BMW Blog BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
artur morgan

#2876 Re: BMW Blog BiH

Post by artur morgan »

:shock: :shock:

:thumbup:
ado-nekad-sampion

#2877 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-nekad-sampion »

madner wrote: 08/12/2020 12:22 Ma dobro ja recimo nikad ne ulazim u ta auta sto ne mogu kupiti. Da mi ovo sto kupim ne bude bezveze. :D
Ma dobro, isti sam takav, ali ovdje se stvorila prilika da se renta takvo nesto i da provozam malo. Nije ni M2 jeftin a bukvalno dvosjed, da je makar kabriolet. :D

Ovo auto je ko Porse a sjednu hladno 4 visoke odrasle osobe i to udobno jedna iza druge (Gran Coupe je bio u pitanju).

Nisam vozao M2 ali jesam sjedio i meni se iskreno nije svidjelo kako se sjedi, ja sam 188 i ne nisam mogao spustiti sjediste koliko sam zelio a nisam lezac. Djeluje mi da se bolje namjestim u obicnom 1 i 2, ne znam u cemu je fazon. U mom starom 1 sigurno, mogu spustit jos 20 centi dodatno.

Spomenuo sam 8 jer se ne moze porediti osjecaj s bilo kojim drugim BMWov, jer se u drugim hajmo reci sjedi limizinski, sto je dobro, ali ovaj je ko Porse. Plus prostor, plus luksuz. Plus kako je tolika mrcina okretna ko da vozis kompakt, zato kazem ispljunuo sam sve sto sam pricao. :D Nevjevatna okretnost za 2 tone auto. Ko igracka se vozi.
skafiskafsnjak

#2878 Re: BMW Blog BiH

Post by skafiskafsnjak »

ado-nekad-sampion wrote: 08/12/2020 13:23
madner wrote: 08/12/2020 12:22 Ma dobro ja recimo nikad ne ulazim u ta auta sto ne mogu kupiti. Da mi ovo sto kupim ne bude bezveze. :D
Ma dobro, isti sam takav, ali ovdje se stvorila prilika da se renta takvo nesto i da provozam malo. Nije ni M2 jeftin a bukvalno dvosjed, da je makar kabriolet. :D

Ovo auto je ko Porse a sjednu hladno 4 visoke odrasle osobe i to udobno jedna iza druge (Gran Coupe je bio u pitanju).

Nisam vozao M2 ali jesam sjedio i meni se iskreno nije svidjelo kako se sjedi, ja sam 188 i ne nisam mogao spustiti sjediste koliko sam zelio a nisam lezac. Djeluje mi da se bolje namjestim u obicnom 1 i 2, ne znam u cemu je fazon. U mom starom 1 sigurno, mogu spustit jos 20 centi dodatno.

Spomenuo sam 8 jer se ne moze porediti osjecaj s bilo kojim drugim BMWov, jer se u drugim hajmo reci sjedi limizinski, sto je dobro, ali ovaj je ko Porse. Plus prostor, plus luksuz. Plus kako je tolika mrcina okretna ko da vozis kompakt, zato kazem ispljunuo sam sve sto sam pricao. :D Nevjevatna okretnost za 2 tone auto. Ko igracka se vozi.
ja redovno share koristim od Sixta... a sva im auta nova . Hahahhaahha .
Kad ja kupovao, nek mi je Bog na pomoci :P
ado-nekad-sampion

#2879 Re: BMW Blog BiH

Ma ja ne rentam, ne vozam ni svoj upalim 1-2x sedmicno. Ovo je bio izuzetak.

Nekad koristim DriveNow, pardon ShareNow, i to je to. :D

A realno kad vidis da taj rent daju do dzaba biju ko nece pitanje koliko se uopste isplati imati auto. 😀

Ovaj je bio 840d M paket Gran Coupe. Auto je sa svojih 320 KS sto nije nesto za danasnje vrijeme, pogotovo za tezinu, na 250 samo tako. Ja sam vozio sat-dva i to navece kad nema guzve, i prva pomisao je da je grehota imati takvo auto gdje imaju ogranicenja brzine. :-)
Last edited by ado-nekad-sampion on 08/12/2020 13:40, edited 1 time in total.
Concord

#2880 Re: BMW Blog BiH

Post by Concord »

Joj al ga ubode bitanga ko prstom u oko. E24 for life :thumbup:
Vremena kad je BMW pravio dobre vertikalne bubrege :D
ado-nekad-sampion

#2881 Re: BMW Blog BiH

E24 je i meni vrh. Bila je slika ovdje od mene prije nekoliko godina, vrh sestica.
skafiskafsnjak

#2882 Re: BMW Blog BiH

Post by skafiskafsnjak »

ado-nekad-sampion wrote: 08/12/2020 13:38 Ma ja ne rentam, ne vozam ni svoj upalim 1-2x sedmicno. Ovo je bio izuzetak.

Nekad koristim DriveNow, pardon ShareNow, i to je to. :D

A realno kad vidis da taj rent daju do dzaba biju ko nece pitanje koliko se uopste isplati imati auto. 😀

Ovaj je bio 840d M paket Gran Coupe. Auto je sa svojih 320 KS sto nije nesto za danasnje vrijeme, pogotovo za tezinu, na 250 samo tako. Ja sam vozio sat-dva i to navece kad nema guzve, i prva pomisao je da je grehota imati takvo auto gdje imaju ogranicenja brzine. :-)
Ma kakav share.... Sixt debelo jeftiniji :P
I vecinom su im Audi ... svi su 2020 godina :D

Pa prijatelj auto kupio, kaze pokajao se hahahaha . Prije je koristio Sixt kad ide u kupovinu i to ... kaze bolje je bilo tako ahhaha
ado-nekad-sampion

#2883 Re: BMW Blog BiH

Ma ne koristim ni to, koristio sam jedno 5 puta, i samo jednog puta se sjecam da mi je bas valjalo kad sam se vracao s nekog leta i dobro mi je doslo da se ne guram s koferima u podzemnoj.

Jel mislis Sixt pravi rent ili ovo novo sto imaju na fazon ShareNow? Sixt je radio zapravo na DriveNow za BMW, sva logistika je bila njihova, ja sam cak i karticu dobio u Sixt poslovnici. Nakon sto su se BMW i Merc udruzili u ShareNow, sad i Sixt ima svoj taj sharing. Ali na sharing im vidim samo mala bezvezna auta. Znam da su im dobra auta za rent, ali isto to zavisi sta te potrefi. Ima i boljih i jeftinijih od Sixt.
skafiskafsnjak

#2884 Re: BMW Blog BiH

Post by skafiskafsnjak »

ado-nekad-sampion wrote: 08/12/2020 14:05 Ma ne koristim ni to, koristio sam jedno 5 puta, i samo jednog puta se sjecam da mi je bas valjalo kad sam se vracao s nekog leta i dobro mi je doslo da se ne guram s koferima u podzemnoj.

Jel mislis Sixt pravi rent ili ovo novo sto imaju na fazon ShareNow? Sixt je radio zapravo na DriveNow za BMW, sva logistika je bila njihova, ja sam cak i karticu dobio u Sixt poslovnici. Nakon sto su se BMW i Merc udruzili u ShareNow, sad i Sixt ima svoj taj sharing. Ali na sharing im vidim samo mala bezvezna auta. Znam da su im dobra auta za rent, ali isto to zavisi sta te potrefi. Ima i boljih i jeftinijih od Sixt.
na Share mislim. Puno su jeftniji .
A jes, najbolji auto im je BMW X1 i audi Q3 sportback... Al jbg , novo je .... hahha
ado-nekad-sampion

#2885 Re: BMW Blog BiH

skafiskafsnjak wrote: 08/12/2020 14:07
ado-nekad-sampion wrote: 08/12/2020 14:05 Ma ne koristim ni to, koristio sam jedno 5 puta, i samo jednog puta se sjecam da mi je bas valjalo kad sam se vracao s nekog leta i dobro mi je doslo da se ne guram s koferima u podzemnoj.

A jes, najbolji auto im je BMW X1 i audi Q3 sportback... Al jbg , novo je .... hahha
Provjericu. :thumbup: Rekoh ne koristim, ovo da nije BMW ne bi ni uzeo. :D Nisam vidjao ni X1 i Q3 njihov, uglavnom sto sam vidjao je ko Polo ili manje od Pola.

Znam da ShareNow sad ima i nove A klase. :)
skafiskafsnjak

#2886 Re: BMW Blog BiH

Post by skafiskafsnjak »

ado-nekad-sampion wrote: 08/12/2020 14:20
skafiskafsnjak wrote: 08/12/2020 14:07

Provjericu. :thumbup: Rekoh ne koristim, ovo da nije BMW ne bi ni uzeo. :D Nisam vidjao ni X1 i Q3 njihov, uglavnom sto sam vidjao je ko Polo ili manje od Pola.

Znam da ShareNow sad ima i nove A klase. :)
Ih X1 nove ..dobre pravo. Ali meni opet audi bolji.
169kw benzin

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2887 Re: BMW Blog BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

Concord wrote: 08/12/2020 13:38 Joj al ga ubode bitanga ko prstom u oko. E24 for life :thumbup:
Vremena kad je BMW pravio dobre vertikalne bubrege :D
dobar je i e9 ,ali meni licno bolji u trkacoj verziji ,e24 mi je kao cestovni vrh :izet:
Bullet Tooth Tony

#2888 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

Zna se ko je tata 8-)

Image

I nisam se pokajao ... mada sam imao ovaj izbor

Image
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#2889 Re: BMW Blog BiH

Post by Evolution_IV »

ako aludiras na m5,eh nije taj nego onaj prvi,pa i drugi :evil: :mrgreen:

Image
Image

:run:
Me_again

#2890 Re: BMW Blog BiH

Post by Me_again »

:thumbup: Podržavam.
I ja tako ne ulazim u aute koje ne mogu barem u 3 primjeka kupiti. Redudanca, znaš li šta je to ? Pa onda jadan vozam ove jeftine istočnjake na kojima se nikada ništa ne kvari, i baš su dosadni, ne prljaju im se neki ventili, filteri i tako dalje. Čovjek nema čime da se zabavi, ni sijalicu da promijeni. Prava dosada. Ali i trn u oku na putevima BiH :evil:
madner

#2891 Re: BMW Blog BiH

Post by madner »

Me_again wrote: 08/12/2020 21:37
:thumbup: Podržavam.
I ja tako ne ulazim u aute koje ne mogu barem u 3 primjeka kupiti. Redudanca, znaš li šta je to ? Pa onda jadan vozam ove jeftine istočnjake na kojima se nikada ništa ne kvari, i baš su dosadni, ne prljaju im se neki ventili, filteri i tako dalje. Čovjek nema čime da se zabavi, ni sijalicu da promijeni. Prava dosada. Ali i trn u oku na putevima BiH :evil:
Imam istog takvog jarana, najruzniju ozenio da je rahat. Nisam taj tip, ali svaka roba ima svoju musteriju.
ado-nekad-sampion

#2892 Re: BMW Blog BiH

:lol:
B6Redhell

#2893 Re: BMW Blog BiH

Post by B6Redhell »

Bullet Tooth Tony wrote: 08/12/2020 20:09 Zna se ko je tata 8-)

Image

I nisam se pokajao ... mada sam imao ovaj izbor

Image
Nije zar M5 pao. :shock: Svaka cast. :thumbup: :thumbup:
Sretno i da se navozas...
Rockefeller

#2894 Re: BMW Blog BiH

Post by Rockefeller »

Posto je bila i kako si kupio :lol:

Sretno :thumbup:
ado-nekad-sampion

#2895 Re: BMW Blog BiH

Mislim da je ipak samo provozano na prezentaciji ili tako nesto. :D

Bezveze se lozite. :)
B6Redhell

#2896 Re: BMW Blog BiH

Post by B6Redhell »

Moze biti. Nema bas obrazlozenja ali izgleda se radi o prezentaciji. Mada kakav je tony bmw fanatik nebi me cudilo nista... :-D
ado-nekad-sampion

#2897 Re: BMW Blog BiH

Haha, pa moze on to auto vozati vjerovatno, ima nacina. Kad mogu brude pravit krugove u M3icama moze i on. Samo ne vjerujem da je toliko blesav. :D

Bitno samo da imas dobru kreditnu sposobnost kad dodje vrijeme da vratis auto s lizinga i platis amortizaciju. :D
Bullet Tooth Tony

#2898 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

Ma vozio ljudi nisam jos kupio, halalite, do mene.. Kad opet procitam sta sam napisao :D .. Servisirao svog BMWa starog tamo pa me svaki put zovu kad imaju sta na stanju da se provoza... A i znaju da sam lud da cu im nekad bit musterija sigurno :lol:

Moglo bi se preko nekog finansiranja, ali mi je trenutno pod tackom 5 na list prioriteta :lol: tako da.. Nekad.. Boze zdravlja :D
beco

#2899 Re: BMW Blog BiH

Post by beco »

[
B6Redhell

#2900 Re: BMW Blog BiH

Post by B6Redhell »

@Bullet Tooth Tony :thumbup: :wink: Tacno. Prioriteti su zAjebani. Ja sam bio primoran radi prioriteta rastati se od mog “prioriteta”.
Nisam ga puno vozao. Stajao vecinom. Kupljen 2014 u jesen. Prodat proslog maja. Izgubio sam na njemu ali nista strasno koliko mi je srce rasparano :D

Image

.
Da sam imao garazu ili neko mjesto da ga ostavim mozda i ne bi. Ustvari sigurno ne bi.. Ali ovako bio mi teret a i ne drze cijenu kao sto sam mislio. Bar za sad.. A i radi osiguranja jer imam 16-godisnjaka koji ima vozacku.. a i trebalo mi trece auto za njega

Sad sam zavrsio na ovoj kanti :D koje mi je primarno vozno sredstvo.
Morao sam poraditi puno na njemu. Jer je stajao parkiran dugo vremena cirka 6-7 god. izlozen vremenu. Ali jako mala kilometraza.
Mada je problem i moja visina za ovo. Ne znam dokle cu moci 🤣. E92 kako vrijeme prolazi vise nedostaje. Moram nabaciti neku tuznu pjesmu :sad:

Image
Image
Post Reply