Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#52276 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
po dosadašnjim reviewima s foruma....samo gledat dobro ušlogiran 
- karanana
#52277 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
....kao i sve ostale nolanove filmove. Ili ih upalit, otic malo vani par sati i vratit se na odjavnoj spici da ugasis box.
- Optimus09
#52278 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam,gledao Teneta u tri ujutro,pa mi nije top.Pogledacu ga opet,kad budem naspavan 
- johnnykola
#52279 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobro skonto ovu foru tamte vamte sam sebi i otac i majka. Odličan za razliku od onog odrona Predestinejšn. Kao i svaki SF manje-više sveden na onu staru dobru da je to anadr stori abaut stolen ajdentiti.
U ovom slučaju radi se o identitetu protagoniste ili pak mastrmajnda? Sve detalje saznamo u nastavku.
U ovom slučaju radi se o identitetu protagoniste ili pak mastrmajnda? Sve detalje saznamo u nastavku.
- p206
#52280 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zanemarili ste snažnu poruku na kraju, a koja je važna za svijet u kojem živimo.
Odnos žene prema djetetu,i to muškom djetetu koje znači potomstvo.
Jedna ga hoće ubiti, a druga žrtvuje sve za njega.
"To je bomba sa stvarnom moći da promijeni svijet"- majka može snažno utjecati na mišljenje i ponašanje muškog djeteta koje kad odraste, u ljudski dominantno patrijahalnom društvu, može zaista napraviti veliku pozitivnu promjenu.
Odnos žene prema djetetu,i to muškom djetetu koje znači potomstvo.
Jedna ga hoće ubiti, a druga žrtvuje sve za njega.
"To je bomba sa stvarnom moći da promijeni svijet"- majka može snažno utjecati na mišljenje i ponašanje muškog djeteta koje kad odraste, u ljudski dominantno patrijahalnom društvu, može zaista napraviti veliku pozitivnu promjenu.
- johnnykola
#52281 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, taj dio je prenapuhan, koliko tu liniju forsiraju u filmu, ali sad ima smisla, da.
- johnnykola
#52282 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 večeras.

Dramska serija Velo misto, scenarista Miljenka Smoje i redatelja Joakima Marušića, snimljena 1980. godine, živopisna je kronika grada Splita kojom promiču mnoge ljudske sudbine. Ribari, težaci, radnici, policajci, piljarice, studenti, vojnici, bludnice, krijumčari, ljudi s ruba života, ali i ugledni građani. Kronika je to grada na vjetrometini burnih političkih zbivanja prve polovice dvadesetog stoljeća, kojoj ni u najtragičnijim trenucima ne ponestaje humora i plemenitosti. Autentičan jezik, bogati kostimi i scenografija, iznimna glumačka ostvarenja, glavne su vrline ove koloritne i pune mediteranskog ozračja rekonstruirane povijesne freske grada Splita.

Doba je drugog svjetskog rata. Na imanju britanskog lorda Darlingtona (J. Fox) radi besprijekorni batler James Stevens (A. Hopkins). Stevens je posve odan svojoj dužnosti i svom poslodavcu, nikad ne pokazuje vlastite osjećaje, ne izražava svoje osobno mišljenje ni o čemu niti ima ikakve osobne potrebe. Tako je savršen u svom poslu da se čini kako i nema ljudske slabosti. Na imanju su česti gosti uglednici iz nacističke njemačke i njihovi engleski simpatizeri, no Stevens ni kad ga pitaju o tome ne daje svoje mišljenje. Njegov stari otac (P. Vaughn), koji je prevalio sedamdesetu, bolestan je i s mjesta poslužitelja premješten na mjesto čistača, ali Stevens ne pokazuje suosjećanje prema starcu koji novi posao, nakon desetljeća časnog služenja, smatra poniženjem. Jedina koja u Stevensu vidi ljudsko biće jest nova domaćica, Miss Kenton (E. Thompson), koja svoj posao radi gotovo jednako besprijekorno kao i Stevens, no pri tome ne zaboravlja da je ljudsko biće s vlastitim osjećajima. Kad Stevensov otac umre, njegov sin prezauzet je posluživanjem uglednih gostiju, pa Miss Kenton bdije uz staroga g. Stevensa...
Priču o životu na imanju lorda Darlingtona, za koji Miss Kenton kaže da su bile najljepše godine njezina života, slušamo kao njezino prisjećanje na prošlost, mnogo godina nakon što se udala i otišla s imanja, odustajući od ljubavi koja nije bila moguća. Tek kad je već star i u mirovini, James Stevens zapitat će se je li dužnost zaista bila svrha njegovog života...
FIlm Na kraju dana bio je nominiran za Oscara za sve glavne kategorije (najbolji film, scenarij, režija, glavna muška i glavna ženska uloga, scenografija, kostimi i glazba). Londonski kritičari proglasili su Ivoryja redateljem godine, a A. Hopkinsa glumcem godine. Anthony Hopkins osvojio je još osam nagrada za tu ulogu.
- dale cooper
#52283 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ispade Tenet sasvim solidan film, a očekivao sam nešto skroz loše, barem po početnim recenzijama i komentarima.
Dobro, kada se dublje sagleda plot jeste pomalo clusterfuck i savija se pod težinom sopstvenih ambicija, ali krajnji rezultat je opet više nego
gledljiv i zabavan film. Sigurno da u tome pomaže Nolanov već dobro poznat i besprijekoran režiserski stil, odličan pace kao i fantastično
uzbudljive akcijske scene. Čini mi se da je Tenet vjerovatno nešto najbliže Nolanovom James Bond filmu što ćemo dobiti. I to jakom dobrom
Bondovom filmu.
Dobro, kada se dublje sagleda plot jeste pomalo clusterfuck i savija se pod težinom sopstvenih ambicija, ali krajnji rezultat je opet više nego
gledljiv i zabavan film. Sigurno da u tome pomaže Nolanov već dobro poznat i besprijekoran režiserski stil, odličan pace kao i fantastično
uzbudljive akcijske scene. Čini mi se da je Tenet vjerovatno nešto najbliže Nolanovom James Bond filmu što ćemo dobiti. I to jakom dobrom
Bondovom filmu.
- drag_gost
#52284 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Tenet dobar, klasicni Nolan.
- drag_gost
#52285 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Predenstinejsn, iako su pretjerali, mi je dobro legao.johnnykola wrote: ↑29/11/2020 18:49 Dobro skonto ovu foru tamte vamte sam sebi i otac i majka. Odličan za razliku od onog odrona Predestinejšn. Kao i svaki SF manje-više sveden na onu staru dobru da je to anadr stori abaut stolen ajdentiti.![]()
![]()
![]()
- johnnykola
#52286 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
U toj pelikuli Hauk je sam sebi uspio biti ne samo babuka i majka, priležnica mu i on sam veći svekrva, zaova, jetrva, badžo, šura, netjak i šukundjed istovremeno i u budućnosti, sadašnjosti i prošlosti, odnaprijed i unazad.drag_gost wrote: ↑30/11/2020 08:51Predenstinejsn, iako su pretjerali, mi je dobro legao.johnnykola wrote: ↑29/11/2020 18:49 Dobro skonto ovu foru tamte vamte sam sebi i otac i majka. Odličan za razliku od onog odrona Predestinejšn. Kao i svaki SF manje-više sveden na onu staru dobru da je to anadr stori abaut stolen ajdentiti.![]()
![]()
![]()
U ovom slučaju radi se o identitetu protagoniste ili pak mastrmajnda? Sve detalje saznamo u nastavku.![]()
Možda je samo gluplji film ovaj noviji španjolski u kojem onaj oduzeti uspijeva paralelno kontrolirati KP Kine, pobijediti na predsjedničkim izborima u SAD-u i osnovati šesnaestu stranku otpalu iz SDA. Genijalan dječko.
- Gusar-from-Riga
#52287 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Koji me klinac natjera da pogledam filmKamper wrote: ↑09/11/2020 22:21Bas brutalan, kao da sam gledao film o ratu kod nas. Bas nista lijepo da se desi u filmu pa da covjek odahne malo, samo sjeb za sjebom.milejovic1971 wrote: ↑07/11/2020 21:51 https://www.imdb.com/title/tt6068960/?ref_=nv_sr_srsg_0
ne znam je li preporucivan, brutalan, vrhunski film, od mene 9 ocjena...![]()
![]()
Dobar i nije za slab zeludac.
I da, hvala na preporuci.
Maloprije procita da Poljaci taj masakr/genocid obiljezavaju 11. jula... zanimljivo.
Prebrutalno fakat. Film radjen, nazalost, po stvarnim dokadjajima gdje je pobijeno oko 40 000 Poljaka. Radnje filma su bas kako je i bilo
-
90minut
#52288 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Škotski podsjeca na trainspotting u momentima.
90te, rejv dobro urađen.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52289 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Eyes Wide Shut, kakva jebena filmcina 
-
Ambula
#52290 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Run 2020- Sve preporuke. Napetost ne manjka, ledi krv u zilama bukvalno u pojedinim trenucima. Bas me odusevio i ostavio utisak, sto sve manje i manje filmova u stanju.
Greenland 2020- Moze se preskociti, nema nista vrijedno a da nije vidjeno hiljadu puta. Pregledao jedva u dva navrata.
Greenland 2020- Moze se preskociti, nema nista vrijedno a da nije vidjeno hiljadu puta. Pregledao jedva u dva navrata.
-
DonieBrasco
#52291 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
https://www.imdb.com/title/tt10065694/
Konacno sam odgledao Antebellum, ja sam mislio ovo je neki horor ludilo, jer pritom nisam gledao trailer niti nikakve spoilere. Film jeste napet u nekoj mjere zbog tematike i radnje a nije ni H od horora barem meni, nisam ocekivao rasplet price na kraju ali zanimljivo je.
Nije los film za ubiti vrijeme.
Konacno sam odgledao Antebellum, ja sam mislio ovo je neki horor ludilo, jer pritom nisam gledao trailer niti nikakve spoilere. Film jeste napet u nekoj mjere zbog tematike i radnje a nije ni H od horora barem meni, nisam ocekivao rasplet price na kraju ali zanimljivo je.
Nije los film za ubiti vrijeme.
- Tito_i_Partija
#52292 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
E jebiga, jedan mi kaze ne valja, drugi kaze valja, sad mi ga valja pogledat'.dale cooper wrote: ↑30/11/2020 02:30 Ispade Tenet sasvim solidan film, a očekivao sam nešto skroz loše, barem po početnim recenzijama i komentarima.
Bondovom filmu.![]()
Mislim, nije da ne volim Nolanove filmove, al' nekad zahtijevaju previse paznje a dobijes premalo zauzvrat. Il' te ubije nekim totalno nelogicnim stvarima, k'o u Interstellar, i onda mu jebes sve po spisku sto ti uze bezze 3 sata zivota koja nikad neces dobit' nazad.
Fakat mi u zadnje vrijeme njegovi filmovi dodju k'o da radim na bausteli kod nasih privatnika. Tezak pos'o, i veliko je pitanje hocu li ja danas dobit' platu il' necu.
-
90minut
#52293 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sve što Nolan napravi je savršenstvo i ne sumnjam da je Tenet isto.
- dale cooper
#52294 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ako je ovako kako pišeš, onda teško da će ti Tenet promijeniti mišljenje.Tito_i_Partija wrote: ↑01/12/2020 00:36E jebiga, jedan mi kaze ne valja, drugi kaze valja, sad mi ga valja pogledat'.dale cooper wrote: ↑30/11/2020 02:30 Ispade Tenet sasvim solidan film, a očekivao sam nešto skroz loše, barem po početnim recenzijama i komentarima.
Bondovom filmu.![]()
![]()
Mislim, nije da ne volim Nolanove filmove, al' nekad zahtijevaju previse paznje a dobijes premalo zauzvrat. Il' te ubije nekim totalno nelogicnim stvarima, k'o u Interstellar, i onda mu jebes sve po spisku sto ti uze bezze 3 sata zivota koja nikad neces dobit' nazad.
Fakat mi u zadnje vrijeme njegovi filmovi dodju k'o da radim na bausteli kod nasih privatnika. Tezak pos'o, i veliko je pitanje hocu li ja danas dobit' platu il' necu.![]()
- Tito_i_Partija
#52295 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
What can I say, I'm still chasing that Memento high. 
- Tito_i_Partija
#52296 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ih, ma znam ja sto ti je tako dobar. Bio je to najjaci maskenbal svih vremena, bez sumnje.
Zezam se, dobar film sve u svemu, steta sto ga Kubrick nije stig'o da zavrsi. Mada je meni licno The Shining neprevazidjen.
- dale cooper
#52297 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni je Nolan odličan i osebujan filmski stilista koji je u stanju da ideje sa ambicioznim konceptima pretoči u blockbustere, ali nikada
ga nisam doživljavao kao režisera vizionara kao što su to recimo Kubrick ili Malick. Ali ono što radi...radi iznimno dobro.
- johnnykola
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52299 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Da, slazem se da je kraj malo potanak. Ona njegova dinamika sa zenom, maskenbal, misterija noci, sve mi je to bas odlicno. Nisam nikad taj film pogledao, ne znam ni sam zasto, nekako mi je uvijek izmicao, valjda sto do Poslednjeg samuraja i nisam nesto posebno gotivio Cruisea. Blago recenoTito_i_Partija wrote: ↑01/12/2020 01:27Ih, ma znam ja sto ti je tako dobar. Bio je to najjaci maskenbal svih vremena, bez sumnje.![]()
Zezam se, dobar film sve u svemu, steta sto ga Kubrick nije stig'o da zavrsi. Mada je meni licno The Shining neprevazidjen.
Pogledat cu i The Shining ponovo, a sad sam zaredao sa filmovima koje sam propustio, tj. koje nikad nisam gledao.
- bandit_mo
#52300 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Preporučujem ga ljjudima koji vole Borata. Moj suprug je plakao od smijeha.
Ne preporučujem ga ljudima koji ne vole Borata, ali će par puta dignuti kutove usana (ja).