Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gusar-from-Riga

#2751 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Gusar-from-Riga »

Point. wrote: 05/12/2020 08:51 I? Ko stoji iza svega? Spominješ porijeklo virusa. Odakle je? Objasni nam.

Nelogičnost prva - ako je cilj lova kojom logikom se onda pobije stanovništvo planete Zemlje, bilo vještačkim virusom ili vakcinom? Zar nije logičnije što više ovaca, više vune a ne obrnuto?

Nelogičnost druga - prvo govoriš da virus nije opasan i da to samo preboliš i nastavi dalje a u drugom pasusu napišeš Isti ljudi koji su napravili virus i ubijaju ljude po svijetu sada ti daju bombonu kao ruku spasa. Znači izmišljeni virus ipak malo ubija?

Nelogičnost treća - koji je cilj smanjenja stanovništva? Ko ima profit od toga da drastično smanji stanovništvo na planeti i time smanji sebi profit u budućnosti? Ne zvuči kao neki genijalni dugoročni plan.
https://youtu.be/AU4l_4HYnok

Evo jedan klip sa pocetka nekad.. Bio je vec nekad davno ali da se ne zaboravi, slucajno sam izabrao ovaj kanal ima ga ma vise.
Nobelovac je javno rekao da u ovom virusu ima sekvenca HIVa i da je virus vjestacki. Takodjer je ovim lesinarima od novinara rekao da njega ne mogu ucjeniti. Brzo je nekako zaboravljena prica ovog nobelovca, a ja mu vjerujem nekako.
Lao Ce

#2752 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Kada pročitam ove vijesti tipa 'znanstvenici' po portalima, odmah prebacujem na neku komediju. Nema šansi, ali ono nikakve, da ovo ikada postane stvarnost liječenja, pa makar da je 100 djelotvoran. Možda u jednom humanom društvu. Doduše, tada ne bi ni bilo covida. Ništa tablete, samo se vakcina pika. Priznajte da vas je ipak malkice strah :-D
Novo otkriće: Znanstvenici tvrde da su našli lijek za koronu u obliku tablete, evo kako djeluje

https://www.vecernji.hr/vijesti/novo-ot ... OPhlgCNFfE
Industrialyzer

#2753 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 14:44
Industrialyzer wrote: 05/12/2020 11:50
Lao Ce wrote: 05/12/2020 10:43

Može li tvoj mozak shvatiti da je virus vještački? Ne znam čemu ti smajliji. To samo pokazuje agoniju tvog malog i jadnog primitivnog ega.
Svejedno, porijeklo virusa je nebitno za cinjenicu da informacija o nepoudanosti pcr testa i to u procentu od 97% je tolika glupost da samo neko ko ima elementarno neznanje i nepoznavanje materije moze vjerovati u to, a ti zaista jako malo znas, i ono sto znas je pogresno. Zato te i pitam kako funkcionise pcr, ali ti jednostavno ne znas, spominjes agonije, primitivizam, ego, ali ne mozes odgovoriti na jedno pitanje koje ti tri puta postavljam jer odgovor na to pitanje ce ti srusiti 90% informacija koje dosad imas vezane za covid-19. Donosis zakljucke, a nemas elementarno znanje iz oblasti mikrobiologije, biologije, virologije itd.

Hajde, bar se potrudi i procitaj nesto o pcr, edukuj se i ucini svima uslugu, jer tako neupucen i neobrazovan si opasan po drustvo.
Porijeklo virusa je najbitnije što ti stalnu guraš u stranu i pravioš se pametan. Valjda je logično da se kaže da nepouzdanost PCr testova, pa čak i kad bi rekli da je pouzdanost i to 100%, ne mijenja činjenicu da je virus vještački i da iza svega stoji projekat. Uključi malo mozak, pa shvati šta je važnije i oko čega se sve vrti, a ne ko ti uzeo se praviti pametan, a ne znaš poredati osnovne činjenice i važnost i vrijednost istih. Oholost, kao što sam ranije rekao, koja ti ne dozvoljava da prepoznaš činjenice.

Nebitno u smislu preciznosti pcr testova, jer ti testovi rade na drugacijem principu. Kako mozes pisati ovdje da je pcr testiranje nepouzdano i da pokazuju pozitivno na covid u slucajevima kada imate bilo koji drugi patogen ili mikroorganizam. Tvoje sljepilo i jako siromasno poznavanje materije ti ne dozvoljava da shvatis sustinu. Ti ces ovdje siriti informacije o nepouzdanosti pcr testa iako nemas pojma kako to funkcionise.

Nije meni sto ti ne znas, nego sto ne zelis da naucis. Zoves mene oholim, a nemas nijednu objektivnu cinjenicu kojom me mozes ubijediti u neke tvrdnje. Ljudi kao ti su isplivali niotkud tokom ove pandemije i pokazali sa kakvim neukim stanovnistvom dijelimo zrak.

I zapamti, da postoji tajni projekat, takvi kao ti bi posljednji saznali za to, nisi ti legendo taj kalibar :wink:

PCR je mozda najvece otkrice u nauci posljednjih 20-30 godina i takav balkon, kao sto si ti, ne moze ni shvatiti kako to funkcionise jer ti je prekomplikovano, pa ti je lakse shvatiti na taj nacin. Drago mi je sto ce se kontrola protoka takvih informacija pojacati preko drustvenih mreza i da cete, vi neuki, dopirati do sto manjeg broja ljudi.
Gusar-from-Riga

#2754 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Gusar-from-Riga »

Ja se samo pojedinim ljudima divim kako toliko zagrizeno, al bas zagrizeno, vjeruju svemu sta im se servira od strane zvanicne nauke, od vakcine pa nadalje.

A sto se tice korone i svega oko ovoga strah me samo da ne bude kasno za reakciju, koje vrste to ne znam. Al s nekim ciljem se sve ovo desava, a definitivno nije verzija sismis i takve budalastine.
Lao Ce

#2755 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 15:22
Lao Ce wrote: 05/12/2020 14:44
Industrialyzer wrote: 05/12/2020 11:50

Svejedno, porijeklo virusa je nebitno za cinjenicu da informacija o nepoudanosti pcr testa i to u procentu od 97% je tolika glupost da samo neko ko ima elementarno neznanje i nepoznavanje materije moze vjerovati u to, a ti zaista jako malo znas, i ono sto znas je pogresno. Zato te i pitam kako funkcionise pcr, ali ti jednostavno ne znas, spominjes agonije, primitivizam, ego, ali ne mozes odgovoriti na jedno pitanje koje ti tri puta postavljam jer odgovor na to pitanje ce ti srusiti 90% informacija koje dosad imas vezane za covid-19. Donosis zakljucke, a nemas elementarno znanje iz oblasti mikrobiologije, biologije, virologije itd.

Hajde, bar se potrudi i procitaj nesto o pcr, edukuj se i ucini svima uslugu, jer tako neupucen i neobrazovan si opasan po drustvo.
Porijeklo virusa je najbitnije što ti stalnu guraš u stranu i pravioš se pametan. Valjda je logično da se kaže da nepouzdanost PCr testova, pa čak i kad bi rekli da je pouzdanost i to 100%, ne mijenja činjenicu da je virus vještački i da iza svega stoji projekat. Uključi malo mozak, pa shvati šta je važnije i oko čega se sve vrti, a ne ko ti uzeo se praviti pametan, a ne znaš poredati osnovne činjenice i važnost i vrijednost istih. Oholost, kao što sam ranije rekao, koja ti ne dozvoljava da prepoznaš činjenice.

Nebitno u smislu preciznosti pcr testova, jer ti testovi rade na drugacijem principu. Kako mozes pisati ovdje da je pcr testiranje nepouzdano i da pokazuju pozitivno na covid u slucajevima kada imate bilo koji drugi patogen ili mikroorganizam. Tvoje sljepilo i jako siromasno poznavanje materije ti ne dozvoljava da shvatis sustinu. Ti ces ovdje siriti informacije o nepouzdanosti pcr testa iako nemas pojma kako to funkcionise.

Nije meni sto ti ne znas, nego sto ne zelis da naucis. Zoves mene oholim, a nemas nijednu objektivnu cinjenicu kojom me mozes ubijediti u neke tvrdnje. Ljudi kao ti su isplivali niotkud tokom ove pandemije i pokazali sa kakvim neukim stanovnistvom dijelimo zrak.

I zapamti, da postoji tajni projekat, takvi kao ti bi posljednji saznali za to, nisi ti legendo taj kalibar :wink:

PCR je mozda najvece otkrice u nauci posljednjih 20-30 godina i takav balkon, kao sto si ti, ne moze ni shvatiti kako to funkcionise jer ti je prekomplikovano, pa ti je lakse shvatiti na taj nacin. Drago mi je sto ce se kontrola protoka takvih informacija pojacati preko drustvenih mreza i da cete, vi neuki, dopirati do sto manjeg broja ljudi.
Opet guraš osnovne stvari pod tepih i naravno spinuješ osnovnu stvar. Ima masa dokaza o nepouzdanosti pcr testova, to valjda svi svjedočimo kroz ove mjeseca što preko medija, društvenih mreža i ličnih kontakata, a ti opet istrajavaš na toj priči. To je prežvakana stvar da su nepouzdani. Neću valjda da rovim sada da pronađem masu primjera o tome. Ne pije ti voda ta priča. Baš sinoć mi jaran priča o kolegici koja se 5 puta testirala u 15 dana i bilo je 'eci peci pec' :lol: Ovo je jedan od bukvalno hiljade primjera, da ne govorimo o slučajevima da se ljudi proglašavaju pozitivnim ,onako' a da se nisu ni testirali. Drži se ti farmacije. To jedino znate da radite, da radite za farmaceutske kuće.
Industrialyzer

#2756 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Ovo je tuzno citati. Nadam se da ces svojim stavovima i razmisljanjima samo sebi nanijeti stetu i nikome drugom. Idi nastavi trovati svoj mozak, pridruzi se masovnim antivakserskim protestima u ZG, da vas bude 51 :lol: :run:
drag_gost

#2757 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 15:53 Ovo je tuzno citati. Nadam se da ces svojim stavovima i razmisljanjima samo sebi nanijeti stetu i nikome drugom. Idi nastavi trovati svoj mozak, pridruzi se masovnim antivakserskim protestima u ZG, da vas bude 51 :lol: :run:
Bas tuzno, infantilno razmisljanje.

https://www.youtube.com/watch?v=4uWsOH6 ... nel=Ruptly
Lao Ce

#2758 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 15:53 Ovo je tuzno citati. Nadam se da ces svojim stavovima i razmisljanjima samo sebi nanijeti stetu i nikome drugom. Idi nastavi trovati svoj mozak, pridruzi se masovnim antivakserskim protestima u ZG, da vas bude 51 :lol: :run:
Vidim da je tužno čitati kada nemaš više šta da kažeš onda ti prestaje samo da trolaš i da vadiš izlizane floskule i podmetanja bez osnova. Tako svi završite. Pozdravio te Musk :D
Industrialyzer

#2759 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 16:01
Vidim da je tužno čitati kada nemaš više šta da kažeš onda ti prestaje samo da trolaš i da vadiš izlizane floskule i podmetanja bez osnova. Tako svi završite. Pozdravio te Musk :D
Tebi je jasno da mi nisi odgovorio ni na jedno pitanje, i da si samo vrtio pricu kao pokvarena ploca?

Do narednog citiranja, malo nauci ponesto, a do tad me zaobidji, vrlo djetinjasto, pogresno informisano nastupas i Sizifov posao je da se covjek raspravlja sa tobom. Uzivaj u osjecaju superiornosti jer pored toga sto nisi u zivotu nista napravio, uspio si progledati i shvatiti istinu koja se desava oko nas. Ubio si me argumentima, odoh pokupiti dnevnicu od Pfizera i nastaviti kovati plan da vas sve pobijemo, malo nam smetate vi super inteligentni detektivi i zbog vas ne mozemo sprovesti nas plan u potpunosti.

Zamisli raspravljas o fudbalu, a ne znas sta je offside :lol: :lol:
drag_gost

#2760 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by drag_gost »

Ja jos uvijek cekam da mi objasni kako implementirati ljudski interfejs. Naravno, necu dobiti odgovor, nema ga.
Lao Ce

#2761 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 16:11
Lao Ce wrote: 05/12/2020 16:01
Tebi je jasno da mi nisi odgovorio ni na jedno pitanje, i da si samo vrtio pricu kao pokvarena ploca?

Do narednog citiranja, malo nauci ponesto, a do tad me zaobidji, vrlo djetinjasto, pogresno informisano nastupas i Sizifov posao je da se covjek raspravlja sa tobom. Uzivaj u osjecaju superiornosti jer pored toga sto nisi u zivotu nista napravio, uspio si progledati i shvatiti istinu koja se desava oko nas. Ubio si me argumentima, odoh pokupiti dnevnicu od Pfizera i nastaviti kovati plan da vas sve pobijemo, malo nam smetate vi super inteligentni detektivi i zbog vas ne mozemo sprovesti nas plan u potpunosti.

Zamisli raspravljas o fudbalu, a ne znas sta je offside :lol: :lol:
Samo mahanje od Muska imaš :D Tu ti je sve rečeno, kao i za eci pec pec. Samo sumanut čovjek može reći da su pcr testovi pouzdani, a pri tome ignoriše i stavlja pod tepih masu drugih stvari. Seljak, koji misli da je pokupio svu pamet svijeta ako zna koju o testovima.
Lao Ce

#2762 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Pored toga ovo je tvoj nivo spoznavanja i poimanje zbilje u kojoj živiš
Image
Industrialyzer

#2763 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

drag_gost wrote: 05/12/2020 16:16 Ja jos uvijek cekam da mi objasni kako implementirati ljudski interfejs. Naravno, necu dobiti odgovor, nema ga.
Ma kakav odgovor, i ovo sto napise nema kvalifikacije sa bude smatrano odgovorom. On ne zna kako pcr funkcionise, ali zna da je nepouzdano, analiziralo svasta nesto pa smatra da je kompetentan. Samo ignorisati ovakve i nadati se da nece imati uticaj na druge ljude, i sve dok su ovakvi ograniceni umovi u velikoj manjini, dobro je
adsubzero

#2764 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Od teoreticara zavjera bilo kakav narativ koji je kontra oficijelnim "teorijama" je prihvatljiv. Zasto je tako, pojma nemam. Valjda neki buntovni mentalitet, samo je bitno nek se kontrira tj. "propituje" (protivi) autoritet, nebitno sto neke teorije nemaju veze s mozgom i cesto su medjusobno kontradiktorne. Eto toliko je nevjerovatno pojmiti da je virus potekao od zivotinje. Naravno, mnogo je jednostavnija teorija, a ujedno i logicnije da je neko pazljivo napravio taj virus u laboratoriju da pobije ljude i profitira na vakcinama i ostalom. WTF
Sanjarko

#2765 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Sanjarko »

heal wrote: 05/12/2020 11:44 Budemo vidli ima li je ili nema. :D
I zasto mi repliciras ako dalje nisi citao? Kakav krkanluk.
Ipak mislim da su sprijecili raspad sistema totalni. Ono nemire, bune itd. Poklapa se zatvaranje drzava s krahom berzi. U januaru sve krenulo, ludovanje berzi, ali tek u martu krahirale ako se dobro sjecam ili krajem februara a pocetkom marta uveli zatvaranje drzava itd.

Bio tad otvorio temu moguce uvodzenje policijskih drzava i tehnokratskih vlada, tako nekako se zvala tema i banirana tema. Ali ima na Guglu sacuvana mozda dok sam ja nesto komentara sacuvao.
Lao Ce

#2766 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

adsubzero wrote: 05/12/2020 16:51 Od teoreticara zavjera bilo kakav narativ koji je kontra oficijelnim "teorijama" je prihvatljiv. Zasto je tako, pojma nemam. Valjda neki buntovni mentalitet, samo je bitno nek se kontrira tj. "propituje" (protivi) autoritet, nebitno sto neke teorije nemaju veze s mozgom i cesto su medjusobno kontradiktorne. Eto toliko je nevjerovatno pojmiti da je virus potekao od zivotinje. Naravno, mnogo je jednostavnija teorija, a ujedno i logicnije da je neko pazljivo napravio taj virus u laboratoriju da pobije ljude i profitira na vakcinama i ostalom. WTF
Da, virus je vrlo pažljivo i učeno napravljen u labu i šta je tu problem? To nije nikakva teorije. Dao sam ti link sa informacijama i izjavama, kao i studiju. Zašto to ignorišeš i nazivaš teorijom zavjera? Ne moraš vjerovati u to. To je tvoje pravo, ali nemaš prava da govoriš da je to laž, teorija zavjere ili bilo šta drugo.
Lao Ce

#2767 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 16:35
drag_gost wrote: 05/12/2020 16:16 Ja jos uvijek cekam da mi objasni kako implementirati ljudski interfejs. Naravno, necu dobiti odgovor, nema ga.
Ma kakav odgovor, i ovo sto napise nema kvalifikacije sa bude smatrano odgovorom. On ne zna kako pcr funkcionise, ali zna da je nepouzdano, analiziralo svasta nesto pa smatra da je kompetentan. Samo ignorisati ovakve i nadati se da nece imati uticaj na druge ljude, i sve dok su ovakvi ograniceni umovi u velikoj manjini, dobro je
Nisam ja ograničen um, nego izmišljaš ono što ne postoji, a to je da su testovi pouzdani, kada ima na hiljade pirmjera da nisu. Ti manipulišeš i lažeš i ja sa ovim nemam veze, a ti se stalno hvataš i kačiš za mene. Nisam ja rekao da su testovi nepouzdani nego to govore činjenice i stvarnost u kojoj živimo. Ja samo predočavam ono što se dešava oko nas. Znači, nemoj lagati i manipulirati sa nečim što nije istina. Hoćeš da kažeš da su testovi vjerodostojni? Nemoj lagati. Samo jedan post od Muska je dovoljan da ti svu koncepciju sruši. Naravno, šta on zna, on laže, nije išao na faklutet, nije kompetentan. Ma ima bolan masa ljekara i naučnika koji govore o nepouzdanosti tih testova i ti se usuđuješ da kažeš da sam ograničenog uma. S kojim pravom?

Idi javi se Lucu ili bilo kojem koji govori da je virus vještački pa s njim pričaj ovako kao sa mnom, kad te ljudi otpušu i tebe i tu tvoju priču malog seoskog varalice. Našao si mene koji sam se izjasnio u prvom postu da se ne razumijem u pcr testove ali imaju drugi ljudi koji se razumiju i koji govore o tome i postoje iskustva desetina hiljada ili više stotina hiljada ljudi o nepouzdanosti testova, a ti opet ko neki zadnji jado glumiš nekog doktora ovdje. Seljak zatucani.
vaučer

#2768 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by vaučer »

Jesu li i ovi prijašnji SARS virusi također bili iz laboratorija? Ebola? Zašto nisu bili jednako učinkoviti u prenošenju? Ako je COVID iz laboratorija zašto je tako neučinkovit u ubijanju populacije robova? Ako je vakcina obavezna zašto nije obavezna?

Toliko pitanja.
spinel_

#2769 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by spinel_ »

Industrialyzer

#2770 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Industrialyzer »

Image

:lol:

Daj mi link naucne studije u cijem zakljucku se navodi da je porijeklo virusa utvrdjeno, i link gdje se objasnjava zasto su pcr testovi nepouzdani. Da procitam pa da zapalim ove svoje diplome i pustimd niz vodu godine studiranja.

Zbog tvojih izjava Kary Mullis se prevrce u grobu. Haj bez guglanja, ako znas ko je ovaj lik i kolika je njegova zasluga u doprinosu nauci, svaka cast. Btw. Pcr tehnologija se koristi cak i u forenzici, milioni posmrtnih ostataka su tacno identifikovani zahvaljujuci pcr, i da ne nabrajamo dalje. Kazem ti, ne znas i ne petljaj se tamo gdje nisi dorastao.
adsubzero

#2771 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 17:27 Image

Ovo ne znas da li da se smijes ili da places. Ovakve idiotske price pokrenu lavinu drugih prica i na kraju ono sto je trebala biti zajebancija ljudi pocnu vjerovati u to i dijeliti kao da je istina
red evil

#2772 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by red evil »

Industrialyzer wrote: 05/12/2020 17:27 Image

Daj mi link naucne studije u cijem zakljucku se navodi da je porijeklo virusa utvrdjeno, i link gdje se objasnjava zasto su pcr testovi nepouzdani. Da procitam pa da zapalim ove svoje diplome i pustimd niz vodu godine studiranja.

Zbog tvojih izjava Kary Mullis se prevrce u grobu. Haj bez guglanja, ako znas ko je ovaj lik i kolika je njegova zasluga u doprinosu nauci, svaka cast. Btw. Pcr tehnologija se koristi cak i u forenzici, milioni posmrtnih ostataka su tacno identifikovani zahvaljujuci pcr, i da ne nabrajamo dalje. Kazem ti, ne znas i ne petljaj se tamo gdje nisi dorastao.
Ha ko ti je kriv što si slijep i ne vidiš pored vlastitih očiju. :oops:
adsubzero

#2773 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by adsubzero »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 17:06
adsubzero wrote: 05/12/2020 16:51 Od teoreticara zavjera bilo kakav narativ koji je kontra oficijelnim "teorijama" je prihvatljiv. Zasto je tako, pojma nemam. Valjda neki buntovni mentalitet, samo je bitno nek se kontrira tj. "propituje" (protivi) autoritet, nebitno sto neke teorije nemaju veze s mozgom i cesto su medjusobno kontradiktorne. Eto toliko je nevjerovatno pojmiti da je virus potekao od zivotinje. Naravno, mnogo je jednostavnija teorija, a ujedno i logicnije da je neko pazljivo napravio taj virus u laboratoriju da pobije ljude i profitira na vakcinama i ostalom. WTF
Da, virus je vrlo pažljivo i učeno napravljen u labu i šta je tu problem? To nije nikakva teorije. Dao sam ti link sa informacijama i izjavama, kao i studiju. Zašto to ignorišeš i nazivaš teorijom zavjera? Ne moraš vjerovati u to. To je tvoje pravo, ali nemaš prava da govoriš da je to laž, teorija zavjere ili bilo šta drugo.
Kako nije teorija zavjere? To je po definiciji tacno teorija zavjere, obicni mit. To istrazivanje nije proslo kolektivnu recenziju, dakle sigurno je da nemaju podrsku. Je li kul biti hipster pa samo nek ide u kontru mainstream-u? Ja drugi sablon ovdje ne vidim. Bilo ko da izadje sa bilo kakvim istrazivanjem ili teorijom, odmah je to konacna istina samo zato sto je suprotnosti sa onim sto nam je trenutno poznato i jer se slaze sa onim sto vec vjerujes. Shvati da nije dovoljno samo objaviti neko istrazivanje, mora postojati neko ko ce to provjeriti i podrzati.
Lao Ce

#2774 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

adsubzero wrote: 05/12/2020 17:47
Kako nije teorija zavjere? To je po definiciji tacno teorija zavjere, obicni mit. To istrazivanje nije proslo kolektivnu recenziju, dakle sigurno je da nemaju podrsku. Je li kul biti hipster pa samo nek ide u kontru mainstream-u? Ja drugi sablon ovdje ne vidim. Bilo ko da izadje sa bilo kakvim istrazivanjem ili teorijom, odmah je to konacna istina samo zato sto je suprotnosti sa onim sto nam je trenutno poznato i jer se slaze sa onim sto vec vjerujes. Shvati da nije dovoljno samo objaviti neko istrazivanje, mora postojati neko ko ce to provjeriti i podrzati.
Pa koja to instanca bolan treba da vrši provjeru jednog nobelovca? To je isto kao kad bi rekao da neki junior iz Sarajeva treba da provjeri Mesijeve fudbalske kvalitete.
Lao Ce

#2775 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite

Post by Lao Ce »

Lao Ce wrote: 05/12/2020 17:50
adsubzero wrote: 05/12/2020 17:47

Pa koja to instanca bolan treba da vrši provjeru jednog nobelovca? To je isto kao kad bi rekao da neki junior iz Sarajeva treba da provjeri Mesijeve fudbalske kvalitete. Doduše, baš tako je i postavljen ovaj globalistički sistem u kojem je sve moguće.
Post Reply