Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimus09 wrote: ↑04/12/2020 20:48
Na golf 3 ne pokazuje temp vode nikako,kazaljka ne mice.
Sta pogledati,gdje bude taj senzor ili ampula kako se zove ?
U racvi vode je senzor
Ako hoces sebi auto da ostavis zamijeni komplet, koliko se sad sjecam sa senzorom sve 30tak maraka
U racvi vode je senzor
Ako hoces sebi auto da ostavis zamijeni komplet, koliko se sad sjecam sa senzorom sve 30tak maraka
U racvi vode je senzor
Ja bih rekao da prvenstveno gumu trosi stil voznje pa tek onda kilometri.
Ljetni set na prednjim tockovima mi je presao cca 30k km za 2 sezone. Bas cu izmjeriti saru sublerom da vidim koliko se potrosilo u odnosu na novu gumu.
SmoLe wrote: ↑04/12/2020 14:10
nije bas pitanje za mehanicare al da pokusam
gdje ima kupiti poklopac za felgu, treba mi samo 1, ili jos bolje ako neko od vas odavde ima ovakav poklopac za prodati
na piku ima ih nekoliko ali samo sa jednom rupom, meni treba sa 4....u pitanju su 16ke
Najbolje ebay. Ili se zavlačiti po otpadima kod nas, što je vremenski neisplativo...
Sta vise trosi gumu Nedimaga, voznja poput tvoje tj ugl auto put ili gradska?
Na autoputu su vece brzine ali se rijedje koci i krece...nisam pametan.
Autoput vise trosi gumu.
Haman sam promasio temu momci.
Gumu najvise trose kilometri. Ja do sada ne znam da sam potrosio neke gume, obicno ostare i izgube svojstva.
Mada ove iako su vec stare i prilicno potrosene, i dalje su odlicne.
gume trose krivine, losa cesta, rupa, kocenja, neadekvatan psi/bar na gumi i sl; na drugoj strani, autoput je po svemu sudeci najlaksi za gume bas kao i sve ostalo na autu
corolla02 wrote: ↑05/12/2020 12:36
I sta kazu mehanicari na forumu kako se praktikuje; svako koliko se mijenja ulje u kocnicama
Po pravilu, svake dvije god.
Ali kod nas se mijenja-nikad, a cijevi od kocnica koje je napala hrdja se mijenjaju kad procuri tecnost od kocnica! Na stranu to da kad procuri twcnost, zaustavni put je daleko duzi i mozes nekog i ubiti.
Brus Lee wrote: ↑05/12/2020 13:49
Meni nekako nema logike da ce 100 km autoputa potrositi vise gumu od 100 km gradske voznje
Zato kazem da stil voznje tu najvise igra ulogu, sama agresivnost kod kocenja, ubrzavanja i sl. Pa tek onda dolazi pritisak u gumama.
Analogno, neko podere plocice za 20k km, a meni su moje zamijenjene nakon predjenih 90.000 km voznje.
Isto vazi i za gume.
Prije mjesec dana stavio sam novu remenicu radilice,jer se stara raspala i novo remenje
Kad sam to odradio auto proizvodi neki cudan zvuk pri gasenju i paljenju koji prije nije bio sto mozete čuti na videu