Draško Stanivuković

Post Reply
Hakiz

#2326 Re: Draško Stanivuković

Post by Hakiz »

General War wrote: 04/12/2020 18:00
mO k3 wrote: 04/12/2020 15:01 Druze Tito, druze Tito, tebe srbi lazu,
oni vole, oni vole,
djenerala Drazu!!!!
Takoe, i zato:
doduse ima bolje...
Uzrok i posljedica...
LBVIEW

#2327 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Hakiz wrote: 04/12/2020 18:32
mO k3 wrote: 04/12/2020 15:01 Druze Tito, druze Tito, tebe srbi lazu,
oni vole, oni vole,
djenerala Drazu!!!!
Takoe, i zato:
doduse ima bolje...
Uzrok i posljedica...
To im uvijek nekako promakne. ;-)
BHCluster

#2328 Re: Draško Stanivuković

Post by BHCluster »

Izgleda zbog traume pruzrokovane padom sa brzo kretajuceg vozila? :mrgreen:
Hakiz

#2329 Re: Draško Stanivuković

Post by Hakiz »

Slučajno :lol:
General War

#2330 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

Hakiz wrote: 04/12/2020 18:28
General War wrote: 04/12/2020 09:02
Kikibombona wrote: 04/12/2020 08:35

A kako nisu?

Jos nisam vidio Bosnjaka da se odrice bosanskog identiteta.

Samo nemoj postavljati video onih debila uoci potpisa kao dokaz za suprotno.
Nemoram...sve je to deklarativno, kako tacno se razlikuje Bosnjak od Srbina u BiH? Koji zakon u federaciji je bosanskiji od onoga u PC? Mahanje varta zastavicama i navijanje za repku kad su praznici ne dokazuje nista.
Ako je "varta" zastava problem, lako ćemo ga riješiti. Vratićemo onu sa ljiljanima.

A i "Jedna si jedina" je baš fina himna.

Može.
Apsolutno
Nikada nije ni trebala biti druga...i to jeste i problem o kojem ja govorim: Sto "ste" je ukinuli pa da sad ako treba "vracate" (ako pripadas bosnjackom etnickom puku ako ne onda si isto kao i ja, za te stvari se nisi ni pitao tj odobrio) ? To je cijela poenta.
General War

#2331 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

LBVIEW wrote: 04/12/2020 18:43

Takoe, i zato:
doduse ima bolje...
Uzrok i posljedica...
Tamam posla da promakne...moze i tako. :wink:
General War

#2332 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

BHCluster wrote: 04/12/2020 18:57 Izgleda zbog traume pruzrokovane padom sa brzo kretajuceg vozila? :mrgreen:
bolje i to nego traume prouzrokovane od onoga sto sad upravo ceskam :D
LBVIEW

#2333 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

General War wrote: 04/12/2020 19:08

Uzrok i posljedica...
Pa onda znas da to dvoje ne moze u istu ravan.
Ne postoji narod koji je imun na revansizam. A tu su se Bosnjaci pokazali tolerantni kao malo ko, s obzirom na kolicinu iskonskog zla koje se na njih srucilo. Drugi bi Srbima jebali majku kroz majku, uzduz i poprijeko, gdje god su mogli, a mogli su itekako, po istom receptu kao i genocidna srpska armada, od Bihaca do Tuzle. Uzmi samo primjer Hrvatsku koja je neuporedivo manje stradala od srpskog fasizma od Bosne i Bosnjaka, i njihov odnos prema Srbima kao kolektivu.
Last edited by LBVIEW on 05/12/2020 01:18, edited 1 time in total.
General War

#2334 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

LBVIEW wrote: 04/12/2020 21:30

Ne postoji narod koji je imun na revansizam. A tu su se Bosnjaci pokazali tolerantni kao malo ko, s obzirom na kolicinu iskonskog zla koja se na njih srucila. Drugi bi Srbima jebali majku kroz majku, uzduz i poprijeko, gdje god su mogli, a mogli su itekako, po istom receptu kao i genocidna srpska armada, od Bihaca do Tuzle. Uzmi samo primjer Hrvatsku koja je neuporedivo manje stradala od srpskog fasizma od Bosne i Bosnjaka, i njihov odnos prema Srbima kao kolektivu.
Ne sjecam se da su nesto bolje bosnjaci prosli gdje hrvati osjete nadmoc...kako to definises ako su ti hrvati neki primjer?
Hakiz

#2335 Re: Draško Stanivuković

Post by Hakiz »

General War wrote: 04/12/2020 21:36
Ne postoji narod koji je imun na revansizam. A tu su se Bosnjaci pokazali tolerantni kao malo ko, s obzirom na kolicinu iskonskog zla koja se na njih srucila. Drugi bi Srbima jebali majku kroz majku, uzduz i poprijeko, gdje god su mogli, a mogli su itekako, po istom receptu kao i genocidna srpska armada, od Bihaca do Tuzle. Uzmi samo primjer Hrvatsku koja je neuporedivo manje stradala od srpskog fasizma od Bosne i Bosnjaka, i njihov odnos prema Srbima kao kolektivu.
Ne sjecam se da su nesto bolje bosnjaci prosli gdje hrvati osjete nadmoc...kako to definises ako su ti hrvati neki primjer?
Ne branim Hrvate, ali ne može se porediti. Uostalom, i o njima je sud u Hagu rekao svoje.

Ali, čim počneš tražiti krivicu drugih, čim počneš u stilu "Što mi, a šta sa njima", to znači da gubiš argumente.

Jedino pravdanje onih koji su te stvari radili može biti pravdanje samim sebi. Da sami sebi izgledaju manje monstruozno. Da se mogu pogledati u ogledalo. I to insistiranje na RS-u je iz tog razloga, jer, zašta smo se pretvorili u zločince ako ostanemo bez RS-a? Bez RS-a ostadosmo samo zločinci, RS nam daje razlog, pretvorili smo se u monstrume iz višeg cilja.

Valja sa tom stigmom i teretom živjeti, nije to lako.

Ostalima se ne mogu opravdati. Naprosto, opravdanja nema.
Bonaventura

#2336 Re: Draško Stanivuković

Post by Bonaventura »

Ne postoji narod koji je imun na revansizam. A tu su se Bosnjaci pokazali tolerantni kao malo ko, s obzirom na kolicinu iskonskog zla koje se na njih srucilo. Drugi bi Srbima jebali majku kroz majku, uzduz i poprijeko, gdje god su mogli, a mogli su itekako, po istom receptu kao i genocidna srpska armada, od Bihaca do Tuzle. Uzmi samo primjer Hrvatsku koja je neuporedivo manje stradala od srpskog fasizma od Bosne i Bosnjaka, i njihov odnos prema Srbima kao kolektivu.
Bilo kako bilo, bejha patrijote nisu sportski podnijeli poraz.
Bonaventura

#2337 Re: Draško Stanivuković

Post by Bonaventura »

Hakiz wrote: 04/12/2020 18:23
Bonaventura wrote: 03/12/2020 06:14
banjaluka078 wrote: 02/12/2020 19:21

RS je mjesto gdje živim zato što nam prvo inat, zatim okolnosti nisu dozvolili da odemo drugdje. Po automatizmu imam entitetsko državljanstvo koje mi je smiješna stvar, jer imam državu čiji sam državljan. Kad su me u CIPS-u pitali da li želim da mi na ličnoj karti piše entitetsko državljanstvo, odgovor je bio ne. RS postoji, ali je ne doživljavam ni sekunde više nego što moram.
Drzavljanstva FBiH i RS ne postoje slucajno.U pogledu emocija - niko nije u obavezi da voli u ovom slucaju republiku ciji je stanovnik i vjerovatno drzavljanin.Kao sto nigdje u demokratijama gradjani ne moraju da vole ni vlast ni drzavu.Emocije su uvijek prepustene pojedincu.Ipak vjerujem da je preovladjujuce raspolozenje medju gradjanstvom RS ovakvo kakvim ga ja predstavljam dok je s druge strane velika vecina gradjana FBiH jos uvijek uvjerenja koja su suprotna.Zasto mislim da ce i u Federaciji BiH vremenom prevladati svijest o potrebi sa se redefinisu odnosi izmedju FBiH i RS u smislu pune suverenosti istih i zasto bi bilo bolje da se to dogodi sto prije, pisao sam u nekim od ranijih poruka.
To bi značilo cijelom svijetu, posebno Evropi, da se zločini i genocid isplate. Probudili bi se duhovi IRA, ETA a i neki novi.

Redefinisanje odnosa može samo u smjeru brisanja rezultata zločina i genocida, a to znači nestanak RS-a i jedinstvena Bosna i Hercegovina. RS je stvorena zločinom i genocidom i zbog toga mora jednog dana otići gdje joj je mjesto, a to je smetljište. Svake vrste.
Ne treba se osvrtati na Evropu i Svijet nego ovaj prostor preurediti po mjeri i interesima s jedne strane gradjana Srpske i gradjana i naroda Federacije s druge strane a to je puni suverenitet tih geopolitickih entiteta."Evropa" i "Svijet" takodje ne bi pitali nista ni jedne i druge kako da rijese neke svoje probleme.
Kad je riječ o zločinima treba primijetiti sledeće - U tom nesrećnom sukobu devedesetih na svim stranama bilo je zločina i zločinaca.Bilo je zločina i u muslimansko-muslimansko ili bošnjačko-bošnjačkom ratu u pokorenoj samoproglašenoj Republici Zapadna Bosna.Nema strane koja je za sebe može reći da je izašla čista iz nesrećnog sukoba 1992-1995 pa je potezanje zločina kao nekakvog političkog kapitala sasvim neprihvatljivo.Zločini naprosto ne mogu biti politički kapital. Po tvojim "rezonima države koje u svojoj istorima imaju i zločine nemaju pravo na postojanje.Šta bi onda tek rekao za Tursku čija je istorija prepuna zločina i genocida koje su Turci počinili nad drugim narodima ? Šalje li postojanje Turske poruku Evropi i Svijetu da se zločin isplati ?
Ja sam mišljenja da sve zločine i zločince bez obzira kojoj strani pripadali treba osuditi i javno žigosati kao sramotu.
Sve to nema mnogo veze sa real politikom čiji sam sljedbenik a istrajavati na nekakvom opstanku zajednice FBiH i RS nakon decenija koje pokazaju da je taj projekat propao sigurno nije u domenu real politike ni u domenu racionalnog uopšte.
O jedinstvoj BiH i po mojem mišljenju jedinom putu do njenog ostvarenja već sam pisao ali ponoviću.Put do jedinstvene BiH bez "blentiteta" "katuna" "torova",jeste u nastavku iseljevanja nesrba iz BiH do dostizanja srpske većine .U tom slučaju bilo bi vraćeno uređenje kakvo je postojalo u vrijeme Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine i bili bi održani izbori za paralement na principu - jedan čovjek jedan glas.Tako izabran parlament izabrao bi vladu i predsjednika.Samo što ta tako jedinstvene BiH ne bi dugo postojala kao politički entitet.Postojale bi i Bosna i Hercegovina kao geografski pojmovi u okviru Republike Srbije tipa Mačva,Šumadija,Negotinska Krajina i dr.
Kao što takav razvoj događaja nema mnogo smisla ni izgleda isto tako nemaju mnogo smisla ni izgleda želje i očekivanja velikobošnjaka da padne nebo i da ovladaju teritorijom Republike Srpske.Nema od toga ništa.Maksimum za Bošnjake u Republici Srpskoj jeste ravnopravnost na individualnom nivou sa svim drugim građanima i kolektivna prava u skladu sa evropskim standarsima.Isto važi i za srpsku manjinu u Federaciji.
Za cijelu ovu situaciju naprimjerenija je stara estonska poslovica koja glasi- Ako moraš da progutaš žabu,progutaj je odmah.Ako moraš da progutaš više žaba ,progutaj prvo najveću.
To bi bila moja porukama "patrijotama ove zemlje".Razuman pojedinac u jednom momentu priznaje poraz ili priznaje svoje greške a nerazuman nastavlja da srlja.Isto važi i za kolektivitete.
LBVIEW

#2338 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Bonaventura wrote: 05/12/2020 05:06
2 sedmice. :izet:
Bloo
Globalna šefica

#2339 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

Bonaventura wrote: 05/12/2020 05:06
Trajni
p206

#2340 Re: Draško Stanivuković

Post by p206 »

Bonaventura wrote: 05/12/2020 05:48
Hakiz wrote: 04/12/2020 18:23
Bonaventura wrote: 03/12/2020 06:14
Drzavljanstva FBiH i RS ne postoje slucajno.U pogledu emocija - niko nije u obavezi da voli u ovom slucaju republiku ciji je stanovnik i vjerovatno drzavljanin.Kao sto nigdje u demokratijama gradjani ne moraju da vole ni vlast ni drzavu.Emocije su uvijek prepustene pojedincu.Ipak vjerujem da je preovladjujuce raspolozenje medju gradjanstvom RS ovakvo kakvim ga ja predstavljam dok je s druge strane velika vecina gradjana FBiH jos uvijek uvjerenja koja su suprotna.Zasto mislim da ce i u Federaciji BiH vremenom prevladati svijest o potrebi sa se redefinisu odnosi izmedju FBiH i RS u smislu pune suverenosti istih i zasto bi bilo bolje da se to dogodi sto prije, pisao sam u nekim od ranijih poruka.
To bi značilo cijelom svijetu, posebno Evropi, da se zločini i genocid isplate. Probudili bi se duhovi IRA, ETA a i neki novi.

Redefinisanje odnosa može samo u smjeru brisanja rezultata zločina i genocida, a to znači nestanak RS-a i jedinstvena Bosna i Hercegovina. RS je stvorena zločinom i genocidom i zbog toga mora jednog dana otići gdje joj je mjesto, a to je smetljište. Svake vrste.
Ne treba se osvrtati na Evropu i Svijet nego ovaj prostor preurediti po mjeri i interesima s jedne strane gradjana Srpske i gradjana i naroda Federacije s druge strane a to je puni suverenitet tih geopolitickih entiteta."Evropa" i "Svijet" takodje ne bi pitali nista ni jedne i druge kako da rijese neke svoje probleme.
Kad je riječ o zločinima treba primijetiti sledeće - U tom nesrećnom sukobu devedesetih na svim stranama bilo je zločina i zločinaca.Bilo je zločina i u muslimansko-muslimansko ili bošnjačko-bošnjačkom ratu u pokorenoj samoproglašenoj Republici Zapadna Bosna.Nema strane koja je za sebe može reći da je izašla čista iz nesrećnog sukoba 1992-1995 pa je potezanje zločina kao nekakvog političkog kapitala sasvim neprihvatljivo.Zločini naprosto ne mogu biti politički kapital. Po tvojim "rezonima države koje u svojoj istorima imaju i zločine nemaju pravo na postojanje.Šta bi onda tek rekao za Tursku čija je istorija prepuna zločina i genocida koje su Turci počinili nad drugim narodima ? Šalje li postojanje Turske poruku Evropi i Svijetu da se zločin isplati ?
Ja sam mišljenja da sve zločine i zločince bez obzira kojoj strani pripadali treba osuditi i javno žigosati kao sramotu.
Sve to nema mnogo veze sa real politikom čiji sam sljedbenik a istrajavati na nekakvom opstanku zajednice FBiH i RS nakon decenija koje pokazaju da je taj projekat propao sigurno nije u domenu real politike ni u domenu racionalnog uopšte.
O jedinstvoj BiH i po mojem mišljenju jedinom putu do njenog ostvarenja već sam pisao ali ponoviću.Put do jedinstvene BiH bez "blentiteta" "katuna" "torova",jeste u nastavku iseljevanja nesrba iz BiH do dostizanja srpske većine .U tom slučaju bilo bi vraćeno uređenje kakvo je postojalo u vrijeme Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine i bili bi održani izbori za paralement na principu - jedan čovjek jedan glas.Tako izabran parlament izabrao bi vladu i predsjednika.Samo što ta tako jedinstvene BiH ne bi dugo postojala kao politički entitet.Postojale bi i Bosna i Hercegovina kao geografski pojmovi u okviru Republike Srbije tipa Mačva,Šumadija,Negotinska Krajina i dr.
Kao što takav razvoj događaja nema mnogo smisla ni izgleda isto tako nemaju mnogo smisla ni izgleda želje i očekivanja velikobošnjaka da padne nebo i da ovladaju teritorijom Republike Srpske.Nema od toga ništa.Maksimum za Bošnjake u Republici Srpskoj jeste ravnopravnost na individualnom nivou sa svim drugim građanima i kolektivna prava u skladu sa evropskim standarsima.Isto važi i za srpsku manjinu u Federaciji.
Za cijelu ovu situaciju naprimjerenija je stara estonska poslovica koja glasi- Ako moraš da progutaš žabu,progutaj je odmah.Ako moraš da progutaš više žaba ,progutaj prvo najveću.
To bi bila moja porukama "patrijotama ove zemlje".Razuman pojedinac u jednom momentu priznaje poraz ili priznaje svoje greške a nerazuman nastavlja da srlja.Isto važi i za kolektivitete.
zašto bi mi priznali poraz kad nismo izgubili,neka nas ovako lijepo nam je zajedno u kući, pa dok se boje ne rastope

i ta priča o Turcima i zulumu je smiješna, za 400 godina koliko je pravoslavnih crkvi srušeno na cijelom Balkanu? A za samo 4 godine srpskog slobodarstva preko 500 džamija dokumentovano slikama i lokacijama,plus katoličke crkve. Ne dao Bog, kako god se zvao, da ste vi upravljali Osmanskim carstvom.
Bloo
Globalna šefica

#2341 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

p206 wrote: 05/12/2020 11:54 i ta priča o Turcima i zulumu je smiješna, za 400 godina koliko je pravoslavnih crkvi srušeno na cijelom Balkanu? A za samo 4 godine srpskog slobodarstva preko 500 džamija dokumentovano slikama i lokacijama,plus katoličke crkve. Ne dao Bog, kako god se zvao, da ste vi upravljali Osmanskim carstvom.
Lik je dobio trajni ako nisi primjetio.
Tako da nema potrebe da ides u offtopic sa nebuloznim mitomansko-romanticarskim tvrdnjama o Osmanlijama i povlacenjem paralela.
dustaban

#2342 Re: Draško Stanivuković

Post by dustaban »

Vratimo se na temu, dakle Draža & Draško.

Draško je pametan momak. On je uradio sve što je trebalo da napravi ovo šta je napravio. Stvorio je imidz veceg pravoslavca, veceg cetnika, veceg patriote, postenijeg srbina... nego je Dodik. I uspio, jer se u RSu drugacije ne mozes bavit politikom.

Kad mu zatreba drugaciji imidz prevrnuce se on u partizana, europljanina, intelektualca, antifasistu...
Jebiga sve je to Dodikova skola.
p206

#2343 Re: Draško Stanivuković

Post by p206 »

dustaban wrote: 05/12/2020 12:03 Vratimo se na temu, dakle Draža & Draško.

Draško je pametan momak. On je uradio sve što je trebalo da napravi ovo šta je napravio. Stvorio je imidz veceg pravoslavca, veceg cetnika, veceg patriote, postenijeg srbina... nego je Dodik. I uspio, jer se u RSu drugacije ne mozes bavit politikom.

Kad mu zatreba drugaciji imidz prevrnuce se on u partizana, europljanina, intelektualca, antifasistu...
Jebiga sve je to Dodikova skola.
kako god mislim da se sa njim može graditi ekonomsko okruženje, barem u svom rječniku ima par rečenica o tome.. dok Dodik spomene ekonomiju samo kad treba kredit uzeti, a svojom pričom je otjerao skoro sve investitore..
General War

#2344 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

Hakiz wrote: 05/12/2020 01:48

Ne branim Hrvate, ali ne može se porediti. Uostalom, i o njima je sud u Hagu rekao svoje.

Ali, čim počneš tražiti krivicu drugih, čim počneš u stilu "Što mi, a šta sa njima", to znači da gubiš argumente.

Jedino pravdanje onih koji su te stvari radili može biti pravdanje samim sebi. Da sami sebi izgledaju manje monstruozno. Da se mogu pogledati u ogledalo. I to insistiranje na RS-u je iz tog razloga, jer, zašta smo se pretvorili u zločince ako ostanemo bez RS-a? Bez RS-a ostadosmo samo zločinci, RS nam daje razlog, pretvorili smo se u monstrume iz višeg cilja.

A ha, nebranis hrvate "ALI"...i onda nesto pominjes pravdanje i argumente...
Kakva stigma, RS i postoji radi takvih kao ti i tvojih "ALI"...i nisu je srbi stvorili vec, Amerika. Kad se pravi drzava i kad se prica o pravdi nema ALI jarane.
Škobo Habu

#2345 Re: Draško Stanivuković

Post by Škobo Habu »

General War wrote: 05/12/2020 13:38

Kakva stigma, RS i postoji radi takvih kao ti i tvojih "ALI"...i nisu je srbi stvorili vec, Amerika. Kad se pravi drzava i kad se prica o pravdi nema ALI jarane.
:lol: :lol: :lol:

Republika Srpska nije izraz volje srpskog naroda, već Amerike i Amerikanaca.

Mislim da bi svoje vrijeme produktivnije utrošio igrajući šaha, nego što pišeš po forumu.
General War

#2346 Re: Draško Stanivuković

Post by General War »

Škobo Habu wrote: 05/12/2020 13:42

:lol: :lol: :lol:

Republika Srpska nije izraz volje srpskog naroda, već Amerike i Amerikanaca.

Mislim da bi svoje vrijeme produktivnije utrošio igrajući šaha, nego što pišeš po forumu.
:-)
A ti u pjesku sa lopatocom i kanticom, ili jos gore...hoces da kazes da se granice, ustav PC znale i aminovale od ranije? :mrgreen:
Odlicno zapazanje :mrgreen:
LBVIEW

#2347 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Hakiz wrote: 05/12/2020 01:48

Kojeg "ali", pa ti na svako spominjanje srpskog fasizma upravo demonstriras to isto "ali" postiranjem video uradaka. :-)
A kad vec spominjes priznanje manjeg entiteta, kako to da ne primjecujes ociglednu kontradiktornost, objasnjavajuci kako je razlog priznanja iste bio u toboznjem odsustvu pravde na strani legitiimnih BiH vlasti? Da je do pravde, to genocidno smece bi bilo izbrisano s lica Zemlje, krsili su sve Bozije i ljudske zakone i niko nista, al' eto zbog toga sto ih se nepravedno tretiralo, Ameri ih priznali. :-) Jesi li svjestan koje gluposti valjas?
Vidjeti pod "Oluja" kako je MZ bila osjetljiva na "nepravdu" prema Srbima.
tvojkomsija

#2348 Re: Draško Stanivuković

Post by tvojkomsija »

Velika razlika izmedju Dodika i Draska je to sto je Dodik prihvatio "srpsku pricu" kako bi ostao na vlasti, dok je Drasko "srpskom pricom" dosao na vlast.

Ali generalno Srbi sami sebi pucaju u noge sa biranjem ovakvih likova, kojima je Srbija ispred BiH, koji ne priznaju ratne zlocine itd. Srbi da su mudri i da hoce svoje stvari "progurati" izabrali bi nekoga sa multi-kulti pricom, ko mase BiH zastavom, nije kontraverzan itd. pa bi mozda i dobili podrsku MZ za neke svoje interese.

A ovako vec godinama sebe uspjesno predstavljaju kao stranu koja je izricito protiv BiH i strani politicari ih uopce ne vide kao sugovornike kad se radi o drzavnim pitanjima. A sve to jer ide prica "nije ovo Bosna, ovo je Republika Srpska."

E pa ako nije Bosna, nemoj se cuditi sto te i drugi ne smatraju za "Bosnu". Bas nisu nikako proracunati... onaj Dodikov govor ispred UN je dokaz tome. Bitno je nayebat se mame Inzku, yebo interese i reputaciju.
spreca

#2349 Re: Draško Stanivuković

Post by spreca »

tvojkomsija wrote: 05/12/2020 17:57 Velika razlika izmedju Dodika i Draska je to sto je Dodik prihvatio "srpsku pricu" kako bi ostao na vlasti, dok je Drasko "srpskom pricom" dosao na vlast.

Ali generalno Srbi sami sebi pucaju u noge sa biranjem ovakvih likova, kojima je Srbija ispred BiH, koji ne priznaju ratne zlocine itd. Srbi da su mudri i da hoce svoje stvari "progurati" izabrali bi nekoga sa multi-kulti pricom, ko mase BiH zastavom, nije kontraverzan itd. pa bi mozda i dobili podrsku MZ za neke svoje interese.

A ovako vec godinama sebe uspjesno predstavljaju kao stranu koja je izricito protiv BiH i strani politicari ih uopce ne vide kao sugovornike kad se radi o drzavnim pitanjima. A sve to jer ide prica "nije ovo Bosna, ovo je Republika Srpska."

E pa ako nije Bosna, nemoj se cuditi sto te i drugi ne smatraju za "Bosnu". Bas nisu nikako proracunati... onaj Dodikov govor ispred UN je dokaz tome. Bitno je nayebat se mame Inzku, yebo interese i reputaciju.
:thumbup:
fosna2014

#2350 Re: Draško Stanivuković

Post by fosna2014 »

tvojkomsija wrote: 05/12/2020 17:57 Velika razlika izmedju Dodika i Draska je to sto je Dodik prihvatio "srpsku pricu" kako bi ostao na vlasti, dok je Drasko "srpskom pricom" dosao na vlast.

RS radi za Srbiju. Kada Srbija kaze dosta tj. ako korist od nje bude manja od štete onda ce biti okrenuti vise BiH. Sva priča dolazi iz Beograda i ko misli da Draško ili Mile misle svojom glavom taj se debelo vara.

Ista priča sa odnosima Srbija/Rusija.

Pogledajte CG. Nemojte biti naivni.
Post Reply