Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spinel_

#2901 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Moje pisanje nema nikakvu svrhu i nisam to ni ocekivao.
Isto kao sto ne ocekujem da cete malo i dalje citati mimo WHO.
Jer na svaki nacin se pokusava da diskredituje neko ko razmislja malo drugacije.
Nista, autoritet nam je Bill Gates. On ako kaze da je vakcina sigurna onda je to tako.
Veliki autoritet.

I ok, ja nemam nista protiv vakcine. Svako ko misli da treba da se bode protiv covida neka to i uradi.
Samo se nadam da dugorocno gledano to ne ostavi posljedice. A ovako naravno da imam sumnju.
Samo lud covjek moze povjerovati svemu sto mu ovi raznorazni 'autoriteti' kazu. Vi budite takvi, ja necu.
dr_Evil

#2902 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

Kolega spinel moze sa onim popovima sta su ljubili amfilohija jer ih krst stiti od virusa. Pa sada pod zemlju jedan po jedan.

Da je nekako zatvorit sve iznad 60 u zatvor koji mjesec dok virus prodje kroz mladju populaciju sam od sebe, slozio bih se stobom, ali svi mi sta imamo roditelje, dede, nene i komsije ne mozemo mislit samo na svoje prkno.

Najbolji prijatelj neki dan pokopao nenu, a stari mu na respiratoru, otidji njemu objasni da ne zelis da se vakcinises jer ti neko krsi ljudska prava
drag_gost

#2903 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

spinel_ wrote: 07/12/2020 09:22 Samo lud covjek moze povjerovati svemu sto mu ovi raznorazni 'autoriteti' kazu. Vi budite takvi, ja necu.
Kaze ovo, nakon sto postavi sliku gdje je rimsko "I" u ASCII kodu jednako 1, ali ne, on NECE vjerovati sta mu razni 'autokriteti' kazu. FACEPALM.
Last edited by drag_gost on 07/12/2020 09:30, edited 1 time in total.
dr_Evil

#2904 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/blo ... 36544.aspx

Spinelova jaranica:
Marić je u svom posljednjem istupu prozvala taksista koji je od nje na početku vožnje tražio da stavi masku. Marić je to odbila, a masku nije stavila ni kada joj je taksist objasnio da ima oca starog 80 godina. "A ja kažem: Ne vidim poveznicu između mene i vašeg oca. Ako se tako panično bojite onda stanite da izađem van i nastavim s drugim taksijem", prepričala je na Facebooku. Imala je potrebu posebno istaknuti da je taksistu tijekom razgovora drhtao glas.
rimjerice, Marić smatra da je pandemija pokrenuta kako bi se destabilizirala Amerika i srušio američki predsjednik Donald Trump. Na žalost, naša blogerica tu ne staje. Nakon što je svojim pratiteljima predstavila svoje objašnjenje odakle i čemu virus, potrudila se ponuditi još i svoja tumačenja zašto maske i epidemiološke mjere više štete nego što koriste te kako se od virusa najbolje zaštititi dobrim raspoloženjem, ljubavlju, meditacijom i molitvama. Poseban je trud uložila da pratitelje uvjeri da virusi vibriraju i da o vibracijama svake pojedine osobe ovisi koliko je sklona zarazi.
To su ti autoriteti
adsubzero

#2905 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

I neko se usudjuje to nazvati prosto "drugacijim misljenjem". To se zove simptom za uputnicu u ludaru.
Lao Ce

#2906 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Chmoljo wrote: 06/12/2020 23:33 Zaštićen.
Barem imam neku u glavi za razliku od tebe :-D
I koji to jado moraš biti od čovjeka da drugog pokušavaš poniziti zbog slova.
Last edited by Lao Ce on 07/12/2020 09:38, edited 1 time in total.
dr_Evil

#2907 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

Ljetos dosla kolegica sa posla sa klincima kod nas, kaze nije ih vakcinisala, ne valjaju vakcine kod nas, ja samo pogledam na svog malog sta mu jos nije bio vakat za vakcinu, reko uz duzno postovanje izadjite iz stana. Ne znam zasto, ali jos uvijek ne prica sa mnom :S
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2908 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Lao Ce wrote: 07/12/2020 09:37
Vidim. Patis se sa bukvarom. :thumbup:

Nije jedno. Patis se sa afrikatima i upada u oci, dok se pozivas na nauku i edukaciju. Za razliku od tebe, ja i procitam nesto. Ne guslam svoje pa dok pametnijem ne dojadi.
Lao Ce

#2909 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

adsubzero wrote: 07/12/2020 09:33 I neko se usudjuje to nazvati prosto "drugacijim misljenjem". To se zove simptom za uputnicu u ludaru.
Pretpostavljam da misliš na porijeko virusa i pouzdanost pcr testova i masu drugih stvari.
Lao Ce

#2910 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Chmoljo wrote: 07/12/2020 09:38

Nije jedno. Patis se sa afrikatima i upada u oci, dok se pozivas na nauku i edukaciju. Za razliku od tebe, ja i procitam nesto. Ne guslam svoje pa dok pametnijem ne dojadi.
Ti si bolan jedan jadan lik.
Lao Ce

#2911 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Vrhunac i mentalni kapacitet pojedinih likova koji cirkulišu ovdje

Image
spinel_

#2912 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

dr_Evil wrote: 07/12/2020 09:30

To su ti autoriteti

Si cuo za Dr Mike Yeadona?
Ako nisi onda sta ti ja mogu.
GAU8

#2913 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 07/12/2020 09:47 Vrhunac i mentalni kapacitet pojedinih likova koji cirkulišu ovdje

Image
Sad ce cipovanje, mozda ti se i poeca IQ, to ne bi bilo lose...
muhafuca

#2914 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

adsubzero wrote: 06/12/2020 22:25
vatreni__poljubac wrote: 06/12/2020 22:20 Nauka nije na nivou da proizvede vakcinu za 6 mjeseci.
To nije tacno, a imas i izjave strucnjaka koji se bave time koji kazu zasto je tako. Zasto mislis da treba 10 godina da bi se vakcina proizvela kako treba? Jer ne treba. Ovako bi i trebale da teku stvari da nije kocenja od stranje birokratije i kada ima dovoljno interesa i sredstava u budzetu.
da li ti strucnjaci imaju ikakav finansijski interes da pricaju to sto pricaju?

stavi se u mentalni sklop gdje ovdje vise ne vlada socijalizam ili komunizam ,pa strucnjak kad nesto prica, prica cisto

iz naucne perspektive jer ni u djep mu ni iz djepa.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

evo ti konkretno za Pfizer - pun strucnjaka - postavljao sam neki dan al nije zgoreg ponoviti

Pfizer - koji ce pokupiti kajmak na zapadnom trzistu sa ovom zbrzanom, mislim

totalno sigurnom i bezopasnom vakcinom je od 2000. godine pa do danas

platio $4.7 Milijardi dolara u kaznama zbog raznoraznih krsenja zakona, eticknih normi poslovanja, laznog reklamiranja,

podmicivanja inspektora i sluzbenika radi dobijanja dozvola ili zmirenja na oba oka itd itd

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ali ovaj put i sa ovom vakcinom, siguran sam sve je bilo OK i po PS-u

i naravno u rekordnom roku jer je utrka za milijardama dolara koje ce se mlatnuti bila zestoka.

Ako i bude koja kaznica od par stotina miliona, nije frka.

Image
dr_Evil

#2915 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by dr_Evil »

spinel_ wrote: 07/12/2020 09:49
dr_Evil wrote: 07/12/2020 09:30

To su ti autoriteti

Si cuo za Dr Mike Yeadona?
Ako nisi onda sta ti ja mogu.
Sto bi rekao ridjobradi terorista, ja, I?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2916 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Chmoljo »

Lao Ce wrote: 07/12/2020 09:42
Chmoljo wrote: 07/12/2020 09:38

Ti si bolan jedan jadan lik.
Kao i uvijek, kada nemas odgovor pricas o nebitnim stvarima. Jesam, jadan sam. Svaki dan placem zbog toga.

To ne mijenja cinjenicu da imas rezonovanje paramecijuma.
adsubzero

#2917 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

muhafuca wrote: 07/12/2020 09:52 da li ti strucnjaci imaju ikakav finansijski interes da pricaju to sto pricaju?
To nije argument protiv nekoga niti je relevantna kritika na njegov rad. Pretpostavljati da neko ima lose namjere ili da mu rad ne valja zato sto ima finansijski interes je suludo. Mozda bi vam draze bilo da je sve na humanitarnoj osnovi? A cekaj, bilo je i stvari na humanitarnoj osnovi, pa su ljudi opet kmecali "ko to ista daje dzaba". Kao da ovi "na drugoj strani" nemaju neki finansijski interes...
Lao Ce

#2918 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Neki ljudi bi davno bili banovani ovdje, ali je izgleda cilj da se napravi ovdje jedan zoo vrt sa raznim primatima, pa im se pušta da divljaju i rade šta hoće i pokazuju svoje životinjske karaktere. Jeste da ih je jadno posmatrati i biti svjedokom tih njihovih životinjskih karakteristika, ali neka se ljudi zabave i neka uče razliku između čovjeka i majmuna.

Image
GAU8

#2919 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 07/12/2020 10:18 Neki ljudi bi davno bili banovani ovdje, ali je izgleda cilj da se napravi ovdje jedan zoo vrt sa raznim primatima, pa im se pušta da divljaju i rade šta hoće i pokazuju svoje životinjske karaktere. Jeste da ih je jadno posmatrati i biti svjedokom tih njihovih životinjskih karakteristika, ali neka se ljudi zabave i neka uče razliku između čovjeka i majmuna.

Image
Tema je jasna: antivakseri i ravnozemljasi smiju voditi monologe na ovoj temi.
Zato nema banovanja.....

Pazi cipovi dolaze :-) :-)
muhafuca

#2920 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by muhafuca »

adsubzero wrote: 07/12/2020 10:09
muhafuca wrote: 07/12/2020 09:52 da li ti strucnjaci imaju ikakav finansijski interes da pricaju to sto pricaju?
To nije argument protiv nekoga niti je relevantna kritika na njegov rad. Pretpostavljati da neko ima lose namjere ili da mu rad ne valja zato sto ima finansijski interes je suludo. Mozda bi vam draze bilo da je sve na humanitarnoj osnovi? A cekaj, bilo je i stvari na humanitarnoj osnovi, pa su ljudi opet kmecali "ko to ista daje dzaba". Kao da ovi "na drugoj strani" nemaju neki finansijski interes...
prvo, ne moras me persirat

drugo - ako vlastiti finansijski interes nije razlog za izuzece nekoga, o bilo cemu da ti taj govori

imam ja jedan most za prodat, vrlo povoljno, pa me kontaktiraj na PP oko detalja ako si zainteresovan.
Mogy87

#2921 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Mogy87 »

muhafuca wrote: 07/12/2020 10:21
adsubzero wrote: 07/12/2020 10:09
prvo, ne moras me persirat

drugo - ako vlastiti finansijski interes nije razlog za izuzece nekoga, o bilo cemu da ti taj govori

imam ja jedan most za prodat, vrlo povoljno, pa me kontaktiraj na PP oko detalja ako si zainteresovan.
Tvojom logikom si diskreditirao 90% antivaxxera. Jer zaradjuju na prodaji buckurisa, detoxa, drzanja motivacijskih govora, na Facebooku i Youtubeu.

Znam da si vidio u kakvoj viletini zivi osnivac avaxx pokreta Wakefield, a lijepo je i kad te u toj kuci doceka jedna od najljepsih manekenki na svijetu s kojom je izlazio. Mislim da se ne zali.

Ali on to sve iz dobrote svoga srca...
adsubzero

#2922 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Mogy87 wrote: 07/12/2020 10:27 Ali on to sve iz dobrote svoga srca..
Pa naravno, zeli da pomogne ljudima i da im otvori oci :roll:
drag_gost

#2923 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Lao Ce wrote: 07/12/2020 10:18 Neki ljudi bi davno bili banovani ovdje, ali je izgleda cilj da se napravi ovdje jedan zoo vrt sa raznim primatima, pa im se pušta da divljaju i rade šta hoće i pokazuju svoje životinjske karaktere. Jeste da ih je jadno posmatrati i biti svjedokom tih njihovih životinjskih karakteristika, ali neka se ljudi zabave i neka uče razliku između čovjeka i majmuna.

Image
Ugrozeni, kako se implementira ljudski interfejs?
spinel_

#2924 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Image
drag_gost

#2925 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

drag_gost wrote: 05/12/2020 23:58
Dozer wrote: 05/12/2020 23:37
drag_gost wrote: 05/12/2020 23:18
Ne zanima me nista od toga sto si nabrojao, cisto jer znam da je jako tesko sacuvati istinu onakvom kakva jeste, bez da bilo ko nesto doda ili oduzme. Nemam nista od toga. Niti mislim da je istina, niti da nije, jednostavno indiferentan sam prema tome.

E ono sto me zanima, a to je informatika. A posto je to moj domen, hajde onda konkretno. Je li u ovom tvom konceptu spominjemo masinsko ucenje? Ako da, sta to ukljucuje? U kakvoj vrsti baze se cuvaju podaci? Koja vrsta procesora bi trebala biti dovoljna da pokrene takvo nesto? Sta podrazumjeva nanoinzinjering, po tvom shvatanju? Gdje sam ja napisao da "ne znam za to" sto si naveo gore? Pricamo o nanocesticama koje na neki magican nacin kontrolisu um, ne o mikrochipovima, mikroprocesorima, i slicno. Pogoovo ne o maticnim plocama "novije generacije". Nemoj mi stavljati "rijeci u usta". Ponovicu ti isto pitanje, na koje nisi odgovorio, a bio sam precizan: Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?

Molim te da budes precizan, pricamo o egzaktnoj nauci.
Kakav si ti ignorant, jbt.... Na pitanje sam ti vec odgovorio. Procitaj. A ti meni na moje nisi - kako znas da ne postoje?
A mi, kao, pricamo o nanocesticama...Ozbiljno? :D
Pokusaj ponovo, a uvecavam ti da bolje vidis "nano cestice".
Without nanotechnology, we wouldn't have many of the electronics we use in everyday life. Intel is undoubtedly a leader in klix computer processors, and the latest generation of Intel’s Core processor technology is a 10-nanometer chip.
Koliko ja razumijem engsleski, a razumijem ga, ovdje pishe chip velicine 10 nanometara, a ne "nanoparticle"

Kao sto svi znamo, chip ima neke svoje funkcije, mogucnosti, moze stosta procesirati, itd.
Takodjer, kao sto znamo, 10 nanometara je daleko manje od promjera rupe na sprici. Ili ti mislis da nije...?
Nisi mi odgovorio. jedini ignorant ovdje si ti, a ni razumjevanje procitanog ti nije jaca strana. Pitanje je bilo: "Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?" Eto ponovo sam ga postavio. Kada mi to odgovoris, onda ti mogu objasniti kako znam da to ne postoji. Odgovorio si mi tako sto si iskopirao dio clanka koji prica o novoj generaciji procesora. To ne znaci da postoje nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um. Da li tvrdis da to upravo to znaci? Hajde da pocnemo tako, pa cu ti vrlo rado odgovoriti na svako tehnicko pitanje koje mi ti mozes postaviti. Odgovor ce biti iskljucivo profesionalan i precizan, ali mi odgovori prvo. Ponovicu:

"Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?"

Ponovicu opet dio koji sam napisao prethodno:

Je li u ovom tvom konceptu spominjemo masinsko ucenje? Ako da, sta to ukljucuje? U kakvoj vrsti baze se cuvaju podaci? Koja vrsta procesora bi trebala biti dovoljna da pokrene takvo nesto? Sta podrazumjeva nanoinzinjering, po tvom shvatanju? Gdje sam ja napisao da "ne znam za to" sto si naveo gore? Pricamo o nanocesticama koje na neki magican nacin kontrolisu um, ne o mikrochipovima, mikroprocesorima, i slicno.

Ova pitanja mozemo za kasnije ostaviti, hajde da diskusija ide kako treba, redom. Ovo o promjeru rupe na sprici stvarno ne bih pretjerano... Zavisi koja sprica, postoje i mikro-sprice i nano-sprice koje ulaze samo u prvi nivo koze. Ukoliko si mislio "standardna" sprica, onda da, ali nepotrebno je to. Drzimo se teme - kontrola uma.
@Dozer, u slucaju da si zaboravio, ja nisam. Izvoli.
Post Reply