Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#2826 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 05/12/2020 22:35
drag_gost wrote: 05/12/2020 22:24 Ja se ne bavim teorijama zavjera, nemam pojma je li se desio, kako cu ja to znati? Niti me nesto zanima, niti sebi dopustam da pricam o necemu o cemu ne znam. Sto se tice onoga sto znam - bavim se onim u sto sam upucen, a to je informatika, matematika, fizika. Dakle, egzaktne nauke. Nisam "priucen", zivim od toga, bavim se time preko 15 godina, od toga 5 godina u masinskom ucenju, deep learning, ai, nazovi to sve kako zelis. Demistificirao sam ovdje taj mit o ljudskom interfejsu i kontroli uma preko takve vrste sucelja. Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?
I prakticno mi je nevjerovatno da ti, koji kazes da se bavis time cime se bavis, ne znas za ovo... Ne znam da li postoji takva nano tehnologija koju spominjes. Ali, kako ti znas da ne postoji...?
Ne zanima me nista od toga sto si nabrojao, cisto jer znam da je jako tesko sacuvati istinu onakvom kakva jeste, bez da bilo ko nesto doda ili oduzme. Nemam nista od toga. Niti mislim da je istina, niti da nije, jednostavno indiferentan sam prema tome.

E ono sto me zanima, a to je informatika. A posto je to moj domen, hajde onda konkretno. Je li u ovom tvom konceptu spominjemo masinsko ucenje? Ako da, sta to ukljucuje? U kakvoj vrsti baze se cuvaju podaci? Koja vrsta procesora bi trebala biti dovoljna da pokrene takvo nesto? Sta podrazumjeva nanoinzinjering, po tvom shvatanju? Gdje sam ja napisao da "ne znam za to" sto si naveo gore? Pricamo o nanocesticama koje na neki magican nacin kontrolisu um, ne o mikrochipovima, mikroprocesorima, i slicno. Pogoovo ne o maticnim plocama "novije generacije". Nemoj mi stavljati "rijeci u usta". Ponovicu ti isto pitanje, na koje nisi odgovorio, a bio sam precizan: Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?

Molim te da budes precizan, pricamo o egzaktnoj nauci.
Lao Ce

#2827 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

vjeshalica wrote: 05/12/2020 23:14
Lao Ce wrote: 05/12/2020 23:11
vjeshalica wrote: 05/12/2020 22:27 Zanimljiva teorija o kontroli uma npr. starije populacije, od 65 godina i više koja bi kao ugrožena trebala da primi vakcinu punu nkekavih odašiljača u tečnom stanju.......
Kontrola uma je svakodnevna stvar. Ti misliš da mnoge stvari koje radiš u životu da je to tvoj izbor i želja. Manipulacije je nešto što se dešava svakodnevno putem mnogih stvari. Dovoljno je da uzmeš same reklame i koliko one svjesno i podsvjesno utiču na tvoj um a da nisi ni svjestan. Masa seljaka puši Marlboro, pije kolu, nosi određene brendove i radi masu drugih stvari jer je izmanipulisana.
eto ti se nasao da mi objasnis...nije problem u manipulaciji kao pojavi vec je problem u izmanipulisanim ljudima poput tebe kojima upravljaju lobiji koji kazu da se upravo ubrizgava vakcina protiv korone19 sa ciljem kontrole uma, želja, izbora i slicno da ne govorim o 24h nadzoru zivota....
A ti kao netko, pa ti se ne može reći :-D
Pored toga, ne znaš uopšte o čemu pričam. Ne treba ti vakcina da shvatiš da si izmanipulisan. Vakcina nije za to stvorena i namjenjena. Ionako je večina ljudi poput ovaca. 90% ljudi su replike koje su odgojili mediji, estrada, filmovi i serije, modna industrija, reklame itd.
vjeshalica

#2828 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vjeshalica »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 23:20
A ti kao netko, pa ti se ne može reći :-D
Pored toga, ne znaš uopšte o čemu pričam. Ne treba ti vakcina da shvatiš da si izmanipulisan. Vakcina nije za to stvorena i namjenjena. Ionako je večina ljudi poput ovaca. 90% ljudi su replike koje su odgojili mediji, estrada, filmovi i serije, modna industrija, reklame itd.
a ti si kao neTko pa mozes svakom reci? sad ubijedi sire narodne mase da je kompletna stvar o covid19 jedna manipulacija iz medija i da nist anije tacno da mozemo rahat leci spavati, jer kasno je da sjedis i piskaras gluposti?
Valter Gustav

#2829 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Valter Gustav »

Dozeru jesu li testovi Pfizera i Mederne za vakcinu na hiljadama ljudi lazni?
spinel_

#2830 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

vjeshalica wrote: 05/12/2020 22:19
spinel_ wrote: 05/12/2020 22:05
Stavio sam tu rijec pod navodnike s razlogom. Jer ovo sto se desava nema nikakve veze s naukom. Pogledaj malo sire od saopcenja WHO. Kad vidis mozda ces konacno uociti da mnogo toga u vezi ovog virusa i brzo sklepane vakcine ne stima.
Cuj sklepana? Pa vremenski gledajuci jeste sklepana brzo, ali se u osnovi godinama neko bavi koronavirusima koji su kao sasvim slucajno svi izbili iz nekih vukojebina kineskih gdje ljudi jedu govna...dakle postojao je od ranije razvoj i osnov zadnjih 15 godina sasvim solidan, da se vakcina za koliko-toliko suzbijanje virusa napravi
Pises gluposti. Nista nije slucajno.
Dozer

#2831 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 05/12/2020 23:18
drag_gost wrote: 05/12/2020 22:24 Ja se ne bavim teorijama zavjera, nemam pojma je li se desio, kako cu ja to znati? Niti me nesto zanima, niti sebi dopustam da pricam o necemu o cemu ne znam. Sto se tice onoga sto znam - bavim se onim u sto sam upucen, a to je informatika, matematika, fizika. Dakle, egzaktne nauke. Nisam "priucen", zivim od toga, bavim se time preko 15 godina, od toga 5 godina u masinskom ucenju, deep learning, ai, nazovi to sve kako zelis. Demistificirao sam ovdje taj mit o ljudskom interfejsu i kontroli uma preko takve vrste sucelja. Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?
I prakticno mi je nevjerovatno da ti, koji kazes da se bavis time cime se bavis, ne znas za ovo... Ne znam da li postoji takva nano tehnologija koju spominjes. Ali, kako ti znas da ne postoji...?
Ne zanima me nista od toga sto si nabrojao, cisto jer znam da je jako tesko sacuvati istinu onakvom kakva jeste, bez da bilo ko nesto doda ili oduzme. Nemam nista od toga. Niti mislim da je istina, niti da nije, jednostavno indiferentan sam prema tome.

E ono sto me zanima, a to je informatika. A posto je to moj domen, hajde onda konkretno. Je li u ovom tvom konceptu spominjemo masinsko ucenje? Ako da, sta to ukljucuje? U kakvoj vrsti baze se cuvaju podaci? Koja vrsta procesora bi trebala biti dovoljna da pokrene takvo nesto? Sta podrazumjeva nanoinzinjering, po tvom shvatanju? Gdje sam ja napisao da "ne znam za to" sto si naveo gore? Pricamo o nanocesticama koje na neki magican nacin kontrolisu um, ne o mikrochipovima, mikroprocesorima, i slicno. Pogoovo ne o maticnim plocama "novije generacije". Nemoj mi stavljati "rijeci u usta". Ponovicu ti isto pitanje, na koje nisi odgovorio, a bio sam precizan: Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?

Kakav si ti ignorant, jbt.... Na pitanje sam ti vec odgovorio. Procitaj. A ti meni na moje nisi - kako znas da ne postoje?
A mi, kao, pricamo o nanocesticama...Ozbiljno? :D
Pokusaj ponovo, a uvecavam ti da bolje vidis "nano cestice".
Without nanotechnology, we wouldn't have many of the electronics we use in everyday life. Intel is undoubtedly a leader in klix computer processors, and the latest generation of Intel’s Core processor technology is a 10-nanometer chip.
Koliko ja razumijem engsleski, a razumijem ga, ovdje pishe chip velicine 10 nanometara, a ne "nanoparticle"

Kao sto svi znamo, chip ima neke svoje funkcije, mogucnosti, moze stosta procesirati, itd.
Takodjer, kao sto znamo, 10 nanometara je daleko manje od promjera rupe na sprici. Ili ti mislis da nije...?
Last edited by Dozer on 05/12/2020 23:45, edited 1 time in total.
Dozer

#2832 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter Gustav wrote: 05/12/2020 23:28 Dozeru jesu li testovi Pfizera i Mederne za vakcinu na hiljadama ljudi lazni?
Ne znam. Vidjecemo za par mjeseci. Ali da nisu imali dovoljno vremena za klinicka ispitivanja, i to po vlastitim parametrima i pravilima - nisu.
vjeshalica

#2833 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vjeshalica »

spinel_ wrote: 05/12/2020 23:29
vjeshalica wrote: 05/12/2020 22:19
spinel_ wrote: 05/12/2020 22:05
Stavio sam tu rijec pod navodnike s razlogom. Jer ovo sto se desava nema nikakve veze s naukom. Pogledaj malo sire od saopcenja WHO. Kad vidis mozda ces konacno uociti da mnogo toga u vezi ovog virusa i brzo sklepane vakcine ne stima.
Cuj sklepana? Pa vremenski gledajuci jeste sklepana brzo, ali se u osnovi godinama neko bavi koronavirusima koji su kao sasvim slucajno svi izbili iz nekih vukojebina kineskih gdje ljudi jedu govna...dakle postojao je od ranije razvoj i osnov zadnjih 15 godina sasvim solidan, da se vakcina za koliko-toliko suzbijanje virusa napravi
Pises gluposti. Nista nije slucajno.
i ti pises gluposti nije vakcina za koronu jedina u takom periodu napravljena, imas vakcinu za ebolavirus za 12 mjeseci...svako ti pise gluposti kad ti se ne uklapa u mindset izapranog mozga
meridiyan

#2834 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by meridiyan »

Pulmolog prof. dr Branimir Nestorović
NECU DA SE VAKCINIŠEM, JER SU VAKCINE ZBRZANE!
On je svoj stav potkrepio time kako je rekao što je na "Stenfordu“ već formirana ekipa "koja će da radi psihološke pripreme ljudi da prime drugu dozu vakcine“.

zubi

#2835 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by zubi »

meridiyan wrote: 05/12/2020 23:45 Pulmolog prof. dr Branimir Nestorović
NECU DA SE VAKCINIŠEM, JER SU VAKCINE ZBRZANE!
On je svoj stav potkrepio time kako je rekao što je na "Stenfordu“ već formirana ekipa "koja će da radi psihološke pripreme ljudi da prime drugu dozu vakcine“.

:lol:
Valter Gustav

#2836 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Valter Gustav »

Dozer wrote: 05/12/2020 23:40
Valter Gustav wrote: 05/12/2020 23:28 Dozeru jesu li testovi Pfizera i Mederne za vakcinu na hiljadama ljudi lazni?
Ne znam. Vidjecemo za par mjeseci. Ali da nisu imali dovoljno vremena za klinicka ispitivanja, i to po vlastitim parametrima i pravilima - nisu.
Ne znas a tvrdis da je vakcina losa."Pfizer tested the vaccine on more than 43,000 people with no serious safety ..."Znaci da svi lazu a ti istinu govoris,podsjecas me na Trampa.Imas mentalitet Trampovih pristalica koji tvrde da je pobijedio i da su izbori pokradeni.
spinel_

#2837 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Sta je smijesno, niste ni poslusali video. Svi su vam smijesni samo ste vi najpametniji, blago vama :roll:
HAL9000

#2838 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by HAL9000 »

Dozer wrote: 05/12/2020 23:37
...
Without nanotechnology, we wouldn't have many of the electronics we use in everyday life. Intel is undoubtedly a leader in klix computer processors, and the latest generation of Intel’s Core processor technology is a 10-nanometer chip.
Koliko ja razumijem engsleski, a razumijem ga, ovdje pishe chip velicine 10 nanometara, a ne "nanoparticle"
Nisi dobro shvatio. Pojednostavljeno, proces izrade cipa je 10nanometarski, tj. tranzistori i ostale didje su izradjene u 10nanometarskoj tehnologiji, sto omogucava veci broj istih na istoj povrsini i manju potrosnju energije pri radu, a sam cip je normalnih dimenzija.
Samo los ti je primjer, AMD je vec vise od godinu dana na 7nanometarskoj tehnologiji. :D Kakav ba Intel, propao kao kauc :mrgreen:
E jos da dodam da ni 10nanometarski proces ne znaci da je sve izradjeno u toj tehnologiji i razlicite fabrike drugacije oznacavaju proizvodne procese, pa je taj Intelov 10nm slican AMD tj TSMC-ovom 7nm.
A ono sto mene zanima je, kako ce se napajati ti nanocipovi sto idu kroz krvotok? Neke nanobaterije? :mrgreen:
Last edited by HAL9000 on 05/12/2020 23:59, edited 1 time in total.
Dozer

#2839 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Valter Gustav wrote: 05/12/2020 23:51 Ne znas a tvrdis da je vakcina losa."Pfizer tested the vaccine on more than 43,000 people with no serious safety ..."Znaci da svi lazu a ti istinu govoris,podsjecas me na Trampa.Imas mentalitet Trampovih pristalica koji tvrde da je pobijedio i da su izbori pokradeni.
Ja ne tvrdim nista. Samo iznosim cinjenice dostupne svima, pa i tebi. One su na 114 stranici, s pocetka. Iscitaj.
Trump je najklasicniji moguci debil, sto se mene tice.

A ti tvrdis da su vakcine OK, da niko tu nista ne laze i da je sve OK?
OK, tvoje pravo. Hoces li se vakcinisati? I, ako budes imao nus pojave, hoces li biti dovoljno covjek pa doci ovdje i prenijeti nam iskustva?
Da li si igdje vidio interview i sa jednim jedinim testiranim od tih 43.000 ljudi? Nisi, naravno. Sve sto si vidio je ta tvrdnja koja je dosla iz Pfizera.
Nevjerovatno je koliko su ljudi povrsni...
drag_gost

#2840 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

drag_gost wrote: 05/12/2020 23:18

Kakav si ti ignorant, jbt.... Na pitanje sam ti vec odgovorio. Procitaj. A ti meni na moje nisi - kako znas da ne postoje?
A mi, kao, pricamo o nanocesticama...Ozbiljno? :D

Kao sto svi znamo, chip ima neke svoje funkcije, mogucnosti, moze stosta procesirati, itd.
Takodjer, kao sto znamo, 10 nanometara je daleko manje od promjera rupe na sprici. Ili ti mislis da nije...?
Nisi mi odgovorio. jedini ignorant ovdje si ti, a ni razumjevanje procitanog ti nije jaca strana. Pitanje je bilo: "Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?" Eto ponovo sam ga postavio. Kada mi to odgovoris, onda ti mogu objasniti kako znam da to ne postoji. Odgovorio si mi tako sto si iskopirao dio clanka koji prica o novoj generaciji procesora. To ne znaci da postoje nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um. Da li tvrdis da to upravo to znaci? Hajde da pocnemo tako, pa cu ti vrlo rado odgovoriti na svako tehnicko pitanje koje mi ti mozes postaviti. Odgovor ce biti iskljucivo profesionalan i precizan, ali mi odgovori prvo. Ponovicu:

"Je li ti vjerujes da postoje trenutno nanocestice koje su preprogramirane da udju u covjeka i kontrolisu mu um?"

Ponovicu opet dio koji sam napisao prethodno:

Je li u ovom tvom konceptu spominjemo masinsko ucenje? Ako da, sta to ukljucuje? U kakvoj vrsti baze se cuvaju podaci? Koja vrsta procesora bi trebala biti dovoljna da pokrene takvo nesto? Sta podrazumjeva nanoinzinjering, po tvom shvatanju? Gdje sam ja napisao da "ne znam za to" sto si naveo gore? Pricamo o nanocesticama koje na neki magican nacin kontrolisu um, ne o mikrochipovima, mikroprocesorima, i slicno.

Ova pitanja mozemo za kasnije ostaviti, hajde da diskusija ide kako treba, redom. Ovo o promjeru rupe na sprici stvarno ne bih pretjerano... Zavisi koja sprica, postoje i mikro-sprice i nano-sprice koje ulaze samo u prvi nivo koze. Ukoliko si mislio "standardna" sprica, onda da, ali nepotrebno je to. Drzimo se teme - kontrola uma.
Last edited by drag_gost on 06/12/2020 00:03, edited 2 times in total.
Valter Gustav

#2841 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Valter Gustav »

Dozer wrote: 05/12/2020 23:56
Valter Gustav wrote: 05/12/2020 23:51 Ne znas a tvrdis da je vakcina losa."Pfizer tested the vaccine on more than 43,000 people with no serious safety ..."Znaci da svi lazu a ti istinu govoris,podsjecas me na Trampa.Imas mentalitet Trampovih pristalica koji tvrde da je pobijedio i da su izbori pokradeni.
Ja ne tvrdim nista. Samo iznosim cinjenice dostupne svima, pa i tebi. One su na 114 stranici, s pocetka. Iscitaj.
Trump je najklasicniji moguci debil, sto se mene tice.

A ti tvrdis da su vakcine OK, da niko tu nista ne laze i da je sve OK?
OK, tvoje pravo. Hoces li se vakcinisati? I, ako budes imao nus pojave, hoces li biti dovoljno covjek pa doci ovdje i prenijeti nam iskustva?
Da li si igdje vidio interview i sa jednim jedinim testiranim od tih 43.000 ljudi? Nisi, naravno. Sve sto si vidio je ta tvrdnja koja je dosla iz Pfizera.
Nevjerovatno je koliko su ljudi povrsni...
Nevjerovatno koliko ti je mozak ispran sa glupostima koje citas na internetu,i gledao sam mnoge dobrovoljce na televiziji koji govore da nisu imali nikakvih problema.Opet nova zavjera da lazu.
Dozer

#2842 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

HAL9000 wrote: 05/12/2020 23:52 Nisi dobro shvatio. Pojednostavljeno, proces izrade cipa je 10nanometarski, tj. tranzistori i ostale didje su izradjene u 10nanometarskoj tehnologiji, sto omogucava veci broj istih na istoj povrsini i manju potrosnju energije pri radu, a sam cip je normalnih dimenzija.
Samo los ti je primjer, AMD je vec vise od godinu dana na 7nanometarskoj tehnologiji. :D Kakav ba Intel, propao kao kauc :mrgreen:
E jos da dodam da ni 10nanometarski proces ne znaci da je sve izradjeno u toj tehnologiji i razlicite fabrike drugacije oznacavaju proizvodne procese, pa je taj Intelov 10nm slican AMD tj TSMC-ovom 7nm.
A ono sto mene zanima je, kako ce se napajati ti nanocipovi sto idu kroz krvotok? Neke nanobaterije? :mrgreen:
Vidim, googlao si "10 nanometer chip" :lol:
Znam ja vrlo dobro o cemu pricam, ali cekam da mi drag_gost to pojasni :D

Cekam i industrijalca da nam pojasni ono oko PCR testova i masine :D
HAL9000

#2843 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by HAL9000 »

Dozer wrote: 06/12/2020 00:02
HAL9000 wrote: 05/12/2020 23:52 Nisi dobro shvatio. Pojednostavljeno, proces izrade cipa je 10nanometarski, tj. tranzistori i ostale didje su izradjene u 10nanometarskoj tehnologiji, sto omogucava veci broj istih na istoj povrsini i manju potrosnju energije pri radu, a sam cip je normalnih dimenzija.
Nemam potrebe guglati o necemu s cim sam profesionalno povezan preko 20 godina :wink:
Nego koju energiju ce koristiti ti nanocipovi? Imam osjecaj da taj nevazan segment svi nekako zaborave. :mrgreen:
Last edited by HAL9000 on 06/12/2020 00:08, edited 1 time in total.
Dozer

#2844 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Sta prica ovaj klon...jel' se opet meni obracas? Na ignore si ba, dzaba se trudis.
Stavi i ti mene na ignore, ljepse ces pajkiti i neces morati satima smisljati sta ces mi napisati jer se neces nervirati oko onoga sto ja napisem :D

------

Stranica 114, s pocetka. Dajte sansu vlastitom mozgu. Laku noc.
drag_gost

#2845 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

HAL9000 wrote: 06/12/2020 00:05
Nemam potrebe guglati o necemu s cim sam profesionalno povezan preko 20 godina :wink:
Nego koju energiju ce koristiti ti nanocipovi? Imam osjecaj da taj nevazan segment svi nekako zaborave. :mrgreen:
Mene vise od toga zanima kako ce slati ili primati podatke? 5G? :D :D A kako uglaviti I/O wifi odasiljac u nanocip? Ovo me podsjeca na pricu o GDPR-u, kada je tek dosla... ljudi se bas plase stvari koje ne razumiju.

U praksi, ovako izgleda prica o nanocipovima u krvotoku: IoT integracija.

Image
Last edited by drag_gost on 06/12/2020 00:18, edited 2 times in total.
meridiyan

#2846 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by meridiyan »

spinel_ wrote: 05/12/2020 23:51 Sta je smijesno, niste ni poslusali video. Svi su vam smijesni samo ste vi najpametniji, blago vama :roll:
:thumbup: :kiss:
HAL9000

#2847 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by HAL9000 »

drag_gost wrote: 06/12/2020 00:13
Mene vise od toga zanima kako ce slati ili primati podatke? 5G? :D :D A kako uglaviti I/O wifi odasiljac u nanocip? Ovo me podsjeca na pricu o GDPR-u, kada je tek dosla... ljudi se bas plase stvari koje ne razumiju.

Image
E to to :D
Ali i ti kasnis za novim tehnologijama, vec se zna da odavno da u skener prsta na mobitelima je stavljen interfejs da cite podatke nanocipova koji se krvotokom uglave u otiscima prstiju i tako kad god pipnes mobitel preneses podatke, a evo ga, rjesenje i za punjenje, fino wireless charging preko mobitela...dvije muhe jednim udarcem. :mrgreen:
drag_gost

#2848 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

HAL9000 wrote: 06/12/2020 00:27
drag_gost wrote: 06/12/2020 00:13

Image
E to to :D
Ali i ti kasnis za novim tehnologijama, vec se zna da odavno da u skener prsta na mobitelima je stavljen interfejs da cite podatke nanocipova koji se krvotokom uglave u otiscima prstiju i tako kad god pipnes mobitel preneses podatke, a evo ga, rjesenje i za punjenje, fino wireless charging preko mobitela...dvije muhe jednim udarcem. :mrgreen:
Pazi sad ovo:

Mozes li molim te samo upaliti hotspot, da se konektujem na tvoj krvotok, istekla mi preplata za eronet, upravo su me nanocestice upozorile? Nadam se da placas eon tv, hocu da gledam nba ligu? :D

I tako to... uzas.
Last edited by drag_gost on 06/12/2020 08:34, edited 1 time in total.
HAL9000

#2849 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by HAL9000 »

Slazem se, uzas. I redovno ide ono "zna se"... zato sam i ja tako napisao. :D
vjeshalica

#2850 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vjeshalica »

HAL9000 wrote: 05/12/2020 23:52
...
Nisi dobro shvatio. Pojednostavljeno, proces izrade cipa je 10nanometarski, tj. tranzistori i ostale didje su izradjene u 10nanometarskoj tehnologiji, sto omogucava veci broj istih na istoj povrsini i manju potrosnju energije pri radu, a sam cip je normalnih dimenzija.
On je shvatio bukvalno 10nm cip, kao cesticu koja je zapravo čip, zato sto u stvarnosti nema pojma o stvarnim dimenzijama i na sta se zaoravo odnosi 10nm čip,🤣🤣, kako ce znati kad je izvor informacija scam sajtovi iz srbije i njihove nebeske teorije🤣🤣🤣 za mahnite nepismene babuskare sto vise 24/7 po internetu... koji se moze u tekucem stanju u 2 doze vakcine da preciziramo unijeti u ljudsko tijelo i tako upravljati umom....to ce raditi posebni roboti koji ce daljinski izdavati naredbe sta ce ljudi raditi hahaha
Glupost ljudska nema kraj iliti dno 🤣🤣🤣

Haha sad sam gotova mislim da me spijuniraju preko ove malesne sijalice na laptopu i upravljaju mi umom
Post Reply