Negdje se mora početi, a uvijek je najbolje početi od sebe.desni wrote: ↑01/12/2020 02:33I kad bude uklonjena iz vlasti SDA Bosna i Hercegovina će postati nova ŠvicarskaKikibombona wrote: ↑01/12/2020 02:19Ovaj video je pokazatelj kakvo je zlo SDA i kako iz covjeka izvlaci najniže strasti. Svi u SDA govore ovako. Zbog toga je nuzno ovu stranku trajno ukloniti iz vlasti. Potpuno primitivna ideologija koja nije za dvadeseto vec za devetnaesto stoljece.
...
A ako ste zabrinuti da bi NiP mogao sam vladati, podrzite sto jace SDP i NS. To su stranke koje ce u buducnosti ciniti vlast.
SDA je gotova. Debakl na ovim izborima je samo pocetak sta ih ceka za 2 godine. I vec su se poceli iznutra raspadati, Zvizdic je skontao da taj brod nezaustavljivo tone.
Živiničke seljačine kojima vrijeđaju inteligenciju će postati najnovija FGR raja, gradonačelnik Banja Luke će organizovati gay paradu, gradonačelnik i gradsko vijeće Mostara će promijeniti NDH nazive ulica itd.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
Nebozemlja
#10001 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- madner
#10002 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Malo Juka slaze i odmah ga ljudi ne podrzavaju. 
-
saabsa
#10003 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Neće biti Švica ali kad se riješiš kancera onda ti glavobolja koju imaš i ne predstavlja neki veliki problem.desni wrote: ↑01/12/2020 02:33I kad bude uklonjena iz vlasti SDA Bosna i Hercegovina će postati nova ŠvicarskaKikibombona wrote: ↑01/12/2020 02:19Ovaj video je pokazatelj kakvo je zlo SDA i kako iz covjeka izvlaci najniže strasti. Svi u SDA govore ovako. Zbog toga je nuzno ovu stranku trajno ukloniti iz vlasti. Potpuno primitivna ideologija koja nije za dvadeseto vec za devetnaesto stoljece.
...
A ako ste zabrinuti da bi NiP mogao sam vladati, podrzite sto jace SDP i NS. To su stranke koje ce u buducnosti ciniti vlast.
SDA je gotova. Debakl na ovim izborima je samo pocetak sta ih ceka za 2 godine. I vec su se poceli iznutra raspadati, Zvizdic je skontao da taj brod nezaustavljivo tone.
Živiničke seljačine kojima vrijeđaju inteligenciju će postati najnovija FGR raja, gradonačelnik Banja Luke će organizovati gay paradu, gradonačelnik i gradsko vijeće Mostara će promijeniti NDH nazive ulica itd.
Zločinačka organizacija SDA je najgore zlo koje je snašlo ovu državu u zadnjih 30 godina (u jakoj konkurenciji lako odnijeli prvo mjesto) i dok njih ne nestane famozni tronožac će raditi sve sto je u njegovoj moći da nas sto više pošalje kod teta Angele a da ovaj lijepi komad zemlje ostave za sebe i svoje poslušnike.
- Kikibombona
#10004 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svemu dodje kraj, niko nije vladao vjecno. Mijenjaju se carstva, vladari, stranke, politicari itd.desni wrote: ↑01/12/2020 02:33I kad bude uklonjena iz vlasti SDA Bosna i Hercegovina će postati nova Švicarska
SDA vlada 30 godina. Rezultati su, blago receno, tanki.
Neko je negdje napisao da je SDA vladala duze od poslanika Muhameda. Neka puste nekog drugog, ljudima je vise muka od njihA.
- Pryda
#10005 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ključna riječ - bio. Nije više i kreće se u skroz drugom pravcu. Za 2 godine će postati predsjednik države i ideološki vođa ovog naroda. Postat će čovjek koji svojim potezima može promijeniti moj i tvoj život i živote naše djece i unuka._Reds_ wrote: ↑30/11/2020 23:12Pazi ovo "nabijač lopte", pa koji je onda djavo bio taj Konaković ?Pryda wrote: ↑30/11/2020 22:50Sa demantom njegove laži je trebao stati u raspravi. Ne priliči trenutno najjačem političaru da ga nabijač lopte uvlači u ovakve priče.MUNAFIK wrote: ↑30/11/2020 22:37
Juka ga je prozvao bez ikakvih dokaza... I ja bih reagovao da znam da momak prica gluposti jer zasto bi neko presutio laž na svoje ime od strane NBA zvijezde.
Dino je fino napisao ja sam napustio Bosnu 2007. godine, a tebe menadzer dovodio 2008 godine... Dakle Juka laže jer je taj dio ignorisao (a sa tim je krenuo) i nastavio tipicnu SDA/SBB bricu o budzetima i helikopterima jos pocinje status sa DINOKIO...
Jel sad mi trebamo svi aplaudirat Juki na njegove laži i nekulturu jer je on sportista i igra u NBA???
Isto sa prozivkom iz SDA kako će podržat vladu ako bude premijer. Hladno napisati niste bitni i ne treba nam vaša podrška i tu završiti bez onih dodatnih komentara. Nije dobro da se uvlači u mahalske rasprave, nadam se da ce prestat to radit.
Ovi Kiflici su prekucali sve druge za dvije klase.
Ono kad lik najuspjesnijeg našeg košarkaša koji se sam izborio za to što jeste, nije mu pomogla ni SDA ni kunto ni panto naziva nabijačem lopte.
![]()
A Jusuf Nurkić je čovjek koji još uvijek nabija loptu u obruč. I ja lično volim da ga pogledam i zabavim se na 2 sata ali tu je kraj. Svaka mu čast snašao se, živi u USA, ima keša međutim to mu ne daje za pravo da opstruira rijetko pozitivan pomak koji se desio ovdje gdje mi živimo a ne on. A opstruira ga svojim lažima koje su argumentovano demantovane. Nakon toga mu je proradio ego pa je krenuo u već izlizanu seljačku priču da blati Konakovica.
-
mali_balon
#10006 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bolje bi bilo da se nba zvjezda ufati lopte a dino da ne odgovara na svakave gluposti prica, sa dinine strane je trevala stati ja sam otiso 2007g i tu se sva polemika sa sdabotom/kosarkasom zavrsava
-
Melbourne_Australia
#10007 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ne mogu da vjerujem da ovdje likovi brane Nurkica.Jusuf je nba zvijezda i prica mu je ofirna i glupa.On pise o izmisljenim helikopterima.Umjesto da uziva i da trenira i da bude jos bolji on pise ono sto njegov menadzer misli.Dodju likovi ovdje i fol pisu kako je Dino mali itd.A lik napravio sa svojom strankom za 2 godine nesto sto niko nije mislio da ce u Sarajevu uz pomoc cetvorke.I za dvije godine ce biti na nekoj najvecoj funkciji u drzavi.Jusuf je bas glup ispao ali malo je reci.Covjece imas sve u zivotu i ti ovo radis a pogotovu sto Dino nema nikakve veze sa ovim sto on pise.Kakav glupan.Jebo ga Baja ..Ogadi mi se lik svojim glupostima
Smijem se kladiti da je ovo menadzer njegov sve uradio jer su ga napadali iz saveza jer jeste supak. A Dino treba da nauci da nema potrebu da svaki put i svakoj susi odgovara.
Smijem se kladiti da je ovo menadzer njegov sve uradio jer su ga napadali iz saveza jer jeste supak. A Dino treba da nauci da nema potrebu da svaki put i svakoj susi odgovara.
-
Dzematlija
#10008 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kao što reče Juka: "svi počeci su tešCi".Pryda wrote: ↑01/12/2020 07:53 Ključna riječ - bio. Nije više i kreće se u skroz drugom pravcu. Za 2 godine će postati predsjednik države i ideološki vođa ovog naroda. Postat će čovjek koji svojim potezima može promijeniti moj i tvoj život i živote naše djece i unuka.
A Jusuf Nurkić je čovjek koji još uvijek nabija loptu u obruč. I ja lično volim da ga pogledam i zabavim se na 2 sata ali tu je kraj. Svaka mu čast snašao se, živi u USA, ima keša međutim to mu ne daje za pravo da opstruira rijetko pozitivan pomak koji se desio ovdje gdje mi živimo a ne on. A opstruira ga svojim lažima koje su argumentovano demantovane. Nakon toga mu je proradio ego pa je krenuo u već izlizanu seljačku priču da blati Konakovica.
- JThomas
#10009 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
jusuf (ili još vjerovatnije neko ko se krije iza njega) bi očito da priča o politici, a da je zaštićen sportskim statusom i uspjesima. da mu se "mora prešutiti". i to od svega o izgovorima (a ne razlozima) za prošlogodišnju promjenu vlade kantona koji su bili toliko jaki i uvjerljivi da su ih zaboravili i oni koji su ih izmislili.
ako se zanima na tom nivou za politiku u sarajevu, svaka mu čast, za mene je to pozitivno. i neka komentariše ako hoće, neka se i angažuje ako hoće. ali onda nije validan argument ja sam nba košarkaš.
ako se zanima na tom nivou za politiku u sarajevu, svaka mu čast, za mene je to pozitivno. i neka komentariše ako hoće, neka se i angažuje ako hoće. ali onda nije validan argument ja sam nba košarkaš.
- JThomas
#10010 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
a ako ga neko loži, mislim da je drastično podcijenio negativni imidž sda kartela u ovom trenutku. kao i oni sami pred izbore.
-
Dzematlija
#10011 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dodatak - niko mu ne smije odgovoriti kada slaže.ultima_palabra wrote: ↑01/12/2020 01:32U prevodu, patriota Nurkic moze da sere po kome god hoce u Bosni, a niko mu ne smije odgovoriti da se on ne bi naljutio i odjebao reprezentaciju za koju ima jednocifren broj nastupa sa 27 godinaN.N. wrote: ↑01/12/2020 01:19 Ovo je licna stvar izmedju njih i cirkus je da se forumski puk u svemu tome svrstava na stranu politicara, jos samo kakvim frazama i konstrukcijama se sluzi![]()
Jusuf je momak koji je samo za par godina bavljenja basketom i 'hloptanjem' dospio do NBA.
Materijalno rijesen za dva zivota.
Niko mu nista nije dao, ni stan, ni nastimane konkurse za pomoc pri kupovini stana za mlade![]()
Patriota, humanista.
Ambasador drzave samo takav.
A mi cemo ga jos i otjerati, kao koji ce nam qurac !?
Hahahaha
Totalno nam nakaradan sistem vrijednosti.
Zato smo mi u debelom qurcu.
Nego, iskulirati, presutiti i nastaviti dalje...
Bar bi ovaj stariji i zreliji trebao tako da razmislja.![]()
Ako je i od "ambasadora" puno je.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#10012 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako ti dobro stoji kad nisi politicki korektan, ajmeeedale cooper wrote: ↑30/11/2020 20:58 Ako Nurkić ne bude sutra igrao za reprezentaciju svoje zemlje zbog sukoba sa lokalnim političarem onda mu se svakako treba zahvaliti,
nabiti ga nogom i još pride na kurac.
- Prpa.ba
#10013 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Evo i Avaz se prisjetio helikoptera. Sta i ocekivati od novine i stranke kojoj smetaju nadzorne kamere na izlazima iz Kantona koji vode u RS, kvalitetniji rad MUP-a KS i opremanje Bosnjaka kvalitetnom visenamjenskom opremom za vojno-redarstvene potrebe. 
Ono sto cudi da se Juka koji zaista radi na sirenju svijesti o stradanju Bosnjaka u ratu oglasava istim tonom i svodi pricu o nabavci visenamjenskog helikoptera na space shuttleove. Pa ce sutra iz Portlanda vikati "help baznija" kad i ako nam helikopteri zatrebaju, ne daj boze.
Ono sto cudi da se Juka koji zaista radi na sirenju svijesti o stradanju Bosnjaka u ratu oglasava istim tonom i svodi pricu o nabavci visenamjenskog helikoptera na space shuttleove. Pa ce sutra iz Portlanda vikati "help baznija" kad i ako nam helikopteri zatrebaju, ne daj boze.
- wewa
#10014 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Juka izmedju treninga cita portale, pa poteze helikoptere kao argumente. a bira i zanimljiv trenutak da se uhvati u kostac s pricama starim 12 godina, sto jes' jes'.JThomas wrote: ↑01/12/2020 08:18 jusuf (ili još vjerovatnije neko ko se krije iza njega) bi očito da priča o politici, a da je zaštićen sportskim statusom i uspjesima. da mu se "mora prešutiti". i to od svega o izgovorima (a ne razlozima) za prošlogodišnju promjenu vlade kantona koji su bili toliko jaki i uvjerljivi da su ih zaboravili i oni koji su ih izmislili.
bolje mu je da razmisli koga placa da ga zastupa, moglo bi otreznjenje biti bolno, i to ne zbog bosanske politike.
- Better Man
#10015 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nurkić je od prvog dana bio i ostao obični primitivac i papak, kojem je vrhunac kulturnog dometa srbijanski turbo folk i ostali šund. Šta mu vrijedi sav košarkaški talent ii znanje, kad nema ono najvažnije. Pogledajmo istoriju i njegovo uslovljavanje da igra za reprezentaciju. Nikad on neće biti ni blizu jednog Nenada Markovića. Može napraviti 10 puta veću karijeru, ali neće imati karizmu Neninu, niti ono ljudsko i gospodsko. Ne branim Konakovića, ali ove prozivke su očito naručene.
-
Dzematlija
#10016 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
JThomas wrote: ↑01/12/2020 08:18 jusuf (ili još vjerovatnije neko ko se krije iza njega) bi očito da priča o politici, a da je zaštićen sportskim statusom i uspjesima. da mu se "mora prešutiti". i to od svega o izgovorima (a ne razlozima) za prošlogodišnju promjenu vlade kantona koji su bili toliko jaki i uvjerljivi da su ih zaboravili i oni koji su ih izmislili.
Bravo!
-
Škobo Habu
#10017 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nurkić je sportista. Njega bi trebalo da interesuju problemi u sportu - zašto gubimo talente, zašto su nam uslovi za razvoj sportista na razini Malavija i zašto je ulaganje u sam sport na niskim granama, a ne da bude glasnogovornik SDA.
U tom kontekstu se treba zapitati što on nije, kao talenat, prepoznat prvo u svojoj sredini i i ko je kriv za to, a ne da se afirmiše po Sloveniji i da ga otkrivaju skauti na osnovu fizičke građe vlastitog oca k'o da je manekenka.
U tom kontekstu se treba zapitati što on nije, kao talenat, prepoznat prvo u svojoj sredini i i ko je kriv za to, a ne da se afirmiše po Sloveniji i da ga otkrivaju skauti na osnovu fizičke građe vlastitog oca k'o da je manekenka.
- Point.
#10018 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nevezano za ovaj sukob, no čini mi se da se stvara atmosfera od ljubitelja lika i djela lokalca Dine da mu se ne smije reći ništa kontra, odmah ti lijepe etiketu SDAovca, boota, sendvičara itd. Sekta warning.
-
gidra
#10019 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ubleha, prijeratni tapetar sa 3 razreda srednje škole. Iza rata kupio 4 stepen i fakultet.malakh wrote: ↑01/12/2020 00:23 riječ je o izvjesnom sejadu đozi, koji je bio nositelj nipove liste za ov centar. gospodina doista ne poznajem i zapratio sam ga malo u kampanji, ali sam saznao da čovjek radi u tržnicama, kao voditelj sektora pod nazivom: Sektor za razvoj, marketing i komercijalne poslove.
i ne bih sporio, da čovjek nije po zanimanju profesor obrane i sigurnosti. na to mjesto ga je postavio jasmin terovic iz sda i to izmjenom sistematizacije, jer je to mjesto bilo predviđeno za ekonomistu. valjda u sistematizaciji, gdje stoji stručna sprema, izbrisa sve i ostavili samo vss- društvenog smjera.
kakve veze imaju marketing i komercijalni poslovi sa obranom i sigurnošću? čemu služi odsjek marketinga na ekonomskom fakultetu ili odsjek menadžmenta?
poenta posta, ovo je primjer koliko su jake te njihove poveznice sa sda, da je sve zbunjujuće. makar meni.
Žena mu je također uhljeb u Vladi Kantona Sarajevo u Službi za informisanje, vazda na izvoru informacija
Prije dolaska Terovića je bio na funkciji, Opštinska organizacija SDA Cetar mu je sve dala u životu, isto kao i Konakoviću i pomenutom Teroviću.
Sad se Đozo nakon što se dobro uhljebio sa po familije, bori protiv toga
Eto to ti je Dinin kadar, ali botovi to ne vide, gora SDA od same SDA.
- bingov buraz
#10020 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Maloljetni borac Armije BiH?united bosnae wrote: ↑01/12/2020 00:43 Nurkic je SIGURNO ono sto je Konakovic nekad htio da postane ... ne znam da ce Nurkic ikada pozeliti da postane ono sto je Konakovic.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Styling
#10022 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Better Man wrote: ↑01/12/2020 09:02 Nurkić je od prvog dana bio i ostao obični primitivac i papak, kojem je vrhunac kulturnog dometa srbijanski turbo folk i ostali šund. Šta mu vrijedi sav košarkaški talent ii znanje, kad nema ono najvažnije. Pogledajmo istoriju i njegovo uslovljavanje da igra za reprezentaciju. Nikad on neće biti ni blizu jednog Nenada Markovića. Može napraviti 10 puta veću karijeru, ali neće imati karizmu Neninu, niti ono ljudsko i gospodsko. Ne branim Konakovića, ali ove prozivke su očito naručene.
-
sumirprimus
#10023 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
men se vise cini da se sdaovci sve vise upinju da ocrne ovog kiflu, jer su skontali da im od njeg prijeti najveca opasnost po vlast i pozocije koje pare nose.
-
mali_balon
#10024 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma cim ono slusa prekidrinske turbodolkere i harmoniku mos ga jebat ko i vecinu bosnja
-
Aida_Beba
#10025 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Od A do ŽŠkobo Habu wrote: ↑01/12/2020 09:12 Nurkić je sportista. Njega bi trebalo da interesuju problemi u sportu - zašto gubimo talente, zašto su nam uslovi za razvoj sportista na razini Malavija i zašto je ulaganje u sam sport na niskim granama, a ne da bude glasnogovornik SDA.