Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- drndalo
#15251 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam njegove uspjehe od prije, nisam imao priliku sretati ga.
Ono sto sam vidio je da je mjesto Premijera vise nego uspjesno usrao. Jeste bila korona i sve ostalo s koca i konopca, ali nije bas da nije mogao pretpostaviti na sta ce liciti ta Vlada onako kako je sklapana...
Ono sto sam vidio je da je mjesto Premijera vise nego uspjesno usrao. Jeste bila korona i sve ostalo s koca i konopca, ali nije bas da nije mogao pretpostaviti na sta ce liciti ta Vlada onako kako je sklapana...
- drug_profi
#15252 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ajde?
Mora da ti na san izlazim pa ti nešto umnožilo.
A nemaš komentar na moju konstataciju da je diploma samo papir, koji nista ne znaci ako si od lose japije.
Last edited by drug_profi on 08/12/2020 12:25, edited 1 time in total.
- madner
#15253 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vlada je bila sklepana i pogodila ih je pandemija gdje su imali katastrofalne rezultate. Veca smrtnost u BiH je nuspojava te organizacije i neadekvatnog odgovora sistema. Nazalost nije to ljudima jasno, ali kostali su nas ljudskih zivota.
- drndalo
#15254 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Meni je sve jasno odavno. Posebno mi je jasno od prosle sedmice kada sam telefonom pokusao dobiti bilo koji broj od javno objavljenih brojeva telefona COVID odjeljenja po opstinama. Sat i pol sam intenzivno pokusavao, i SVE I JEDAN broj su samo zvonili, niko se ni na jednom nije javio. Za to vrijeme sam sigurno >100x uradio redial...
Onda sam nazvao priv.polikliniku i za 3 min. imao i termin i uputstvo.
Mislim, barem se javljanje na hebeni telefon moze organizovati lako, pa nije Hiksov bozon...
Onda sam nazvao priv.polikliniku i za 3 min. imao i termin i uputstvo.
Mislim, barem se javljanje na hebeni telefon moze organizovati lako, pa nije Hiksov bozon...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15255 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Itekako je bivsa koalicija petak 13 kriva za ovo haoticno stanje, hitna nece da ti dodje, ne odazivaju se na telefone, u ambulantama doktorice bahate i bezobrazne ko i sestre, u vrazovoj haos, u urgenti ako te odvedu tretiraju te ko kovid pacijenta iako si dosao zbog srcanih tegoba itd itd... ne zna se ni ko pije ni ko placa... hvala bogu pa covjek ostavi para sa strana za nedaj boze pa ode privatno kod ljekara koji ti ustanove dijagnozu i daju odgovarajucu terapiju... zato imamo najvecu smrtnost u europi u svijetu smo na 5-6 mjestu po smrtnosti na milion stanovnika... ovo je sve za streljackog voda...
- Control panel
#15256 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Osveta. Izgubili im njihovi.pici wrote: ↑08/12/2020 12:43 Itekako je bivsa koalicija petak 13 kriva za ovo haoticno stanje, hitna nece da ti dodje, ne odazivaju se na telefone, u ambulantama doktorice bahate i bezobrazne ko i sestre, u vrazovoj haos, u urgenti ako te odvedu tretiraju te ko kovid pacijenta iako si dosao zbog srcanih tegoba itd itd... ne zna se ni ko pije ni ko placa... hvala bogu pa covjek ostavi para sa strana za nedaj boze pa ode privatno kod ljekara koji ti ustanove dijagnozu i daju odgovarajucu terapiju... zato imamo najvecu smrtnost u europi u svijetu smo na 5-6 mjestu po smrtnosti na milion stanovnika... ovo je sve za streljackog voda...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15257 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
evo sad pogledah, na 3 smo mjestu u svijetu, ide spanija pa makedonija pa mi... broj umrlih na milion stanovnika... STRASNOControl panel wrote: ↑08/12/2020 12:46Osveta. Izgubili im njihovi.pici wrote: ↑08/12/2020 12:43 Itekako je bivsa koalicija petak 13 kriva za ovo haoticno stanje, hitna nece da ti dodje, ne odazivaju se na telefone, u ambulantama doktorice bahate i bezobrazne ko i sestre, u vrazovoj haos, u urgenti ako te odvedu tretiraju te ko kovid pacijenta iako si dosao zbog srcanih tegoba itd itd... ne zna se ni ko pije ni ko placa... hvala bogu pa covjek ostavi para sa strana za nedaj boze pa ode privatno kod ljekara koji ti ustanove dijagnozu i daju odgovarajucu terapiju... zato imamo najvecu smrtnost u europi u svijetu smo na 5-6 mjestu po smrtnosti na milion stanovnika... ovo je sve za streljackog voda...
-
Sociolog
#15258 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ohladio sam se malo of Forte, kad je sad u subotu na Tvsa u emisiji " Vikend program", na pitanje novinarke, gdje bi bilo korisno preusmjeriti novac, na vrtice i demografiju ili zivotnu okolinu, on rekao ovo drugo. Moramo cuvati nasu prirodu, ovo cemo drugacije izvoditi.
Valjda nam je demografska obnova jedan od glavnih prioriteta. Djaba vrhunske zgrade, ako nema ko zivjeti u njima.
Najiskrenije, lici na klasicnog salonca, salonski politicar, volio bih da grijesim , da me opovrgne.
Valjda nam je demografska obnova jedan od glavnih prioriteta. Djaba vrhunske zgrade, ako nema ko zivjeti u njima.
Najiskrenije, lici na klasicnog salonca, salonski politicar, volio bih da grijesim , da me opovrgne.
- drug_profi
#15259 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
KCUS kupuje 10 respiratora
Nije li ovo priznanje da je operacija malinar bila cita pljacka budzetskog novca u vrijeme najvece krize poslije rata?
Poslovi propali, hiljade radnih mjesta izgubljeno, desetine miliona izgubljeno radi ubijanja turisticke sezone i ceka nas najgladnija godina.
I imaju obraza da ih brane i tvrde da neko napada na Bosnjake.
Tacno je, napada. SDA odavno ubija svoj narod, ali sad vise i ne kriju.
Nije li ovo priznanje da je operacija malinar bila cita pljacka budzetskog novca u vrijeme najvece krize poslije rata?
Poslovi propali, hiljade radnih mjesta izgubljeno, desetine miliona izgubljeno radi ubijanja turisticke sezone i ceka nas najgladnija godina.
-
Aida_Beba
#15260 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Aposlutno da jeste, ništa drugo, još su požurili da to uradi i potpiše stara vlada prije dolaska novih, kako se sa njima o tome nebi pregovaralo i kako bi izbjegli polemiku u javnostidrug_profi wrote: ↑08/12/2020 20:08 KCUS kupuje 10 respiratora
- Styling
#15261 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zar vlada u ostavci može donositi ovakve odluke? 
- Pandakonda
#15262 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zar nije potvrđeno da će se Bašić vratiti kao ministar privrede ?
- Prpa.ba
#15263 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jucer i danas su izasli u medije sa jos informacija:
Premijer - Edin Forto (NS)
Ministarstvo zdravstva - Haris Vranic (SDP)
Ministarstvo saobracaja - Adnan Steta (SDP)
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uredjenja - Davor Čićić (SDP)
Ministarstvo pravde i uprave - Lejla Brcic (NS)
Ministarstvo unutrasnjih poslova - Admir Katica (NiP)
Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i mlade - Melika Husic-Mehmedovic (nezavisni)
Izgleda da ce SDP stati na 3 ministarstva, NS na Forti i Lejli, nezavisni direktno delegirali jednog, dok NiP uz konsultacije delegira, pored Katice, jos 6 ministarstava:
Ministarstvo finansija - (NiP)
Ministarstvo odgoja i obaveznog obrazovanja - (NiP)
Ministarstvo privrede - Haris Basic ili Adnan Delic (NiP)
Ministarstvo za rad, socijalnu politiku - (NiP)
Ministarstvo za boracka pitanja - (NiP ili nezavisni)
Ministarstvo kulture i sporta - (NiP ili nezavisni)
Ako nista, cini se da se imena usaglasavaju kroz neki proces, zato i ovako cure informacije jedna po jedna. Lijepo da svi postizu saglasnost o svim ministrima, a ne kao krnja SDA sa svojim satelitima, samo se brojevi podijele i onda svako drzava za sebe.
edit
Licno mi se nimalo ne svidja da SDP uzima komunalnu privredu. Dokazali su da im nije vjerovati u javnoj privredi, tesko im je drzati ruku dalje od meda. Nadam se da ce upravljacke strukture biti izmijesane sa NiPovcima, da ne bismo opet imali afere sa prehljebljivanjima SDP-ovaca i sumnjivim javnim nabavkama.
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uredjenja - Davor Čićić (SDP)
Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i mlade - Melika Husic-Mehmedovic (nezavisni)
Izgleda da ce SDP stati na 3 ministarstva, NS na Forti i Lejli, nezavisni direktno delegirali jednog, dok NiP uz konsultacije delegira, pored Katice, jos 6 ministarstava:
Ako nista, cini se da se imena usaglasavaju kroz neki proces, zato i ovako cure informacije jedna po jedna. Lijepo da svi postizu saglasnost o svim ministrima, a ne kao krnja SDA sa svojim satelitima, samo se brojevi podijele i onda svako drzava za sebe.
edit
Licno mi se nimalo ne svidja da SDP uzima komunalnu privredu. Dokazali su da im nije vjerovati u javnoj privredi, tesko im je drzati ruku dalje od meda. Nadam se da ce upravljacke strukture biti izmijesane sa NiPovcima, da ne bismo opet imali afere sa prehljebljivanjima SDP-ovaca i sumnjivim javnim nabavkama.
-
emmir1
#15264 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDP je višak u ovoj koaliciji.
Stranka koja je decenijama u vlasti i oko vlasti, danas su prazna ljuštura koja samo gleda da ugrabi koju poziciju.
Nemaju ni jedno ime vrijedno pomena.
Ne mogu da vjerujem da Forto zaštitu okoliša stavlja ispred nataliteta i demografije.
Pobogu kakav je to mozak.
Inače vrlo malo govore o natalitetu, možda nemaju rješenje.
Žene ne smiju da ostanu trudne jer se boje otkaza na poslu, donijeti zakon da se trudnice maksimalno zaštite.
Dati ozbiljne podsticaje za 3. i 4. djete, znači ne 200 ili 300 km.
Nego 2 godine prosjecnu platu u BiH, neka tu novac usmjere.
Četvorka je do sada jahala i dobijala na sukobu sa SDA.
Kupili su glasove na transparentnosti i to je ok, treba nastaviti.
No sada narod više ne zanimaju svadje i prljavi veš na dnevnoj bazi u sukobu sa SDA.
Da vidimo konkretne rezultate a ne neku Facebok kozmetiku.
Sponzoriraj objavu Prijavi korupciju i misliš da radiš.
Da vidimo i to ulaganje u omladinu koja je talentovana, da se stipendiraju uspješna djeca u sportu, da osjete da je državi stalo.
Stranka koja je decenijama u vlasti i oko vlasti, danas su prazna ljuštura koja samo gleda da ugrabi koju poziciju.
Nemaju ni jedno ime vrijedno pomena.
Ne mogu da vjerujem da Forto zaštitu okoliša stavlja ispred nataliteta i demografije.
Pobogu kakav je to mozak.
Inače vrlo malo govore o natalitetu, možda nemaju rješenje.
Žene ne smiju da ostanu trudne jer se boje otkaza na poslu, donijeti zakon da se trudnice maksimalno zaštite.
Dati ozbiljne podsticaje za 3. i 4. djete, znači ne 200 ili 300 km.
Nego 2 godine prosjecnu platu u BiH, neka tu novac usmjere.
Četvorka je do sada jahala i dobijala na sukobu sa SDA.
Kupili su glasove na transparentnosti i to je ok, treba nastaviti.
No sada narod više ne zanimaju svadje i prljavi veš na dnevnoj bazi u sukobu sa SDA.
Da vidimo konkretne rezultate a ne neku Facebok kozmetiku.
Sponzoriraj objavu Prijavi korupciju i misliš da radiš.
Da vidimo i to ulaganje u omladinu koja je talentovana, da se stipendiraju uspješna djeca u sportu, da osjete da je državi stalo.
-
gold'n'brown
#15265 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Haris Basic je prije par dana na kantonalnoj tv potvrdio da nece biti ministar u novoj vladi.Prpa.ba wrote: ↑09/12/2020 09:03 Jucer i danas su izasli u medije sa jos informacija:
edit
Nadam se da ovaj Davor Cicic nije blizak Tihomiru Brajkovicu.
- _Reds_
#15266 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vjerovatno linija Damira Hadžića.gold'n'brown wrote: ↑09/12/2020 09:15Haris Basic je prije par dana na kantonalnoj tv potvrdio da nece biti ministar u novoj vladi.Prpa.ba wrote: ↑09/12/2020 09:03 Jucer i danas su izasli u medije sa jos informacija:
edit
Nadam se da ovaj Davor Cicic nije blizak Tihomiru Brajkovicu.
- Bancho
#15267 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Basic 100% nece biti ministar. Delic je za sada najvjerovatnija opcija za ministra privrede.
Kultura je pripala nezavisnim i po mojim informacijama u igri je jedna poznata glumica za ministricu.
Kultura je pripala nezavisnim i po mojim informacijama u igri je jedna poznata glumica za ministricu.
-
Blizanac
#15268 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nadam se da će bar neko u novoj Vladi shvatiti i uvidjeti razmjere demografske katastrofe u BiH, pa i u KS, i da će nešto konkretno poduzeti po tom pitanju.
Suštinsko i temeljno pitanje koje se ostavlja po strani i o njemu se slabo ili nikako ne govori.
Suštinsko i temeljno pitanje koje se ostavlja po strani i o njemu se slabo ili nikako ne govori.
- Bancho
#15269 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@Sociolog
@emmir1
@Blizanac
Malo ste ofirni ili si ofiran u vezi ove price oko demografije. SDA masinerija radi punom parom.
@emmir1
@Blizanac
Malo ste ofirni ili si ofiran u vezi ove price oko demografije. SDA masinerija radi punom parom.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#15270 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Popravice se demografija samom činjenicom da SDA više neće tjerati ljude iz države.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15271 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam za ezdea ali
-
Blizanac
- jazzer
-
mrgreen
#15274 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA fakat misli da su izgubili zbog foruma pa su pojacali sendvice.
-
laik1981
#15275 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Samo su bili u knockdownu dvadesetak dana.. I centrala im se u javnim obracanjima pocela braniti metodom "napad je najbolja odbrana". Nisu jos prihvatili istinu da je SDA u ovom sastavu likvidirana stranka.. Sto se duze koprcaju i sto duze ostanu nesvjesni tim bolje za sve ostale..