se virus proširio na 3/4 svjetskog prostranstava, a nije u samoj Kini.
Ako si zaključao Wuhan, onda si ga zaključao i za međunarodna putovanja i za putovanja u unutrašnjost zemlje.

Godinu dana od izbijanja zaraze jajare iz WHO nisu u stanju otići u Kinu/Wuhan i napraviti istragu.
Trump je bio potpuno u pravu što je ovim beskorisnim birokratama ukinuo finansiranje.

I još da dodam, siguran sam da je u Kini u proteklih godinu dana pojeden isti broj šišmiša i sl. egzotičnih životinja kao i prethodnih 10-ak godina.
Industrialyzer

#3217 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Moze li neko postaviti dokaz da virus vjestacki? Kako uopste vi, vrli virolozi, pravite klasifikaciju informacija o porijeklu virusa?
Mogy87

#3218 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Industrialyzer wrote: 10/12/2020 16:09 Moze li neko postaviti dokaz da virus vjestacki? Kako uopste vi, vrli virolozi, pravite klasifikaciju informacija o porijeklu virusa?
Rekao onaj "francuski nobelovac" koji autizam "lijeci" antibioticima i vjeruje da ako predmet umocis u vodu ona poprima njegove karakteristike.

KAKAV JOS DOKAZ HOČEŠ????!!! REKO NOBELOVAC
Hakiz

#3219 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Matzan wrote: 10/12/2020 15:58
dr_Evil wrote: 10/12/2020 15:34

Opet ne objašnjava činjenicu da se virus proširio na 3/4 svjetskog prostranstava, a nije u samoj Kini.
Ako si zaključao Wuhan, onda si ga zaključao i za međunarodna putovanja i za putovanja u unutrašnjost zemlje.

Godinu dana od izbijanja zaraze jajare iz WHO nisu u stanju otići u Kinu/Wuhan i napraviti istragu.
Trump je bio potpuno u pravu što je ovim beskorisnim birokratama ukinuo finansiranje.

I još da dodam, siguran sam da je u Kini u proteklih godinu dana pojeden isti broj šišmiša i sl. egzotičnih životinja kao i prethodnih 10-ak godina.
Imaš u Muzeju Crvenog krsta postavku sredstava za mučenje kroz istoriju. I na nekim eksponatima ne piše odakle su. To je izostavljeno da se ne bi države iz kojih su ti eksponati uvrijedile.

Problem sa međunarodnim organizacijama je taj da moraju paziti da se neko ne naljuti. Pa čak ako ti je svejedno da li ćeš naljutiti neku malu diktaturu, ona je možda saveznik nekog velikog ko će ti narediti da ne barčeš gdje ti nije mjesto.

Tako da imaš izbor, kada si neka organizacija UN-a i slična, da balansiraš između hridi moći i budeš poprilično licemjeran, ali da ipak nešto i uradiš ponekada, ili da ne postojiš pa i to malo ne napraviš.
Industrialyzer

#3220 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Mogy87 wrote: 10/12/2020 16:11
Industrialyzer wrote: 10/12/2020 16:09 Moze li neko postaviti dokaz da virus vjestacki? Kako uopste vi, vrli virolozi, pravite klasifikaciju informacija o porijeklu virusa?
Rekao onaj "francuski nobelovac" koji autizam "lijeci" antibioticima i vjeruje da ako predmet umocis u vodu ona poprima njegove karakteristike.

Ali, ako drugi nobelovac kaze suprotno, kako odaberu onoga kojem ce vjerovati? :lol: Moraju imati neke kriterije.

Rijetko glupi ljudi.
Mogy87

#3221 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

Industrialyzer wrote: 10/12/2020 16:14
Mogy87 wrote: 10/12/2020 16:11

Ali, ako drugi nobelovac kaze suprotno, kako odaberu onoga kojem ce vjerovati? :lol: Moraju imati neke kriterije.

Rijetko glupi ljudi.
A joj, pa to je najlakse. Onaj koji potvrdjuje njihovo unaprijed formirano misljenje.
Industrialyzer

#3222 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Vidim i Mullis se spominje sa izjavom iz aprila 2020. kako pcr ne daje tacne rezultate za SarsCov2.

Toliko ozbiljno pristupaju analizi informacija da nish nasli podatak da je covjek umro 2019. godine :run:
Hakiz

#3223 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Samo, jedna stvar meni jeste odvratna.

A to je traženje odricanja od odgovornosti.

Čim neko hoće da ti proda nešto, ali uslovi da se odrekneš traženja njegove odgovornosti ako stvari krenu loše, ne treba mu vjerovati. I dok to možda i može proći kod "nebitnih" stvari, kod ovakvih stvari, kod stvari za koje se tvrdi da dovode u opasnost javno zdravlje pa i sudbinu vrste, pa se zbog toga možda upotreba mora i narediti i silom provesti, to je nedopustivo.

Zatim, ako je pandemija, opasnost za cijeli svijet, treba uraditi kao u slučaju vakcine protiv polia. Odustati od intelektualnog vlasništva itd i dati vakcinu kao javno dobro.

Kako se SAD i EU tome opiru, to znači da oni misle da ova pandemija nije toliko opasna kolika je šteta za korporacije zbog gubitaka profita ako bi vakcina postala javno dobro. Pa, ako sami političari to ne misle, ali pristanu na uslove korporacija da vakcina bude zaštićena zakonima o intelektualnom vlasništvu, to opet moć i mjesto odlučivanja izmješta iz institucija država i međunarodnih organizacija u kojima te države participiraju i stavlja u ruke profitašima, korporacijama.

Tako da teorije zavjere jesu jedno, ali ima ozbiljnih pitanja koja treba postaviti.

Usput, EU je kupila 300.000.000 vakcina. Ali kriju podatak po kojoj cijeni :)
dr_Evil

#3224 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, te Jedinice žandarmerije, u saradnji sa Helikopterskim servisom Republike Srpske aktivno tragaju za sportskim avionom čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Gradiška, rečeno je u MUP-u Republike Srpske.

Nestanak aviona sa radara prijavljen je Policijskoj stanici Gradiška u 14.10 sati. Iz MUP-a su naveli da je Policijskoj upravi Gradiška prijavljeno da je danas sa Aerodoroma Banjaluka poletio sportski avion koji je prevozio cjepiva za životinje i da su sa pilotom izgubli kontakt na području Omarske.
Ha, znaci tako, mora da je bio progledao i saznao pravi sastav cjepiva pa smaknuse
Matzan

#3225 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Matzan »

Nije meni toliko sporno što će farmaceutska industrija zaraditi od vakcine.
Kapitalizam, tržišna utakmica, istraživanja ... dakle sve do neke mjere razumljivo.

Veći problem vidim u tome što će se imunizacija sprovesti na manjem dijelu populacije, što po svim dosadašnjim predviđanjima nije dovoljno da bi se stekao kolektivni imunitet.

Ako je zbog ovog virusa izgubljeno (dosad) milion i po života, 100 miliona radnih mjesta, ukinuta sloboda kretanja i putovanja .... što se te iste vlade nisu u stanju provesti opširnu imunizaciju i na taj način nas vratiti u neko normalno predpandemijsko stanje?
Post Reply