Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
adsubzero

#2776 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 17:50
adsubzero wrote: 05/12/2020 17:47
Lao Ce wrote: 05/12/2020 17:06

Da, virus je vrlo pažljivo i učeno napravljen u labu i šta je tu problem? To nije nikakva teorije. Dao sam ti link sa informacijama i izjavama, kao i studiju. Zašto to ignorišeš i nazivaš teorijom zavjera? Ne moraš vjerovati u to. To je tvoje pravo, ali nemaš prava da govoriš da je to laž, teorija zavjere ili bilo šta drugo.
Kako nije teorija zavjere? To je po definiciji tacno teorija zavjere, obicni mit. To istrazivanje nije proslo kolektivnu recenziju, dakle sigurno je da nemaju podrsku. Je li kul biti hipster pa samo nek ide u kontru mainstream-u? Ja drugi sablon ovdje ne vidim. Bilo ko da izadje sa bilo kakvim istrazivanjem ili teorijom, odmah je to konacna istina samo zato sto je suprotnosti sa onim sto nam je trenutno poznato i jer se slaze sa onim sto vec vjerujes. Shvati da nije dovoljno samo objaviti neko istrazivanje, mora postojati neko ko ce to provjeriti i podrzati.
Pa koja to instanca bolan treba da vrši provjeru jednog nobelovca? To je isto kao kad bi rekao da neki junior iz Sarajeva treba da provjeri Mesijeve fudbalske kvalitete.
Nije to instanca nego kolege naucnici. Svidjalo se to tebi ili ne, to tako funkcionise u naucnim krugovima. Necija pozadina, odnosno prijasnji radovi su bitni, ali svejedno to ne znaci da sve sto dalje objavi mora biti apsolutna istina. SVE podlijeze provjeri.
Lao Ce

#2777 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

adsubzero wrote: 05/12/2020 18:10
adsubzero wrote: 05/12/2020 17:47

Kako nije teorija zavjere? To je po definiciji tacno teorija zavjere, obicni mit. To istrazivanje nije proslo kolektivnu recenziju, dakle sigurno je da nemaju podrsku. Je li kul biti hipster pa samo nek ide u kontru mainstream-u? Ja drugi sablon ovdje ne vidim. Bilo ko da izadje sa bilo kakvim istrazivanjem ili teorijom, odmah je to konacna istina samo zato sto je suprotnosti sa onim sto nam je trenutno poznato i jer se slaze sa onim sto vec vjerujes. Shvati da nije dovoljno samo objaviti neko istrazivanje, mora postojati neko ko ce to provjeriti i podrzati.
Pa koja to instanca bolan treba da vrši provjeru jednog nobelovca? To je isto kao kad bi rekao da neki junior iz Sarajeva treba da provjeri Mesijeve fudbalske kvalitete.
Nije to instanca nego kolege naucnici. Svidjalo se to tebi ili ne, to tako funkcionise u naucnim krugovima. Necija pozadina, odnosno prijasnji radovi su bitni, ali svejedno to ne znaci da sve sto dalje objavi mora biti apsolutna istina. SVE podlijeze provjeri.
hhahahah. Vi se odrićete sami sebe zbog laži i lažete sami sebe i prodajte svoje duše ni za šta.
GAU8

#2778 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by GAU8 »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 17:06
adsubzero wrote: 05/12/2020 16:51 Od teoreticara zavjera bilo kakav narativ koji je kontra oficijelnim "teorijama" je prihvatljiv. Zasto je tako, pojma nemam. Valjda neki buntovni mentalitet, samo je bitno nek se kontrira tj. "propituje" (protivi) autoritet, nebitno sto neke teorije nemaju veze s mozgom i cesto su medjusobno kontradiktorne. Eto toliko je nevjerovatno pojmiti da je virus potekao od zivotinje. Naravno, mnogo je jednostavnija teorija, a ujedno i logicnije da je neko pazljivo napravio taj virus u laboratoriju da pobije ljude i profitira na vakcinama i ostalom. WTF
Da, virus je vrlo pažljivo i učeno napravljen u labu i šta je tu problem? To nije nikakva teorije. Dao sam ti link sa informacijama i izjavama, kao i studiju. Zašto to ignorišeš i nazivaš teorijom zavjera? Ne moraš vjerovati u to. To je tvoje pravo, ali nemaš prava da govoriš da je to laž, teorija zavjere ili bilo šta drugo.
Pojma nemas, evo ti jedan od bezbroj naucnih dokaza, da je ovaj virus potekao iz svemira

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7358766/
spinel_

#2779 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

adsubzero wrote: 05/12/2020 18:10

Joj :-)
Znaci sve sto objavi WHO je zakon za sve jer su oni najvisa instanca u svemu ovome? Svako ko im proturjeci nema pojma ili bude cenzurisan.
A sam i znas da od samog pocetka obmanjuju i lazu.
Eno sad su izjavili da prisustvo vakcine nije kraj pandemije i da s vakcinom ces i dalje maske nositi :lol:
A vi bujrum samo slusajte najvece ublehase i moderne zlocince
drag_gost

#2780 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Mislim da tesko u modernijoj historija ima vecih zlocinaca od vas, teoreticara zavjera.
vatreni__poljubac

#2781 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vatreni__poljubac »

Medicina dobrano kaska za drugim naukama.
Gusar-from-Riga

#2782 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Gusar-from-Riga »

drag_gost wrote: 05/12/2020 19:04 Mislim da tesko u modernijoj historija ima vecih zlocinaca od vas, teoreticara zavjera.
Jes jes.. Sletili ameri na mjeses 69te :-) Talibani ukrali nekoliko aviona u sred amerike i drito u zgrade, nema lijekova ni za rak ni za hiv itd da ne pricam dalje. To nisu teorije zavjera to su zavjere... Ukljucis malo mozak i sto manje vjeruj medijima bices slobodnija dusa.
aldinjo

#2783 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by aldinjo »

drag_gost wrote: 05/12/2020 19:04 Mislim da tesko u modernijoj historija ima vecih zlocinaca od vas, teoreticara zavjera.
:lol: :lol: :lol: :run:
Dozer

#2784 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Hakiz wrote: 04/12/2020 18:54 Milioni, milijarde budala primiše vakcine protiv polija, tuberkoloze, boginja itd. A sve te bolesti su bile laž, zavjera farmaceutske industrije...

Kafa su ljudi pored očiju slijepi, sve im možeš prodati.

Pa ih ni činjenica da je razvojem farmacije i drugom "hemijom (lijekovi, higijenska sredstva, medicinski postupci...) ne samo produžen ljudski vijek, nego je produžen aktivni ljudski vijek i poboljšan kvalitet života itd ih neće razuvjeriti od teorija zavjere.

Milijarde ljudi kroz decenije primaju vakcine. Dese se nuspojave. Tih nuspojava je tako malo da iako su ti ljudi unesrećeni, u cjelini su te vakcine dobrobit za čovječanstvo.

I to je sve.
I sve sam ih i ja primio, koje sam trebao da primim, kao i moja djeca. Ne vidim da je iko igdje spomenuo bilo koju od tih vakcina. Ovdje se prica iskljucivo o ovoj.

A evo malo detalja o ovoj.
Malo koincidencija...

Kineski biološki laboratorij u Wuhanu u vlasništvu je Glaxoa, koji slučajno posjeduje Pfizer! (onaj koji proizvodi cjepivo!), a cime upravljaju financije Black Rocka.
Black Rock slučajno radi i sa francuskom AXA, i slučajno su i vlasnik njemačke tvrtke Winterthur, koja je slučajno izgradila kineski laboratorij u Wuhanu, a koji je slučajno kupio njemački Allianz, dok Vanguard ima kao dioničara Black Rocka, koji kontrolise središnje banke i upravlja približno jednom trećinom globalnog investicijskog kapitala.
A koji je, inače, i glavni dioničar Microsofta, u vlasništvu Billa Gatesa, koji je slučajno dioničar PFIZER-a (koji prodaje čudesno cjepivo), i trenutno je prvi sponzor SZO-a (Svjetske zdravstvene organizacije) !

Koja gomila slucajnosti...

I kad se na to nadoveze i ovo, cirkus je kompletan...

Sve ovo su činjenice koje se mogu lako provjeriti i u zvanicnim medicinskim bazama podataka.
1. Nikada nisu izolovali ovaj Sars-Cov-2 virus kompletan, nego samo dijelove RNK, na osnovu kojih su rekli da je to NOVI virus.
2. Izolovane sekvence RNK su 100% podudarne s nekoliko desetina drugih bakterija i virusa. Kako se onda na osnovu ovoga moze tvrditi da je ovo neki novi virus?
3. Pandemiju su proglasili nevjerovatno brzo, a mnogim strucnjacima je nejasno zasto i na osnovu cega.
4. Razne restrikcije su uvedene takodjer nevjerovatno brzo.
5. Vec u aprilu su imali prototip vakcine, sto je prakticno nemoguće s obzirom da tada nisu imali pojma s cim se bore, kako i pise pod 1. i 2.
6. 9 mjeseci kasnije, tj. danas, vec imaju ne jednu, nego gomilu spremnih vakcina, s navodnom.pouzdanoscu od preko 90%, sto je opet prakticno nemoguce jer, kako i sami tvrde, za pronalazak i testiranje vakcine su potrebne minimalno dvije godine.
7. Preko 85% zarazenih ili nemaju nikakve ili imaju blage simptome.
8. Trenutna smrtnost u odnosu na ukupno zarazene je 2,5% (oko 1,7M umrlih).
9. Jos uvijek se ne zna ni koliko traje imunitet onima koji su prebolovali, a jos se manje zna koliko ce dugo trajati imunitet od vakcine.

Trenutno je, i nakon godinu dana, zarazeno 0,93% svjetske populacije (oko 70M).
Ovo znaci da bi ovim tempom zaraze, i ako je to 1/3, tj. da je R0 = 3 kako tvrde, trebalo narednih bar 5 godina da virus obidje kompletnu populaciju.

Na kraju, i kada se sagledaju sve ove zvanicne cinjenice, postavlja se nekoliko vrlo ozbiljnih pitanja:
1. Sta ce tacno lijeciti i/ili sprijeciti famozna expresna vakcina?
2. Kako ce znati kome da je daju, s obzirom na simptomatske procente?
3. Sta ce se desiti ako vakcine budu imale fatalne posljedce i ko ce odgovarati za to?

Rusi svoje vec pelcuju, Englezi pocinju, a, kao sto svi vidimo, nema nijedne jedine informacije o bilo cemu nakon toga.

Jedina dobra vijest je sto je Biden javno rekao da vakcina nece biti obavezna u USA.
Hakiz

#2785 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Dobra pitanja.

Samo jedna napomena, za korona viruse se odavno zna. Stvar je u tome da do sada nisu pogađali ljude, bili su ograničeni na životinje.
Dozer

#2786 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Stvar je u tome, a sto takodjer tvrde mnogi strucnjaci (ali, jbg, nisu iz WHO pa se njihova sad ne pika iako su do corone bili direktori eminentnih laboratorija, instituta, itd.), da je prakticno nemoguce da je virus tek tako presao na ljude.
Neki su, poput Luca, isli i dalje i jasno i glasno rekli da je vjestacki.
Ako na sve ovo znamo da je wuhanski lab primio i 10M USD donacije za istrazivanja od USA 2018, pa kada poredamo sve ove koincidencije navedene iznad, ali i pitanja ispod toga... Jbg... Nesto ne stima, ali bas nikako. I to zaista ne vidi samo neko ko ne zeli da vidi.
Dozer

#2787 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Industrialyzer wrote: 04/12/2020 19:07 Ponavljam pitanje, kako analiziras informaciju da pcr daje netacne rezultate u velikoj vecini slucajeva kada je covid19 u pitanju? Ja sam stotine genetickih uzoraka provukao kroz pcr, i znam kako funkcionise. A ti ne znas, i ti neces meni povjerovati jer mislis da sam placenik ili sta vec ne, ali ces povjerovati nekim portalima koji ce reci ono sto zelis cuti.
Odlicno. Evo neko od struke, sveznajuci laborant.

I umjesto sto se ovako, dobro ti je rekao covjek - oholo, postavljas u ovoj diskusiji, zar nije bilo bolje da si ljudski, i nadave strucno objasnio svima nama ovdje koji ne provlacimo uzorke kroz masinu, kako sve to funkcionise...
Ako ti nije problem, a posto to detaljno znas, daj nam, molim te, odgovore na sljedece:
1. Sta tacno detektuje PCR test?
2. Da li je to sto detektuje unikatno za Sars-Cov-2 virus, ili moze biti i jos nesto?
3. Na koji nacin funkcionise masina koja obradjuje uzorak?
4. Sta je ono sto utice na prikazani rezultat, tj. od cega zavisi kakav ce biti rezultat?

Mislim da su pitanja sasvim jasna. Unaprijed hvala na odgovorima.

Naravno, pojansi nam i otkud toliko lazno negativnih rezultata od jednog super osjetljivog testa, za koji je cak i njegov izumitelj jos u apriliu rekao da nije namijenjen za testiranje ovih vrsta virusa.

Eto, daj nam strucni insight.
drag_gost

#2788 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Gusar-from-Riga wrote: 05/12/2020 19:58
Jes jes.. Sletili ameri na mjeses 69te :-) Talibani ukrali nekoliko aviona u sred amerike i drito u zgrade, nema lijekova ni za rak ni za hiv itd da ne pricam dalje. To nisu teorije zavjera to su zavjere... Ukljucis malo mozak i sto manje vjeruj medijima bices slobodnija dusa.
Nista, nadam se da to znanje koje imas samim time sto si ukljucio mozak uspjevas i da unovcis, pa da ne bude samo da naprdjujes na nebitnim forumima, kao sto je ovaj. Pogotovo to za lijek za rak, ako vec znas da ima, dizi revoluciju.
drag_gost

#2789 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

vatreni__poljubac wrote: 05/12/2020 19:05 Medicina dobrano kaska za drugim naukama.
Za kojim naukama medicina "dobrano kaska"? Obrazlozi molim te.
Dozer

#2790 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

Ne odgovori ti meni... Da li se Rozvel desio ili ne...?
Dozer

#2791 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

drag_gost wrote: 05/12/2020 21:47
Gusar-from-Riga wrote: 05/12/2020 19:58
Nista, nadam se da to znanje koje imas samim time sto si ukljucio mozak uspjevas i da unovcis, pa da ne bude samo da naprdjujes na nebitnim forumima, kao sto je ovaj. Pogotovo to za lijek za rak, ako vec znas da ima, dizi revoluciju.
THC. Dalje sam istrazuj.
A revolucija se vec digla. Rezultat - UN skinuo maricu s liste opasnih droga, mnoge drzave je legalizovale, a neke bolnice u Ceskoj, uz pristanak pacijenata logicno, zovu SImpsona da testiraju THC ulja napravljena od raznih sorti, sto na ljudima, sto u laboratorijama.

Sreca pa tu nema nikakve zavjere i THC ne lijeci nista... Valjda su zato americki i engleski farmaceuti proizveli Sativex, Nabinol i Dronabidol, tj. - sinteticki THC :lol:
Last edited by Dozer on 05/12/2020 22:03, edited 2 times in total.
spinel_

#2792 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Procitah dobar komentar:
How can they create a vaccine to target Covid19 when they haven't even made a credible diagnostic tool to identify it

:-) samo da se ovo pojedini zapitaju puno bi im bilo lakse a ne samo da slijepo slijede tu 'nauku' koja nam kao zeli dobro.
drag_gost

#2793 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Dozer wrote: 05/12/2020 21:54
drag_gost wrote: 05/12/2020 21:47
Gusar-from-Riga wrote: 05/12/2020 19:58 Jes jes.. Sletili ameri na mjeses 69te :-) Talibani ukrali nekoliko aviona u sred amerike i drito u zgrade, nema lijekova ni za rak ni za hiv itd da ne pricam dalje. To nisu teorije zavjera to su zavjere... Ukljucis malo mozak i sto manje vjeruj medijima bices slobodnija dusa.
THC. Dalje sam istrazuj.
Je li i to iz tekstova preko interneta i "strucne literature" ili godina tretiranja benignih i malignih oboljenja kao doktor, ili makar kao medicinski brat? Obzirom da je ovo prvo, zaobidji. Ne shvatam ozbiljno priucene likove, koji onda misle da znaju bolje od onih koji su godinama posvetili zivot necemu. Ja nisam u toj bransi, ali ne dozvoljavam sebi da pametujem da nesto jeste ili nije. Radije vjerujem autoritetima, a to su oni koji se profesionalno bave necim, nikako oni koji su priuceni.

Isto tako, napisao si veliku glupost za nano-tehnologiju, necu da se objasnjavam, jer znam da neces odustati, a previse si mator da mijenjas misljenje o tome.
drag_gost

#2794 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

spinel_ wrote: 05/12/2020 21:58 Procitah dobar komentar:
How can they create a vaccine to target Covid19 when they haven't even made a credible diagnostic tool to identify it

:-) samo da se ovo pojedini zapitaju puno bi im bilo lakse a ne samo da slijepo slijede tu 'nauku' koja nam kao zeli dobro.
Tako su i onog sto je otkrio tocak gledali. "Ovaj nam ne zeli dobro". Moguce da su ga pojeli nakon toga. Nauka ti zeli dobro vise nego sto sam sebi mozes zeliti dobro.
Dozer

#2795 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Dozer »

@drag_gost Slobodno reci...Samo mi nemoj reci da je igla na sprici premalena/preuska da kroz nju prodje neka nano tehnologija... :-)

I, jos mi nisi odgovorio za Rozvel... Jel' se desio ili ne? :D
Last edited by Dozer on 05/12/2020 22:07, edited 1 time in total.
spinel_

#2796 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

drag_gost wrote: 05/12/2020 22:00

Tako su i onog sto je otkrio tocak gledali. "Ovaj nam ne zeli dobro". Moguce da su ga pojeli nakon toga. Nauka ti zeli dobro vise nego sto sam sebi mozes zeliti dobro.
Stavio sam tu rijec pod navodnike s razlogom. Jer ovo sto se desava nema nikakve veze s naukom. Pogledaj malo sire od saopcenja WHO. Kad vidis mozda ces konacno uociti da mnogo toga u vezi ovog virusa i brzo sklepane vakcine ne stima.
vjeshalica

#2797 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 05/12/2020 21:14 Dobra pitanja.

Samo jedna napomena, za korona viruse se odavno zna. Stvar je u tome da do sada nisu pogađali ljude, bili su ograničeni na životinje.
Koronavirusi su prvi put otkriveni u 1930-ima kada se pokazalo da je akutna respiratorna infekcija pripitomljenih pilića uzrokovana virusom infektivnog bronhitisa (IBV). U četrdesetim godinama dva životinjska koronavirusa, mišji virus hepatitisa (MHV) i transmisivni gastroenteritis virus (TGEV) su izolirani

Ljudski koronavirusi otkriveni su u 1960-ima.
Najraniji proučavani ljudski koronavirusi bili su od ljudskih pacijenata sa prehladom, koji su kasnije nazvani humani koronavirus 229E i humani koronavirus OC43.Od tada su identificirani drugi ljudski koronavirusi, uključujući SARS- CoV 2003., HCoV NL63 2004., HKU1 2005., MERS-CoV 2012. i SARS-CoV-2 u 2019. godini. Većina njih uključena je u ozbiljne infekcije dišnih puteva
drag_gost

#2798 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

spinel_ wrote: 05/12/2020 22:05
drag_gost wrote: 05/12/2020 22:00

Stavio sam tu rijec pod navodnike s razlogom. Jer ovo sto se desava nema nikakve veze s naukom. Pogledaj malo sire od saopcenja WHO. Kad vidis mozda ces konacno uociti da mnogo toga u vezi ovog virusa i brzo sklepane vakcine ne stima.
I za tebe se nadam da uspjevas da unovcis to silno znanje koje posjedujes i da ce biti kakve koristi od toga.
Hakiz

#2799 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Hakiz »

Dozer wrote: 05/12/2020 21:29 Stvar je u tome, a sto takodjer tvrde mnogi strucnjaci (ali, jbg, nisu iz WHO pa se njihova sad ne pika iako su do corone bili direktori eminentnih laboratorija, instituta, itd.), da je prakticno nemoguce da je virus tek tako presao na ljude.
Neki su, poput Luca, isli i dalje i jasno i glasno rekli da je vjestacki.
Ako na sve ovo znamo da je wuhanski lab primio i 10M USD donacije za istrazivanja od USA 2018, pa kada poredamo sve ove koincidencije navedene iznad, ali i pitanja ispod toga... Jbg... Nesto ne stima, ali bas nikako. I to zaista ne vidi samo neko ko ne zeli da vidi.
Vejštački ili ne, svejedno je, sad je ovdje.

Problem korone je brzina širenja. Sve da je smrtnost 1%, brzinom širenja i ako se ne zaustavi, vakcinom ili sam "umro", na kraju će ubiti previše ljudi. A ako ćemo teorijom zavjere, ako mu se da dovoljno vremena i natalitet na nivou planete bude niži od njegovog ubijanja, na kraju će ubiti sve ljude na planeti ako ga se ne zaustavi. Trebalo mu 2, 5, 20 ili 100 godina.

I to ga čini opasnim, brzina širenja. Tada mala smrtnost nije spas. Uz to, ko ga preboli, kako sada izgleda, opet može oboljeti. Tako da ni imunitet nije siguran.

Jedini spas je ubiti ga. Vakcina je metodologija za to.
vjeshalica

#2800 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vjeshalica »

spinel_ wrote: 05/12/2020 22:05
Cuj sklepana? Pa vremenski gledajuci jeste sklepana brzo, ali se u osnovi godinama neko bavi koronavirusima koji su kao sasvim slucajno svi izbili iz nekih vukojebina kineskih gdje ljudi jedu govna...dakle postojao je od ranije razvoj i osnov zadnjih 15 godina sasvim solidan, da se vakcina za koliko-toliko suzbijanje virusa napravi
Post Reply