Od toga se odustalo još 1950-ih jer se pokazalo da ne radi.Dozer wrote: ↑07/12/2020 17:37Fakat nisam vidio.... Daj link na post, da ne kopiras ponovo. Sorry.
Ali, mogu ti odgovoriti i ovako jer pretpostavljam sta si pitao - ne znamo jos ni ti, a ni ja sta je sve moguce vezano za kontrolu uma i na koji nacin. Kako vec rekoh, kontrola uma, i to potpuna, pa cak i programirana, moguca je i sa hipnozom. Dokazano.
Da li danas postoje jos neke metode, hemijske ili elektronske - vjerovatno da. Ali, opet, za to necemo znati ni ti, a ni ja. Osim ako ne radis za ove kojekakve CIA-e, MI6, itd.. Ja ne radim.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
-
Hakiz
#3026 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- muhafuca
#3027 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
E ako su javno rekli i obznanili da su odustali, onda im je vala vjerovat, ne bi slagali valjda.Hakiz wrote: ↑07/12/2020 19:35Od toga se odustalo još 1950-ih jer se pokazalo da ne radi.Dozer wrote: ↑07/12/2020 17:37Fakat nisam vidio.... Daj link na post, da ne kopiras ponovo. Sorry.
Ali, mogu ti odgovoriti i ovako jer pretpostavljam sta si pitao - ne znamo jos ni ti, a ni ja sta je sve moguce vezano za kontrolu uma i na koji nacin. Kako vec rekoh, kontrola uma, i to potpuna, pa cak i programirana, moguca je i sa hipnozom. Dokazano.
Da li danas postoje jos neke metode, hemijske ili elektronske - vjerovatno da. Ali, opet, za to necemo znati ni ti, a ni ja. Osim ako ne radis za ove kojekakve CIA-e, MI6, itd.. Ja ne radim.
- armin071
#3028 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /201207093
Svi Britanci će nakon vakcinacije protiv koronavirusa dobiti Covid ID kartice koje će ustvari biti zvanični dokument kojim potvrđuju da su vakcinisani.
- amidzazeher
#3029 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /201207093

Kartice će služiti i kao podsjetnik na drugu dozu vakcine.
- muhafuca
#3030 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
ne znam sto ce im to, valjda mogu zapamtiti da su se vakcinisali (?)armin071 wrote: ↑07/12/2020 19:57 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brit ... /201207093
Svi Britanci će nakon vakcinacije protiv koronavirusa dobiti Covid ID kartice koje će ustvari biti zvanični dokument kojim potvrđuju da su vakcinisani.
mozda je ovo za starije samo sta li pa ovi s klixa nisu dobro skontali.
- amidzazeher
#3031 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jest jest za starije i senilne 
- spinel_
#3032 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Great reset na djelu. Nista cudno, to se i ocekivalo.
- amidzazeher
#3033 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I onda kazu nema sanse da me natjeraju da se vakcinisem. Ima ima
-
aldinjo
#3034 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A kako će to natjerati?amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:03 I onda kazu nema sanse da me natjeraju da se vakcinisem. Ima ima
- amidzazeher
#3035 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?aldinjo wrote: ↑07/12/2020 20:10A kako će to natjerati?amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:03 I onda kazu nema sanse da me natjeraju da se vakcinisem. Ima ima
-
RandomAndCasual
#3036 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?aldinjo wrote: ↑07/12/2020 20:10A kako će to natjerati?amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:03 I onda kazu nema sanse da me natjeraju da se vakcinisem. Ima ima
Ako su kod nas ljudi mutavi, nisu na zapadu, pogotovo ako se moze kesh uzeti na ogranicavanju sloboda u bilo kojem smislu.
-
Mogy87
#3037 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mislis poput ovoga:RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 20:22Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?
Ako su kod nas ljudi mutavi, nisu na zapadu, pogotovo ako se moze kesh uzeti na ogranicavanju sloboda u bilo kojem smislu.
Measles vaccination becomes mandatory in Germany
The new law, which took effect on Sunday (March 1), applies to all German schools and daycares, as well as related spaces such as refugee shelters and clinics.
Parents will have to prove that their children have been vaccinated before they can enrol at daycare or a school.
https://www.euronews.com/2020/03/02/mea ... in-germany
- amidzazeher
#3038 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Niko tebi nece ograniciti slobodu kretanja samo sto ces da bi putovao bilo gdje u svijetu morati imati dokaz o vakcinisanju. To imas i danas da ti npr preporucuju vakcinisanje za hepatitis ali ne znam koliko je obavezno da nosis dokaz sa sobom.RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 20:22Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?
-
RandomAndCasual
#3039 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Da upravo o tome govorim.Mogy87 wrote: ↑07/12/2020 20:30Mislis poput ovoga:RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 20:22Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15
A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?
Measles vaccination becomes mandatory in Germany
The new law, which took effect on Sunday (March 1), applies to all German schools and daycares, as well as related spaces such as refugee shelters and clinics.
Parents will have to prove that their children have been vaccinated before they can enrol at daycare or a school.
https://www.euronews.com/2020/03/02/mea ... in-germany
Da li si procitao citav clanak ili samo clickbait naslov?
A i poredjenje dugogodisnje provjerene i vrlo sigurne vakcine protiv ospica, protiv koje je tesko sklopiti argumentaciju, i ove zbrzane cashgrab vakcine ti je nikakvo, al eto opet se moze izgleda.
Nace svabo rupu, mislim ako si procitao clanak, ili kad ga procitas vidjet ces da se preispitivanje, cak i ovog zakona, pocelo pripremati od dana kad je donesen.
A i postoje izuzetci na koje mozes izbjeci vakcinisanje a i izuzetak da ti ne mogu zabraniti djetetu da ide u skolu, vec je predvidjena kazna novcana ukoliko odbijes vakcinisati djete.
I jos mnogi detalji a da si procirao clanak znao bi ih.
Kao sto rekoh nasi ljudi misle da kad se i donese zakon da je to to i pogni ledja.
Pa vjerovatno si mislio videci samo naslov da je to to i gotovo.
Zato sam ti i rekao da na Zapadu malo ljudi imaju drugacije razmisljanje kad su ove stvari u pitanju.
-
RandomAndCasual
#3040 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Putovanje van zemlje je druga prica, ides u drugu zemlju gdje nisi zasticen kao gradjanin te zemlje, vec po drugim normama i pravilima.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:51Niko tebi nece ograniciti slobodu kretanja samo sto ces da bi putovao bilo gdje u svijetu morati imati dokaz o vakcinisanju. To imas i danas da ti npr preporucuju vakcinisanje za hepatitis ali ne znam koliko je obavezno da nosis dokaz sa sobom.RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 20:22Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15
A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?
Za mnoge zemlje postoje razni uslovi koji se moraju ispuniti prije nego ti dozvole ulazak, i to je tako bilo i prije korone.
Mislio sam vise na potencijalno ogranicavanje nekih sloboda za gradjane odredjene zemlje u okviru njegove vlastite zemlje, konkretno u ovom slucaju britancima u okviru britanije.
A druga zemlja je uvjek mogla zabraniti nekom strancu ulazak, i nije trebalo cak ni obrazlozenje, jednostavno kazu iz sigurnosnih razloga odbijen je ulazak, ne zelimo otkrivati zasto.
Pa i kad te za vizu odbiju u ambasadi npr ne daju obrazlozenja zasto si odbijen.
- vaučer
#3041 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Kaže WHO da su protiv obavezne COVID vakcinacije.
Plots within plots.
Plots within plots.
-
aldinjo
#3042 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne znam. Zato sam te i pitao.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?aldinjo wrote: ↑07/12/2020 20:10A kako će to natjerati?amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:03 I onda kazu nema sanse da me natjeraju da se vakcinisem. Ima ima
- GAU8
-
Hakiz
#3044 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jest, u pravu si. Zato na Osamu i slične nisu slali timove specijalaca, nego su im isprogramirali vozače, kuharice, rodbinu koja je studirala po tim Amerikama i slične subjekte da nepoželjne ukinu kada čuju okidačku riječ na radiju.muhafuca wrote: ↑07/12/2020 19:41E ako su javno rekli i obznanili da su odustali, onda im je vala vjerovat, ne bi slagali valjda.Hakiz wrote: ↑07/12/2020 19:35Od toga se odustalo još 1950-ih jer se pokazalo da ne radi.Dozer wrote: ↑07/12/2020 17:37
Fakat nisam vidio.... Daj link na post, da ne kopiras ponovo. Sorry.
A i jednorozi postoje. Niko nije dokazao da ne postoje.
-
Hakiz
#3045 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Milion ljudi na ulicama Londona i svi advokati za ljudska prava itd nisu spriječili Blera da ode sa Bušom u rat u Iraku. Neće ni ovo. Teorije zavjere su jedno, ali da demokratija ne funkcioniše, to je činjenica.RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 20:22Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15A sta mislis zbog cega bi nekome trebale ove kartice? Da se sjeti da mora dobiti drugu dozu je li?
- Lao Ce
#3046 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Jedna je stvar rat u Iraku, a druga stvar kada se radi o vlastitoj sigurnosti, zdravlju i životu. Nije isto izaći na ulicu za spas pandi i vlastite slobode, prava, zdravlja i života.Hakiz wrote: ↑07/12/2020 22:20Milion ljudi na ulicama Londona i svi advokati za ljudska prava itd nisu spriječili Blera da ode sa Bušom u rat u Iraku. Neće ni ovo. Teorije zavjere su jedno, ali da demokratija ne funkcioniše, to je činjenica.RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 20:22Sacekaj dok pokusaju to upotrebiti u svrhe u koje pretpostavljas, da namjeravaju upotrebiti, pa kad na zapadu advokati pocnu trljat ruke.amidzazeher wrote: ↑07/12/2020 20:15
- Lao Ce
#3047 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ti isti dokatori su barem krivi za polovinu korona smrti.Kaligrafija wrote: ↑07/12/2020 18:21Lao Ce wrote: ↑07/12/2020 17:29 Jedna 'lijepa' vijest za sve vas koji hrlite i grlite covid 19 i naravno sve što ide s tim, tj. vrhunac 'zabave' i cilj samog covida - vakcinu.
FDA popis mogućih neželjenih reakcija na C0VID-19 cjepivo
https://dokumentarac.com/novosti/fda-po ... 9-cjepivo/https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meeti ... ZeSu_ahfrg● Guillain-Barréov sindrom
● Akutni diseminirani encefalomijelitis
● Poprečni mijelitis
● Encefalitis / mijelitis / encefalomijelitis /meningoencefalitis / meningitis /encefolapatija
● Konvulzije / napadaji
● Moždani udar
● Narkolepsija i katapleksija
● Anafilaksija
● Akutni infarkt miokarda
● Miokarditis / perikarditis
● Autoimuna bolest
● Smrt
● Utjecaj na ishod trudnoće i porođaj
● Ostale akutne demijelinizirajuće bolesti
● Neanafilaktičke alergijske reakcije
● Trombocitopenija
● Diseminirana intravaskularna koagulacija
● Venska trombembolija
● Artritis i artralgija / bolovi u zglobovima
● Kawasakijeva bolest
● Multisistemski upalni sindromkod djece
● Pogoršanje bolesti izazvano cjepivom
*FDA – Food and Drug Administration – agencija savezne vlade SAD-a koju je Kongres ovlastio za inspekciju, ispitivanje, odobravanje i postavljanje sigurnosnih standarda za hranu, dodatke za hranu, lijekove, kemikalije, kozmetiku, kućanske i medicinske uređaje.
Uzmi Analgin i Andol i naci ces pola istih mogucih nezeljenih indikacija i nuspojava, a da ne govorimo o nekim jacim lijekovima u svakodnevnoj upotrebi...!
Niko ne moze garantovat 100% sigurnost nekog lijeka... Vrati se samo 50-100 godina unazad, pa pogledaj koliko je bio zivotni vijek ljudi, a koliko sad, koliko nam je napredak medicine, farmacije i farmakologije donio dobra...! Da ne bi Luj Pastera, vjerovatno bi se jos mucili sa bolestima koje su danas haman pa zaboravljene, a da ne govorimo o pasterizaciji... a vjerovatno su i njega u ono doba smatrali nekim urotnikom i budalom...
Jos bi se razbljevali od poliomijelitsa, sarlaha, tifusa i Bog te pitao kakvih bolesti da nije bilo vakcinacije...
Najlakse naprdjivati zdrav iz kuce, a kad bolest zakuca, doktori, jao pomagajte...
- Sanjarko
#3048 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ovdje hitna pomoc nije htjela doci po jednu zenu. Nazalost preminula je, a da je hitna pomoc dosla mozda ne bi. Nije zena umrla od Korone ali hitna pomoc nije htjela izaci na mjesto dogadzaja. Kazu samo za nesrece izlaze na mjesto dogadzaja. Da se zna ja ne lazem. Ovo su meni prenijeli. Valjda porodicu i tu zenu slali Korona odjelu ako sam dobro razumio.
Tako da ima krivice medicinskih radnika cesto.
Tako da ima krivice medicinskih radnika cesto.
- amidzazeher
#3049 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Pa sta ja znam, kontam proslo je vrijeme kad su hapsili neistomisljenike i drzali po golim otocima.
Sada to ide drugacije. Ukidaju gotovinsko placanje pod izgovorom da smanje pljacke prodavnica i sl. Uvode kartice i svima je to super, lakse, zgodnije. Mozda jeste a mozda i nije sta ja znam. Danas bez pametnog telefona si kao bez ruke.
Da imam 100K maraka u dzepu dzaba mi kad ne mogu platiti parking njima jer nema automata.
Tako i za ove kartice sa dokazom o vakcinisanju. Ako ti posao zahtjeva da boravis eto recimo u Hrvatskoj svaku drugu sedmicu i na granici ti traze dokaz o vakcinisanju sta da radis?
Svi vozaci kamiona htjeli ne htjeli morace se vakcinisati.
Ali da me ne shvatite kao teoreticara ili anivaxera necu dalje. Dzaba sada mogu reci da nisam ni jedno ni drugo ali ko ce mi vjerovati.
- Dozer
#3050 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sad se ispostavlja da na djelo stupa sve ono sto smo govorili jos u aprilu i maju, o nacinima na koje ce se ljudi natjerati da se vakcinisu - razne restrikcije za nevakcinisane. GB uvodi te nekakve kartice koje su, kao, " potvrda i podsjetnik", i to je samo prva faza. Druga je da ce te kartice ostati i nakon druge vakcinacije, a onda ce ostati samo potvrda, i pridodace se i "legitimacija", tj. dokaz da si vakcinisan, nakon cega ce se to prosiriti i dalje (vjerovatno Njemacka, pa Francuska, pa Spanija, pa USA...itd.).
Sljedeca faza je da ce se uvesti odluke o kontroli putnika, pa ako nemas "COVID legitimaciju" - ne mozes uci u tu drzavu.
Naravno, sve ce ovo biti tamo, a kod nas ce moci ulaziti i izlaziti ko kako hoce i kad hoce, sa i bez "COVID legitimacije". Zivi bili, pa vidjeli....
I to ce trajati tako godinama, pa ce se onda uvesti i nove "legitimacije" u vidu bar koda, tetovaze i sl., a "kako bi se ljudima olaksalo i ubrzalo sve", jer se plasticne kartice mogu izgubiti.
Eno vidim maloprije (al' ne upratih gdje, crnci su u pitanju, licilo mi je na nesto u Africi) - pojavila jos jedna nepoznata bolest.... Samo polako, nece ovo stati ni tako brzo, ni tako lako kako neki misle da hoce s vakcinom.
-----
@drag_gost Ne znam sta hoces da ti tacno odgovorim jer sam vec rekao da ja ne znam da li postoji to tako kako si ptao (da ne kopiram sve 5x).
Poenta je sto zapravo ne znas ni ti, niti bilo ko drugi ko nije ukljucen direktno u te aktivnosti. A svi znamo gdje i kako se te stvari sprovode, i ko ih sprovodi. A, mozemo se i praviti blesavi i naivni. Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Imam i ja pitanje za tebe, ali prije toga cu ti kopirati jedan od par slicnih PP-a ljudi koji me poznaju i koji citaju temu (bez nicka, logicno)
Da li znas da nano tehnologija nije vezana iskljucivo za informatiku i masinstvo...? Dacu ti samo 1 hint, a ti dalje istrazuj ako te zanima - ACS Nano.
Posto mi je postalo bez veze da se naduravam, konkretan odgovor na tvoje konkrektno pitanje glasi - ne, ne postoje masinske nano cestice koje u sebi mogu sadrzavati neki softvare, WiFi prijemnik, napajanje, itd..
Stvar je u tome sto postoje bioloske. I to programabilne, do te mjere da mogu same stvarati superstrukture i imati elektrokataliticke funkcije.
Dalje necu o ovome, nebitno je za temu.
Sljedeca faza je da ce se uvesti odluke o kontroli putnika, pa ako nemas "COVID legitimaciju" - ne mozes uci u tu drzavu.
Naravno, sve ce ovo biti tamo, a kod nas ce moci ulaziti i izlaziti ko kako hoce i kad hoce, sa i bez "COVID legitimacije". Zivi bili, pa vidjeli....
I to ce trajati tako godinama, pa ce se onda uvesti i nove "legitimacije" u vidu bar koda, tetovaze i sl., a "kako bi se ljudima olaksalo i ubrzalo sve", jer se plasticne kartice mogu izgubiti.
Eno vidim maloprije (al' ne upratih gdje, crnci su u pitanju, licilo mi je na nesto u Africi) - pojavila jos jedna nepoznata bolest.... Samo polako, nece ovo stati ni tako brzo, ni tako lako kako neki misle da hoce s vakcinom.
-----
@drag_gost Ne znam sta hoces da ti tacno odgovorim jer sam vec rekao da ja ne znam da li postoji to tako kako si ptao (da ne kopiram sve 5x).
Poenta je sto zapravo ne znas ni ti, niti bilo ko drugi ko nije ukljucen direktno u te aktivnosti. A svi znamo gdje i kako se te stvari sprovode, i ko ih sprovodi. A, mozemo se i praviti blesavi i naivni. Meni ni iz dzepa ni u dzep.
Imam i ja pitanje za tebe, ali prije toga cu ti kopirati jedan od par slicnih PP-a ljudi koji me poznaju i koji citaju temu (bez nicka, logicno)
A pitanje glasi - kako uopste znas da sam ja mislio iskljucivo na masinske nano cestice i tehnologiju? Radi onoga sto spomenuh 10nm nanochip? Znas li zasto sam ga spomenuo? Jer imas nadobudan stav drug (ovo bez namjere vrijedjanja).Ti si meni kralj! Kako ti se da ovoliko loziti ljude ko onog gosta kad vidis da te ne razumije i da ide samo u svom pravcu![]()
![]()
![]()
Da li znas da nano tehnologija nije vezana iskljucivo za informatiku i masinstvo...? Dacu ti samo 1 hint, a ti dalje istrazuj ako te zanima - ACS Nano.
Posto mi je postalo bez veze da se naduravam, konkretan odgovor na tvoje konkrektno pitanje glasi - ne, ne postoje masinske nano cestice koje u sebi mogu sadrzavati neki softvare, WiFi prijemnik, napajanje, itd..
Stvar je u tome sto postoje bioloske. I to programabilne, do te mjere da mogu same stvarati superstrukture i imati elektrokataliticke funkcije.
Dalje necu o ovome, nebitno je za temu.