Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- drug_profi
#15276 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za demografiju je potrebna da prostite redovna taslačina.
Ministarstvo za taslačinu, tarabljenje i điđimiđi.
Ministarstvo za taslačinu, tarabljenje i điđimiđi.
-
emmir1
#15277 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Smiješan si.
Izuzetno sam bio aktivan tokom izbora i prikupio pofino glasova za NIP.
A nisam u stranci niti imam bilo kakve veze sa NiP.om
Recimo da si malo pametniji kliknuo bi moj profil na komentarima recimo i skrolao komentare od danas pa nekoliko godina, prije nego optužiš nekoga.
Uvijek su bili protiv SDA kriminalaca i mislim sve najgore o njima.
Nadalje ako si nipovac onda velika šteta, jer pretpostavljam da si prebjegao iz SDA.
Kod SDA članova tako mozak radi, ko god ih malo kritikuje on je neki bot i slično
- jazzer
#15278 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ha, dolijao sam. Toliko godina sam pisao kao prikriveni SDA-ovac i ti me provali.emmir1 wrote: ↑09/12/2020 13:52
Smiješan si.
Recimo da si malo pametniji kliknuo bi moj profil na komentarima recimo i skrolao komentare od danas pa nekoliko godina, prije nego optužiš nekoga.
Nadalje ako si nipovac onda velika šteta, jer pretpostavljam da si prebjegao iz SDA.
Kod SDA članova tako mozak radi, ko god ih malo kritikuje on je neki bot i slično
-
emmir1
#15279 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
jazzer wrote: ↑09/12/2020 14:11Ha, dolijao sam. Toliko godina sam pisao kao prikriveni SDA-ovac i ti me provali.emmir1 wrote: ↑09/12/2020 13:52
Smiješan si.
Ne znam ko si niti me zanima.
No vidim da imaš potrebu nekog napadat i optuživat bez bilo kakve argumentacije.
- Osim_13
#15280 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Delić ministar privrede.
- Cherry-Cherry
- drug_profi
#15282 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jel to baš dobra ideja?
Nadam se da neće razočarati, pod 1.
Pod 2, da će ostaviti pozitivan trag, jer nevidljivih ministara nam je dovoljno.
- Prpa.ba
#15283 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Smatram da je neadekvatan izbor za privredu, Basic je vec znao resor i radio je solidan posao, kontinuitet je trebao imati prednost u odnosu na gradnju novih kadrova. Nadam se da ce me demantirati svojim radom.
Imena koja su zvanicno potvrdjena:
Premijer - Edin Forto (NS)
Imena koja su (polu)zvanicno potvrdjena:
Ministarstvo zdravstva - Haris Vranic (SDP)
Ministarstvo saobracaja - Adnan Steta (SDP)
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uredjenja - Davor Čićić (SDP)
Ministarstvo pravde i uprave - Lejla Brcic (NS)
Ministarstvo unutrasnjih poslova - Admir Katica (NiP)
Ministarstvo privrede - Adnan Delic (NiP)
Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i mlade - Melika Husic-Mehmedovic (nezavisni)
Ostaje za rasporediti:
Ministarstvo finansija - (NiP)
Ministarstvo odgoja i obaveznog obrazovanja - (NiP)
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku - (NiP)
Ministarstvo za boracka pitanja - (NiP ili nezavisni)
Ministarstvo kulture i sporta - (NiP ili nezavisni)
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uredjenja - Davor Čićić (SDP)
Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i mlade - Melika Husic-Mehmedovic (nezavisni)
Ostaje za rasporediti:
- ANamelessGhoul
#15284 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci do sad nisam niakd vidio ovoliku aktivnost sda botova i debila po fb komentarima i na portalima. Uzas zivi. Posljednji trzaji govana
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#15285 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
samir suljagic, trenutni direktor centra za socijalni rad se pominjao kao novi ministar za rad i socijalnu politiku.Prpa.ba wrote: ↑09/12/2020 19:56 Smatram da je neadekvatan izbor za privredu, Basic je vec znao resor i radio je solidan posao, kontinuitet je trebao imati prednost u odnosu na gradnju novih kadrova. Nadam se da ce me demantirati svojim radom.![]()
Ostaje za rasporediti:
kadar sdpa.
- video
#15286 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
NemeRe, SDP je ovom trojicom ispunio svoju kvotu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Prpa.ba
#15288 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da bi cetvrto ministarstvo bilo previse za SDP. Imaju 4 zastupnika. NiP ima 7 (8), NS 3, nezavisnih je 5 (4), zagrade zbog Junuzovicke.
Nimalo mi se ne dopada jacina resora koje je dobio SDP kao najkrompromitovanija stranka u koaliciji. Saobracaj sa ogromnim projektima, komunalna privreda i infrastruktura sa ogromnim projektima i obavezama, i zdravstvo gdje se valja obracunavati sa KCUS-ovom samovoljom, Domovima zdravlja..
Doslovno sve vidljivo i opipljivo osim MUP-a ide na SDP, za koji vec tradicionalno sumnjam da moze odgovoriti zadatku. I ako imaju dobrog ministra, upropaste ih idioti po upravljackim strukturama. Nadam se da ce makar ZZO otici NiP-u. U suprotnom, sve okolnosti su tu da se ceh za eventualni nerad strovali na SDP, dok ce NiP i NS izaci neokrznuti jer im portfolio resora i nije neki..
Nimalo mi se ne dopada jacina resora koje je dobio SDP kao najkrompromitovanija stranka u koaliciji. Saobracaj sa ogromnim projektima, komunalna privreda i infrastruktura sa ogromnim projektima i obavezama, i zdravstvo gdje se valja obracunavati sa KCUS-ovom samovoljom, Domovima zdravlja..
Doslovno sve vidljivo i opipljivo osim MUP-a ide na SDP, za koji vec tradicionalno sumnjam da moze odgovoriti zadatku. I ako imaju dobrog ministra, upropaste ih idioti po upravljackim strukturama. Nadam se da ce makar ZZO otici NiP-u. U suprotnom, sve okolnosti su tu da se ceh za eventualni nerad strovali na SDP, dok ce NiP i NS izaci neokrznuti jer im portfolio resora i nije neki..
-
high_volume
#15289 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prema kojem Izbornom rezultatu je sačinjen ovakav raspored ministarskih pozicija - prema onom Općih izbora iz 2018. godine, ili prema aktuelnim Lokalnim izborima 2020. godine?Prpa.ba wrote: ↑09/12/2020 09:03 Jucer i danas su izasli u medije sa jos informacija:
Izgleda da ce SDP stati na 3 ministarstva, NS na Forti i Lejli, nezavisni direktno delegirali jednog, dok NiP uz konsultacije delegira, pored Katice, jos 6 ministarstava:
Ministarstvo privrede - Haris Basic ili Adnan Delic (NiP)
Ako nista, cini se da se imena usaglasavaju kroz neki proces, zato i ovako cure informacije jedna po jedna. Lijepo da svi postizu saglasnost o svim ministrima, a ne kao krnja SDA sa svojim satelitima, samo se brojevi podijele i onda svako drzava za sebe.
edit
Licno mi se nimalo ne svidja da SDP uzima komunalnu privredu. Dokazali su da im nije vjerovati u javnoj privredi, tesko im je drzati ruku dalje od meda. Nadam se da ce upravljacke strukture biti izmijesane sa NiPovcima, da ne bismo opet imali afere sa prehljebljivanjima SDP-ovaca i sumnjivim javnim nabavkama.
-
gold'n'brown
#15290 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zar je bitno? I po jednim i po drugim NiP je daleko najsnaznija stranka. Mozda ne po stvarnom rezultatu, al po broju zastupnika sigurno jer su im se priklonila dva nova.high_volume wrote: ↑09/12/2020 21:32Prema kojem Izbornom rezultatu je sačinjen ovakav raspored ministarskih pozicija - prema onom Općih izbora iz 2018. godine, ili prema aktuelnim Lokalnim izborima 2020. godine?Prpa.ba wrote: ↑09/12/2020 09:03 Jucer i danas su izasli u medije sa jos informacija:
Izgleda da ce SDP stati na 3 ministarstva, NS na Forti i Lejli, nezavisni direktno delegirali jednog, dok NiP uz konsultacije delegira, pored Katice, jos 6 ministarstava:
Ministarstvo privrede - Haris Basic ili Adnan Delic (NiP)
Ako nista, cini se da se imena usaglasavaju kroz neki proces, zato i ovako cure informacije jedna po jedna. Lijepo da svi postizu saglasnost o svim ministrima, a ne kao krnja SDA sa svojim satelitima, samo se brojevi podijele i onda svako drzava za sebe.
edit
Licno mi se nimalo ne svidja da SDP uzima komunalnu privredu. Dokazali su da im nije vjerovati u javnoj privredi, tesko im je drzati ruku dalje od meda. Nadam se da ce upravljacke strukture biti izmijesane sa NiPovcima, da ne bismo opet imali afere sa prehljebljivanjima SDP-ovaca i sumnjivim javnim nabavkama.
-
mahalik
#15291 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta će dobiti sbb?
-
Sociolog
#15292 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Najvise Mrzim SDA, ovdje sam preko 12 godina.
Mozes vidjeti po komentarima sta pisem.
Ne znam cemu si me citirao objasni..jesam li 1 rijec slagao
-
high_volume
#15293 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisu isti izborni rezultati Općih izbora 2018. godine, prema kojim je formirana "Vlada šestorke", sa izbornim rezultatima Lokalnih izbora 2020. godine, prema kojim je NiP postigao bolje rezultate od prije, ovoga puta u Koaliciji "četvorke". Bitno je.gold'n'brown wrote: ↑09/12/2020 22:05Zar je bitno? I po jednim i po drugim NiP je daleko najsnaznija stranka. Mozda ne po stvarnom rezultatu, al po broju zastupnika sigurno jer su im se priklonila dva nova.high_volume wrote: ↑09/12/2020 21:32
Prema kojem Izbornom rezultatu je sačinjen ovakav raspored ministarskih pozicija - prema onom Općih izbora iz 2018. godine, ili prema aktuelnim Lokalnim izborima 2020. godine?
- video
-
tutku
#15295 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
u skupstini kantona prebroj zastupnike, stanje je takvo da je NIP zakucao i imaju pravo na (daleko) najveci broj ministarstava.high_volume wrote: ↑09/12/2020 23:21Nisu isti izborni rezultati Općih izbora 2018. godine, prema kojim je formirana "Vlada šestorke", sa izbornim rezultatima Lokalnih izbora 2020. godine, prema kojim je NiP postigao bolje rezultate od prije, ovoga puta u Koaliciji "četvorke". Bitno je.gold'n'brown wrote: ↑09/12/2020 22:05Zar je bitno? I po jednim i po drugim NiP je daleko najsnaznija stranka. Mozda ne po stvarnom rezultatu, al po broju zastupnika sigurno jer su im se priklonila dva nova.high_volume wrote: ↑09/12/2020 21:32
Prema kojem Izbornom rezultatu je sačinjen ovakav raspored ministarskih pozicija - prema onom Općih izbora iz 2018. godine, ili prema aktuelnim Lokalnim izborima 2020. godine?
-
Dendrlix
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#15297 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dokaz da se ne radi o matematickoj koaliciji
- branimir stulic
-
mahalik
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#15300 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nije bilo četvrto, već se spominjao u kontekstu prethodne raspodjele i ako sdpu ponovno pripadne socijala, da je vrlo moguće da samir bude ministar. očito da su iz sdpa odustali od socijale, mada je garibija bio solidan ministar.Prpa.ba wrote: ↑09/12/2020 21:25 Mislim da bi cetvrto ministarstvo bilo previse za SDP. Imaju 4 zastupnika. NiP ima 7 (8), NS 3, nezavisnih je 5 (4), zagrade zbog Junuzovicke.
Doslovno sve vidljivo i opipljivo osim MUP-a ide na SDP, za koji vec tradicionalno sumnjam da moze odgovoriti zadatku. I ako imaju dobrog ministra, upropaste ih idioti po upravljackim strukturama. Nadam se da ce makar ZZO otici NiP-u. U suprotnom, sve okolnosti su tu da se ceh za eventualni nerad strovali na SDP, dok ce NiP i NS izaci neokrznuti jer im portfolio resora i nije neki..![]()
u međuvremenu pročitam i ovo:
https://nap.ba/news/73624
a koliko znam bakir alispahić im je naklonjen.