adsubzero wrote: ↑04/12/2020 11:46
TESLA_EDISON wrote: ↑04/12/2020 11:44
Pravda za uhljebe! Hoćemo hljeba preko pogače! Nedovoljno nas plaćate!
Evo ti gratis parole pa haj sad pravo ispred vlade zajedno sa onim sindikalcima iz BHT-a i HT-a.
Vrlo kretenski pristup. Ne pricamo o politicarima niti salterusama u drzavnim firmama, nego o doktorima. Ako ne vidis razliku sta reci za tebe...
Nije kretenski. Prije desetak godina sam plakao šta na UKC Gradina, odnosno šta ništa, ne rade. Bože zdravlja i ne doći njima na liječenje.
Što se mog zdravlja i liječenja tiče, u ovoj državi nikada kod doktora bio (od '95). Jesam, išao očnom prije 2 godine da mi propiše dioptriju (staračku) za naočare. Kao da i nisam.
Tip letva, a ni podne nije.
Mogo sam komotno i kod privatnog što mi naočare proda isti pregled imati i sve završiti - bez porodičnog (koji je na listi neke stranke) i uputnice specijalisti očnom (ovom pjani).
*Nisam ni znao da danas, ako ti porodični propiše inekciju, prvo ideš u apoteku da kupiš špricu i sve što je doktor propiso. Onda tu inekciju i sve ostalo uz nju doneseš na intervenciju i primiš - ruke gratis!
Toliko o plaćenom zdravstvenom osiguranju + što mi na TK plaćamo i dodatno svake godine neku "markicu" 20 KM, inače nema "džabe" ležat u bolnici.