Quo Vadis, Aida?
Moderator: _BataZiv_0809
- drag_gost
#26 Re: Quo Vadis, Aida?
Uploadujte na vimeo.com, tamo teze skidaju.
- karanana
#27 Re: Quo Vadis, Aida?
nisam uspio skinut. haj sace sigurno na kodi vrlo brzo ako vec nije.
- vaučer
#28 Re: Quo Vadis, Aida?
Zašto jednostavno ne kupite kartu, podržite malo domaće umjetnike i gledati na miru?
- nivla
#29 Re: Quo Vadis, Aida?
mnogo li je 9km, da je pola marke trazili bi ima li gdje dzabe
-
Edvin21
#30 Re: Quo Vadis, Aida?
Film je dobar, haters gonna hate
-
Aida_Beba
#31 Re: Quo Vadis, Aida?
Odgledala film prije par dana, ne znam sta bih rekla, film je osmisljen kao svjedok jednog vremena i događaja, međutim film je totalna fula, po meni jos gori od Angelininog filma, sada i mogu shvatiti zasto se Hasan Nuhanovic toliko bunio, svasta bih napisala ali ne mogu jednostavno jer bi se pogresno protumacilo
Na žalost da je zesca fula dokazuju i filmske kritike Biskinda i Turana, te ocjene na IMDB-u
Na žalost da je zesca fula dokazuju i filmske kritike Biskinda i Turana, te ocjene na IMDB-u
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#32 Re: Quo Vadis, Aida?
Ocjene na IMDBU su posljedice glasanja znamo koga.Aida_Beba wrote: ↑05/12/2020 20:23 Odgledala film prije par dana, ne znam sta bih rekla, film je osmisljen kao svjedok jednog vremena i događaja, međutim film je totalna fula, po meni jos gori od Angelininog filma, sada i mogu shvatiti zasto se Hasan Nuhanovic toliko bunio, svasta bih napisala ali ne mogu jednostavno jer bi se pogresno protumacilo
Daj napisi kritiku, bas me zanima ili šibni u pm ako mislis da ce se protumaciti pogresno
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- johnnykola
#34 Re: Quo Vadis, Aida?
Ako dvoje troje gleda doma dođe karta 3-4,5KM. Još garant jednom kad startaš možeš odgledati u naredna dvadeset i četiri sata. Fakat da je kerma ljudi bi ganjali da se gleda za dž.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#35 Re: Quo Vadis, Aida?
Ma klasični Bošnjo. Da je dzaba gledao bi Jack and Jill 300 putajohnnykola wrote: ↑05/12/2020 20:31 Ako dvoje troje gleda doma dođe karta 3-4,5KM. Još garant jednom kad startaš možeš odgledati u naredna dvadeset i četiri sata. Fakat da je kerma ljudi bi ganjali da se gleda za dž.
- karanana
#36 Re: Quo Vadis, Aida?
imdb za ovaj film necu da koristim kao neko mjerilo. dovoljno je pogledat broj desetki i kecheva i zakljuciti na koji nacin i zasto se glasa kako se glasa.
jasmilu nekako organski ne mogu, uzas mi je bio svaki njen film od grbavice do onog vehabije, ustvari to su jedina dva njena koja sam pogledo, druge nisam ako ih i ima. ovaj cu pogledat akobogda kad ga ovih dana negdje uhvatim na netu, cisto da vidim, ali od koga je, zaista ne ocekujem nista. film o srebrenici i toj golgoti je morao biti nacionalni projekat i to je morao uzeti neko malo jaci i malo vise open-minded i mastovit u smislu pricanja i sumiranja takvog zlocina i takve golgote bez onih nekih standardnih klisea koje ova koristi iz filma u film i bez njenih dosadnih dugih kadrova u kojima se nista ne desava. ali kad pogledam javim se da dam svoju ocjenu i komentar.
jasmilu nekako organski ne mogu, uzas mi je bio svaki njen film od grbavice do onog vehabije, ustvari to su jedina dva njena koja sam pogledo, druge nisam ako ih i ima. ovaj cu pogledat akobogda kad ga ovih dana negdje uhvatim na netu, cisto da vidim, ali od koga je, zaista ne ocekujem nista. film o srebrenici i toj golgoti je morao biti nacionalni projekat i to je morao uzeti neko malo jaci i malo vise open-minded i mastovit u smislu pricanja i sumiranja takvog zlocina i takve golgote bez onih nekih standardnih klisea koje ova koristi iz filma u film i bez njenih dosadnih dugih kadrova u kojima se nista ne desava. ali kad pogledam javim se da dam svoju ocjenu i komentar.
- muhafuca
-
Aida_Beba
#38 Re: Quo Vadis, Aida?
Ovakva vrsta filmova kod nas se okarekteriše kao nešto 100% tačno, odnosno nešto što bi trebalo - moralo biti 100% tačno, nešto poput dokumentarca, dokumentarca sa živim svjedocima, međutim to nije tako, buduci da reditelj ima pravo da radi šta želi, mijenja, scene, scenario itd.
Buduci da se Hasan Nuhanovic bunio sada i shvatam zasto se toliko bunio, sam je javno rekao da je Jasmila mijenjala njegove dozivljaje i događaje koje je opisao, međutim Jasmila očito nije stala samo na tome, pa su dodane i scene koje se vide samo u filmu, sa jasnim ciljem da film prikazu sto brutalnijim i nasilnijim, scene i događaji koji nisu poznati ni Srebrenicanima, da ne spominjem da su poznati BH. javnosti ili da su spominjani na suđenjima u Hagu kao nesto sto se zaista dogodilo i sto je istinito
Dakle film je klasicna Holivudska skola, Jasmila je komotno mogla dodati i letece tanjire, vanzemaljce i sl., od prvenstvene namjene da se napravi film o Srebrenici sa stvarnim dogđajima koji su prenijeti na filmsko platno se ocito odustalo, pa se Jasmila poigrala ali i slagala javnost, a film preusmjerila u klasicnu komercijalizaciju, igrajuci se sa emocijama i patriotizmom dobila je sto je htjela
Film je obicno smeće
Buduci da se Hasan Nuhanovic bunio sada i shvatam zasto se toliko bunio, sam je javno rekao da je Jasmila mijenjala njegove dozivljaje i događaje koje je opisao, međutim Jasmila očito nije stala samo na tome, pa su dodane i scene koje se vide samo u filmu, sa jasnim ciljem da film prikazu sto brutalnijim i nasilnijim, scene i događaji koji nisu poznati ni Srebrenicanima, da ne spominjem da su poznati BH. javnosti ili da su spominjani na suđenjima u Hagu kao nesto sto se zaista dogodilo i sto je istinito
Dakle film je klasicna Holivudska skola, Jasmila je komotno mogla dodati i letece tanjire, vanzemaljce i sl., od prvenstvene namjene da se napravi film o Srebrenici sa stvarnim dogđajima koji su prenijeti na filmsko platno se ocito odustalo, pa se Jasmila poigrala ali i slagala javnost, a film preusmjerila u klasicnu komercijalizaciju, igrajuci se sa emocijama i patriotizmom dobila je sto je htjela
Film je obicno smeće
Naime, Hasan je u medijima i na društvenim mrežama otvorio temu koja se tiče snimanja filma o genocidu u Srebrenici, a čiji je autor bh. režiserka Jasmila Žbanić.
U pitanju je igrani film, ali Nuhanoviću je bio problematičan scenarij za ovaj film, pošto se neki dijelovi iz scenarija nisu slagali sa detaljima iz njegove knjige, odnosno stvarnim detaljima iz Srebrenice u danima kada se događao genocid u ovom gradu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#39 Re: Quo Vadis, Aida?
eh jebga...pogrešan ti je pristup.....da je htjela da pravi dokumentarac napravila bi dokumentaracAida_Beba wrote: ↑05/12/2020 20:43 Ovakva vrsta filmova kod nas se okarekteriše kao nešto 100% tačno, odnosno nešto što bi trebalo - moralo biti 100% tačno, nešto poput dokumentarca, dokumentarca sa živim svjedocima, međutim to nije tako, buduci da reditelj ima pravo da radi šta želi, mijenja, scene, scenario itd.
Film je obicno smeće
Naime, Hasan je u medijima i na društvenim mrežama otvorio temu koja se tiče snimanja filma o genocidu u Srebrenici, a čiji je autor bh. režiserka Jasmila Žbanić.
U pitanju je igrani film, ali Nuhanoviću je bio problematičan scenarij za ovaj film, pošto se neki dijelovi iz scenarija nisu slagali sa detaljima iz njegove knjige, odnosno stvarnim detaljima iz Srebrenice u danima kada se događao genocid u ovom gradu.
-
Aida_Beba
#40 Re: Quo Vadis, Aida?
Ne, ne radi se uopste o mom pristupu, vec o onome sto je receno i onome sto se na kraju uradilo, dakle film nema mnogo veze sa Srebrenicom i stvarnim događajima, sto je i Nuhanovic rekao i potvrdio, film ko film, kao i svaki drugi, ne odgovara desavanjima iz 1995 to je sve, reditelj pustio mastu na volju, to je sve sto zelim reci
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#41 Re: Quo Vadis, Aida?
pa to jeste film...čak i biografski filmovi, radi dramaturgije, prave otklone od stvarnostiAida_Beba wrote: ↑05/12/2020 21:28 Ne, ne radi se uopste o mom pristupu, vec o onome sto je receno i onome sto se na kraju uradilo, dakle film nema mnogo veze sa Srebrenicom i stvarnim događajima, sto je i Nuhanovic rekao i potvrdio, film ko film, kao i svaki drugi, ne odgovara desavanjima iz 1995 to je sve, reditelj pustio mastu na volju, to je sve sto zelim reci
da je dokumentarni film u pitanju i Nuhanovićeva i tvoja kritika bi bile na mjestu
- drag_gost
#42 Re: Quo Vadis, Aida?
Sta ne odgovara tacno desavanjima u Srebrenici? Sta mislis da nedostaje ili je visak?Aida_Beba wrote: ↑05/12/2020 21:28 Ne, ne radi se uopste o mom pristupu, vec o onome sto je receno i onome sto se na kraju uradilo, dakle film nema mnogo veze sa Srebrenicom i stvarnim događajima, sto je i Nuhanovic rekao i potvrdio, film ko film, kao i svaki drugi, ne odgovara desavanjima iz 1995 to je sve, reditelj pustio mastu na volju, to je sve sto zelim reci
- mayab
#43 Re: Quo Vadis, Aida?
Stvarno smo "zajebani", a za kutiju cigara se 5-6 KM izvadi iz džepa brzinom revolveraša sa divljeg zapadajohnnykola wrote: ↑05/12/2020 20:31 Ako dvoje troje gleda doma dođe karta 3-4,5KM. Još garant jednom kad startaš možeš odgledati u naredna dvadeset i četiri sata. Fakat da je kerma ljudi bi ganjali da se gleda za dž.
Meni se mnogi smijali kad sam ljetos plaćao SFF online
- johnnykola
#44 Re: Quo Vadis, Aida?
E, da. A tolike smo filmove skinuli i pođonili. Sad zamisli da smo za svaki platili ulaznicu, DVD, online gledanje. Koliko bi to novaca bilo.mayab wrote: ↑06/12/2020 07:36Stvarno smo "zajebani", a za kutiju cigara se 5-6 KM izvadi iz džepa brzinom revolveraša sa divljeg zapadajohnnykola wrote: ↑05/12/2020 20:31 Ako dvoje troje gleda doma dođe karta 3-4,5KM. Još garant jednom kad startaš možeš odgledati u naredna dvadeset i četiri sata. Fakat da je kerma ljudi bi ganjali da se gleda za dž.![]()
Meni se mnogi smijali kad sam ljetos plaćao SFF online![]()
- dustaban
#45 Re: Quo Vadis, Aida?
Ovaj fil mi se nikako ne gleda! Jednostavno ne mogu Jasmilinih filmova vise, nije ona taj kalibar da se hvata u kostac sa ovakvim temama. Pa usere.
(kad vidjeh onaj isjecak sa Hadzihafizbegovicem u ulozi zajebanog Mladica... bi mi dosta)
I tako se prepoznaju veliki i mali reziseri. Mali rezisesire grabe velike teme, veliki kroz male teme ispricaju veliku pricu. Naprimjer Pjer Zalica.
Pretpostavljam da je sljedeci Jasmilin film - CORONA!
(kad vidjeh onaj isjecak sa Hadzihafizbegovicem u ulozi zajebanog Mladica... bi mi dosta)
I tako se prepoznaju veliki i mali reziseri. Mali rezisesire grabe velike teme, veliki kroz male teme ispricaju veliku pricu. Naprimjer Pjer Zalica.
- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#47 Re: Quo Vadis, Aida?
Neka kontrastivna analiza bi bila pozeljna.drag_gost wrote: ↑05/12/2020 21:55Sta ne odgovara tacno desavanjima u Srebrenici? Sta mislis da nedostaje ili je visak?Aida_Beba wrote: ↑05/12/2020 21:28 Ne, ne radi se uopste o mom pristupu, vec o onome sto je receno i onome sto se na kraju uradilo, dakle film nema mnogo veze sa Srebrenicom i stvarnim događajima, sto je i Nuhanovic rekao i potvrdio, film ko film, kao i svaki drugi, ne odgovara desavanjima iz 1995 to je sve, reditelj pustio mastu na volju, to je sve sto zelim reci
- Bloo
- Globalna šefica
- drag_gost
#49 Re: Quo Vadis, Aida?
Ne glumi Emir Mladica, nego obicnog pukovnika. Da ne spojlam, pogledaj film..., po meni je Jasmila izvrsno ovo uradila.dustaban wrote: ↑06/12/2020 08:56 Ovaj fil mi se nikako ne gleda! Jednostavno ne mogu Jasmilinih filmova vise, nije ona taj kalibar da se hvata u kostac sa ovakvim temama. Pa usere.
- ExNihilo
#50 Re: Quo Vadis, Aida?
Pojavio se na THR. Vjerovatno će brzo i na javne trackere.