Pa to se zna,to je i pticama na grani jasno a drugo ni oni sami to ne skrivaju niti negiraju
Draško Stanivuković
- spreca
- horkesh
#2352 Re: Draško Stanivuković
Zato što će na tome dobiti glasove i podršku.
Kad imaju to, boli ih briga. Šta, Inzko prijeti da će me smijeniti? Eh, sad ću ja sazvati 30.000 ljudi u Banju Luku i čik nek' me sklone.
I svi ti ljudi bi stvarno i došli. MZ, Inzko, OHR, u takvim situacijama mogu samo bespomoćno da slegaju ramenima.
Kakva crna reputacija, koga briga za to. Šta smo mi imali od reputacije dobrih momaka, to da su na kraju gledali da na nama kola slome jer smo "razumniji".
- tvojkomsija
#2353 Re: Draško Stanivuković
U 90im je dokazano da obraz i djela na Balkanu nista ne znace. Jednostavno ko je vise pobio i poklao, danas ima vise.
-
Hakiz
#2354 Re: Draško Stanivuković
tvojkomsija wrote: ↑05/12/2020 17:57 Velika razlika izmedju Dodika i Draska je to sto je Dodik prihvatio "srpsku pricu" kako bi ostao na vlasti, dok je Drasko "srpskom pricom" dosao na vlast.
Ali generalno Srbi sami sebi pucaju u noge sa biranjem ovakvih likova, kojima je Srbija ispred BiH, koji ne priznaju ratne zlocine itd. Srbi da su mudri i da hoce svoje stvari "progurati" izabrali bi nekoga sa multi-kulti pricom, ko mase BiH zastavom, nije kontraverzan itd. pa bi mozda i dobili podrsku MZ za neke svoje interese.
A ovako vec godinama sebe uspjesno predstavljaju kao stranu koja je izricito protiv BiH i strani politicari ih uopce ne vide kao sugovornike kad se radi o drzavnim pitanjima. A sve to jer ide prica "nije ovo Bosna, ovo je Republika Srpska."
E pa ako nije Bosna, nemoj se cuditi sto te i drugi ne smatraju za "Bosnu". Bas nisu nikako proracunati... onaj Dodikov govor ispred UN je dokaz tome. Bitno je nayebat se mame Inzku, yebo interese i reputaciju.
-
Hakiz
#2355 Re: Draško Stanivuković
Ljudi, Evropa naročito, nisu više raspoloženi da intervenišu silom. Imaju druge probleme. Držaće status quo dok se sami ne opametimo. To jeste, stvari su jasne, Nema ništa od otcjepljenja i BiH samo kao jedna država može nastupati prema vani.horkesh wrote: ↑05/12/2020 20:11Zato što će na tome dobiti glasove i podršku.
Kad imaju to, boli ih briga. Šta, Inzko prijeti da će me smijeniti? Eh, sad ću ja sazvati 30.000 ljudi u Banju Luku i čik nek' me sklone.
I svi ti ljudi bi stvarno i došli. MZ, Inzko, OHR, u takvim situacijama mogu samo bespomoćno da slegaju ramenima.
Kakva crna reputacija, koga briga za to. Šta smo mi imali od reputacije dobrih momaka, to da su na kraju gledali da na nama kola slome jer smo "razumniji".
Koliko će ljudima ovdje trebati da to shvate, to je već naš problem. Ako nam je nacionalizam toliko važan da ćemo ga platiti siromaštvom i vječitim tenzijama, Evropa i svijet će nas pustiti da se patimo. Ali, otcjepljenja nema, to je toliko puta pokazano da samo zabludjelima to nije jasno. A njih je, kako se čini, dovoljno da i Milorad, i Draško, i ostala kompanija mogu preko leđa njihovog i sveopšteg siromaštva da ih pale i iskorištavaju za lični interes.
- General War
#2356 Re: Draško Stanivuković
Cirkus,ti je pokusaj spinovanja.LBVIEW wrote: ↑05/12/2020 17:27Kojeg "ali", pa ti na svako spominjanje srpskog fasizma upravo demonstriras to isto "ali" postiranjem video uradaka.General War wrote: ↑05/12/2020 13:38A ha, nebranis hrvate "ALI"...i onda nesto pominjes pravdanje i argumente...Hakiz wrote: ↑05/12/2020 01:48
Ne branim Hrvate, ali ne može se porediti. Uostalom, i o njima je sud u Hagu rekao svoje.
Ali, čim počneš tražiti krivicu drugih, čim počneš u stilu "Što mi, a šta sa njima", to znači da gubiš argumente.
Jedino pravdanje onih koji su te stvari radili može biti pravdanje samim sebi. Da sami sebi izgledaju manje monstruozno. Da se mogu pogledati u ogledalo. I to insistiranje na RS-u je iz tog razloga, jer, zašta smo se pretvorili u zločince ako ostanemo bez RS-a? Bez RS-a ostadosmo samo zločinci, RS nam daje razlog, pretvorili smo se u monstrume iz višeg cilja.
Valja sa tom stigmom i teretom živjeti, nije to lako.
Ostalima se ne mogu opravdati. Naprosto, opravdanja nema.
Kakva stigma, RS i postoji radi takvih kao ti i tvojih "ALI"...i nisu je srbi stvorili vec, Amerika. Kad se pravi drzava i kad se prica o pravdi nema ALI jarane.![]()
A kad vec spominjes priznanje manjeg entiteta, kako to da ne primjecujes ociglednu kontradiktornost, objasnjavajuci kako je razlog priznanja iste bio u toboznjem odsustvu pravde na strani legitiimnih BiH vlasti? Da je do pravde, to genocidno smece bi bilo izbrisano s lica Zemlje, krsili su sve Bozije i ljudske zakone i niko nista, al' eto zbog toga sto ih se nepravedno tretiralo, Ameri ih priznali.Jesi li svjestan koje gluposti valjas?
Vidjeti pod "Oluja" kako je MZ bila osjetljiva na "nepravdu" prema Srbima.
Nije "ALI"; Slikom na sliku, pjesmom na pjesmu ili vec sto padne na pamet da nekoga drugog se proziva.
Ja kazem stvarno je jadno i tuzno stalno ponavljati "Oluju" iz usta nekoga ko se ovdje prodaje pod Bosnjakom iz nekloliko razloga...nesto mi vise lici na glas livadskog civijeta.
I sta kazes nisu im ameri dali entitet? Pa ko je onda? Alija?...Pa to lutko
-
Škobo Habu
#2357 Re: Draško Stanivuković
Ameri su aminovali 49% RS od njihovih zacrtanih 75%.General War wrote: ↑05/12/2020 17:02
A ti u pjesku sa lopatocom i kanticom, ili jos gore...hoces da kazes da se granice, ustav PC znale i aminovale od ranije?![]()
Odlicno zapazanje![]()
Moraš prvo znati na koliko su teritorija zacrtali svoju republiku Srbi u BiH da bi mogao donositi validne zaključke.
- General War
#2358 Re: Draško Stanivuković
A- ha...eto vidis...i onda sa ovih 49% nemas problema? De se ti dogovori sa sobom jel tebi problem velicina teritorije ili ovo sto gore pisete.Škobo Habu wrote: ↑07/12/2020 07:00Ameri su aminovali 49% RS od njihovih zacrtanih 75%.General War wrote: ↑05/12/2020 17:02
A ti u pjesku sa lopatocom i kanticom, ili jos gore...hoces da kazes da se granice, ustav PC znale i aminovale od ranije?![]()
Odlicno zapazanje![]()
Moraš prvo znati na koliko su teritorija zacrtali svoju republiku Srbi u BiH da bi mogao donositi validne zaključke.
-
Škobo Habu
#2359 Re: Draško Stanivuković
Ne znam o kakvom problemu pričaš?General War wrote: ↑07/12/2020 08:47
A- ha...eto vidis...i onda sa ovih 49% nemas problema? De se ti dogovori sa sobom jel tebi problem velicina teritorije ili ovo sto gore pisete.
Prvo mi savjeruješ da googlam po pitanju "demokratije" u Karadžićevoj para-državi, koja je proglašena za republiku srpskog naroda i to - ekskluzivno, da bi, na koncu, došao da spektakularnog zaključka kako je RS posljedica američke politike?
Kao prvo, RS iz Daytona i srpska RBiH, na čijem čelu su stajali Plavšićka, Koljević, Karadžić i Mladić su posve dvije suprotne strane.
U Karadžićevoj RS nije postojao termin konstititivnosti sva tri naroda, već ekskluzivno historijisko pravo Srba na 75% BiH.
- Point.
#2360 Re: Draško Stanivuković
Vidim branilac Srba uz Tuzle, salonac i zlatni ljiljan istovremeno se opet upalio da brani braću na braniku otadžbine.
- LBVIEW
#2361 Re: Draško Stanivuković
Sto ce biti tuzno, pa i V Korpus je dao prilican doprinos upokojenjuGeneral War wrote: ↑05/12/2020 23:10Cirkus,ti je pokusaj spinovanja.LBVIEW wrote: ↑05/12/2020 17:27Kojeg "ali", pa ti na svako spominjanje srpskog fasizma upravo demonstriras to isto "ali" postiranjem video uradaka.General War wrote: ↑05/12/2020 13:38
A ha, nebranis hrvate "ALI"...i onda nesto pominjes pravdanje i argumente...
Kakva stigma, RS i postoji radi takvih kao ti i tvojih "ALI"...i nisu je srbi stvorili vec, Amerika. Kad se pravi drzava i kad se prica o pravdi nema ALI jarane.![]()
A kad vec spominjes priznanje manjeg entiteta, kako to da ne primjecujes ociglednu kontradiktornost, objasnjavajuci kako je razlog priznanja iste bio u toboznjem odsustvu pravde na strani legitiimnih BiH vlasti? Da je do pravde, to genocidno smece bi bilo izbrisano s lica Zemlje, krsili su sve Bozije i ljudske zakone i niko nista, al' eto zbog toga sto ih se nepravedno tretiralo, Ameri ih priznali.Jesi li svjestan koje gluposti valjas?
Nije "ALI"; Slikom na sliku, pjesmom na pjesmu ili vec sto padne na pamet da nekoga drugog se proziva.
Ja kazem stvarno je jadno i tuzno stalno ponavljati "Oluju" iz usta nekoga ko se ovdje prodaje pod Bosnjakom iz nekloliko razloga...nesto mi vise lici na glas livadskog civijeta.
I sta kazes nisu im ameri dali entitet? Pa ko je onda? Alija?...Pa to lutko...jbg jer stvarno ne znam drugi nacin kako PC postade dio BH...moras znaci izabrati neko od ta dva zakljucka a obadva su losa da bi ostao na ovim tvrdnjama na sta se na prste propinjes da dokazes.
Kazem kako im Ameri nisu dali entitet zbog nekog toboznjeg nepravednog tretmana, vec je citava MZ, od samog pocetka, prihvatala "realnost" na terenu. Posto svi dobro znamo kako je ista stvarana genocidom,dakle najnepravednijim nacinom, to pobija tvoj argument o tome kako je "nepravedan" odnos prema genocidnom brlogu doprinijeo priznanju iste. Jer da su pravo i pravda ikome u MZ bili bitni, nikad im ne bi dozvolili to sto jesu, niti bi to mogao biti argument za odluku o priznanju iste(jer je Armija BiH toboze bila nepravedna spram nejaci), Ja ne znam jer moram crtati, ili sad jasnije?
-
Škobo Habu
#2362 Re: Draško Stanivuković
Ima l' iko normalan iz tuzlanskog bazena na ovom forumu?
Likovi su toliko frustrirani i nabrijani da nema šanse voditi polemiku a da razumiju o čemu se priča.
-
Sport-fan
#2363 Re: Draško Stanivuković
Interesuje me znali neko gdje je Draskin stric poginuo?
Cesto ga spominje kako je branio rs i poginuo pa bih volio znati gdje je to tacno bilo,nesto kontam jeli branio svoj kraj ili je mozda negdje napadao pa poginuo. Znam da je dosta heroja iz njegovog kraja dobro ispraseno na Grabezu u Bihacu....
Cesto ga spominje kako je branio rs i poginuo pa bih volio znati gdje je to tacno bilo,nesto kontam jeli branio svoj kraj ili je mozda negdje napadao pa poginuo. Znam da je dosta heroja iz njegovog kraja dobro ispraseno na Grabezu u Bihacu....
- fosna2014
#2364 Re: Draško Stanivuković
Ako se dobro sjećam negdje u Kotor Varošu.Sport-fan wrote: ↑07/12/2020 15:08 Interesuje me znali neko gdje je Draskin stric poginuo?
-
zenit dozic
#2365 Re: Draško Stanivuković
Tu je mogo jedino dok je cistio isti od hrvata i bosnjakafosna2014 wrote: ↑07/12/2020 15:15Ako se dobro sjećam negdje u Kotor Varošu.Sport-fan wrote: ↑07/12/2020 15:08 Interesuje me znali neko gdje je Draskin stric poginuo?
-
Sport-fan
#2366 Re: Draško Stanivuković
Znaci Klasikazenit dozic wrote: ↑07/12/2020 16:02Tu je mogo jedino dok je cistio isti od hrvata i bosnjakafosna2014 wrote: ↑07/12/2020 15:15Ako se dobro sjećam negdje u Kotor Varošu.Sport-fan wrote: ↑07/12/2020 15:08 Interesuje me znali neko gdje je Draskin stric poginuo?
Cesto ga spominje kako je branio rs i poginuo pa bih volio znati gdje je to tacno bilo,nesto kontam jeli branio svoj kraj ili je mozda negdje napadao pa poginuo. Znam da je dosta heroja iz njegovog kraja dobro ispraseno na Grabezu u Bihacu....![]()
- fosna2014
#2367 Re: Draško Stanivuković
Evo našao sam u selu Večići u Kator Varošu.
- fosna2014
-
Sport-fan
#2369 Re: Draško Stanivuković
Joj pa oni su pobili sve sto su mogli u Vecicima i protjerali. Tako je Strikan branio rs znaci. Ja uvjek cekam da ga neko od novinara pita za to Senad ili Amir jer je kod njih to cesto spominjao ali nikad ga upitao niko nije.
-
xvassido+
#2370 Re: Draško Stanivuković
škodra ko naš Halija živković ala rahmetile, danas vlah sutra bošnjak a prekesutra četnik
- General War
#2371 Re: Draško Stanivuković
Uopste je ne pricam o tome...imas problem ili sa razumjevanjem ili se pravis lud...a mislim da je oboje kad ti procitam zadnju recenicu.Škobo Habu wrote: ↑07/12/2020 10:28Ne znam o kakvom problemu pričaš?General War wrote: ↑07/12/2020 08:47
A- ha...eto vidis...i onda sa ovih 49% nemas problema? De se ti dogovori sa sobom jel tebi problem velicina teritorije ili ovo sto gore pisete.
Prvo mi savjeruješ da googlam po pitanju "demokratije" u Karadžićevoj para-državi, koja je proglašena za republiku srpskog naroda i to - ekskluzivno, da bi, na koncu, došao da spektakularnog zaključka kako je RS posljedica američke politike?
Kao prvo, RS iz Daytona i srpska RBiH, na čijem čelu su stajali Plavšićka, Koljević, Karadžić i Mladić su posve dvije suprotne strane.
U Karadžićevoj RS nije postojao termin konstititivnosti sva tri naroda, već ekskluzivno historijisko pravo Srba na 75% BiH.
I sta kazes, sad je razlika u PC...bosnajci i ostali ravnopravni? Ravnopravni toliko koliko su i ravnopravni u federaciji nebosnjaci.
- General War
- General War
#2373 Re: Draško Stanivuković
Gdje sam ja rekao da je nepravedan odnos? MZ nije ratovala vec ja i ostali sa Aljom na celu, sto je potpisao? Sto je pregovarao sa njima? Ne, ovdje se radi o bijegu od odgovornosti tada kao i sada.LBVIEW wrote: ↑07/12/2020 14:06Sto ce biti tuzno, pa i V Korpus je dao prilican doprinos upokojenjuGeneral War wrote: ↑05/12/2020 23:10Cirkus,ti je pokusaj spinovanja.LBVIEW wrote: ↑05/12/2020 17:27
Kojeg "ali", pa ti na svako spominjanje srpskog fasizma upravo demonstriras to isto "ali" postiranjem video uradaka.![]()
I sta kazes nisu im ameri dali entitet? Pa ko je onda? Alija?...Pa to lutko...jbg jer stvarno ne znam drugi nacin kako PC postade dio BH...moras znaci izabrati neko od ta dva zakljucka a obadva su losa da bi ostao na ovim tvrdnjama na sta se na prste propinjes da dokazes.
![]()
zlocinacke tvorevine - da su smradovi usli u Bihac pocinili bi genocid.
![]()
Kazem kako im Ameri nisu dali entitet zbog nekog toboznjeg nepravednog tretmana, vec je citava MZ, od samog pocetka, prihvatala "realnost" na terenu. Posto svi dobro znamo kako je ista stvarana genocidom,dakle najnepravednijim nacinom, to pobija tvoj argument o tome kako je "nepravedan" odnos prema genocidnom brlogu doprinijeo priznanju iste. Jer da su pravo i pravda ikome u MZ bili bitni, nikad im ne bi dozvolili to sto jesu, niti bi to mogao biti argument za odluku o priznanju iste(jer je Armija BiH toboze bila nepravedna spram nejaci), Ja ne znam jer moram crtati, ili sad jasnije?
A peti korpus je upokojio i Fikreta i AO...a cini mi se da nisu se izjasnili da su srbi.
- LBVIEW
#2374 Re: Draško Stanivuković
Jesi, jesi, ti si spominjao "pravdu".General War wrote: ↑07/12/2020 19:26Gdje sam ja rekao da je nepravedan odnos? MZ nije ratovala vec ja i ostali sa Aljom na celu, sto je potpisao? Sto je pregovarao sa njima? Ne, ovdje se radi o bijegu od odgovornosti tada kao i sada.LBVIEW wrote: ↑07/12/2020 14:06Sto ce biti tuzno, pa i V Korpus je dao prilican doprinos upokojenjuGeneral War wrote: ↑05/12/2020 23:10
Cirkus,ti je pokusaj spinovanja.
![]()
![]()
A peti korpus je upokojio i Fikreta i AO...a cini mi se da nisu se izjasnili da su srbi.
MZ nije ratovala, ali je, od samog pocetka, prvo, insistiranjem na embargu na kupovinu oruzja , a onda i na pregovorima izmedju "zaracenih strana", isla Srbima na ruku, pa javno su oni smradovi poput Ovena Aliji porucivali "do not dream dreams".
Allja je itekako pravio greske, samo to sto je, pod pritiskom MZ pregovarao, ne ide njemu na dusu vec njima, da je bilo ko drugi bio na njihovom mjestu uradio bi isto.
Sto se onog pilicara tice, jesam li ja nesto propustio ili se radi o kvislingu i presudjenom zlocincu, a s takvima se postupa kako?
Smrad i kukavica se sakrio iza naroda koji je, nakon sto mu izdaja nije uspjela, povukao za sobom, poput HVO-a u srednjoj Bosni.
- General War
#2375 Re: Draško Stanivuković
Eto citiraj, sta si ti napisao a sta sam ja.LBVIEW wrote: ↑07/12/2020 19:50Jesi, jesi, ti si spominjao "pravdu".General War wrote: ↑07/12/2020 19:26Gdje sam ja rekao da je nepravedan odnos? MZ nije ratovala vec ja i ostali sa Aljom na celu, sto je potpisao? Sto je pregovarao sa njima? Ne, ovdje se radi o bijegu od odgovornosti tada kao i sada.LBVIEW wrote: ↑07/12/2020 14:06
Sto ce biti tuzno, pa i V Korpus je dao prilican doprinos upokojenju![]()
![]()
MZ nije ratovala, ali je, od samog pocetka, prvo, insistiranjem na embargu na kupovinu oruzja , a onda i na pregovorima izmedju "zaracenih strana", isla Srbima na ruku, pa javno su oni smradovi poput Ovena Aliji porucivali "do not dream dreams".Srbi sprovode ofanzivu, a lordovi insistiraju na"pregovorima" ucjenjujuci slabiju stranu, i ti meni kazes "nisu ratovali".
![]()
Allja je itekako pravio greske, samo to sto je, pod pritiskom MZ pregovarao, ne ide njemu na dusu vec njima, da je bilo ko drugi bio na njihovom mjestu uradio bi isto.
Sto se onog pilicara tice, jesam li ja nesto propustio ili se radi o kvislingu i presudjenom zlocincu, a s takvima se postupa kako?
Smrad i kukavica se sakrio iza naroda koji je, nakon sto mu izdaja nije uspjela, povukao za sobom, poput HVO-a u srednjoj Bosni.
Ovo ostalo, je pdf istorija i pricas uopsteno o prvom djelu a ne o 95 toj...e sad kad barem preko TV vidis situaciju kod nas u BiH i uporedis sa izdajom Fikreta...meni izgleda jako slicna situacija ako ne i gora....i opet ko je kriv? Svi drugi, ali nikako mi- ti- vi.