Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
imperator01

#10176 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

Victome nisi mi rekao na kojoj cifri ces priznati BTC?
inspiritsa

#10177 Re: Bitcoins

Post by inspiritsa »

Postoji jedan ozbiljan problem sa placanjima u Bitcoinu, a to je njegova volatilnost.

Da bi novac bio novac, mora biti prije svega skladiste vrijednosti, pa onda postojan, prenosiv, djeljiv, uniforman, siroko prihvacen, i da ima limitiranu ponudu. Trenutne svjetske valute nisu novac u ovom smislu, jer ne skladiste vrijednost (inflacija) i nemaju limitiranu ponudu (centralne banke stampaju milijarde klikom misa). Sa druge strane, zlato ispunjava sve kriterije.

Od 1970. godine, zlato u vrijednosti od $1 bi danas vrijedilo oko $55. Sa druge strane, da je neko zadrzao kovanicu od $1 od 1970. do danas bi izgubila na vrijednost oko 6 puta.

Da se vratim na Bitcoin kao platezno sredstvo, ne moze novac danas vrijediti $5,000, sutra $20,000, a prekosutra $10,000. Kompanije moraju imati stabilnost u tom pogledu. Skoro sav rast cijene kriptovaluta je trenutno spekulativnog karaktera. A sta spekulativano raste, spekulativno i pada.

Buducnost je najvjerovatnije kripto-novac regulisan od strane centralnih banaka. Baziran na blockchainu, digitalan, brz, a relativno stabilne vrijednosti (ako izuzmemo inflaciju, koja i dalje mora biti prisutna).
Ci-Nick

#10178 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

I da prihvatimo da je budućnost u digitalnom novcu,.. kakve koristi ima vlasnik jedne od sad već 2.000 digitalnih valuta ako države i centralne banke kreiraju svoje digitalne valute kao platežno sredstvo.?
Bankarski sektor se ne može uništiti ni srušiti jer decentralizovani sistem iza kojeg ne znaš ko stoji nikad neće davati kredite ni stvarati odnos dužnika i povjerioca.
detroit-mercy

#10179 Re: Bitcoins

Post by detroit-mercy »

imperator01 wrote: 03/12/2020 20:10 Detroit, vidi na google gdje se sve moze platiti cryptom.
Drugo, to je cijeli proces za trgovce, uvodjenje sistema i edukacija radnika.
Jednostavnije je da to padne na tebe, pa mozes npr uz cash app mobilnu apk i slicne da platis u crypto a on se instant convertuje u dolar i lijeze trgovcu.
Imas i razne crypto debit kartice ako te bas toliko svrbi da trosis crypto.

Evo vidis da i u hr ima vizionara koju su uveli crypto payment.
GoCrypto je Slovenska firma, merchant payment service :thumbup:
Zato se evo i Visa javila da ce od slijedece godine da ponude tu uslugu, jer ne zele da prepuste dio kolaca.

Sve znakove imate, kao i na autoputu gdje te kilometrima prije upozorava za koliko dolazi izlaz koji trebas, i ti opet promasis exit :lol:

Edit: eto lose je da milion kompjutera trosi energiju za crypto transakciju, a uredu je da bankatski sektor trosi 1000x ili cak i vise, Google it.
Uostalnom vise se obnovljive energije koristi u crypto nego za banking sektor.
Jebi ga, cim ja moram Googlat gdje sve mogu platiti cryptom :mrgreen: znaci da je druga prica. Btw, googlao sam, moglo je u Burger King-u i KFC-u u Venecueli :mrgreen:.
Kazem ti niko ne zna 100% u kom ce pravcu sve ovo ici, kako ce drzavne centralne banke reagovati, za sada je ok za igrati se ulaganja i gledati ako mozes skinuti sta kajmaka ali generalno daleko je to jos od opsteprihvacenog povjerenja konzumera.
Problem je danas mogu kupit auto, sutra paklo zvaka za istu jedinicu :mrgreen:
victom

#10180 Re: Bitcoins

Post by victom »

imperator01 wrote: 04/12/2020 09:52 Victome nisi mi rekao na kojoj cifri ces priznati BTC?
drug, nije cifra mjera. On moze vrijedit i 1 milion/BTC al da je i dalje nefunkcionalan.
Problemi bitcoina ostaju i dalje isti:
1) Prihvaćenost
2) Pristupačnost (da plaćam s njim)
3) mogućnost zamjene sa pravi novac i obratno bez prevelikih provizija (sad na OLX-u, traze 10% zakupovinu ili prodaju)
3) Relativno stabilan kurs, ako želi biti valuta
4) Tehnički aspekt (šta ako mineri odustanu ili im se ne ispalti)
5) Legislativni apsket (šta ako ga vlade zabrane ili koče). Znam ne mogu zabraniti 100%, ali sam čin zabrane, bi odbio dosta ljudi.
6) ostalo ( a ima još toga)

Kripto ima samo 2 pozitivne stvari:
1) Neovisnost (od klasičnog platnog prometa)
2) Anonimnost

Neovisnost je bitna, ako si proganjan od vlade (osnovane ili neosnovano), ako nisi politicki podoban, ako zelis naplatiti nesto bez petljanija
Anonimnost je bitna ako ne zelis ostaviti trag, ako se bavis kriminalom, ako zelis naruciti drogu, ili bilo šta da zaobilješ banke. To može biti u POZITIVNE , kao i u negtivne SVRHE.... ne prejudiciram

I to je suština...
Ako želim nešto platiti kriptom, meni nije bitno koliko on vrijedi, da li 100$ ili 1.000.000$, jer računica se vodi u dolarima/eurima.
Primjer: Nekomi hakovo comp, i trazi 500$ u BTC da mi to vrati u pocetno sanje.. Meni je apsolutno nebitno kolika je vrijednost BTC, ja kupim BTC-a u vrijednosti od 500 $ , platim hakera, i nadam se najboljem.
Želim naručiti npr drogu iz holandije. Prodavac kaže to ti je 100$, plaćanjeu BTC. Isto postupam. KUpim BTC-a za 100%, pošaljem BTC, gotovo.

Tako da nema tu hipoteze, kad ću početi vjerovati ? BTC je realnost, on je tu. I koriti se za ovo gore što sam naveo, ili kao špekulativna investicija.
Ali njegova primarna svrha da postoji kao platežno sredstvo , NIKAD se neće obestiniti.

Tako da BTC ima svoju svrhu i vrijednost, ali ne kao platežno sredstvo, već kao opcija za neke situacija gdje transfer preko banke nije moguć ili poželjan.
Last edited by victom on 01/03/2021 03:50, edited 3 times in total.
imperator01

#10181 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

@victom

1) Raste iz dana u dan, prati malo vijesti i desavanje.
Pa do prije desetak god vecina niti je imala mail niti je znala poslati isti jer je bilo komplikovano, a danas se babe od 70god ne skidaju sa Facebooka.

2) U budućnosti i budes plaćao cryptom, al sumnjam da ce to biti BTC. BTC je digitalno zlato za digitalno doba koje dolazi. Zlato 2.0

3) Meni Fiat money nije "pravi novac", dok god neko moze u Excelu dodavati sebi nule na račun a drugi mora raditi za isti to nije novac niti moze imati vrijednost.
Provizije ne trebam ni komentarisati, isto to i lihvarske banke uzimaju, mozda i vise, sve zavisi.

3.1) Bit ce daleko stabilniji od zlata kad mu cijena bude 200k ili 500k i vise. Ni zlato ti nije toliko stabilno, haman svake druge godine ima oscilacije od 30-60%, 1969 je isao cak 134% u plus.

4) Uvijek ce biti nekom isplativo kao sto je do sada bilo i pored padova od 80%. Ako ti nije isplativo u Swedskoj ti gasis minere, pada hash rate i postaje isplativo Talijanima koje se onda kace itd.
Nastala je tu cijela jedna industrija oko rudarenja, imas firme koje imaju rijesenja da svaka kap energije koja bi inace bila bacena se iskoristiti za mining.

5) Nikad nece biti zabranjen world wide. A zemlje koje ga zabrane ce biti na gubitku u odnosu na one u kojima je dozovljen, kapital i firme se lako sele, pogotovo digitalne.
Ne moraju ni zabraniti, dovoljno da oprezuju vise nego neke druge zemlje.

6) jos svasta bi i ja mogao pisat, al mrsko mi.

Vidi, i Warren Buffet-u je trebalo dvije decenije da skonta internet i fangs kompanije.
Polako druze imas vremena.
victom

#10182 Re: Bitcoins

Post by victom »

imperator01 wrote: 04/12/2020 17:04 @victom

Pa do prije desetak god vecina niti je imala mail niti je znala poslati isti jer je bilo komplikovano, a danas se babe od 70god ne skidaju sa Facebooka.

2) U budućnosti i budes plaćao cryptom, al sumnjam da ce to biti BTC. BTC je digitalno zlato za digitalno doba koje dolazi. Zlato 2.0

3) Meni Fiat money nije "pravi novac", dok god neko moze u Excelu dodavati sebi nule na račun a drugi mora raditi za isti to nije novac niti moze imati vrijednost.
Provizije ne trebam ni komentarisati, isto to i lihvarske banke uzimaju, mozda i vise, sve zavisi.

3.1) Bit ce daleko stabilniji od zlata kad mu cijena bude 200k ili 500k i vise. Ni zlato ti nije toliko stabilno, haman svake druge godine ima oscilacije od 30-60%, 1969 je isao cak 134% u plus.

4) Uvijek ce biti nekom isplativo kao sto je do sada bilo i pored padova od 80%. Ako ti nije isplativo u Swedskoj ti gasis minere, pada hash rate i postaje isplativo Talijanima koje se onda kace itd.
Nastala je tu cijela jedna industrija oko rudarenja, imas firme koje imaju rijesenja da svaka kap energije koja bi inace bila bacena se iskoristiti za mining.

5) Nikad nece biti zabranjen world wide. A zemlje koje ga zabrane ce biti na gubitku u odnosu na one u kojima je dozovljen, kapital i firme se lako sele, pogotovo digitalne.

Vidi, i Warren Buffet-u je trebalo dvije decenije da skonta internet i fangs kompanije.
ti živiš u nekom svom paralelnom univerzumu...
muhafuca

#10183 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

inspiritsa wrote: 04/12/2020 14:02 Postoji jedan ozbiljan problem sa placanjima u Bitcoinu, a to je njegova volatilnost.

Da bi novac bio novac, mora biti prije svega skladiste vrijednosti, pa onda postojan, prenosiv, djeljiv, uniforman, siroko prihvacen, i da ima limitiranu ponudu. Trenutne svjetske valute nisu novac u ovom smislu, jer ne skladiste vrijednost (inflacija) i nemaju limitiranu ponudu (centralne banke stampaju milijarde klikom misa). Sa druge strane, zlato ispunjava sve kriterije.

Od 1970. godine, zlato u vrijednosti od $1 bi danas vrijedilo oko $55. Sa druge strane, da je neko zadrzao kovanicu od $1 od 1970. do danas bi izgubila na vrijednost oko 6 puta.

Da se vratim na Bitcoin kao platezno sredstvo, ne moze novac danas vrijediti $5,000, sutra $20,000, a prekosutra $10,000. Kompanije moraju imati stabilnost u tom pogledu. Skoro sav rast cijene kriptovaluta je trenutno spekulativnog karaktera. A sta spekulativano raste, spekulativno i pada.

Buducnost je najvjerovatnije kripto-novac regulisan od strane centralnih banaka. Baziran na blockchainu, digitalan, brz, a relativno stabilne vrijednosti (ako izuzmemo inflaciju, koja i dalje mora biti prisutna).
kompanije (velike) vec godinama ne drze kesh na racunu, pogotovo ne u velikim kolicinama, jer kesh gubi vrjednost.

drzi se tacno onliko koliko je potrebno da se isplate plate na kraju mjeseca i ostali troskovi poslovanja.

Sav profit se reinvestira, kupuju se dionice ili nekretnine i na drugi nacin se spekulishe.

Ako hitno kesha zatreba, obrate se banci za kredit, na ogromnu sumu dobiju povoljni uslove i to je to.

Velike kompanije vishe vole da su sto miliona u dugu prema banci nego da drze sto miliona na banci (za ako zatreba)

Oni su svjesni koliko ubrzano opada stvarna vrijednost kesha.

U tom smislu nikakav oni problem ne bi imali da od sutra bitcoin postane npr zvanicno sredstvo placanja.

Brzo bi se oni adaptirali.

Nije uopste do velikih kompanija.

Problem je sto se trazi nacin da se bitcoin (ili crypto) generalno stavi pod kontrolu ljudi koji

sada imaju kontrolu nad keshom i to je sva pamet

hoce li uspjeti, nece li, to je drugo pitanje.
Ci-Nick

#10184 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

imperator01 wrote: 04/12/2020 17:04 @victom

Čitam i mogu samo reći da su tvoja razmišljanja daleko od realnosti, stvarnog svijeta u kojem se još uvijek glad gasi hljebom a ne virtualnom hranom.

Kažeš,. "U budućnosti i budes plaćao cryptom, al sumnjam da ce to biti BTC. BTC je digitalno zlato za digitalno doba koje dolazi. Zlato 2.0"
To je isto kao da ja isparcelišem planetu Krypton i prodajem parcele za milionske iznose.
Niti će vlasnik parcele na Kryptonu nekad stati nogom na svoju parcelu, niti će vlasnik BTC-a rukom opitati svoj Coin.
Sa zlatom je to drugačije.
Ili ovo što kažeš,.. "Nastala je tu cijela jedna industrija oko rudarenja, imas firme koje imaju rijesenja da svaka kap energije koja bi inace bila bacena se iskoristiti za mining. "
Pričaš kao da se radi o staklenicima u kojim se višak energije pretvara u povrće i novu vrijednost.
Nema tu nikve realne vrijednosti u "kopanju" , isto kao što je ne bi bilo da milion ljudi kredom ispisuje brojeve po tabli pa kad stignu do kraja obrišu tablu pa ispočetka.
Ekonomija počiva na efikasnosti, sistem je savršen kad je jednostavan, jeftin, svima dostupan i prihvatljiv.
Dvije milijarde ljudi nema dovoljno pitke vode i nemaju problema sa plaćanjem,.. osim što nemaju čime da plate.
imperator01

#10185 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

Sta reci koju poruku poslati

To niko od vas jos nije potrostio neopipljive digitalne pare na digitalni neopipljivi item?

Fortnite milione zgrce na tim stvarima, valjda ste bar za fortnite culi, mozda od unuka vasih :D razmisljate i zivite u svijetu kao neko od 60 godina.
Second space i digitalne usisivace za digitalni stan da i ne spominjem :lol:

Samo jos da mi neko kaze kako "nema hljeba bez motike"

Aj zdravo, dizem ruke od bilo kakve dalje rasprave.
detroit-mercy

#10186 Re: Bitcoins

Post by detroit-mercy »

imperator01 wrote: 04/12/2020 19:13 Sta reci koju poruku poslati

To niko od vas jos nije potrostio neopipljive digitalne pare na digitalni neopipljivi item?

Fortnite milione zgrce na tim stvarima, valjda ste bar za fortnite culi, mozda od unuka vasih :D razmisljate i zivite u svijetu kao neko od 60 godina.
Second space i digitalne usisivace za digitalni stan da i ne spominjem :lol:

Samo jos da mi neko kaze kako "nema hljeba bez motike"

Aj zdravo, dizem ruke od bilo kakve dalje rasprave.
Ma nije problem u digitalnoj valuti, problem je danas auto sutra za istu valutu mozes kupiti kutiju cigara :mrgreen:. Sve dok je tako, dosta ljudi ce bjezati od toga.
Btw, nema hljeba bez motike :mrgreen: .
Evo danas je neki NuCypher otisao +100% a za sedmicu je gore 270%, preksutra moze da ode 99.9% u minus. Sta ti to govori :skoljka:
imperator01

#10187 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

@detroit-mercy
Govori mi da je neki shitcoin, sta ocekujes da ti kažem.
Treba dobro istraziti prije nego sto ulozis novac u bilo sta.

Vidi, necu da kacim ovdje stvari i da se dokazujem, jer bi ispalo da se hvalim.

Al ne mogu ja objasniti ljudima koji vide svijet u proslosti ,ne vide sadašnjost a kamoli budućnost.
Nemaju vizije gdje se svijet krece, iako bulje po 16h dnevno u ekrane, tj. prozore u digitalni svijet, gledaju a ne vide, apsurd.

Al valjda je to prokletsvo balkana, da zivimo u proslosti.
512MB

#10188 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Strašno šta se ovde piše :o
512MB

#10189 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ci-Nick wrote: 04/12/2020 18:37 Nema tu nikve realne vrijednosti u "kopanju" , isto kao što je ne bi bilo da milion ljudi kredom ispisuje brojeve po tabli pa kad stignu do kraja obrišu tablu pa ispočetka.
Ekonomija počiva na efikasnosti, sistem je savršen kad je jednostavan, jeftin, svima dostupan i prihvatljiv.
Dvije milijarde ljudi nema dovoljno pitke vode i nemaju problema sa plaćanjem,.. osim što nemaju čime da plate.
Bitcoin je najpopularniji među ljudima u Venecueli, Kongu, Nigeriji itd kojima banka ne odobrava da imaju račun. Oni su bukvalno Bitcoin power useri jer im je to jedina opcija da koriste internet za kupovinu.
512MB

#10190 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ci-Nick wrote: 04/12/2020 14:52 I da prihvatimo da je budućnost u digitalnom novcu,.. kakve koristi ima vlasnik jedne od sad već 2.000 digitalnih valuta ako države i centralne banke kreiraju svoje digitalne valute kao platežno sredstvo.?
Bankarski sektor se ne može uništiti ni srušiti jer decentralizovani sistem iza kojeg ne znaš ko stoji nikad neće davati kredite ni stvarati odnos dužnika i povjerioca.
Koruptni bankarski sistem je odavno uništen, čak i prije 2008. Štancaju se dolari na dnevnoj bazi. Bitcoin je odgovor na to.
Ci-Nick

#10191 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

512MB wrote: 05/12/2020 00:20
Ci-Nick wrote: 04/12/2020 18:37 Nema tu nikve realne vrijednosti u "kopanju" , isto kao što je ne bi bilo da milion ljudi kredom ispisuje brojeve po tabli pa kad stignu do kraja obrišu tablu pa ispočetka.
Bitcoin je najpopularniji među ljudima u Venecueli, Kongu, Nigeriji itd kojima banka ne odobrava da imaju račun. Oni su bukvalno Bitcoin power useri jer im je to jedina opcija da koriste internet za kupovinu.
I šta ja kao vlasnik Bitcoina imam od tog.
Šta ja imam od tog što ljudi plaćaju dolarima, ako mojih hiljadu dolara u šteku ne stvara prinos.
Od rasta "vrijednosti" se ne može živjeti.
Kupim dionice i imam dividendu, jer kompanija stvara novu vrijednost i ostvaruje dobit.
Investiram u državne obveznice i imam par procenata prinosa kamate,..
Kako ću oploditi XY valutu sve i da se ona koristi ako nema prinosa, kamate, kredita, pozajmice, povjerilačkog odnosa.
Živjeti od rasta valute ?
Do kad, u nedogled ?
Ci-Nick

#10192 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

512MB wrote: 05/12/2020 00:26
Ci-Nick wrote: 04/12/2020 14:52 I da prihvatimo da je budućnost u digitalnom novcu,.. kakve koristi ima vlasnik jedne od sad već 2.000 digitalnih valuta ako države i centralne banke kreiraju svoje digitalne valute kao platežno sredstvo.?
Koruptni bankarski sistem je odavno uništen, čak i prije 2008. Štancaju se dolari na dnevnoj bazi. Bitcoin je odgovor na to.
Možeš li uzeti kredit u bitcoinima i kod koga ?
512MB

#10193 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

detroit-mercy wrote: 03/12/2020 17:08 Prva stvar je public acceptance, koliko ljudi je stvarno prihvatilo bitcoin ili crypto kao valutu za placanje. Ono, otidji sad na pijacu i reci liku da ces mu robu platiti bitcoin-om ima vilama da te izbode :mrgreen:. Ako dodje do toga da je bitcoin/crypto opste prihvacen kao platezno sredstvo onda ima sanse.
Bitcoinom trenutno možeš, pored mase drugih stvari:

- Kupiti Xbox od Microsofta
- Platiti UBER
- Platiti AirBnb
- Kupovati na Amazon
Horcrux

#10194 Re: Bitcoins

Post by Horcrux »

512MB wrote: 05/12/2020 00:51
detroit-mercy wrote: 03/12/2020 17:08 Prva stvar je public acceptance, koliko ljudi je stvarno prihvatilo bitcoin ili crypto kao valutu za placanje. Ono, otidji sad na pijacu i reci liku da ces mu robu platiti bitcoin-om ima vilama da te izbode :mrgreen:. Ako dodje do toga da je bitcoin/crypto opste prihvacen kao platezno sredstvo onda ima sanse.

- Platiti UBER
- Platiti AirBnb
- Kupovati na Amazon
Nista od oficijalnih stranica koje si nabrojao ne prima bitcoin kao sredstvo placanja.

Hoces da, dok ljudi kliknu Checkout, da se cijena proizvoda promijeni? :lol:
victom

#10195 Re: Bitcoins

Post by victom »

- Platiti UBER
- Platiti AirBnb
- Kupovati na Amazon
Bitcoinom trenutno NE MOŽEŠ, pored mase drugih stvari:

- kupiti hljeb i mlijeko
- platiti račun za struju
- Dati djetetu pare da kupi doručak u školi
- otplatiti ratu kredita
victom

#10196 Re: Bitcoins

Post by victom »

Horcrux wrote: 05/12/2020 02:05
Nista od oficijalnih stranica koje si nabrojao ne prima bitcoin kao sredstvo placanja.

neka si mu rekao. :thumbup:
LionKing

#10197 Re: Bitcoins

Post by LionKing »

victom wrote: 05/12/2020 04:14

- Platiti UBER
- Platiti AirBnb
- Kupovati na Amazon
Bitcoinom trenutno NE MOŽEŠ, pored mase drugih stvari:

- kupiti hljeb i mlijeko
- platiti račun za struju
- Dati djetetu pare da kupi doručak u školi
- otplatiti ratu kredita
Isto tako nisi mogao prekjučer zapaliti joint i otići odigrati tekmu protiv Duranta, danas možeš. Al idealan scenarij je postojanje razmišljanja ko tvojeg jer se na nekome mora i zaraditi. :D
imperator01

#10198 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

Analogni ljudi u digitalnom dobu :lol: izgubljeni u vremenu i prostoru.

Izguglajte BTC City u Sloveniji, trzni centar sa preko 500 prodavnica i svuda prihvacen crypto kao sredstvo placanja.
Izguglaje i zakone kakvi su i vidite da nema poreza na crypto dobit za fizicka lica itd.

Necu da stavljam linkove, to je digitalno, a to ovi analogni ne kontaju niti vjeruju u iste.

Posto ste analogni, uzmite telefon, po mogucnosti fiksni i nazovite nekog rodjaka tamo nek vam objasni sta i kako.
512MB

#10199 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Horcrux wrote: 05/12/2020 02:05

- Platiti UBER
- Platiti AirBnb
- Kupovati na Amazon

Al ga i bubaš jaruga, zašto ne proguglaš malo prije neg napišeš gluposti?

https://cryptoemporium.eu
Čitav online shop gdje možeš od A do Ž kupiti Bitcoinom (i drugim valutama)

Dalje, u Australiji ljudi kroz Coinbase i WeGift redovno plaćaju Uber. Guglaj.

Na austrijskoj stranici Bitpanda se pomoću Bitcoina mogu kupiti Amazon bonovi, sto put dosad koristio.

Ja sam dosad bezbroj puta kod kebab turčina plaćo Bitcoinom, itd.
joma64

#10200 Re: Bitcoins

Post by joma64 »

Bravo za Sloveniju...
U LJubljani možeš i taxi da platiš sa cryptom...a U Tušu hljeb i mlijeko...moji skeptici...
https://news.bitcoin.com/crypto-adoptio ... urrencies/

I na kraju ima nas sa oko 60 god koji kontaju da je najveća vrijednost btc ta što mi ga nijedna vlast ili sud ili sipa ili bilo ko ne može oduzeti ako ga ispravno čuvam...tj ne mogu ti blokirati račun kao u banci bilo greškom ili s razlogom...
Post Reply