Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#20251 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne znam šta se cudite izlazu/ulazu na M17?
Isti takav je i na Zenica jug...pa funkcioniše...
Isti takav je i na Zenica jug...pa funkcioniše...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20252 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sa Kopila/Klopackih stijena se vidi cijeli grad. Bio je plan da se pravi odmoriste tu negdje oko vijadukta, ali je se odustalo valjda zbog jako nestabilnog terena.
Panorama je koliko vidim ostala citava, a srusena je narandzasta kuca od Franje policajca. Sta li su tu iskoristenih kurtona nasli mogu mislit
Panorama je koliko vidim ostala citava, a srusena je narandzasta kuca od Franje policajca. Sta li su tu iskoristenih kurtona nasli mogu mislit
- So What!
#20253 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ali evo hajde, šta je sada stvanro više problem. Je li otvorena Zenička obilaznica? Je li puštena u promet?
Činjenica je da će nekim ljudima biti teško što neće moći više "hrakati" na ovu temu, gdje je Zenička obilaznica, zašto se ne završava.
Neke od najposjećenijih tema na ovom forumu su upravo one vezane za Crnu Hroniku i neke malverzacije.
Nikada nije bilo jasno zašto je ova tema toliko privlačila ljubitelje crne hronike i 60 minuta.
Kao i sve u ovoj državi i ova tema nije lišena kontraverzi i generalno nekih negativnih konotacija, ali tema je Autoputevi u BiH - pregled izgradnje, mislim da čak nije problem da se iznose te neke negativne stvari i na ovoj temi, problem je što tema ode u tom pravcu da se samo o tome priča.
- drug_profi
#20254 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma vidi, svima je pun q. praznih obecanja i probijanja rokova.
Svi su siti da ih se stalno pravi magarcima.
Koga jogurt ugrize i na gustera puse, ili tako nekako.
Svi su siti da ih se stalno pravi magarcima.
Koga jogurt ugrize i na gustera puse, ili tako nekako.
- escobar__
#20255 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nemoj se uzbuđivat i lično shvatat moju zajebanciju na temu Autocesta (kao preduzeća, ne ceste same po sebi) i njihovog javašluka. Normalno da ću pozdravit svaku novootvorenu dionicu ali pusti malo da se zajebavamo na račun decenijske izgradnje 350 km autoceste (koju još ni upolovili nismo), nema potrebe da se bilo ko na temi nalazi prozvan u tome.So What! wrote: ↑02/12/2020 10:06Ali evo hajde, šta je sada stvanro više problem. Je li otvorena Zenička obilaznica? Je li puštena u promet?
Činjenica je da će nekim ljudima biti teško što neće moći više "hrakati" na ovu temu, gdje je Zenička obilaznica, zašto se ne završava.
Neke od najposjećenijih tema na ovom forumu su upravo one vezane za Crnu Hroniku i neke malverzacije.
Nikada nije bilo jasno zašto je ova tema toliko privlačila ljubitelje crne hronike i 60 minuta.
Kao i sve u ovoj državi i ova tema nije lišena kontraverzi i generalno nekih negativnih konotacija, ali tema je Autoputevi u BiH - pregled izgradnje, mislim da čak nije problem da se iznose te neke negativne stvari i na ovoj temi, problem je što tema ode u tom pravcu da se samo o tome priča.
- moa
#20256 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ako hoce prema Doboju i idem ovim novim dijelom AP gdje se iskljucim? Fakat ne mogu da skontam.
-
Nivelacija
#20257 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
So What! wrote: ↑02/12/2020 10:06Ali evo hajde, šta je sada stvanro više problem. Je li otvorena Zenička obilaznica? Je li puštena u promet?
-
BadBoy
- So What!
#20259 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja se izvinjajemescobar__ wrote: ↑02/12/2020 10:26Nemoj se uzbuđivat i lično shvatat moju zajebanciju na temu Autocesta (kao preduzeća, ne ceste same po sebi) i njihovog javašluka. Normalno da ću pozdravit svaku novootvorenu dionicu ali pusti malo da se zajebavamo na račun decenijske izgradnje 350 km autoceste (koju još ni upolovili nismo), nema potrebe da se bilo ko na temi nalazi prozvan u tome.
Udri onda.
- Haris.ba
#20260 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Iskljuci se na iskljucenju autoputa, petlji koja te vodi na staru/postojecu magistralu sjevernije od Zenice.
Prije si izlazio na petlji poslije tunela juzno od Zenice, sada izlazis sjevernije.
-
Adi_zeni
- Dope_Man
#20262 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bogati sta je tu problem? Nema raskrsinica, nema zgrada i taraba, imas cestu i pratis je, kad dodje do kraja iskljucis se jer dalje svakako ne mozes jer imas i znakove, i barikade i sve moguce sto ti treba dati do znanja da je jedina opcija silazak sa autoputa. Ako se pored toga zbunis, onda ostavi volan.
I na ovoj temi u zadnjih par strana je sto puta prikazana mapa sa putem, i prikazivana je i ranije, i ima je na stranici autocesta, jedino je jos Google Maps nije uvrstio, al ne moze tako brzo.
-
last mohicans
#20263 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Čestitam @So What , 8000 ti post na 800 str.So What! wrote: ↑02/12/2020 10:06Ali evo hajde, šta je sada stvanro više problem. Je li otvorena Zenička obilaznica? Je li puštena u promet?
- moa
#20264 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ojjj boze, samo me zanima gdje se izlazi sa AP to je sve.Dope_Man wrote: ↑02/12/2020 18:23Bogati sta je tu problem? Nema raskrsinica, nema zgrada i taraba, imas cestu i pratis je, kad dodje do kraja iskljucis se jer dalje svakako ne mozes jer imas i znakove, i barikade i sve moguce sto ti treba dati do znanja da je jedina opcija silazak sa autoputa. Ako se pored toga zbunis, onda ostavi volan.
I na ovoj temi u zadnjih par strana je sto puta prikazana mapa sa putem, i prikazivana je i ranije, i ima je na stranici autocesta, jedino je jos Google Maps nije uvrstio, al ne moze tako brzo.
-
saimidin
#20265 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koja je to ravnica, par puta sam isao za madajrsku I preko hr I preko sr, ne mozes vjerovati.
Lahko je tu raditi, mogu km dnevno
-
Nivelacija
#20266 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Prosao ze obilaznicom masa toga ima ispraviti.
Nema rasvjete na spoju sjever m17 jako mala vidljivost...
Cut cover Klopce djeluje nezavrsen.
Fali mi rasvjete nekako na nekim dijelovima pogotovo ova priključna cesta na sjeveru..
Onda coskovi tunela nisu zasticeni.
Dionica ko dionica 10 kilometara uzivanja mostova, tunela, vijadukt 3 trake itd itd
Nekako mi jedino fali opreme i rasvjete.
Fali mi rasvjete nekako na nekim dijelovima pogotovo ova priključna cesta na sjeveru..
Dionica ko dionica 10 kilometara uzivanja mostova, tunela, vijadukt 3 trake itd itd
-
selma 83
#20267 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
samo pravo, dok više ne može.moa wrote: ↑02/12/2020 19:23Ojjj boze, samo me zanima gdje se izlazi sa AP to je sve.Dope_Man wrote: ↑02/12/2020 18:23Bogati sta je tu problem? Nema raskrsinica, nema zgrada i taraba, imas cestu i pratis je, kad dodje do kraja iskljucis se jer dalje svakako ne mozes jer imas i znakove, i barikade i sve moguce sto ti treba dati do znanja da je jedina opcija silazak sa autoputa. Ako se pored toga zbunis, onda ostavi volan.
- moa
#20268 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nedostaje rasvjeta i na raskrsnici kad ides iz pravca Sarajevo-Lasva, pa ona sa lijeve strane odmah poslije naplatnih kucica sto vodi starim putem za Visoko.Nivelacija wrote: ↑03/12/2020 21:28 Prosao ze obilaznicom masa toga ima ispraviti.
- moa
#20269 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sutra se odoh provozati novim dijelom oko Zenice
ko Vas sisa.
- notsure
#20270 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
notsure wrote: ↑01/12/2020 18:28 Openstreetmap prvi dodao novu trasu:
https://goo.gl/maps/K2spJHGW7cSqiwgV9
-
Q_Line
#20271 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hering se na dionici Počitelj - Buna sjetio da je obećao sve završiti do kraja novembra, gle, kad ono decembar!
Više info na: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 8528186935

-
Dzontra_Volta
#20272 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ova dionica se ionako ne može pustiti u upotrebu dok se ne izgradi dionica Počitelj - Zvirovići, tako da im vjerovatno nije žurba.Q_Line wrote: ↑04/12/2020 10:59 Hering se na dionici Počitelj - Buna sjetio da je obećao sve završiti do kraja novembra, gle, kad ono decembar!
![]()
-
Dzontra_Volta
-
Q_Line
#20274 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ni tada!!!Dzontra_Volta wrote: ↑04/12/2020 11:59Ova dionica se ionako ne može pustiti u upotrebu dok se ne izgradi dionica Počitelj - Zvirovići, tako da im vjerovatno nije žurba.Q_Line wrote: ↑04/12/2020 10:59 Hering se na dionici Počitelj - Buna sjetio da je obećao sve završiti do kraja novembra, gle, kad ono decembar!
![]()
I kada se izgradi dionica Počitelj - Zvirovići, ova dionica NEĆE moći biti u upotrebi, jer nema priključne petlje na kraju ove dionice, nego samo Odmorište. Mediji su prenijeli (ne)namjerno tu "laž s mostom Počitelj kada se izgradi i ostatak te priče..."
Tako da će bar još 4 godine dionica Počitelj - Buna biti van funkcije!
Malo bolje objašnjeno na:
https://www.vijesti.plus/biznis/5050/iz ... k-4-godine
-
doktor78
#20275 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa može li se napraviti neki privremeni priključak, nešto?Q_Line wrote: ↑04/12/2020 12:52
I kada se izgradi dionica Počitelj - Zvirovići, ova dionica NEĆE moći biti u upotrebi, jer nema priključne petlje na kraju ove dionice, nego samo Odmorište. Mediji su prenijeli (ne)namjerno tu "laž s mostom Počitelj kada se izgradi i ostatak te priče..."
Tako da će bar još 4 godine dionica Počitelj - Buna biti van funkcije!
Malo bolje objašnjeno na:
https://www.vijesti.plus/biznis/5050/iz ... k-4-godine
Mislim, ovo su stvarno nebuloze, ko je uopšte određivao da se ove dionice prave ako se ne mogu koristiti?