Zato kazes selleru ds napise manju vrijednost,ali Njemci su to,tkd ne treba se igrati-Chesterfield- wrote: ↑01/12/2020 20:26 Ja prešaltao adresu dostave za Njemačku. Imam tamo rodbine, a nije mi hitno.
Vidim da na AliExpress može svaka narudžba PayPal.
Treba jedno 15 - ak dana za isporuku. Samo je problem što ne može više od 26 eura. Koliko sam rođaka skontao - tada ide na carinu.
![]()
Aliexpress- all about
Moderator: anex
-
Sega222
#2751 Re: Aliexpress- all about
-
Sega222
#2752 Re: Aliexpress- all about
-
Sega222
-
avduka
#2754 Re: Aliexpress- all about
Kako moze aliexpress preko paypala??-Chesterfield- wrote: ↑01/12/2020 20:26 Ja prešaltao adresu dostave za Njemačku. Imam tamo rodbine, a nije mi hitno.
Treba jedno 15 - ak dana za isporuku. Samo je problem što ne može više od 26 eura. Koliko sam rođaka skontao - tada ide na carinu.
![]()
Meni nema nigdje te opcije drug...imam opciju za svoju karticu...ima da dodam drugu karticu i webmoney neka opcija....????
-
avduka
#2755 Re: Aliexpress- all about
Evo danas mi dosla posiljka sa ebuya naruceno 22.10.2020..nije lose...ali e buy mi je dosta skuplji od aliexpressa...

-
Sega222
-
avduka
- -Chesterfield-
#2758 Re: Aliexpress- all about
Nema za Bosnu i Hercegovinu.avduka wrote: ↑03/12/2020 22:14Kako moze aliexpress preko paypala??-Chesterfield- wrote: ↑01/12/2020 20:26 Ja prešaltao adresu dostave za Njemačku. Imam tamo rodbine, a nije mi hitno.
![]()
Meni nema nigdje te opcije drug...imam opciju za svoju karticu...ima da dodam drugu karticu i webmoney neka opcija....????
Napisao sam da iz Bosne i Hercegovine naručujem na adresu u Njemačkoj. Uvijek ponudi da plaćam PayPal ili na drugi način.

-
avduka
#2759 Re: Aliexpress- all about
Aa ok...nisama odmah skonto...
E da li cu moci preko kartice od mame placat na aliu posto je ona druga Banka nije BBI...nego ASA Banka....ima racun za penziju...dal cu je uspjeti dodati da placam preko nje?
E da li cu moci preko kartice od mame placat na aliu posto je ona druga Banka nije BBI...nego ASA Banka....ima racun za penziju...dal cu je uspjeti dodati da placam preko nje?
-
Sega222
#2760 Re: Aliexpress- all about
-
Be_Am
#2761 Re: Aliexpress- all about
S obzirom da mi paket ne stiže vec duže vrijeme kad krenem da otvorim dispute i na prvo pitanje da li sam primila narudžbu idem NE, međutim tako ne može, jer po njihovom trackingu to je ušlo u BiH (a pretpostavljam da je "zalutalo" i onda da se nenadam povratu novca?). Kad uopšte da otvorim dispute? Takođe mi se desilo da sam naručila neke trake i došla mi je obavijest da je to uručeno, međutim nisam ja dobila to uopšte, čak prema trackingu pokazuje da je u Čileu, ali je kao došlo na adresu i tu sam pokrenula dispute, međutim, zatvorili su ga i novac nisam dobila nazad. Šta znači to ako može iko da mi objasni jer sam nova što se ovih naručivanja tiče.
-
deny_s
#2762 Re: Aliexpress- all about
Dispute se po pravilu otvara nakon 90 dana od dana narudžbe ako je prodavac produžio buyer protection time,onda to ide i preko 120 dana.Be_Am wrote: ↑04/12/2020 08:09 S obzirom da mi paket ne stiže vec duže vrijeme kad krenem da otvorim dispute i na prvo pitanje da li sam primila narudžbu idem NE, međutim tako ne može, jer po njihovom trackingu to je ušlo u BiH (a pretpostavljam da je "zalutalo" i onda da se nenadam povratu novca?). Kad uopšte da otvorim dispute? Takođe mi se desilo da sam naručila neke trake i došla mi je obavijest da je to uručeno, međutim nisam ja dobila to uopšte, čak prema trackingu pokazuje da je u Čileu, ali je kao došlo na adresu i tu sam pokrenula dispute, međutim, zatvorili su ga i novac nisam dobila nazad. Šta znači to ako može iko da mi objasni jer sam nova što se ovih naručivanja tiče.
Kad ste naručili,koji je shiping i kako vam glasi tracking number
-
avduka
#2763 Re: Aliexpress- all about
Jeste speedpak
-
Isaiah4110
#2764 Re: Aliexpress- all about
Aliexpres mi je debilan od prvog dana, slanje na pogresnu adresu, pogresni tracking brojevi, cekas 30 dana vidis uruceno negdje u srbiji...uzas...ali bar su vracali novac...njihov dispute i cekanje i peglanje i odugovlacenje sto od sellera sto od administracije, samo sto nisam mogao naci na drugim stranicama narucivao sam preko alija i bilo je super radnji i postenih selera...ali trebali su ti vratiti novac ako si ti u bosni a posiljka u cileu...prosto debilno! Morali su odluciti u tvoju korist. Zato volim kad moze preko paypala da se plati, tamo ovakve prevare ne mogu proci...kupac im je na prvom mjestu...cak sam na paypalu prije par godina dobio case protiv one spodobe zuckerberga tj protiv FB, nebitno sto je bilo 20-ak USD ali ima pravde na paypalu...
-
avduka
#2765 Re: Aliexpress- all about
Ma ja nisam imao nikad zajebancije sa aliexpresom...da ti kazem i ne pratim nesto shiping...dodje 99% od 20-60dana...dosta sam imao narudzbi po 10ak mjesecno....pa u zadnje vrijeme jedna mi glupost nije dosla...5km.....
Ebuy je isto znao ne poslati...kao i aliexpress ali mi je aliexpres duplo jeftiniji....
Neznam imal kakva slicna app kao ali.....osim ebuy...wisha....?
Ebuy je isto znao ne poslati...kao i aliexpress ali mi je aliexpres duplo jeftiniji....
Neznam imal kakva slicna app kao ali.....osim ebuy...wisha....?
-
Hakiz
#2766 Re: Aliexpress- all about
Uzeće izlaz sa posla, javiti šefu da će zakasniti ujutro na posao ili tražiti ranije da odu sa posla. Takva je situacija i sa bankama itd.
A to je samo još jedan primjer da ovi donosioci mjera kao i vodeći ljudi u pošti, bankama itd uopšte nemaju sistem i organizaciju koja će pomoći ljudima da u vrijeme korone mogu obaviti šta trebaju. Samo maltretiraju građane. Stoka.
-
TRANCE
#2767 Re: Aliexpress- all about
Postoji logistika i u vremenu korone, a što je Aliexpress ne koristi, to je druga stvar. Nekidan naručih iz Kine preko jedne stranice proizvode za 160 dolara, za 10 dolara shippinga poslano za BiH preko Direct Link kompanije, dobio registrovani tracking preko Litvanije što završava sa LT. Znači ima načina da se šalju za BiH i skuplje stvari relativno jeftino, samo što Aliexpress nema ugovor s njima iz nekog njima znanog razloga.
-
Sega222
#2768 Re: Aliexpress- all about
Imaju ugovor aliexpress sa Direct linkom,ali jednostavno nece da riskiraju.Takodjer sve i da nemaju,ima opcija zvana Yanwen express,dobijes VRxxxxxxxxYP kod koji predje za 2dana u neki registrovani ugl NL i LT sada.Ili SunYou registrovani,ali SunYou traking kod je uzas Syrmxxxxxxxx.... I SunYou salje nekim kvazi rutama jer je cekam jedan paket ev sad ce 160dana... Ali da,prodavcu na aliju je ipak logicnije poslat preko SunYou i izgubit pare,nego preko Yanwen metode.Ili ove tvoje spomenute direct link metode,s kojom je isao ali standard shiping.Nekad mislim da ja licno vise znam o shipingu nego oni prodavci na aliexpressu...TRANCE wrote: ↑07/12/2020 02:05 Postoji logistika i u vremenu korone, a što je Aliexpress ne koristi, to je druga stvar. Nekidan naručih iz Kine preko jedne stranice proizvode za 160 dolara, za 10 dolara shippinga poslano za BiH preko Direct Link kompanije, dobio registrovani tracking preko Litvanije što završava sa LT. Znači ima načina da se šalju za BiH i skuplje stvari relativno jeftino, samo što Aliexpress nema ugovor s njima iz nekog njima znanog razloga.
-
Sega222
#2769 Re: Aliexpress- all about
Dosao danas paket preko SunYou economic air maila,sa onim cudnim Kdwuu/YQ i to za 28dana... Pise da je preko Kigristanske poste islo.Men nije jasno da od jednom ovi paketi brzi nego Litvanski... Ev LT +40dana... A prije samo mjesec dana bilo obrnuto.Ili je ova kompanija kdwuu sto ide stvarno brza od samog SunYou.Ko je narucivao konta me.I dalje se ceka SunYou registrovani 160dana :/ Inace logika economic brzi nego reg posta.Al ajde... Btw ispod ove naljepnice Kirgistana,ima naljepnica Pos Malezije sa SunYou kodom.Ovo prvi put vidim 
-
freelancerBIH
#2770 Re: Aliexpress- all about
De mozes li sherat pls sve statuse koje si imao sa tim Sunyou tracking kodom ?Sega222 wrote: ↑08/12/2020 13:17 Dosao danas paket preko SunYou economic air maila,sa onim cudnim Kdwuu/YQ i to za 28dana... Pise da je preko Kigristanske poste islo.Men nije jasno da od jednom ovi paketi brzi nego Litvanski... Ev LT +40dana... A prije samo mjesec dana bilo obrnuto.Ili je ova kompanija kdwuu sto ide stvarno brza od samog SunYou.Ko je narucivao konta me.I dalje se ceka SunYou registrovani 160dana :/ Inace logika economic brzi nego reg posta.Al ajde... Btw ispod ove naljepnice Kirgistana,ima naljepnica Pos Malezije sa SunYou kodom.Ovo prvi put vidim![]()
-
zLatk0
#2771 Re: Aliexpress- all about
Računaj na iznos vrijednosti robe x1,10 (carina - pretpostavka) x 1,17 (pdv) + 20tak KM takse + DHL špedicija + eventualno nešto oko dostave. Imam negdje specifikaciju troškova, pa pišem okvirno.
Neka ti kažu šta je tačno u tom iznosu uračunato po stavkama.
Imao sam i ja sličnu situaciju, uspio sam nekako preko elektronskog agenta otvoriti, standardnim putem mi nije htjelo, iako sam ja dispute otvorio malo prije isteka zaštite.Be_Am wrote: ↑04/12/2020 08:09 S obzirom da mi paket ne stiže vec duže vrijeme kad krenem da otvorim dispute i na prvo pitanje da li sam primila narudžbu idem NE, međutim tako ne može, jer po njihovom trackingu to je ušlo u BiH (a pretpostavljam da je "zalutalo" i onda da se nenadam povratu novca?). Kad uopšte da otvorim dispute? Takođe mi se desilo da sam naručila neke trake i došla mi je obavijest da je to uručeno, međutim nisam ja dobila to uopšte, čak prema trackingu pokazuje da je u Čileu, ali je kao došlo na adresu i tu sam pokrenula dispute, međutim, zatvorili su ga i novac nisam dobila nazad. Šta znači to ako može iko da mi objasni jer sam nova što se ovih naručivanja tiče.
-
Sega222
#2772 Re: Aliexpress- all about
Zavisi koji sunyou,ovo je bas bio sunyou economic i alternativni kod je kdwuu/Yq,a glavni kod je Syxxxxxxxx,fora je i do nasa poste,koliko brzo obradjuju pakete.Zadnji status ovog sto sam dobio iznenadjujuce brzo bilo je 29og da je doslo u Sarajevo.Zanimljivo imam sa istim statusom jedan cainiao sto ide yanwen/sunyou isto ovaj cudni kdwuu kod i nije dosao danas.A imam Syrmxxxxxx sunyou kao full register i ev 160dana i jos nije dosao u Bosni.Ja sam pogubio kompas sta se desava,ev npr ovaj paket prvi waybill Malesia pos,a iznad Kyrgyz sa ovim kdwuu kodom,a malesia pos sa Syxxxxxx,nije mi jasno kako se ovi paketi dostavljaju kojim redom.Ovo cak nije vise po pravilima logistike... Otkad je ova korona,paketi dolaze random totalno.Ne bitno jel reg ili ne reg posiljka,jel prioritetna ili ne.Samo se random pojavi i postar donese.Men nije jasno samo,kako mi ovi cudni paketi iz Tunguzija dolaze,a ovaj kao full register nije dosao.Pa prije su sanse da se ne reg posta zagubi,jos da je paket mali,pa reko bi nesto... Uglavnom brate to je random totalno postalo.Prije si u 90% znao kad ce doci.freelancerBIH wrote: ↑08/12/2020 18:17De mozes li sherat pls sve statuse koje si imao sa tim Sunyou tracking kodom ?Sega222 wrote: ↑08/12/2020 13:17 Dosao danas paket preko SunYou economic air maila,sa onim cudnim Kdwuu/YQ i to za 28dana... Pise da je preko Kigristanske poste islo.Men nije jasno da od jednom ovi paketi brzi nego Litvanski... Ev LT +40dana... A prije samo mjesec dana bilo obrnuto.Ili je ova kompanija kdwuu sto ide stvarno brza od samog SunYou.Ko je narucivao konta me.I dalje se ceka SunYou registrovani 160dana :/ Inace logika economic brzi nego reg posta.Al ajde... Btw ispod ove naljepnice Kirgistana,ima naljepnica Pos Malezije sa SunYou kodom.Ovo prvi put vidim![]()
Meni za paket pise da je 25.11 stigao u BiH - i od tad nista - cekanje li cekanje
![]()
- Jugoslavija u srcu
- Revolucionar ★
#2774 Re: Aliexpress- all about
Hahah druze, sta nije kineskog porijekla, nema sanse da je na tom sajtu originalno. A i seller ti je ovaj propast sa reviewomJugoslavija u srcu wrote: ↑08/12/2020 23:44 Raja, šta mislite je li ovo original Tommy?
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 5613%23465
-
Sega222
#2775 Re: Aliexpress- all about
Ima Aliexpress masu stvari orginal sto su jeftine(jer je u samoj Kini jeftino).Al za ove majce nisam siguran.Revolucionar ★ wrote: ↑09/12/2020 00:02Hahah druze, sta nije kineskog porijekla, nema sanse da je na tom sajtu originalno. A i seller ti je ovaj propast sa reviewomJugoslavija u srcu wrote: ↑08/12/2020 23:44 Raja, šta mislite je li ovo original Tommy?
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 5613%23465