SDP

meridiyan

#63551 Re: SDP

Post by meridiyan »

Ima li iko iz ove Srebrenice cistog obraza? :mrgreen:
Veigar

#63552 Re: SDP

Post by Veigar »

malakh wrote: 01/12/2020 16:45
Veigar wrote: 01/12/2020 16:40 Ja sam za to da predsjednik SDP-a bude hrvat ili srbin.
ima tu dobrih ljudi i nije nužno rješenje hrvat ili srbin. šta je sa denisom, emirom djikicem, željkom sainom?

doduše ne znam kako se sain nacionalno izjašnjava.

ali djaba predsjednik kada su mesetari po organizacijama. mašić, magazinovic i co.
Ne kažem da je nužno al je moja lična preferencija. Da se konačno odmaknemo od narativa da je SDP samo stranka Bošnjaka. Ne, ja hoću narativ da je SDP stranka Bosanaca i Hercegovaca svih nacionalnosti i konfesija. Takav SDP bi ove nacionalističke smećare poslao na zasluženo mjesto. Sve po zasluzi.
saabsa

#63553 Re: SDP

Post by saabsa »

Damire Nikšiću malo si im se i nagovorio koliko si trebao...
JThomas

#63554 Re: SDP

Post by JThomas »

saabsa wrote: 01/12/2020 17:11 Damire Nikšiću malo si im se i nagovorio koliko si trebao...
naravno, tad je bio kreten, primitivac, klovn...istim kojima je danas ovo tračak svjetla u mraku. da je tad "odgovorno" postupljeno, ni ove priče ne bi bilo - ili bi bila napad na bošnjačke prvake vol. 292939239, sipa hapsi samo bošnjake i tako dalje.
Lakat Jebić

#63555 Re: SDP

Post by Lakat Jebić »

Chmoljo wrote: 01/12/2020 16:51 Da se razumijemo, uopste ne mislim da je vrh SDPa uradio ovo namjerno.

Siguran sam 100% da nije.

Stvar je jednostavni ljenosti i nezainteresovanosti i lose organizacije sto je onakva supcina dobila priliku da radi sta je uradila.

Ali zato je neko vrh i odlucuje, i organizuje. I za Srebrenicu je uvijek moralo biti posebno mjesto i posebna paznja.

To se nije uradilo. Steta je ogromna. Mnogo ljudi je sa pravom ogorceno.
sva apologetska priča možda i stoji, ali ovo je jedini ispravan stav u ovom trenutku.
_Reds_

#63556 Re: SDP

Post by _Reds_ »

ultima_palabra wrote: 01/12/2020 16:54 Kakve veze ima SDP sa rukometnim savezom?
Trenera je uvijek bio oko RS, Bilal Šuman je u SDP-u, itd..
Control panel

#63557 Re: SDP

Post by Control panel »

Eh koliko u SDP ima kanalizacije. Tesko govna isplivavaju.
Jos ce dosta vremena proci dok se definitivno ne ociste od raznih govana.

Kontam najbolje je da jedan ciklus ne dobiju nijedan mandat i da se od ovih uhljeba vidi ko bi osta iz sdp a ko otisao. Tek tad bi ostali oni pravi sdpovci koji bi od nule na zdravim temeljima gradili sdp. Ovi salonski ljevicari, fb/twiter/instagram politicari, forum mladih nisu dorasli zadatku i znacaju partije.

SDP nam je potreban, ali ne sa ovim klocevima.
Last edited by Control panel on 01/12/2020 17:41, edited 1 time in total.
Matzan

#63558 Re: SDP

Post by Matzan »

Само СДП Сребреницу Спашава!
meridiyan

#63559 Re: SDP

Post by meridiyan »

Naser Oric:U Srebrenici je stanje općeg ludila
SDP nije bio potpisnik probošnjačke političke partije i oni su slobodni strijelci. Desilo se to što se desilo. Hvala dragom Bogu pa postoje institucije koje će reagirati. Svake godine je ista priča u Srebrenci zato što mi Bošnjaci sve radimo 5 do 12, za razliku od njih. Koliko je SDA-ovih vijećnika prošlo, a koliko nezavisnih. Svi nezavisni su bili nepodobni Aliji Tabakoviću, a narod im je dao glasove. Nezavisni nisu imali novac za kupovinu glasova, dok ovi drugi jesu. Hiljadu stvari utječe na rezultate
- Računa se na glasove iz dijaspore. Ali ima i Srba u dijaspori, nisu to samo Bošnjaci. Ne može se toliko računati na te glasove. Računa li se koliko treba platiti da se glasa, na primjer, iz Amerike. Preporučena pošta je oko 140 dolara, samo za jednu osobu. U porodici mi je šest članova, to je više od 800 dolara za Tabakovića. Ima puno faktora. Srbi u Srebrenici imaju jaču mašineriju.

Ne trebamo se ljutit na Srbe, u svojim redovima trebamo napraviti red, zaključio je Orić
Control panel

#63560 Re: SDP

Post by Control panel »

Matzan wrote: 01/12/2020 17:41 Само СДП Сребреницу Спашава!
Djetinjasto.
_Reds_

#63561 Re: SDP

Post by _Reds_ »

meridiyan wrote: 01/12/2020 17:42
SDP nije bio potpisnik probošnjačke političke partije i oni su slobodni strijelci. Desilo se to što se desilo. Hvala dragom Bogu pa postoje institucije koje će reagirati. Svake godine je ista priča u Srebrenci zato što mi Bošnjaci sve radimo 5 do 12, za razliku od njih. Koliko je SDA-ovih vijećnika prošlo, a koliko nezavisnih. Svi nezavisni su bili nepodobni Aliji Tabakoviću, a narod im je dao glasove. Nezavisni nisu imali novac za kupovinu glasova, dok ovi drugi jesu. Hiljadu stvari utječe na rezultate
- Računa se na glasove iz dijaspore. Ali ima i Srba u dijaspori, nisu to samo Bošnjaci. Ne može se toliko računati na te glasove. Računa li se koliko treba platiti da se glasa, na primjer, iz Amerike. Preporučena pošta je oko 140 dolara, samo za jednu osobu. U porodici mi je šest članova, to je više od 800 dolara za Tabakovića. Ima puno faktora. Srbi u Srebrenici imaju jaču mašineriju.

Ne trebamo se ljutit na Srbe, u svojim redovima trebamo napraviti red, zaključio je Orić
Kakvih bolan 140 dolara za list papira običnom poštom, pa jbt.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#63562 Re: SDP

Post by malakh »

Veigar wrote: 01/12/2020 17:08
malakh wrote: 01/12/2020 16:45
Veigar wrote: 01/12/2020 16:40 Ja sam za to da predsjednik SDP-a bude hrvat ili srbin.
ima tu dobrih ljudi i nije nužno rješenje hrvat ili srbin. šta je sa denisom, emirom djikicem, željkom sainom?

doduše ne znam kako se sain nacionalno izjašnjava.

ali djaba predsjednik kada su mesetari po organizacijama. mašić, magazinovic i co.
Ne kažem da je nužno al je moja lična preferencija. Da se konačno odmaknemo od narativa da je SDP samo stranka Bošnjaka. Ne, ja hoću narativ da je SDP stranka Bosanaca i Hercegovaca svih nacionalnosti i konfesija. Takav SDP bi ove nacionalističke smećare poslao na zasluženo mjesto. Sve po zasluzi.
dovoljno je pogledati liste sdpa i gdje su osvojili mandate da se jasno moze zakljuciti da to nije iskljucivo bosnjacka stranka.

ali rukovodstvo i niksic od sdpa prave bosnjacku stranku na nacin da u javnosti govore da su protiv sda, a gdje god mogu idu zajedno sa hdzom i snsdom. evo novog dokaza za to u srebrenici. stvaraju narativ da su oni zamjena za sda koja je nacionalna stranka i da ce popunjavati samo i iskljucivo bosnjacke kvote, jer im gore pomenuti ne dozvoljavaju da pune kvote hrvata i srba.

ili si kompletno protiv tronosca ili nisi, a ne mozes biti zamjena za nogaru koja se pocela klimati. ili uvodi cetvrtu nogaru, pa neka gori sve.
Kikibombona

#63563 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Man of steel wrote: 01/12/2020 16:53
JThomas wrote: 01/12/2020 16:42
Man of steel wrote: 01/12/2020 16:38
Perfidna zamjena teza.

Ko je izglasao zakon o mjestu prebivališta?

I ko je nagradio Amera Bekana pozicijom direktora rukometnog saveza BiH?

Image
ne znaš ti šta znači zamjena teza. u srebrenici je bio genocid, ali nije samo u srebrenici. ali ste vi samo od srebrenice napravili franšizu. upravo zato vas samo u srebrenici i žulja propis koji je razuman. jer vas stvarni povratak ljudi odakle su protjerani nikad nije zanimao.
A "vas" do te mjere zanima da danas otvoreno agitujete za četnika nakon što ste zakonom o mjestu prebivališta legalizovali etničko čišćenje i genocid.

Još "vas" nije sramota prebacivati odgovornost i polemisati o moralnosti i pravdi nakon što ste Srebrenicu vratili u ruke onih koji genocid počiniše a danas im još i glasove pribavljate.

Možda vam je onaj šumokradica zaista i realan nivo morala i pravde.
Ne zna se ko je gori, vi ili oni.

Srebrenica je rupa zahvaljujuci vam. Pokrali ste SVE. Srebrenica je simbol pljacke i bahatosti narodnih lidera.
nosara

#63564 Re: SDP

Post by nosara »

Sve se fino poslozilo za kompletan reset.

Istjerat iz partije sve vjerske fanatike i smijeniti kompletno rukovodstvo. Da Srbi i Hrvati preuzmu sve i pokusaju spasiti, ako je moguce.

Ja mislim da nije, ali neka pokusaju.

Sve ostalo je drkanje kurca.
Aida_Beba

#63565 Re: SDP

Post by Aida_Beba »

Puna podrška SDP-u i vrhu stranke :thumbup:

Ovo je veliki minus i udarac za stranku, ali u odnosu na stranku koja vlada 30 godina i koja svake sedmice ima po skandal, i da su na vrijeme reagovali bez trazenja alibija ili izvlakuse, zasluzuju sansu da pociste ono sto se treba pocistiti
detroit-mercy

#63566 Re: SDP

Post by detroit-mercy »

_Reds_ wrote: 01/12/2020 17:45
meridiyan wrote: 01/12/2020 17:42

Kakvih bolan 140 dolara za list papira običnom poštom, pa jbt.
Ni express mail ne bi kostala toliko, pa ne salje vrecu glasackih listica da je $140
Matzan

#63567 Re: SDP

Post by Matzan »

25 godina nas SDP-ovci uvjeravaju kako su oni manje govno od SDA.
Govance.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#63568 Re: SDP

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 01/12/2020 15:03
izvrsni direktor wrote: 01/12/2020 14:59
basicm wrote: 01/12/2020 14:47

Rezime, SDA je kriv? :-D

Na starnu sto se malo nasladjujemo, jbg kad naleti lopta sutamo, ali vi simpatizeri SDP-a morate priznati da je ovo skandal. Ne morate ni javno, ali dajte da vidimo neke poteze u narednom periodu. SDP je potreban politickoj sceni, ali ovakav moze biti dobar samo nekome ko ima direktnu korist.
Je li skandal u rangu glasa za apsolutnu vecinu snsd-a u domu narodu?
To krivicno djelo u Srebrenici,ponavljam Srebrenici ,ciji je cilj ostanak na vlasti negatora genocida u Srebrenici poredis sa glasovima u domu naroda u kojemu sda dala glas snsd a ne sdp kojemu je 6 mjeseci pruzala ruku a sdp podlo radio na svaki moguci nacin da izbaci sda iz vlasti...
Je li ovaj skandal u rangu obog kada je bakir svjesno upropastio tuzbu protiv srbije za taj isti genocid? I jos to poslije i priznso
JThomas

#63569 Re: SDP

Post by JThomas »

pa i jedino što njima stvarno smeta jeste mogućnost vlasti bez sda. da su u sdp-u tada "odgovorno" ušli u "državotvornu" koaliciju, isti forumaši bi nam danas tumačili pretpostavku nevinosti, raspored srba i hrvata u sudu, tužilaštvu i sipi, nasušnu potrebu da se osumnjičeni brane sa slobode, čujmo i drugu stranu, zanimljivo je ovo što kaže gospođa vidović, i tako dalje.
adelkam

#63570 Re: SDP

Post by adelkam »

Chmoljo wrote: 01/12/2020 16:02 U ovoj situaciji jedino ostavke celnih ljudi SDPa mogu donekle oprati ovu sramotu.

Znali, neznali.

Postoji ostavka iz moralnih razloga, i ako je da se nije znalo, trebalo se vise paznje posvetiti.
Tek sada?
Pa oni su trebali dati ostavke odmah poslije izbora ali..... :-D

Politika je postala toliko nemoralna da se covjeku zgadi.
Kao sto rece jedan moj prijatelj, stari socijaldemokrata, ta vrsta ostavki ne postoji u SDP-u.
Ovu Partiju su skoro svi oni moralni i istinski socijaldemokrati napustili ili su jednostavno potisnuti, dok se u medjuvremenu pojavilo
razne gamadi koja o socijaldemokratiji veze nema. (cast pojedincima).
Od SDP-a je ostalo samo ime, nazalost. Na sta se svela politika SDP-a, na dnevnopoliticka prepucavanja dok josuvijek imamo ljudi na zavodu za zaposljavanje koji iako nezaposleni ne mogu ostvariti pravo na zdravstvenu zastitu...
Neka mi sada neko kaze gdje je tu socijalna pravda i solidarnost, a da napomenem da je SDP imao sansu da u Federalnom parlamentu promijeni taj Zakon o ZZ.
SDP se syeb'o i to je cinjenica.
Partiju cine ljudi a malo je tih ljudi ostalo koji nece pogaziti svoje principe, zrtvovati svoje ideale zarad neke imovinske koristi. Nazalost.
Od svoje osamnaeste godine sam clan SDP-a, a u Forum mladih sam pristupio kada sam imao 16 godina i opet sam se danas postidio svoje clanske karte.
Nije prvi puta
basicm

#63571 Re: SDP

Post by basicm »

nosara wrote: 01/12/2020 17:58 Sve se fino poslozilo za kompletan reset.

Istjerat iz partije sve vjerske fanatike i smijeniti kompletno rukovodstvo. Da Srbi i Hrvati preuzmu sve i pokusaju spasiti, ako je moguce.

Ja mislim da nije, ali neka pokusaju.

Sve ostalo je drkanje kurca.
Uh, jos nije 1974. bila? Mogu li se bar malim slovom pisati?
Kikibombona

#63572 Re: SDP

Post by Kikibombona »

"Već dugo su svjesni da ja nisam taj pa onda na sve načine, nakon što nisu uspjeli da me kompromitiraju i ucjene preko svojih odanih kadrova u policijsko-pravosudnim strukturama, nastavljaju silom izmišljati i konstruirati teorije u koje ni sami ne vjeruju. Na njihovu žalost, ukoliko me zdravlje posluži, gledat će me i naredne dvije godine. I ne samo gledati, kad-tad u naredne dvije godine bit će prilika da se negdje javno suočimo i da jedni drugima postavimo pitanja i damo odgovore. Neka oni pripreme sve što imaju za mene, a ja ću evo sada javno za početak postaviti njima nekoliko pitanja", izjavio je.

Zašto je Bakir Izetbegović upropastio tužbu Bosne i Hercegovine za genocid protiv Srbije i da li je to uradio u dogovoru s Dodikom i Vučićem, pita se Nikšić. Zašto je Vlada Federacije koju vodi SDA dozvolila i isporučila bolesnu stoku povratnicima u Srebrenicu, drugo je njegovo pitanje.

"Mislite li da će bilo kakvo pakovanje i laži protiv mene gurnuti u zaborav kriminal koji ste napravili prilikom nabavke respiratora?
Da li stvarno mislite da se bilo čime može opravdati lihvarenje i lopovluk u vrijeme kada se hiljade ljudi bori za život? Uzalud se nadate da će građani zaboraviti haos koji ste napravili u zdravstvu?
Naravno, da ove godine ne možete kupiti gradske vijećnike ili ih ucijeniti preko OSA da izaberete gradonačelnika Sarajeva iz SDA.
Uzalud se nadate da će građani više vjerovati vašim riječima nego svojim očima, jer oni najbolje znaju kako im je i koliko vas nije briga za život običnih ljudi", pira se on.
Na srecu SDA ostaješ a na zalost gradjana BiH koji zele normalnu drzavu.

I otkud pravo Niksicu da vise ikad spomene respiratore nakon ovog zlocina u Srebrenici?

...

Cijelo saopstenje je pateticno i jasno ukazuje da u ovoj vreci govana nema ni gram ljudskosti. Zanima ga samo njegov licni interes. Neka sve propadne, neka 3 miliona ljudi ispasta, samo neka je njemu dobro. Od srca mu zelim sve najgore u zivotu.
MuaDib

#63573 Re: SDP

Post by MuaDib »

SDP nakon dugogodišnjeg podmetanja od Alijanse preko Platforme do Četvorke, vodi potpuno kukavičku politiku i nema apsolutno nikakvu strategiju da se suprostavi subverzivnom podmetanju SDA. U tenutku kada SDA gubi izborne bazei izvore kojima hrani svoju klijentelu, u trenutku kada Četvorka nastoji konsolidovati većinu u KS, plasira se ovaj skandal. Ne treba čovjek biti previše mudar da zna odakle vjetrovi pušu i da je velika vjerovatnoća da se radi o fingiranom procesu, kako bi nacionalistička frazeologija SDA dobila opravdanje i skrenula se pažnja sa slučajeva Zvizdić, Seka, Prevljak, kadrovski kolaps SDA i nevoljne teme vezane za gubitak upravljanja budžetom KS, Grada Sarajeva i sarajevskih općina. Tempiranje skandala dan nakon pada Vlade KS, nakon Predsjedništva SDA i uoči samih pregovora Četvorke govori da ovi nije niti može biti slučajno. Nadam se da će javnost prozreti ove manipulacije i joj jače kazniti i osuditi SDA zbog klasične političke zloupotrebe Srebrenice. A i očekujem od članova SDP isto tako da kazne kukavno rukovodstvo SDP, koje mora imati čvrste lidere i povratiti autoritet predsjednika, a ne na čelu imati anemičnog Nikšića koji jasno pokazuje kukavičluk i nespremnost da se suoči s vukovima iz SDA. Jer osoba koja u ime stranke prihvata krivicu nekog bez suda i bez da ima hrabrosti pozvati se na princip niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, ne može biti na čelu stranke koja ima najveći opozicioni kapacitet.
scarface32

#63574 Re: SDP

Post by scarface32 »

Srebrenica je davno prodana.Prvo zato sto je mjesto najveceg genocida u BiH pripalo rs. Druga stvar kao sto sam u predhodnom postu napisao, cetnik je vise uradio za Srebrenicu od Camila. Ko god je bio u Srebrenici u vrijeme Camilove vladavine i ode sad, vidit ce ogromnu razliku.A velike su pare i tad isle u Srebrenicu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#63575 Re: SDP

Post by Chmoljo »

adelkam wrote: 01/12/2020 18:19
Chmoljo wrote: 01/12/2020 16:02 U ovoj situaciji jedino ostavke celnih ljudi SDPa mogu donekle oprati ovu sramotu.

Znali, neznali.

Postoji ostavka iz moralnih razloga, i ako je da se nije znalo, trebalo se vise paznje posvetiti.
Tek sada?
Pa oni su trebali dati ostavke odmah poslije izbora ali..... :-D
To je suvisno ocekivati od nekih ljudi. Ali ovo je odron epskih razmjera.
Post Reply