zlajaBHF wrote: ↑05/12/2020 20:11
Da je ovo 1990. godina, ja bi pomislio da mozda i ima logike u ovome sto pises, ali nakon svih ovih godina, mislim da je jasno da sa velikosrpskom politkom ne moze biti dogovora.
Marginalizacija Srba je sigurno izmisljotina i cista propaganda. Srbi uzivaju prava kao i svi drugi gradjani u CG.
Crnogorci znaju sa cime imaju posla i nisu naivni i zalutali ako Bosnjaci, tako da sam ubjedjen u pobjedu demokratiske i proevropske Crne Gore.
Ja mogu govoriti 100% na osnovu iskustva u svom gradu. Za vrijeme vladavine SDA, NIKO se nije mogao zaposliti u javna preduzeca ako nije clan i pristalica SDA. Znaci, nema jebene sanse. Mozes biti Bosnjak i musliman kao lamela (najveca zgrada u ZE), ali ako nisi SDA za tebe nema posla. O nekom Marku da ne govorim, on moze traziti posao jedino preko HDZ.
...
Isto je u Crnoj Gori, DPS je isto sto i SDA.
...
I kao slag na tortu, Milo je pokusao da im sjebe SPC. I tu se zajebo, proradio inat.
...
A sto se tice zastava, ja ne znam zasto se oko toga pravi drama. Pogledaj recimo Albance u Makedoniji... masu drzavnom zastavom Albanije i kakav je problem? Makedonci su rijesili spor sa Albancima, dali im sva politicka i kulturna prava... i vise nema belaja.
Mislim da CG treba slijediti primjer Albanije. Dok se Crnogorci i Srbi ne izmire tu napretka nece biti.