Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

emmir1

#1651 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by emmir1 »

Prilično sam razočaran marketom i ponudom.

Nema ni jedan novi brend, siromašna ponuda, loše izlaganje robe.

Milka par vrsta pa je razvuku na pola police.
Smoki pa ga razvuku po cijeloj polici samo da popune prostor.

I tako sve

Vrlo loše, očekivao sam mnogo bolje..

Voće i povrce od izlaganja, izbora do lošeg kvaliteta.

Ocjena 1.

Trebali su da uposle nekog ko zna posao.

Nije mu daleko ni Beč pa neka malo pogleda kako dobri marketi izgledaju.

Ima mnogo manjih marketa sa duplo boljom ponudom.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1652 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Da moze biti bolje moze,....
konektovan

#1653 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

11.12 otvaraju se the athletes foot, salamander, dexy co, s.oliver, alma ras, frisa,.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1654 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

konektovan wrote: 09/12/2020 11:27 11.12 otvaraju se the athletes foot, salamander, dexy co, s.oliver, alma ras, frisa,.
ne mogu isćekat :D
konektovan

#1655 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote: 09/12/2020 11:33
konektovan wrote: 09/12/2020 11:27 11.12 otvaraju se the athletes foot, salamander, dexy co, s.oliver, alma ras, frisa,.
ne mogu isćekat :D
Ja brojim sate, minute, sekunde... :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1656 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Jos nisam bio. Proso jednom pored kad sam isao u MaGbel po Tigar gume :run:
konektovan

#1657 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote: 09/12/2020 12:08 Jos nisam bio. Proso jednom pored kad sam isao u MaGbel po Tigar gume :run:
Dok ne urade cestu, izbjegavaj... :mrgreen:
detroit-mercy

#1658 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

emmir1 wrote: 09/12/2020 09:28 Prilično sam razočaran marketom i ponudom.

I tako sve

Ocjena 1.

Eki, nije daleko Bec :mrgreen:.
Inace kupovna moc Beclija i Sarajlija u pet deka :-) .
bandit_mo

#1659 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bandit_mo »

detroit-mercy wrote: 09/12/2020 14:48

I tako sve

Ocjena 1.

Kupovna moć nema veze sa uređenjem. DM u Beču i Sarajevu izgleda jednako, Lidl izgleda jednako i u Beču i Pločama, unatoč razlici u kupovnoj moći.
detroit-mercy

#1660 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

bandit_mo wrote: 09/12/2020 14:54

I tako sve

Ocjena 1.

Kupovna moć nema veze sa uređenjem. DM u Beču i Sarajevu izgleda jednako, Lidl izgleda jednako i u Beču i Pločama, unatoč razlici u kupovnoj moći.
Inace se nasao reprezentativne objekte kao i poredjenje :-). Poredis multinacinalne kompanije sa lokalnim igracem :mrgreen:.
I da kupovna moci ima veze sa svime, od uredjenja do ponude :skoljka:.
bandit_mo

#1661 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bandit_mo »

detroit-mercy wrote: 09/12/2020 14:59
Inace se nasao reprezentativne objekte kao i poredjenje :-). Poredis multinacinalne kompanije sa lokalnim igracem :mrgreen:.
CM je domaća kompanija i uspoređujući sa DM-om izgleda jednako dobro. Zašto Konzum izgleda reprezentativnije od Binga? Ne govorim o vrsti i količini ponude, nego o uređenju i održavanju reda i urednost, što je Bongu uvijek bio izazov.
detroit-mercy

#1662 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

bandit_mo wrote: 09/12/2020 15:06

CM je domaća kompanija i uspoređujući sa DM-om izgleda jednako dobro. Zašto Konzum izgleda reprezentativnije od Binga? Ne govorim o vrsti i količini ponude, nego o uređenju i održavanju reda i urednost, što je Bongu uvijek bio izazov.
Kralj dobrih cijena :mrgreen: Bingetova poslovna politika nije reprezentativnost objekata vec cijena, na necemu moras ustinuti :mrgreen:.
Btw, prodavci kozmetike obicno imaju najvece marze od svih maloprodavaca, ovima sa hranom su najtanje ali nadomjeste kolilicnom :mrgreen: .
wewa

#1663 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by wewa »

bila sam dvaput dosad u BCC-u, blizu je a ima i dm, sto je prednost.

mana je nelogicnost u redanju artikala, to je valjda posljedica veceg razmaka i nesto kracih polica nego recimo u Mercatoru.
drugo, ventilacija nije optimalno rijesena pa bude bas zagusljivo kod gotove hrane i delikatesa.
trece, nimalo me ne privlaci sjesti i popiti kafu u onim kaficima onako blizu kasa, sve i da nije epidemija. a u vrijeme epidemije je cirkus, jer su ljudi nagurani k'o sardine.

ima pozitivnih strana, naravno - super je izbor igracaka, solidna ponuda pica, urednije je daleko nego u drugim Bingo objektima. garaza je odlicna, a skoro pa prazna, svi se guraju na parking ispred.

steta sto jos nije uredjen prilaz.
bandit_mo

#1664 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bandit_mo »

detroit-mercy wrote: 09/12/2020 15:10
Kralj dobrih cijena :mrgreen: Bingetova poslovna politika nije reprezentativnost objekata vec cijena, na necemu moras ustinuti :mrgreen:.
Btw, prodavci kozmetike obicno imaju najvece marze od svih maloprodavaca, ovima sa hranom su najtanje ali nadomjeste kolilicnom :mrgreen: .
Bingo štedi na uređenju i urednosti, plaćama i broju radnika, netko je spomenuo i plaćanju dobavljača... Sve za niže cijene koje i nisu više toliko niže. Mada, ja nemam pravu i točnu usporedbu jer ne pratim. Kupujem za malo ljudi.
Nemam ja ništa protiv Bingeta, ali može malo poraditi na nekim stvarima. Bez pretjeranog ulaganja.
konektovan

#1665 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Vi što serete na bingo, jeste li bili ikad u njemu??? Mislim na BCC...
detroit-mercy

#1666 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

bandit_mo wrote: 09/12/2020 15:13
detroit-mercy wrote: 09/12/2020 15:10

Bingo štedi na uređenju i urednosti, plaćama i broju radnika, netko je spomenuo i plaćanju dobavljača... Sve za niže cijene koje i nisu više toliko niže. Mada, ja nemam pravu i točnu usporedbu jer ne pratim. Kupujem za malo ljudi.
Nemam ja ništa protiv Bingeta, ali može malo poraditi na nekim stvarima. Bez pretjeranog ulaganja.
Ma ne branim ni ja Bingo ali samo kazem koja im je poslovna politika. Da moze biti uredjenije, moze ali sve dok je vecini kupaca uredjenost objekta na 5tom mjestu a npr. cijena na prvom tako ce biti.
Uzmimo relano ni Aldi niti Lidl nisu perjanice uredjenosti objekata za svapske standarde (ne uzimam u obzir nas) pa ferceraju ko ludi. Roba na paletama, stvari nabacane u one velik korpe, raja hamulja po njima :mrgreen: koga briga, cijena opravdava sve.
problemnatravunu

#1667 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by problemnatravunu »

U BCC-u je roba prilično nelogično poslagana, zbrda-zdola, a uz to , fale im one table sa plafona iznad polica da se iz daljine vidi gdje je šta...
Poluprazna garaža je super stvar, samo neka se bošnje guraju napolju :-) , meni bolje :lol: :izet:
Cossack

#1668 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Cossack »

konektovan wrote: 09/12/2020 15:24 Vi što serete na bingo, jeste li bili ikad u njemu??? Mislim na BCC...
Fakat. Nista ne valja a BCC uvijek pun. Ljudi izgleda od huje idu...
mahalik

#1669 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by mahalik »

problemnatravunu wrote: 09/12/2020 23:02 U BCC-u je roba prilično nelogično poslagana, zbrda-zdola, a uz to , fale im one table sa plafona iznad polica da se iz daljine vidi gdje je šta...
Poluprazna garaža je super stvar, samo neka se bošnje guraju napolju :-) , meni bolje :lol: :izet:
Ta tabla i putokazi postoje
kio01

#1670 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by kio01 »

Uredu je ako vama ne odgovara, ali ne znam zasto od Binga ocekujete nekakvu burzoaziju :D . A vi koji spominjete evropski standard, ocigledno nikada niste bili u Evropi. Odite u Hofer u Austriji npr, dobijati cete flashbacks na Penny. Isto kao i kod nas, svugdje na svijetu postoje uredjene prodavnice sa visim cijenama, i neuredjene, razbacane, uvijek prepune ljudi, ali jeftinije. Eno amerikanci kupuju direkt u skladistu na veliko( Costco), jer je malo jeftinije od konkurencije.

Nije problem konkretna kritika, i treba, ali ne mojte lupati besmislene gluposti.
detroit-mercy

#1671 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

kio01 wrote: 09/12/2020 23:28 Uredu je ako vama ne odgovara, ali ne znam zasto od Binga ocekujete nekakvu burzoaziju :D . A vi koji spominjete evropski standard, ocigledno nikada niste bili u Evropi. Odite u Hofer u Austriji npr, dobijati cete flashbacks na Penny. Isto kao i kod nas, svugdje na svijetu postoje uredjene prodavnice sa visim cijenama, i neuredjene, razbacane, uvijek prepune ljudi, ali jeftinije. Eno amerikanci kupuju direkt u skladistu na veliko( Costco), jer je malo jeftinije od konkurencije.

Nije problem konkretna kritika, i treba, ali ne mojte lupati besmislene gluposti.
Costco je nesto kao Metro u Njemackoj i nije bas skladiste ali je concept veleprodaje (veca pakovanja) uz pristup ako platis clanarinu. Proizvode koje drze su po kvalitetu iznad konkurencije, cak vecinu stvari koju prodaju su organske stvari. Zato su po prodaji daleko najjaci.
Za ovo drugo si u pravu, hoces neku elitu plati, hoces cijenu ne ocekuj previse.
saale

#1672 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by saale »

A Bingo ko Bingo, iz godine u godinu sve više propada :lol:
kio01

#1673 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by kio01 »

detroit-mercy wrote: 10/12/2020 15:09
kio01 wrote: 09/12/2020 23:28 Uredu je ako vama ne odgovara, ali ne znam zasto od Binga ocekujete nekakvu burzoaziju :D . A vi koji spominjete evropski standard, ocigledno nikada niste bili u Evropi. Odite u Hofer u Austriji npr, dobijati cete flashbacks na Penny. Isto kao i kod nas, svugdje na svijetu postoje uredjene prodavnice sa visim cijenama, i neuredjene, razbacane, uvijek prepune ljudi, ali jeftinije. Eno amerikanci kupuju direkt u skladistu na veliko( Costco), jer je malo jeftinije od konkurencije.

Costco je nesto kao Metro u Njemackoj i nije bas skladiste ali je concept veleprodaje (veca pakovanja) uz pristup ako platis clanarinu. Proizvode koje drze su po kvalitetu iznad konkurencije, cak vecinu stvari koju prodaju su organske stvari. Zato su po prodaji daleko najjaci.
Za ovo drugo si u pravu, hoces neku elitu plati, hoces cijenu ne ocekuj previse.
Ne znam za Metro, ali ako pogledas slike Costca, bukvalno izgleda kao skladiste. Meni ne smeta ali ima ljudi koji zele Ritz-Carlton u supermarketima. A sto se tice kvalitete bas i nije tacno da imaju kvalitetnije proizvode, a za organske stvari je poznat Whole Foods. Costco ima svoj brend Kirkland, koji funkcionise na principu kopiranja poznatih proizvoda i prodavanja po nizoj cijeni. Kirkland( a i sam Costco) nije poznat po kvaliteti, nego po isplativosti.

Evo smijesan video o ovome: https://www.youtube.com/watch?v=r1SyxNgtgBM
detroit-mercy

#1674 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by detroit-mercy »

kio01 wrote: 10/12/2020 16:27
detroit-mercy wrote: 10/12/2020 15:09

Ne znam za Metro, ali ako pogledas slike Costca, bukvalno izgleda kao skladiste. Meni ne smeta ali ima ljudi koji zele Ritz-Carlton u supermarketima. A sto se tice kvalitete bas i nije tacno da imaju kvalitetnije proizvode, a za organske stvari je poznat Whole Foods. Costco ima svoj brend Kirkland, koji funkcionise na principu kopiranja poznatih proizvoda i prodavanja po nizoj cijeni. Kirkland( a i sam Costco) nije poznat po kvaliteti, nego po isplativosti.

Evo smijesan video o ovome: https://www.youtube.com/watch?v=r1SyxNgtgBM
Jesi ikada kupovao u Costco-u? Prvo, Costco ima 98 miliona clanova, sad ako uzmes da je prosjecna clanarina oko recimo $70 vidis kolika je njihova kupovna snaga. To je concept koji je razradjen da radi samo tako, obzirom na broj clanova njihova kupovna snaga je tolika da oni mogu da diktiraju cijene, dobro za svakog, za komapaniju dobijaju nizu cijenu proizvoda, za dobavljace jer imaju garantovano trziste koje se mjeri malte ne u stotinama miliona, za kupce dobijaju proizvod po povoljnijoj cjeni. Sad, Costco je uglavnom za familije koje imaju vise clanova, odes da kupis kajmak, kupis 1.5kg pakovanje, za jednu ili dvije osobe to je puno ali za porodicu od 4-5 clanova je taman za sedmicu. Ali ako uzmes po jednici mjere taj kajmak (brand name) je jeftiniji nego bilo gdje drugo za 30-40%.
Costco brand Kirkland ucestvuje sa oko 25% u ukupnoj prodaji tako da nije bas da je prodaja Costca zasnovana na Kirklandu samo. Plus, Kirkland brand ima jako kvalitetne proizvode koji su vjerovantno proizvedni na istoj liniji Kraft Foods-a ili Johnson-Johnson i sl :mrgreen:.
Sad onaj lik pravi parodiju malo na nacin kupovine, ali ako odes i kupis recimo Kohler WC solju u Costco-u platices 60%-70% cijene koju bi platio na drugom mjestu. Njihova politika je da oni drze odredjeni broj proizvoda, ne prevelika selekcija ali sve sto drze je od top brand dobavljaca.
Vecina proizvoda im je organska, sad Whole Foods je nesto drugo, za mene precijenjeni, jer vise promovisu life style of skinny bitches :mrgreen: nego ista drugo. I da u zadnje vrijeme su cijenovno otisli dole jer imaju veliku konkurenciju drugih igraca koji su usli u trziste organske hrane.
Koncept jako dobro zamisljen, platis clanarinu (vjerni potrosaci), dobijes likvidna sresdstv (cash), obzirom na broj clanova dobijes proizvode po nizoj cijeni (bolja startna pozicija nego drugi prodavci), dobre relacije sa dobavljacima (kupujes puno, placas na vrijeme), radnici su tu najbolje placeni u bransi (znam lika gura kolica $24 na sat, plus Subota i Nedelja su posebno placeni)- mali turnover radne snage, imaju manju mark up na proizvode nego drugi (dobro za kupca) ali ga nadomjeste kolicinom. I jos su totalno intergrisani, mozes da kupis sve na jednom mjestu od odmora do gaca :mrgreen: ili guma za auto.
kio01

#1675 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by kio01 »

detroit-mercy wrote: 10/12/2020 17:36
Jesi ikada kupovao u Costco-u? Prvo, Costco ima 98 miliona clanova, sad ako uzmes da je prosjecna clanarina oko recimo $70 vidis kolika je njihova kupovna snaga. To je concept koji je razradjen da radi samo tako, obzirom na broj clanova njihova kupovna snaga je tolika da oni mogu da diktiraju cijene, dobro za svakog, za komapaniju dobijaju nizu cijenu proizvoda, za dobavljace jer imaju garantovano trziste koje se mjeri malte ne u stotinama miliona, za kupce dobijaju proizvod po povoljnijoj cjeni. Sad, Costco je uglavnom za familije koje imaju vise clanova, odes da kupis kajmak, kupis 1.5kg pakovanje, za jednu ili dvije osobe to je puno ali za porodicu od 4-5 clanova je taman za sedmicu. Ali ako uzmes po jednici mjere taj kajmak (brand name) je jeftiniji nego bilo gdje drugo za 30-40%.
Costco brand Kirkland ucestvuje sa oko 25% u ukupnoj prodaji tako da nije bas da je prodaja Costca zasnovana na Kirklandu samo. Plus, Kirkland brand ima jako kvalitetne proizvode koji su vjerovantno proizvedni na istoj liniji Kraft Foods-a ili Johnson-Johnson i sl :mrgreen:.
Sad onaj lik pravi parodiju malo na nacin kupovine, ali ako odes i kupis recimo Kohler WC solju u Costco-u platices 60%-70% cijene koju bi platio na drugom mjestu. Njihova politika je da oni drze odredjeni broj proizvoda, ne prevelika selekcija ali sve sto drze je od top brand dobavljaca.
Vecina proizvoda im je organska, sad Whole Foods je nesto drugo, za mene precijenjeni, jer vise promovisu life style of skinny bitches :mrgreen: nego ista drugo. I da u zadnje vrijeme su cijenovno otisli dole jer imaju veliku konkurenciju drugih igraca koji su usli u trziste organske hrane.
Koncept jako dobro zamisljen, platis clanarinu (vjerni potrosaci), dobijes likvidna sresdstv (cash), obzirom na broj clanova dobijes proizvode po nizoj cijeni (bolja startna pozicija nego drugi prodavci), dobre relacije sa dobavljacima (kupujes puno, placas na vrijeme), radnici su tu najbolje placeni u bransi (znam lika gura kolica $24 na sat, plus Subota i Nedelja su posebno placeni)- mali turnover radne snage, imaju manju mark up na proizvode nego drugi (dobro za kupca) ali ga nadomjeste kolicinom. I jos su totalno intergrisani, mozes da kupis sve na jednom mjestu od odmora do gaca :mrgreen: ili guma za auto.
Razumijem da je Kirkland u vecini stvari solidan, i da ima dobrih proizvoda u Costco-u. Evo ovdje kad bi imali tako nesto ja bi rado tu kupovao. Ali ja govorim da to nije nikakav premium. Prvi put kada sam spomenuo Costco, spomenuo sam ga zato sto im je godisnja potrosnja na dizajn enterijera dva dolara, te da su kompanija koja pokusava sto vise smanjiti bespotrebne troskove kako bi nudili nize cijene, kao sto si i ti ovdje rekao. Costco je perfektan primjer kako i u bogatim zemljama ima i vise nego dovoljno prostora za ovakve prodavnice, koje funkcionisu veoma utilitaristički, jer ovdje neki misle da je na zapadu sve sami luksuz. Costco jest dobar, ali sigurno nije luksuz. Ima puno uredjenijih i skupljih radnji koje nude fensi alternativu.
Post Reply