Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Moderator: O'zone

Locked

Da li cete se vakcinisati protiv korone?

1. Da, zelim da se vakcinisem
87
57%
2. Ne, ne zelim da se vakcinisem
41
27%
3. Ne znam, jos nisam odlučila/odlucio.
25
16%

Total votes: 153

Mogy87

#126 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Mogy87 »

spinel_ wrote: 07/12/2020 15:17
Mogy87 wrote: 07/12/2020 15:13
spinel_ wrote: 07/12/2020 15:11

Statistika kaze 1,5 post dnevno :-) :lol:
eto sto je ova zvanicna statistika jedna velika laz....
Hvala sto me pratite i analizirate :thumbup:
Drzi se sminke bolje ti je :D :izet:
To je ta snaga argumenata :thumbup:
spinel_

#127 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 07/12/2020 15:21
spinel_ wrote: 07/12/2020 15:17
Mogy87 wrote: 07/12/2020 15:13
Hvala sto me pratite i analizirate :thumbup:
Drzi se sminke bolje ti je :D :izet:
To je ta snaga argumenata :thumbup:
Ccc, eto vidis ne znas ni za salu :roll:
Kakva sad snaga argumenta, red je malo se nasaliti :thumbup:
Dozer

#128 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 07/12/2020 15:16 Samo malo vise od tebe :wink:

Vidi cuda, ja na tvoj profil ne ulazim :mrgreen:
I to si sakljucila na osnovu kopiranja linkova s neta? Cool... :D

A ko ti brani, slobodno zrakni. It's free :D
Dozer

#129 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Dozer »

dr_Evil wrote: 07/12/2020 15:17
Dozer wrote: 07/12/2020 15:13
aerodinamika wrote: 07/12/2020 14:58 naravno da hocu, to je najmanje sto mogu uciniti da zastitim sebe i svoje najblize u ovom ratu koji je vec sad odnio previse nevinih zivota,
maska-.distanca-higijena-vakcina :thumbup:
1. Maska - dokazano nije 100% ucinkovita, nus pojave u vidu pada imuniteta jesu.
2. Higijena - dokazano nije 100% ucinkovita, a kod paranoicnih moze imati i te kakve nus pojave, medju kojima je i pad imuniteta.
3. Distanca - dokazano nije 100% ucinkovita. Nus pojave su svima vidljive, pogotovo ekonomske, ali sve cesce i psihicke.
4. Vakcina - unaorijed receno da nije 100% ucinkovita. Nus pojave cemo tek vidjeti.

1+2+3+4 = ...sta tacno...?
I sve to sto si naveo da stoji, a slazem da nista nije 100% ucinkovito, jel to razlog da ne koristimo? Mada su sve te mjere pokazale se ucinkovitim. Ja sam prvi protiv lockdown-a bilo kakvog i zatvaranja, policijskih satova, ali to nije razlog da ne drzis distancu, dok rizik za rizicnu grupu se ne smanji. Kasnije sta hoces, svi ce umrijeti jednog dana
Kako su se pokazale ucinkovito....? Evo, svi vec mjesec dana nosaju maske i na otvorenom, i duze, prije toga svi ih mjesecima nosali u zatvorenom, a opet imamo konstantni rast novozarazenih. Zadnja 2-3 dana je kao neki blagi pad... Sta je onda tacno tu ucinkovito od 1 do 3...?
Last edited by Dozer on 07/12/2020 15:29, edited 1 time in total.
Mogy87

#130 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 07/12/2020 15:24
Mogy87 wrote: 07/12/2020 15:16 Samo malo vise od tebe :wink:

Vidi cuda, ja na tvoj profil ne ulazim :mrgreen:
I to si sakljucila na osnovu kopiranja linkova s neta? Cool... :D

A ko ti brani, slobodno zrakni. It's free :D
Nema potrebe. Ti kao sagovornik na COVID temama kazes sta imas svojim postovima. Sta si rucao prekjuce i koji su ti politicki pogledi nisu bitni za raspravu na temu COVIDA :-D
laik1981

#131 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by laik1981 »

vatreni__poljubac wrote: 07/12/2020 15:19 Ko je blesav taj ce stati u red na vakcinu.
Ja jedva cekam da vidim te redove, kako kod nas tako i u svijetu. Pogotovo ovu raju sto ovako otvoreno i bez pogogora tvrde da ce biti u prvim redovima..

Ja cu ih primiti deset ako treba, ali bio bih totalno neiskren kada bi rekao da cu biti u prvim redovima.. Nesto mi se ne zuri nakon sto sam pregledao dostupne informacije. Za pocetak cemo imati priliku da vidimo reakciju zdravstvenih radnika.. Oni bi bar u teoriji o vakcinama trebali znati malo vise od prosjecnog insana..
spinel_

#132 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by spinel_ »

U Sloveniji koja je imala najdrasticnije mjere u Evropi za novembar ima najvise broj umrlih na milion stanovnika. Toliko o mjerama.
Dozer

#133 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Dozer »

Kao ni sminka ili cokolada. ;)

Samo konstatujem neke stvari, poput cinjenice da si se, nakon 7 godina od registracije, aktivirala na forumu tek s pojavom ovih tema. Razlog je...samo ti znas :D
Mogy87

#134 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 07/12/2020 15:32 Kao ni sminka ili cokolada. ;)

Samo konstatujem neke stvari, poput cinjenice da si se, nakon 7 godina od registracije, aktivirala na forumu tek s pojavom ovih tema. Razlog je...samo ti znas :D
Joj pa otkrio me onaj drugi forumas na zavjerama. Nisam ja jedna osoba vec citava organizacija. Placaju me Soros i Gejc, naravno :wink:
dr_Evil

#135 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by dr_Evil »

Dozer wrote: 07/12/2020 15:28
dr_Evil wrote: 07/12/2020 15:17
Dozer wrote: 07/12/2020 15:13
1. Maska - dokazano nije 100% ucinkovita, nus pojave u vidu pada imuniteta jesu.
2. Higijena - dokazano nije 100% ucinkovita, a kod paranoicnih moze imati i te kakve nus pojave, medju kojima je i pad imuniteta.
3. Distanca - dokazano nije 100% ucinkovita. Nus pojave su svima vidljive, pogotovo ekonomske, ali sve cesce i psihicke.
4. Vakcina - unaorijed receno da nije 100% ucinkovita. Nus pojave cemo tek vidjeti.

1+2+3+4 = ...sta tacno...?
I sve to sto si naveo da stoji, a slazem da nista nije 100% ucinkovito, jel to razlog da ne koristimo? Mada su sve te mjere pokazale se ucinkovitim. Ja sam prvi protiv lockdown-a bilo kakvog i zatvaranja, policijskih satova, ali to nije razlog da ne drzis distancu, dok rizik za rizicnu grupu se ne smanji. Kasnije sta hoces, svi ce umrijeti jednog dana
Kako su se pokazale ucinkovito....? Evo, svi vec mjesec dana nosaju maske i na otvorenom, i duze, prije toga svi ih mjesecima nosali u zatvorenom, a opet imamo konstantni rast novozarazenih. Zadnja 2-3 dana je kao neki blagi pad... Sta je onda tacno tu ucinkovito od 1 do 3...?

De bolan, ne siri neistine, prvo trebas uzeti zemlju koja zaista vodi statistiku poslije svake mjere, uzmi recimo Norvesku koja je imala nagli rast zarazenih, i onda osjetan pad nakon uvodjenja maski gdje se ne moze drzati distanca, javnom prevozu, kao i zabranu okupljanja vecih grupa. Ako ne vjerujes u higijenu, tu zaista ne mogu da pronadjem fin odgovor. Distanca, naravno da pomaze, kazem opet, gledaj Norvesku.

Image
Kod nas u Bosni je najveci problem sto ljudi prije svega kriju da imaju koronu, i hodaju medju ljudima, pod b ne vjeruju da imaju koronu pa hodaju medju ljudima. Razvila se stigma ljudi bjeze od njih i kad se izlijece, sto uzrokuje ovo dvoje gore laganje i nevjerovanje.

Nije meni nista, mala prehlada, dodje zagrli gdje si sta ima, ili onaj suludi sakom kad ti nabaci.

Bosna sebi ne moze priustit mjere koje ima Svedska, koja moze pustit virus da se slobodno krece, i ja sam za tu opciju, ako cemo zastitit stare.
spinel_

#136 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 07/12/2020 15:42
Dozer wrote: 07/12/2020 15:32 Kao ni sminka ili cokolada. ;)

Joj pa otkrio me onaj drugi forumas na zavjerama. Nisam ja jedna osoba vec citava organizacija. Placaju me Soros i Gejc, naravno :wink:
Daj neki savjet kako se ovoga cuvati osim one standardne price sto slusamo
Znaci kako se ti cuvas ako nije tajna. Osim sto cekas vakcinu :D
Mogy87

#137 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Mogy87 »

Pa i ptice na grani znaju :mrgreen: maska, distanca, ne izlaziti u zatvoreno gdje je puno naroda. Sto vise na zraku, planina posebno.
banjaluka078

#138 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by banjaluka078 »

spinel_ wrote: 07/12/2020 13:23
Mogy87 wrote: 07/12/2020 13:21
Gdje pise da izaziva neplodnost?
Naravno da ne pise to niti ce ikad pisati, ali ne znaju da li je moguca.
The short version: Someone has claimed that the COVID-19 vaccines are going to cause infertility because of a shared amino acid sequence in the spike protein of SARS-CoV-2 and a placental protein, which will make the immune system attack both as it can’t tell the difference. The truth? This sequence is too short for the immune system to meaningfully confuse it with placental proteins. It’s sort of like saying that you are going to be confused with a criminal because you wear a commonly sold red bracelet that was also found on the criminal. It’s not realistic. If this were true, we would also expect COVID-19 to cause early pregnancy loss a significant amount of the time. The evidence available to us does not support that this is the case. There is no reasonable basis to believe that vaccines against COVID-19/SARS-CoV-2 will affect fertility.
Cijeli tekst: https://edwardnirenberg.medium.com/are- ... 9bbdb62b64

spinel_

#139 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by spinel_ »

Mogy87 wrote: 07/12/2020 16:30 Pa i ptice na grani znaju :mrgreen: maska, distanca, ne izlaziti u zatvoreno gdje je puno naroda. Sto vise na zraku, planina posebno.
Ok, hvala. Samo ja ne preferiram maske na otvorenom :D
Ne udisati kisik vec svoj CO2 koji treba da izbacujes nikako nije dobro.
Dozer

#140 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Dozer »

dr_Evil wrote: 07/12/2020 15:43\
De bolan, ne siri neistine, prvo trebas uzeti zemlju koja zaista vodi statistiku poslije svake mjere, uzmi recimo Norvesku koja je imala nagli rast zarazenih, i onda osjetan pad nakon uvodjenja maski gdje se ne moze drzati distanca, javnom prevozu, kao i zabranu okupljanja vecih grupa. Ako ne vjerujes u higijenu, tu zaista ne mogu da pronadjem fin odgovor. Distanca, naravno da pomaze, kazem opet, gledaj Norvesku.

Image
Kod nas u Bosni je najveci problem sto ljudi prije svega kriju da imaju koronu, i hodaju medju ljudima, pod b ne vjeruju da imaju koronu pa hodaju medju ljudima. Razvila se stigma ljudi bjeze od njih i kad se izlijece, sto uzrokuje ovo dvoje gore laganje i nevjerovanje.

Nije meni nista, mala prehlada, dodje zagrli gdje si sta ima, ili onaj suludi sakom kad ti nabaci.

Bosna sebi ne moze priustit mjere koje ima Svedska, koja moze pustit virus da se slobodno krece, i ja sam za tu opciju, ako cemo zastitit stare.
Nigdje nisam rekao da ne vjerujem u higijenu kao takvu, necemo lupetati.
Stvar kod pretjerane higijene, a mislim da sam jasno napisao kod koga, jeste sto moze proizvesti drastican pad imuniteta, kao i razne alergijske reakcije na hemiju iz higijene. Ovo, valjda, znamo....

Faka mi je nejasno zasto ljudi cesto imaju potrebu da izvrcu tudje rijeci i/ili ubjedjuju nekoga ko je nesto rekao/napisao da oni bolje od njega znaju sta je mislio... Mislim...ono... Nigdje veze... :roll:
dr_Evil

#141 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by dr_Evil »

Dozer wrote: 07/12/2020 17:35
Nigdje nisam rekao da ne vjerujem u higijenu kao takvu, necemo lupetati.
Stvar kod pretjerane higijene, a mislim da sam jasno napisao kod koga, jeste sto moze proizvesti drastican pad imuniteta, kao i razne alergijske reakcije na hemiju iz higijene. Ovo, valjda, znamo....

Faka mi je nejasno zasto ljudi cesto imaju potrebu da izvrcu tudje rijeci i/ili ubjedjuju nekoga ko je nesto rekao/napisao da oni bolje od njega znaju sta je mislio... Mislim...ono... Nigdje veze... :roll:
Samo rekoh da djeluju, ti rece da ne djeluju. Nisu savrsene, i protiv sam svakog lockdowna, za nas mladje i zdrave nemaju smisla, ali eto valja pripazit komsiju. Sta drugo radit
Tesla Edison

#142 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Tesla Edison »

Polahko ispiranje mozga. Termin socijalna distanca postao toliko uvriježen da je sada postala sramota nekome se približiti a nedaj Bože zagrliti. Napravili su od ljudi zombije.

Isto tako, taj termin se odlično pokriva terminom "Novo normalno" koje je sve samo nije normalno. Za par godina, niko neće pričati ni s kim. Užas.

Što je najgore, panikbotovima u uhljebima ni to nije dovoljno. Oni bi ljude lišili slobode i uveli doživotni kućni pritvor (lockdown). Vjerovatno kad i to postane realnost, prelazi se na slijedeći korak a to je lišavanje života.
Lao Ce

#143 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Lao Ce »

TESLA_EDISON wrote: 08/12/2020 08:52 Polahko ispiranje mozga. Termin socijalna distanca postao toliko uvriježen da je sada postala sramota nekome se približiti a nedaj Bože zagrliti. Napravili su od ljudi zombije.

Isto tako, taj termin se odlično pokriva terminom "Novo normalno" koje je sve samo nije normalno. Za par godina, niko neće pričati ni s kim. Užas.

Što je najgore, panikbotovima u uhljebima ni to nije dovoljno. Oni bi ljude lišili slobode i uveli doživotni kućni pritvor (lockdown). Vjerovatno kad i to postane realnost, prelazi se na slijedeći korak a to je lišavanje života.
:thumbup:
Naslovnica

#144 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Naslovnica »

TESLA_EDISON wrote: 08/12/2020 08:52 Polahko ispiranje mozga. Termin socijalna distanca postao toliko uvriježen da je sada postala sramota nekome se približiti a nedaj Bože zagrliti. Napravili su od ljudi zombije.

Bogami se ja izgrlih sa familijom neki dan, nakon mjeseci i mjeseci FIZIČKE distance. 8-)
Uradili serološke testove, svi imali koronu, svi imamo antitijela.
Ja nikada ne koristim termin socijalna distanca pošto to nema veze s vezom, samo fizička dolazi u obzir.
A ovo "novo normalno" isto neće proći. Ovo je sve samo ne normalno i neće postati normalno.
Proći će uskoro i ovo sranje, maske, distanca i zabrane. :thumbup:
dr_Evil

#145 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by dr_Evil »

Naslovnica wrote: 08/12/2020 09:00
Bogami se ja izgrlih sa familijom neki dan, nakon mjeseci i mjeseci FIZIČKE distance. 8-)
Ja nikada ne koristim termin socijalna distanca pošto to nema veze s vezom, samo fizička dolazi u obzir.
A ovo "novo normalno" isto neće proći. Ovo je sve samo ne normalno i neće postati normalno.
:thumbup: :thumbup: tacno tako, Onda opet mozemo da varamo hanume, ili one nas, ne znam sta je prvo :D,

Prije bio strah donijet kuci HPV, a danas koronu, da me pita sa kojom sam bio :S
Naslovnica

#146 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Naslovnica »

dr_Evil wrote: 08/12/2020 09:10
Naslovnica wrote: 08/12/2020 09:00
:thumbup: :thumbup: tacno tako, Onda opet mozemo da varamo hanume, ili one nas, ne znam sta je prvo :D,

Prije bio strah donijet kuci HPV, a danas koronu, da me pita sa kojom sam bio :S
Ja živim u skladnom braku, to je zadnja stvar koja mi pada na pamet kada se spominje COVID-19 i restrikcije. 8-)
Meni je prioritet obnavljanje regularnog školovanja i putovanja.
dr_Evil

#147 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by dr_Evil »

Naslovnica wrote: 08/12/2020 09:17

Ja živim u skladnom braku, to je zadnja stvar koja mi pada na pamet kada se spominje COVID-19 i restrikcije. 8-)
Meni je prioritet obnavljanje regularnog školovanja i putovanja.
:D eno sad :evil:
adsubzero

#148 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by adsubzero »

Glupiras se. A kad postane normalno lisavanje zivota, onda je sljedeci korak da uniste Zemlju. Daj odvadi malo stvarno...
Tesla Edison

#149 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by Tesla Edison »

WHO je preporučila apstinenciju. Također preporučuje se smanjenje kontakata među supružnicima a ukoliko su i dalje neodgovorni, seksualne odnose treba, po preporukama WHO-a, upražnjavati pod maskama, distancom i pregradom između parova.

Dakle, slušajte WHO neodgovorna stoko. WHO brine za vas zajedno sa Čerkezom, Sekom, Fikretom i gospodinom Solakom a vi to ne cijenite. Stidite se.
Svetska zdravstvena organizacija navela je da se koronavirus može lako proširiti putem sekualnog odnosa. Takođe su podstakli ljude da budu kreativniji kada je u pitanju siguran seks. "Budite kreativni kada je reč o položajima i fizičkim barijerama, a ljudi mogu i masturbirati zajedno na preporučenoj distanci", sugestija je naučnika iz Svetske zdravstvene organizacije.

Također, Stručnjaci s univerziteta Harvard kažu da bi parovi koji nisu zajedno u karanteni trebali nositi maske za lice tokom seksa kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Tako se navodi kako bi parovi trebali poduzeti mere opreza tokom seksa, uključujući ne ljubljenje i nošenje maski za lice. Također se preporučuje tuširanje pre i posle, dezinficiranje područja i izbegavanje spolnih aktivnosti u kojima ima sperme. "Ljudi moraju pokazati odgovornost i zrelost a apstinencija je najbolji pokazatelj odgovornosti i zrelosti osobe. Godina ili dve bez seksualnih odnosa, zarad zaštite naših baka i deka je najhumanije delo koje jedan pojedinac može da napravi", rekao je dr. Jack Turban, glavni istraživač studije.
Pa se vi sad :izet:

Sve ću vas prijaviti Seki i Goranu.
dr_Evil

#150 Re: Anketa: Da li cete se vakcinisati protiv korone?

Post by dr_Evil »

TESLA_EDISON wrote: 08/12/2020 09:35 WHO je preporučila apstinenciju. Također preporučuje se smanjenje kontakata među supružnicima a ukoliko su i dalje neodgovorni, seksualne odnose treba, po preporukama WHO-a, upražnjavati pod maskama, distancom i pregradom između parova.

Dakle, slušajte WHO neodgovorna stoko. WHO brine za vas zajedno sa Čerkezom, Sekom, Fikretom i gospodinom Solakom a vi to ne cijenite. Stidite se.
Svetska zdravstvena organizacija navela je da se koronavirus može lako proširiti putem sekualnog odnosa. Takođe su podstakli ljude da budu kreativniji kada je u pitanju siguran seks. "Budite kreativni kada je reč o položajima i fizičkim barijerama, a ljudi mogu i masturbirati zajedno na preporučenoj distanci", sugestija je naučnika iz Svetske zdravstvene organizacije.

Također, Stručnjaci s univerziteta Harvard kažu da bi parovi koji nisu zajedno u karanteni trebali nositi maske za lice tokom seksa kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Tako se navodi kako bi parovi trebali poduzeti mere opreza tokom seksa, uključujući ne ljubljenje i nošenje maski za lice. Također se preporučuje tuširanje pre i posle, dezinficiranje područja i izbegavanje spolnih aktivnosti u kojima ima sperme. "Ljudi moraju pokazati odgovornost i zrelost a apstinencija je najbolji pokazatelj odgovornosti i zrelosti osobe. Godina ili dve bez seksualnih odnosa, zarad zaštite naših baka i deka je najhumanije delo koje jedan pojedinac može da napravi", rekao je dr. Jack Turban, glavni istraživač studije.

@bandit_mo , vidis bona da je WHO tek sad skuzila da u braku nema sexa, svako godinu dvije, ubodose ga iz prve :D
Locked