Bas tako.JThomas wrote: ↑01/12/2020 16:26iliti što adil ne može živjeti u zgradi preko puta moje, a voditi se u srebrenici.
pravo pitanje je što trebaju glasovi ljudi koji ne žive zaista tu da bi se pobijedilo? a odgovor - zato što su i sebi i vama bili preči u sarajevu i tuzli.
SDP
-
sumirprimus
#63526 Re: SDP
-
toska
#63527 Re: SDP
mala ispravka, SDP se ne poziva, kako kažeš, svako malo na eru komunizma, problem je veći.escobar__ wrote: ↑01/12/2020 16:08Slažem se. No nevezano za ovu sramotu iz Srebrenice mišljenja sam da se i vrh stranke treba mijenjati - SDP mora postati moderna ljevičarska stranka u skladu s 21. vijekom i evropskim tekovinama, a ne stranka koja se svako malo poziva na prošla vremena i eru komunističke vladavine u zemlji.Ljudi koji sanjaju propale države i tvorevine nikako ne mogu biti lojalni sadašnjoj Bosni i Hercegovini i to treba reći jasno i glasno.DonieBrasco wrote: ↑01/12/2020 16:06 Ja ipak mislim da je ovo djelo pojedinaca iz SDP Srebrenica, a ne stranke tj. odluka vrha stranke.
njima u statutu partije to stoji, da su nasljednici Saveza komunista BiH.
nije ni to problem samo po sebi, demokratsko pravo, ali oni su tokom ratnih godina uknjižili svu imovinu KP kao svoju 1/1.
i šta onda imamo? Vlada FBiH plaća više od 20 godina kiriju SDPu za ogromnu zgradu u Alipašinoj ulici.
ti novci su novci svih poreskih obveznika, ali to niko nikada ne nazva pljačkom.
mislim da je ova problematika zaslužila posebnu temu.
- Kikibombona
#63528 Re: SDP
SDA ce od dana danasnjeg sve do izbora nabijati na nos Dini da je u savezu sa SDP cetnicima koji su prodali Srebrenicu. Ima da ga torpeduju sa svih strana.JThomas wrote: ↑01/12/2020 16:20ja to uopšte tako ne vidim. sdp ovakav kakav jeste (ne kakav bi trebao biti) je u ovoj koaliciji i procesu svakako knap, haman slučajno. mogao je isto tako biti i sa sda, i bio bi da se sam nermin pitao. lider je konaković, ali plodno tlo je nakupljeno ogorčenje protiv sda. i ovo neće promijeniti ništa u tome. kratkotrajno, sdp je pretrpio veliku štetu, ali može se konačno stvarno ispraviti, a ne k'o fol. a i ako to ne uradi - ovo ogorčenje ostaje i kanalisaće se preko drugih. dino može i profitirati eventualnim daljnjim potonućem sdp-a.Kikibombona wrote: ↑01/12/2020 16:14
Ovo je najveci udar na Konakovica do sada iako on sa ovim nema veze. Dugorocno bi upravo on mogao imati najvecu stetu. Samo kolektivna ostavka vrha stranke moze donekle saprati ljagu.
...
Najgore je sto u SDP-u ne vidis covjeka koji bi mogao preuzeti stranku. Prvo ime koje se nameće je Denis Becirovic koji totalno mirise/smrdi na SDA.
...
Jedini tip u SDP-u koji mi se dopao je Aner Zuljevic, mada je upitno kolika je njegova snaga u stranci.
...
Niksic nema snagu niti zelju da reformise SDP. On jedino ulaze napor da odrzi strancku mrezu, bez da cisti lose ljude. Zapravo im podilazi i stiti ih.
SDP je zreo za totalno cistku i podmladjivanje. Sve stare, korumpirane ojebine, penzionisati.
Last edited by Kikibombona on 01/12/2020 16:33, edited 1 time in total.
-
EME91
#63529 Re: SDP
Lično znam 4 čovjeka koji su od danas završili sa SDP-om. Neće sada naravno preći u SDA svakako , ali ako budu aktivni u politici ili glasali, glasat će za NiP, NS ili nekog 3 . Jedina bi ovdje satisfakcija bila da gosp. Nermin Nikšić da ostavku na čelo SDP-a , i eventualno prepusti stranku nekom sa gramom više harizme i stručnosti.
Svukao je stranku u ravan a članstvo doveo do propasti.
-
sumirprimus
#63530 Re: SDP
-
sumirprimus
#63531 Re: SDP
Ako su pr8mijenili partijski dres zbog ovog i bolje da idu u ove preletacevice.il da odma potpisu za sda da me lazu ni druge ni sebe.srce vuce dzaba sve.EME91 wrote: ↑01/12/2020 16:31 Lično znam 4 čovjeka koji su od danas završili sa SDP-om. Neće sada naravno preći u SDA svakako , ali ako budu aktivni u politici ili glasali, glasat će za NiP, NS ili nekog 3 . Jedina bi ovdje satisfakcija bila da gosp. Nermin Nikšić da ostavku na čelo SDP-a , i eventualno prepusti stranku nekom sa gramom više harizme i stručnosti.
Kako udarise u srce svakog b8snju koji drzi do sebe jelde
Nije da se nije cekalo nesto slicno posle silnih gafovs
- Man of steel
#63532 Re: SDP
Perfidna zamjena teza.JThomas wrote: ↑01/12/2020 16:26iliti što adil ne može živjeti u zgradi preko puta moje, a voditi se u srebrenici.
pravo pitanje je što trebaju glasovi ljudi koji ne žive zaista tu da bi se pobijedilo? a odgovor - zato što su i sebi i vama bili preči u sarajevu i tuzli.
Ko je izglasao zakon o mjestu prebivališta?
I ko je nagradio Amera Bekana pozicijom direktora rukometnog saveza BiH?

-
EME91
#63533 Re: SDP
Polako jos nisu Titinu sliku izbacili u kontejner.
Ne ozb , nije ovo prvi put da se ukazuje na malverzacije SDP-a u Srebrenici i u R.S-u inače. Gdje je to SDP danas u R.S-u? Gdje je to SDP u Sarajevu? Ima dobrih ljudi tamo , zmajeva , pravih socijal-DEMOKRATA , a ne vratiće se valter *ebat ce vam mater morona
-
sumirprimus
#63534 Re: SDP
- Veigar
#63535 Re: SDP
Ja sam za to da predsjednik SDP-a bude hrvat ili srbin.
- JThomas
#63536 Re: SDP
ne znaš ti šta znači zamjena teza. a ja ne znam ko je amer bekan uopšte, kamoli ko ga je čime nagradio.Man of steel wrote: ↑01/12/2020 16:38
Perfidna zamjena teza.
![]()
u srebrenici je bio genocid, ali nije samo u srebrenici. ali ste vi samo od srebrenice napravili franšizu. upravo zato vas samo u srebrenici i žulja propis koji je razuman. jer vas stvarni povratak ljudi odakle su protjerani nikad nije zanimao.
-
sumirprimus
#63537 Re: SDP
Meeeh jbo politiku 
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#63538 Re: SDP
ima tu dobrih ljudi i nije nužno rješenje hrvat ili srbin. šta je sa denisom, emirom djikicem, željkom sainom?
doduše ne znam kako se sain nacionalno izjašnjava.
ali djaba predsjednik kada su mesetari po organizacijama. mašić, magazinovic i co.
-
sumirprimus
#63539 Re: SDP
Sdp koga god da stavi dobrim bosnjanima nece valjat jer je komunjara.
-
sumirprimus
#63540 Re: SDP
Jel tako? Al iskreno? 
- JThomas
#63541 Re: SDP
normalna reakcija ljudi s obrazom. a ne - ja, i. eto sve se bojim da će takvi sad za sda.EME91 wrote: ↑01/12/2020 16:31 Lično znam 4 čovjeka koji su od danas završili sa SDP-om. Neće sada naravno preći u SDA svakako , ali ako budu aktivni u politici ili glasali, glasat će za NiP, NS ili nekog 3 . Jedina bi ovdje satisfakcija bila da gosp. Nermin Nikšić da ostavku na čelo SDP-a , i eventualno prepusti stranku nekom sa gramom više harizme i stručnosti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#63542 Re: SDP
Da se razumijemo, uopste ne mislim da je vrh SDPa uradio ovo namjerno.
Siguran sam 100% da nije.
Stvar je jednostavni ljenosti i nezainteresovanosti i lose organizacije sto je onakva supcina dobila priliku da radi sta je uradila.
Ali zato je neko vrh i odlucuje, i organizuje. I za Srebrenicu je uvijek moralo biti posebno mjesto i posebna paznja.
To se nije uradilo. Steta je ogromna. Mnogo ljudi je sa pravom ogorceno.
Siguran sam 100% da nije.
Stvar je jednostavni ljenosti i nezainteresovanosti i lose organizacije sto je onakva supcina dobila priliku da radi sta je uradila.
Ali zato je neko vrh i odlucuje, i organizuje. I za Srebrenicu je uvijek moralo biti posebno mjesto i posebna paznja.
To se nije uradilo. Steta je ogromna. Mnogo ljudi je sa pravom ogorceno.
- Man of steel
#63543 Re: SDP
A "vas" do te mjere zanima da danas otvoreno agitujete za četnika nakon što ste zakonom o mjestu prebivališta legalizovali etničko čišćenje i genocid.JThomas wrote: ↑01/12/2020 16:42ne znaš ti šta znači zamjena teza. u srebrenici je bio genocid, ali nije samo u srebrenici. ali ste vi samo od srebrenice napravili franšizu. upravo zato vas samo u srebrenici i žulja propis koji je razuman. jer vas stvarni povratak ljudi odakle su protjerani nikad nije zanimao.Man of steel wrote: ↑01/12/2020 16:38
Perfidna zamjena teza.
![]()
Još "vas" nije sramota prebacivati odgovornost i polemisati o moralnosti i pravdi nakon što ste Srebrenicu vratili u ruke onih koji genocid počiniše a danas im još i glasove pribavljate.
Možda vam je onaj šumokradica zaista i realan nivo morala i pravde.
-
sumirprimus
#63544 Re: SDP
Posle svega u ovih 30 godina vidjenog i dozivljenog smijesno je uopste raspravljat o sdpovim greskama.
Narod je zreo taman i zasluzuje vlast kakvu ima. Nista ne mijenjat
taman mjera
Narod je zreo taman i zasluzuje vlast kakvu ima. Nista ne mijenjat
- ultima_palabra
#63545 Re: SDP
Kakve veze ima SDP sa rukometnim savezom?
- JThomas
#63546 Re: SDP
kolega čelik je malo neurozan, ali nije nerazumljivo zašto. bekan, rukomet, pa nigdje bekana nego u kost, agitujemo za četnike...
rješenje je isto za cijelu državu. i razumno je, da glasaš ondje gdje živiš. ali vama smeta samo u srebrenici, ne smeta u prijedoru, višegradu, vlasenici, trebinju, banja luci, doboju, itd., itd. zato što ste samo od srebrenice namlatili pare i lažni kredibilitet.
rješenje je isto za cijelu državu. i razumno je, da glasaš ondje gdje živiš. ali vama smeta samo u srebrenici, ne smeta u prijedoru, višegradu, vlasenici, trebinju, banja luci, doboju, itd., itd. zato što ste samo od srebrenice namlatili pare i lažni kredibilitet.
- Man of steel
#63547 Re: SDP
Od vremena Damira Hadžića rukometni savez je neslužbeno SDP-ov i tako je do danas.
Last edited by Man of steel on 01/12/2020 17:01, edited 1 time in total.
-
Ambula
#63548 Re: SDP
Moze se jedino pricati o tome da li je vrh SDP-a aminovao i presutno kreirao atmosferu u Srebrenici medju svojim clanovima da naginju vise ka ovom scenariju.
Jer SDP nije podrzao kandidata SDA u Srebrenici i tamo je kreirao neku pricu i nacionalnim strankama bla, bla.
Pa samim tim ovo nije iznenadjene jer ako ako ne podrzis jednog kandidata od dvojice moze se tumaciti da ces ovom drugom dati presutnu podrsku, sto je u ovom slucaju bio SNSD-ov kandidat. E sad sto je taj doticni iz opcinskog odbora licni prijatelj Grujicica i rasplet je bio ocekivan
Jer SDP nije podrzao kandidata SDA u Srebrenici i tamo je kreirao neku pricu i nacionalnim strankama bla, bla.
Pa samim tim ovo nije iznenadjene jer ako ako ne podrzis jednog kandidata od dvojice moze se tumaciti da ces ovom drugom dati presutnu podrsku, sto je u ovom slucaju bio SNSD-ov kandidat. E sad sto je taj doticni iz opcinskog odbora licni prijatelj Grujicica i rasplet je bio ocekivan
Last edited by Ambula on 01/12/2020 17:04, edited 2 times in total.
-
EME91
#63549 Re: SDP
Danas u Sarajevu parkiram auto kod BBI otoka . Vozim peugeot 307 , 2006 godište. Imam nadprosjecnu placu, i radim u privatnom sektoru.sumirprimus wrote: ↑01/12/2020 16:53 Posle svega u ovih 30 godina vidjenog i dozivljenog smijesno je uopste raspravljat o sdpovim greskama.
Narod je zreo taman i zasluzuje vlast kakvu ima. Nista ne mijenjattaman mjera
Na tom parkingu je moje auto ubjedljivo bilo najjeftinije, pa sam se zapitao pa Boze koliko ovi ljudi zaradjuju ,jer znam sta meni ostane poslije računa i obaveza. Sreca nemam kredit ni kiruju .
Koliku platu mora imati neko da sebi priusti takva vozila? Tako da sumnjam u navode da raja nema para. Sta vise vecina raje je u ozbiljnim parama. SCC pun, alta puna , Bingo city center - ne mozes naci parking. Mislim da se u Bosni izvrsno živi. Vecina ljudi zivi sa ozbiljnim finansijama.
- ultima_palabra
#63550 Re: SDP
Onaj savez koji nije ni registrovan i gdje selektor daje pare da bi se igrale utakmice?Man of steel wrote: ↑01/12/2020 17:01Od vremena Damira Hadžića rukometni savez je neslužbeno SDP-ov i tako je do danas.