A da li bi pfizer pozurio da bude prvi u utrci za poslom koji vrijedi trilione dolara po zapadnom svjetu?
Kupci svakako nece biti obicni ljudi, vec vlade i medicinske institucije, koje vode ljudi uglavnom podlozni korupciji.
A da li bi pfizer pozurio da bude prvi u utrci za poslom koji vrijedi trilione dolara po zapadnom svjetu?
Pises o prenosu na fetus. I prenosu putem majcinog mlijeka.
Jel' se ti namjerno pravis blesava i izvrces napisano, ili sta....?
Da si ovo procitala, a ne da samo skaces k'o oparena na sve sto neko napise i s cim ti mislis da se ne slazes, onda vjerovatno ne bi ni lupetala i podmetala sagovornicima svoja vidjenja...Breast-feedingIt is unknown whetherCOVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2is excreted in human milk. A risk to the newborns/infants cannot be excluded. COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 should not be used during breast-feeding.
Napisao si:Dozer wrote: ↑07/12/2020 13:40Jel' se ti namjerno pravis blesava i izvrces napisano, ili sta....?
Da si ovo procitala, a ne da samo skaces k'o oparena na sve sto neko napise i s cim ti mislis da se ne slazes, onda vjerovatno ne bi ni lupetala i podmetala sagovornicima svoja vidjenja...Breast-feedingIt is unknown whetherCOVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2is excreted in human milk. A risk to the newborns/infants cannot be excluded. COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 should not be used during breast-feeding.
Jos jednom - ja nigdje nisam rekao da se trudnicama i porodiljama preporucuje vakcinacija. Cak i pise da one to ne bi trebale raditi.
Rekao sam da se cilja na starije. A u skladu s tim, te nabrojanim very common i common nus pojavama, otkad su glavobolja, mucnina, artriticni bolovi i bolovi u misicima, te povisena temp i groznica - pozeljni, pogotovo kod starijih...![]()
Da hoce samo krenuti vakcinacija, da se antivakseri okrenu nekoj drugoj temi....Dozer wrote: ↑07/12/2020 13:40Jel' se ti namjerno pravis blesava i izvrces napisano, ili sta....?
Jos jednom - ja nigdje nisam rekao da se trudnicama i porodiljama preporucuje vakcinacija. Cak i pise da one to ne bi trebale raditi.
Rekao sam da se cilja na starije. A u skladu s tim, te nabrojanim very common i common nus pojavama, otkad su glavobolja, mucnina, artriticni bolovi i bolovi u misicima, te povisena temp i groznica - pozeljni, pogotovo kod starijih...![]()
Pitam samo, zašto npr ne spominješ Zuckerberga, Muska, onog ćelavog bogataša iz Amazona, zašto samo Gates? Mora da postoji neki razlog, a ti ga ne želiš reći. No dobro.
Nisam vidio, sorry. Sad cu.Industrialyzer wrote: ↑07/12/2020 13:50 @Dozer imas li jos pitanja o pcr, obzirom da mi nisi dao misljenje na prethodne odgovore?!
Pa i ja sam rekao da ne otkriva sam virus, nego njegove RNK sekvence.PCR ne otkriva prisustvo organizma ili virusa nego njegove unikatne geneticke sekvence. Ne postoji nijedan organizam ili virus, a da nema unikatnu dnk ili rnk sekvencu. Izolovano je preko 5000 genoma korone tako da je izbor sekvence neupitan.
Ta sekvenca moze biti vrlo mala, ali pcr ima sposobnost da umnozi male sekvence cak milijardu puta sto naucnicima omogucava uzorak sa kojim se moze raditi. Ovim principom se moze otkriti bilo koji organizam na svijetu. Koliko god da je genom mali, to su ipak stotine hiljada nukleotida i uvijek imamo sekvence koje su unikatne. Kod virusa su genomi dosta manji, ali konkretno kod ovoga virusa govorimo o gotovo 30 nukleotida. Da uzmemo tvoju dnk i ekstraktujemo dnk banane, bicete kompatibilni 70%. Simulacije rada su dostupne na youtube, ako te bas zanimaju detalji o nukleotidima, enzimima, temperaturi itd.
Lazni negativni testovi najcesce nastaju jer su prerano uzeti uzorci, dok se virus jos nije inkorporirao u domacina. Moze se tu desiti dosta ljudskih gresaka, uvijek.
Kako ce u aprilu izumitelj pcr dati takvu izjavu, a covjek umro prosle godine?
Ovdje si se obrukao, ali da ne budem ohol, objasnicu ti gdje grijesis i kakva je vjerodostojnost tvojih izvora i kapacitet tvojih analiza. Ta izjava je montirana Mullisu, iako originalno potice iz rada Johna L. iz '96. kada je govorio o HIVu i napisao ovo sto je napisano u mojoj prvoj recenici, dakle i ta izjava nije prenesena u cijelosti.
Poenta je u tome da ako naprave vakcinu koja će uzrokovati neplodnost, smrti itd, za 5 ili 25 godina neće više imati kupce jer neće biti dovoljno ljudi. A i oni koji ostanu i nekako uspiju imati potomke znaće i oni i njihovi potomci da je do toga došlo zbog vakcine koju su oni napravili. Tada im je propast garantovana.RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 13:26A da li bi pfizer pozurio da bude prvi u utrci za poslom koji vrijedi trilione dolara po zapadnom svjetu?
Kupci svakako nece biti obicni ljudi, vec vlade i medicinske institucije, koje vode ljudi uglavnom podlozni korupciji.
Ona trojica su ti ušla u život toliko da tvoj život znaju bolje od tebe, a ništa filantropski nisu dali zauzvrat. Sve šta misliš da od njih dobiješ besplatno, platiš svojim životom, to jeste podacima o sebi i na druge načine. Kako kažu, ako nešto ne platiš novcem, ti si cijena.
Proizvod, a ne cijenaHakiz wrote: ↑07/12/2020 14:31Ona trojica su ti ušla u život toliko da tvoj život znaju bolje od tebe, a ništa filantropski nisu dali zauzvrat. Sve šta misliš da od njih dobiješ besplatno, platiš svojim životom, to jeste podacima o sebi i na druge načine. Kako kažu, ako nešto ne platiš novcem, ti si cijena.
Bil je barem vakcinisao pola Afrike.
Pa ako je birati...
Ne kontam ja vas pojedine nikako...
Pa sa COVID-om nije sve cisto, mnogo je pitanja zasto. Ali je cinjenica ja moj najbolji drug sahranio nenu, a stari na respiratoru.Dozer wrote: ↑07/12/2020 14:44Ne kontam ja vas pojedine nikako...
Tema se zove "Teorija zavjere..."... Ne kontam sta na njoj radite vi koji smatrate da je oko ovog COVID-a sve cisto i OK...?
Jedini logican zakljucak je da ste tu da biste se raspravljali s onima koji misle da nije sve OK. Za vas koji mislite da jeste, eno dvije teme.
Netacno. Sam Pfizer je platio preko 4 Milijarde Dolara u kaznama za raznorazne poslovne i eticke prekrsaje od 2000.Hakiz wrote: ↑07/12/2020 14:20Poenta je u tome da ako naprave vakcinu koja će uzrokovati neplodnost, smrti itd, za 5 ili 25 godina neće više imati kupce jer neće biti dovoljno ljudi. A i oni koji ostanu i nekako uspiju imati potomke znaće i oni i njihovi potomci da je do toga došlo zbog vakcine koju su oni napravili. Tada im je propast garantovana.RandomAndCasual wrote: ↑07/12/2020 13:26A da li bi pfizer pozurio da bude prvi u utrci za poslom koji vrijedi trilione dolara po zapadnom svjetu?
Tako da ne vjerujem da će raditi na način da sebe dovedu do bankrota.
Stvar sa ovom vakcinom je u tome da se za korona viruse zna već odavno, pa nije se krenulo od nule otkrivat ikakav je. Drugo, sva tehnologija i znanje na planeti, svi resursi su se angažovali da se dođe do vakcine. Zato je moguće da je ovo išlo brže nego neke druge vakcine
Pa upravo se o tome i radi. Ja od starta govorim da ovdje postoji nesto, neka baja, ali da to nije ovo sto se pumpa kroz medije i u sta nas ubjedjuju, tj.da je to bas toliko zarazno, a pogotovo ne smrtonosno.dr_Evil wrote: ↑07/12/2020 14:50Pa sa COVID-om nije sve cisto, mnogo je pitanja zasto. Ali je cinjenica ja moj najbolji drug sahranio nenu, a stari na respiratoru.Dozer wrote: ↑07/12/2020 14:44Ne kontam ja vas pojedine nikako...
Tema se zove "Teorija zavjere..."... Ne kontam sta na njoj radite vi koji smatrate da je oko ovog COVID-a sve cisto i OK...?
Jedini logican zakljucak je da ste tu da biste se raspravljali s onima koji misle da nije sve OK. Za vas koji mislite da jeste, eno dvije teme.
Smrt nije zavjera, ovolika panika jeste.
Jeste, uglavnom jasno je.adsubzero wrote: ↑07/12/2020 14:37Proizvod, a ne cijenaHakiz wrote: ↑07/12/2020 14:31Ona trojica su ti ušla u život toliko da tvoj život znaju bolje od tebe, a ništa filantropski nisu dali zauzvrat. Sve šta misliš da od njih dobiješ besplatno, platiš svojim životom, to jeste podacima o sebi i na druge načine. Kako kažu, ako nešto ne platiš novcem, ti si cijena.
Bil je barem vakcinisao pola Afrike.
Pa ako je birati...![]()
Da "nas" nema ovdje, ne bi bilo ni "vas" odnosno ne bi "vam" bilo interesantno....Dozer wrote: ↑07/12/2020 14:44Ne kontam ja vas pojedine nikako...
Gledajuci ovaj forum i ovu temu, crno nam se piseAMERIČKI AMBASADOR
Nelson se obratio na našem jeziku: Direktna je veza između uspjeha jedne zemlje i kvaliteta njenog obrazovanja
Naranvo da je 100% nemoguce. Bar s nama trenutno dostupnom tehologijom. Ali 99% je moguce, i smatra se kao deifinitvnim. Npr. kod blizanaca. Ali su sekvenciono moguce iste podudarnosti i kod "rucno" sastavljenih stvari koje sadrze ralzicite dijelove necega drugog, zar ne?Industrialyzer wrote: ↑07/12/2020 15:12 @Dozer
Podudaranje od 100% izmedju genetickog materijala ili nekih njegovih dijelova je moguce jedino kod klonova. Bakterije ne mozes spominjati uopste jer je njihov geneticki materijal potpuno drugaciji. Takodjer, rnk sekvence pcr ne prepoznaje vec iskljucivo dna koji se stvara po uzorku potrebnih dijelova rna.
Nigdje na Zemlji ne postoje dva organizma ciji se dna podudara 100%, osim kod klonova koji zive u potpuno identicnim uvjetima.
Pfizer je testirao vakcinu na 43.000 ljudi,pa da ja nesto lose bilo neko bi se javio od ovih dobrovoljaca.Gledao sam mnoge dobrovoljce na TV kazu nemaju nikakvih problema,ali to je za ove poput tebe jako sumljivio i da ti pokazu bilo koji dokaz opet bi rekao "lazu".Imas mentalitet nekakvog zadrtog seljacine koji je dosao iz sume pa mu ne mozes dokazati da nije u pravu, i po obicaju 'Ja znam najbolje"i cak pocnes provocirati sa nekakvim glupavim smajlim fejsovima.Nadji nekog u BiH da je ikada imao problema zbog vakcine,naravno neces naci ali ces i dalje pricati iste nebuloze.Kao neko ko ima tolike diplome i certifikate moze biti na mentalnom nivo nekakvo desetogodisnjaka.Dozer wrote: ↑07/12/2020 15:03Pa upravo se o tome i radi. Ja od starta govorim da ovdje postoji nesto, neka baja, ali da to nije ovo sto se pumpa kroz medije i u sta nas ubjedjuju, tj.da je to bas toliko zarazno, a pogotovo ne smrtonosno.dr_Evil wrote: ↑07/12/2020 14:50Pa sa COVID-om nije sve cisto, mnogo je pitanja zasto. Ali je cinjenica ja moj najbolji drug sahranio nenu, a stari na respiratoru.Dozer wrote: ↑07/12/2020 14:44
Ne kontam ja vas pojedine nikako...
Smrt nije zavjera, ovolika panika jeste.
Poseban par rukava je sto ovo 100% nije prirodno.