Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maliodmene wrote: ↑02/12/2020 12:33
Zao mi je Sase, on je najmanji krivac. Svaka cast za moralnost. Niksic i Masic moraju dati ostavke !!!
Ključ.
Ja odmah poptisujem pristupnicu
Da se razumijemo, ne smatram ih krivim, al se mora pokazati neki politicki moral. Sasa ga je pokazao, vrijeme je i da ova dvojica ga pokazu. Ko zna, mozda poslije ovog bude SDP jos jaci.
iskreno kad ste zadnji put vidjeli ovako promptno djelovanje partije bilo koje boje?
svaka cast sdp , obraz drugovi obraz! masicu haj i ti to je bar jos 20k glasova
Chmoljo wrote: ↑01/12/2020 23:32Ja sam jasno napisao, 100% da nisu znali da se ONO radi
Vildana Hajdarpasic kaze da su za ONO pored vrha SDP-a znali i ostali lideri cetvorke, da su zapravo koordinisali.
Zato ja kazem, ova briga SDA za Srebrenicu ce saprati odgovornost sa Nermina Niksica.
Kada ljudi vide da SDA gamad napada, reaguju instinktivno i povlace se iz svega.
Ne samo iz vrha SDP-a, već iz vrha njihovih poganih koalicionih partnera. Ako Kojović može usloviti Konakovića za paradu, postavlja se pitanje zašto istu stvar nisu mogli učiniti za Srebrenicu?
Odgovor je vrlo jasan. Koalicioni partner bez ideologije i putokaza i dugoročnih ciljeva. Retorika i programi fokusirani na razbijanje SDA i sprovođenje antibošnjačke politike, kako bi se zadovoljili interesi stranačkih pulena.
Pokušaj umanjivanja, zataškivanja i prebacivanja krivice neće proći.
Škobo Habu wrote: ↑02/12/2020 12:39
Saša Magazinović je rijedak primjer odgovornog političara, ne samo u SDP-u, već i u BiH. Podnosi ostavku prvi, a trebao bi među zadnjim.
Lupaš. Nije ovo nikakav praznik demokratije, već njena propast.
Kamo sreće da je više magazinovića na našoj političkoj sceni. On podnosi ostavku iz moralnih razloga, kao pojedinac ispred stranke koja je napravila jedan krupan propust u vlastitoj terenskoj organizaciji. Neće ovo imati nikakvog efekta na rejting SDP-a, osim onoga najgoreg - negativnog.
Magazinović napušta stranku jer je jasno uvidio da joj nema spasa. On je počela pucati po šavovima i dalje rastakanje će se nastaviti.
Samo naivac može misliti da će ovako nešto ojačati stranku.
Škobo Habu wrote: ↑02/12/2020 12:49
Lupaš. Nije ovo nikakav praznik demokratije, već njena propast.
Kamo sreće da je više magazinovića na našoj političkoj sceni. On podnosi ostavku iz moralnih razloga, kao pojedinac ispred stranke koja je napravila jedan krupan propust u vlastitoj terenskoj organizaciji. Neće ovo imati nikakvog efekta na rejting SDP-a, osim onoga najgoreg - negativnog.
Magazinović napušta stranku jer je jasno uvidio da joj nema spasa. On je počela pucati po šavovima i dalje rastakanje će se nastaviti.
Samo naivac može misliti da će ovako nešto ojačati stranku.
Valjda je jasno da napustanje i davanje ostavke na stranacku funkciju nije jedno te isto.
Sto se tice Magazinovica, uz jos nekolicinu dobrih parlamentaraca na vise nivoa vlasti, radi sasvim dobro svoj posao i ovaj njegov potez me ne iznenadjuje.
Nikšić, Magazinović i Mijatović su iz SDP-a izbacili čovjeka koji je bio simbol SDP-a u Srebrenici da bi promovisali Begu Bektića. Meholjić je, prije izbacivanja, ponižen u SDP-u. Magazinović je glasao za Zakon o prebivalištu koji je veća izdaja od postupaka Bege Bektića
Chmoljo wrote: ↑02/12/2020 13:05
Valjda je jasno da napustanje i davanje ostavke na stranacku funkciju nije jedno te isto.
Sto se tice Magazinovica, uz jos nekolicinu dobrih parlamentaraca na vise nivoa vlasti, radi sasvim dobro svoj posao i ovaj njegov potez me ne iznenadjuje.
Niko nije ni rekao da je isto, ali ako se daje ostavka onda se jasno distancira od politike koja se trenutno vodi.
Jedno je Magazinović kao presjednik GO SDP, sasvim je drugo Magazinović kao član stranke.