fusion_ba wrote: ↑07/12/2020 10:47
Na ovoj temi nikad ne znas kad ce ti neko iz cista mira obrisati post.
Puno trolanja i offtopic razgovora, a i tema je takva da privlači najgore
xvassido+ wrote: ↑07/12/2020 10:47
ako se ne skine huawei oprema prijete sankcije a branković je potpisao u sloveniji izjavu a nedavno i onaj drugi ministar u albaniji, kineski ambasador stiska novalića, amerikanci stiskaju novalića, kinezi prijete obustavom investicije za termoelektranu
dakle ode bh telekom, nema drugog izbora
Lupetas LAŽI i netačne informacije
Nedžad Branković je ZAMJENIK Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH i on NIJE bio u Sloveniji 13.08.2020 i samim tim NIJE mogao potpisati bilo šta
13.08.2020 Slovenije je potpisala dogovor sa USA državnim sekretarom ( Mike Pompeo ) da neće korisiti Huawei opremu.
Ovdje imaš razgovor Brankovića sa Avazom i tu se potvrđuje moja tvrdnja
https://avaz.ba/vijesti/bih/588167/kahr ... vlada-fbih
U istom razgovoru bhT kaže sledeće
- „BH Telecom“ će i po pitanju opredjeljenja u svom daljnjem razvoju slijediti opredjeljenje vlasnika, u ovom slučaju Vlade FBiH, slijedeći važeći zakonski i regulatorni okvir, te opredjeljenje vlasnika i institucija koje uređuju oblast poslovanja društva - pojasnio je Kahriman.
Što se tiče potpisa u Tirani, Albaniji, kao što sam napisao na temi 5G ( vjerovatno tvom starom profilu )
U Tirani je potpisano da BiH želi 5G mrežu u budućnosti ali nije navedena oprema, datumi, tehnički detalji, ništa ... samo da želimo 5G nekada u budućnosti.
Prema pisanju slobodneevrope
https://www.slobodnaevropa.org/a/dok-%C ... 03247.html
„ Mi se nalazimo u fazi ispitivanja svih ovih preduvjeta, dakle u pripremnoj fazi. Također pažljivo pratimo globalna dešavanja i opredjeljenja operatora u drugim okruženjima u Evropi. Proces od pokretanja projekta do njegove komercijalizacije će sigurno trajati dvije-tri godine, a procjena je da će komercijalno širenje 5G mreže u BiH biti aktuelno 2024. ili 2025. godine“, smatraju u BH Telecomu.
A to stiskanje kineza nemam komentara
Ovo je posljednji odgovor jer tema nije 5G, već bhT koji nema tu tehnologiju