pesoto.ba
Moderator: anex
- spree
#501 Re: pesoto.ba
dodje u orginalnoj kutiji, samo eto treba paziti za osjetljivije stvari, jer nekada orginalna kutija ne pruza dovoljno zastite za sva tumbanja.
- pepeljara
#502 Re: pesoto.ba
a de mi reci kako koristis newegg aplikaciju ako nije dostupna za nase podrucje, jel preko vpn? il "narodnu" verziju?Filadendron96 wrote: ↑02/12/2020 05:39channel10 wrote: ↑02/12/2020 00:17 Fali ti STE F u adresi i imas visak u zip code-u..treba samo 19805..
Udji na svoj profil na pesotu i imas adresu skladista i sve ostale podatke koje trebas unijeti.. Mora moci ova adresa jer prolazi svugdje, ali dokle,vidjecemo
Ne trebas nista unositi..Samo ces napisati sta je u paketu i vrijednost. Treba samo tracking broj unijeti kad ga dobijes.
Evo uspjelo je, ovako mi je sada, prošla je narudžba za SSD, sada čekam da bude na stanju pa da ga pošalju.
Nadam se da će RAM bez problema stići u skladište, mislim to je ta adresa, čekam tracking code pa da šaljem.
Na osnovu ovog tutorijal-a sam detalje unosio, djevojka fino objasnila šta i kako:
- _Reds_
#503 Re: pesoto.ba
Zašto newegg nije dostupan ? Pa na njemu se može plaćati i paypalom.
- Filadendron96
#504 Re: pesoto.ba
Nikako jer nije dostupna, koristim web/browser verziju bez problema.pepeljara wrote: ↑02/12/2020 09:58a de mi reci kako koristis newegg aplikaciju ako nije dostupna za nase podrucje, jel preko vpn? il "narodnu" verziju?Filadendron96 wrote: ↑02/12/2020 05:39channel10 wrote: ↑02/12/2020 00:17 Fali ti STE F u adresi i imas visak u zip code-u..treba samo 19805..
Udji na svoj profil na pesotu i imas adresu skladista i sve ostale podatke koje trebas unijeti.. Mora moci ova adresa jer prolazi svugdje, ali dokle,vidjecemo
Ne trebas nista unositi..Samo ces napisati sta je u paketu i vrijednost. Treba samo tracking broj unijeti kad ga dobijes.
Evo uspjelo je, ovako mi je sada, prošla je narudžba za SSD, sada čekam da bude na stanju pa da ga pošalju.
Nadam se da će RAM bez problema stići u skladište, mislim to je ta adresa, čekam tracking code pa da šaljem.
Na osnovu ovog tutorijal-a sam detalje unosio, djevojka fino objasnila šta i kako:
-
Bega_TM
#505 Re: pesoto.ba
Probao sam preko bestbuy-a narucit nesto, ali mi izbacuje error na finaliziranju transkacije

Ili je ovo specificno bestbuy? Ima li neka stranica za koju ne traze - ako ima neko iskustva s ovim
U pitanju je VISA RF. Citao sam prethodnu diskusiju na topicu - znaci moram zvat banku da bi mi odobrili izvrsenje svake online transakcije ?Unfortunately, we were unable to process your credit card. Please try again or use a different card to continue with your order. For questions regarding your credit card, please contact your bank.
Ili je ovo specificno bestbuy? Ima li neka stranica za koju ne traze - ako ima neko iskustva s ovim
-
channel10
#506 Re: pesoto.ba
Ne mora znaciti da je do banke. Pokusaj preko paypala platiti.Bega_TM wrote: ↑02/12/2020 17:51 Probao sam preko bestbuy-a narucit nesto, ali mi izbacuje error na finaliziranju transkacijeU pitanju je VISA RF. Citao sam prethodnu diskusiju na topicu - znaci moram zvat banku da bi mi odobrili izvrsenje svake online transakcije ?Unfortunately, we were unable to process your credit card. Please try again or use a different card to continue with your order. For questions regarding your credit card, please contact your bank.
- pepeljara
#507 Re: pesoto.ba
Morate imati u vidu da dosta stranica pa ukljucujuci i BB blokiraju trx ako je shipping <> billing adrese.
-
Bega_TM
#508 Re: pesoto.ba
Prosao mi je order bio, ali su ga zbog payment issues zaledili na 24h. na kraju sam ga i cancel-ovo. Ne da mi se peglat s tim. Moguce da su blacklist-ali i ovu adresu jer im na stranici pise:
Best Buy does not ship to known freight forwarders, and orders to such will be canceled
-
channel10
#509 Re: pesoto.ba
Pa imas li.mogucnost platiti putem paypala?
-
Bega_TM
- spree
#511 Re: pesoto.ba
I meni isto tako, pa sam odustao od bb. Mada kazu ljudi ovdje da prolazi.
-
Pirija
#512 Re: pesoto.ba
na BH photo video prolazi RF Viza bez problema
- victom
#513 Re: pesoto.ba
Sve su rekli. Na osnovu shipping adrese detektovali i black list-ali te "forwarder firme"Best Buy does not ship to known freight forwarders, and orders to such will be canceled
Samo nije mi jasno zasto, jer prodaja je prodaja, nebitno kome. Sta ih briga kome se salje. Nesto tu ima sto im smeta.
Last edited by victom on 01/03/2021 01:49, edited 2 times in total.
- REDDEVILS
#514 Re: pesoto.ba
Ovako je meni pisalo kad sam htjeo prvi put da naručim Amazon Fire TV stikove, ali nakon kontaktiranja banke transakcija je prošla i uzeo sam tri stika koji su već isporučeni u BiHBega_TM wrote: ↑02/12/2020 17:51 Probao sam preko bestbuy-a narucit nesto, ali mi izbacuje error na finaliziranju transkacijeU pitanju je VISA RF. Citao sam prethodnu diskusiju na topicu - znaci moram zvat banku da bi mi odobrili izvrsenje svake online transakcije ?Unfortunately, we were unable to process your credit card. Please try again or use a different card to continue with your order. For questions regarding your credit card, please contact your bank.
-
channel10
#515 Re: pesoto.ba
Jbg...Neke stranice dopustaju placanje putem paypala i dovoljno je samo da je shipping adresa u USA.
-
TwistedX
#516 Re: pesoto.ba
Na BHPhotovideo kaže npr ako plaćaš paypalom da će se slanje izvršiti na adresu koja piše na paypal. Što znači automatski shipping u BiH i dodatna naplata.
-
Bega_TM
-
channel10
#518 Re: pesoto.ba
Evo jedno pitanje za sve, a u vezi iskustva oko unosa druge adrese prilikom kupovine nekog artikla. Da li ste imali problema kod unosa druge adrese (pesoto itd), odnosno da li su vam nakon par dana odbijali transakciju?
-
Pirija
- pepeljara
- Filadendron96
#521 Re: pesoto.ba
Ne znam za Amazon ili ostale (moram probati stvarno kada mi ovo stigne), ali na Newegg-u evo ja sam u drugu adresu dodao Ste F Pesoto LLC BA40905 i sve ok, transakcija urađena (VISA RF), SSD naručen i treba sutra da ga pošalju, a isto je bilo i za RAM, prošlo sve ok, nisu cancel-irali ništa. Raja nek nam je sa srećom i da sve stigne bez problema. BTW treba li za RAM ili SSD odabrati prepakiranje, odvojeno su naručeni?
-
channel10
#522 Re: pesoto.ba
Meni prodje jedna transkacija, bez unosa druge adrese na jednoj stranici, a vec druga (unesem drugu adresu) isla u pending i nakon nekoliko dana otkazana.
Druga stranica:30.11. obavljam prvu transakciju i ne unosim drugu adresu i vec sutradan dobijam obavjestenje da je potvrdjeno, zapakovano i ceka se dhl da preuzme i vec je krenulo ka skladistu. Druga transakcija na istoj stranici, nakon manje od sat vremena istog dana je prosla. Jos uvijek nisam dobio potvrdu na mail niti su pare povucene(unio drugu adresu), dok kad kliknem na prvi mail koji sam dobio prilikom narudzbe u dijelu za pracenje(nisam dobio tr. numb) pise da je narudzba potvrdjena i da se ceka pakovanje artikla i onda dalje dhl preuzima.....
Tako da jos uvijek nisam dobio mail da je sve potvrdjeno, a narudzba izvrsena manje od sat vremena nakon prve, a evo prosao dan i pol da paket jos nije upakovan i poslan u odnosu na prvi koji je prije dan i pol zapakovan i poslan(a razlika u vremenu narudzbe manje od sat vremena).
Zbog toga vas pitam kakva su vam iskustva kod unosa i druge adrese jer sumnjam da Pesoto bas i nije omiljen kod mnogih "jacih" stranica i da bi svi mogli imati problema mozda u buducnosti, jer sto se i moglo narucivati sa nekih stranica, da ce to blokirati u buducnosti (primjer Levisa vec imamo).
Uglavnom javim sta je sa ovom drugom transakcijom....
Druga stranica:30.11. obavljam prvu transakciju i ne unosim drugu adresu i vec sutradan dobijam obavjestenje da je potvrdjeno, zapakovano i ceka se dhl da preuzme i vec je krenulo ka skladistu. Druga transakcija na istoj stranici, nakon manje od sat vremena istog dana je prosla. Jos uvijek nisam dobio potvrdu na mail niti su pare povucene(unio drugu adresu), dok kad kliknem na prvi mail koji sam dobio prilikom narudzbe u dijelu za pracenje(nisam dobio tr. numb) pise da je narudzba potvrdjena i da se ceka pakovanje artikla i onda dalje dhl preuzima.....
Tako da jos uvijek nisam dobio mail da je sve potvrdjeno, a narudzba izvrsena manje od sat vremena nakon prve, a evo prosao dan i pol da paket jos nije upakovan i poslan u odnosu na prvi koji je prije dan i pol zapakovan i poslan(a razlika u vremenu narudzbe manje od sat vremena).
Zbog toga vas pitam kakva su vam iskustva kod unosa i druge adrese jer sumnjam da Pesoto bas i nije omiljen kod mnogih "jacih" stranica i da bi svi mogli imati problema mozda u buducnosti, jer sto se i moglo narucivati sa nekih stranica, da ce to blokirati u buducnosti (primjer Levisa vec imamo).
Uglavnom javim sta je sa ovom drugom transakcijom....
Last edited by channel10 on 02/12/2020 23:22, edited 2 times in total.
- spree
#523 Re: pesoto.ba
Ne treba. Premali su predmeti i nema sanse da ti nesto dodatno naplate. Ja sam uzeo oboje bez prepakiranja, nikakvih problema.
-
channel10
#524 Re: pesoto.ba
U tome i jest fazon sto te drze na pakiranju danima i onda ide otkaz. Cim se to ne salje odmah, nesto ne stima...Filadendron96 wrote: ↑02/12/2020 23:06Ne znam za Amazon ili ostale (moram probati stvarno kada mi ovo stigne), ali na Newegg-u evo ja sam u drugu adresu dodao Ste F Pesoto LLC BA40905 i sve ok, transakcija urađena (VISA RF), SSD naručen i treba sutra da ga pošalju, a isto je bilo i za RAM, prošlo sve ok, nisu cancel-irali ništa. Raja nek nam je sa srećom i da sve stigne bez problema. BTW treba li za RAM ili SSD odabrati prepakiranje, odvojeno su naručeni?
- Filadendron96
#525 Re: pesoto.ba
Pa hajde vidjet ćemo, nadam se da neće otkazat. Zab sam spomenuti da kada sam naručio RAM bila je samo prva adresa: 612 N Colonial Ave Ste Gchannel10 wrote: ↑02/12/2020 23:19U tome i jest fazon sto te drze na pakiranju danima i onda ide otkaz. Cim se to ne salje odmah, nesto ne stima...Filadendron96 wrote: ↑02/12/2020 23:06Ne znam za Amazon ili ostale (moram probati stvarno kada mi ovo stigne), ali na Newegg-u evo ja sam u drugu adresu dodao Ste F Pesoto LLC BA40905 i sve ok, transakcija urađena (VISA RF), SSD naručen i treba sutra da ga pošalju, a isto je bilo i za RAM, prošlo sve ok, nisu cancel-irali ništa. Raja nek nam je sa srećom i da sve stigne bez problema. BTW treba li za RAM ili SSD odabrati prepakiranje, odvojeno su naručeni?
Wilmington, DE, 19805-1904 United States. Uglavnom sretno pa kad budeš mogao javi šta je bilo. Evo mog statusa za RAM: