Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Dozer
#2401 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Samo se potvrdjuje ono sto rece onaj Svabo na samom startu - PCR test nije namijenjen detekciji ovih vrsta virusa. Kraj price.
Na kraju ce se ispostaviti (a sto je vec sada prilicno jasno), da virus Sars-Cov-2 zapravno ni ne postoji, nego da se njegovim izmisljanjem prikrivala infekcija necim skroz drugim, a sto je zasigurno poteklo iz labAratorije.
Na kraju ce se ispostaviti (a sto je vec sada prilicno jasno), da virus Sars-Cov-2 zapravno ni ne postoji, nego da se njegovim izmisljanjem prikrivala infekcija necim skroz drugim, a sto je zasigurno poteklo iz labAratorije.
- GAU8
#2402 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Postavljas nesto, ne znas o cemu se radi, trazis pojasnjenje, ali "znas" da je PCR gotov...Lao Ce wrote: ↑30/11/2020 12:10Ne znam gdje je onaj forumski ljekar da nam ovo prevede i protumačiLao Ce wrote: ↑30/11/2020 09:54 Dženaza za PCR će se klanjati....![]()
https://cormandrostenreview.com/report/ ... PJHgFc35kg
SUMMARY CATALOGUE OF ERRORS FOUND IN THE PAPER
The Corman-Drosten paper contains the following specific errors:
1. There exists no specified reason to use these extremely high concentrations of primers in this protocol. The described concentrations lead to increased nonspecific bindings and PCR product amplifications, making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
2. Six unspecified wobbly positions will introduce an enormous variability in the real world laboratory implementations of this test; the confusing nonspecific description in the Corman-Drosten paper is not suitable as a Standard Operational Protocol making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
3. The test cannot discriminate between the whole virus and viral fragments. Therefore, the test cannot be used as a diagnostic for intact (infectious) viruses, making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus and make inferences about the presence of an infection.
4. A difference of 10° C with respect to the annealing temperature Tm for primer pair1 (RdRp_SARSr_F and RdRp_SARSr_R) also makes the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
5. A severe error is the omission of a Ct value at which a sample is considered positive and negative. This Ct value is also not found in follow-up submissions making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
6. The PCR products have not been validated at the molecular level. This fact makes the protocol useless as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
7. The PCR test contains neither a unique positive control to evaluate its specificity for SARS-CoV-2 nor a negative control to exclude the presence of other coronaviruses, making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
8. The test design in the Corman-Drosten paper is so vague and flawed that one can go in dozens of different directions; nothing is standardized and there is no SOP. This highly questions the scientific validity of the test and makes it unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
9. Most likely, the Corman-Drosten paper was not peer-reviewed making the test unsuitable as a specific diagnostic tool to identify the SARS-CoV-2 virus.
10. We find severe conflicts of interest for at least four authors, in addition to the fact that two of the authors of the Corman-Drosten paper (Christian Drosten and Chantal Reusken) are members of the editorial board of Eurosurveillance. A conflict of interest was added on July 29 2020 (Olfert Landt is CEO of TIB-Molbiol; Marco Kaiser is senior researcher at GenExpress and serves as scientific advisor for TIB-Molbiol), that was not declared in the original version (and still is missing in the PubMed version); TIB-Molbiol is the company which was “the first” to produce PCR kits (Light Mix) based on the protocol published in the Corman-Drosten manuscript, and according to their own words, they distributed these PCR-test kits before the publication was even submitted [20]; further, Victor Corman & Christian Drosten failed to mention their second affiliation: the commercial test laboratory “Labor Berlin”. Both are responsible for the virus diagnostics there [21] and the company operates in the realm of real time PCR-testing.
In light of our re-examination of the test protocol to identify SARS-CoV-2 described in the Corman-Drosten paper we have identified concerning errors and inherent fallacies which render the SARS-CoV-2 PCR test useless.
CONCLUSION
The decision as to which test protocols are published and made widely available lies squarely in the hands of Eurosurveillance. A decision to recognise the errors apparent in the Corman-Drosten paper has the benefit to greatly minimise human cost and suffering going forward.
Is it not in the best interest of Eurosurveillance to retract this paper? Our conclusion is clear. In the face of all the tremendous PCR-protocol design flaws and errors described here, we conclude: There is not much of a choice left in the framework of scientific integrity and responsibility.![]()
Kad ravnozemljas linkuje ravnozemljasa...
- Dozer
#2403 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
A u pm.... Izgleda da si jedini razvnozemljas ovdje ti...
- GAU8
- Dozer
#2405 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Imas li dokaz da postoji? Bas taj virus kako je nazvan? Imas li zapravo ikakav dokaz da su sva ova oboljenja i smrti bas od tog virusa?
- Lao Ce
#2406 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Čovjek ima strašan vokabular: ravnozemljaš, nekakvi vakseri i to anti, onda opet ravnizemljaš i tako ukrug. Nije pametnog posta postavio da ljudi imaju šta čitati i o nečemu učiti. Nešto korisno za cijelu društvenu zajednicu. On ko pokvarena ploča - ravno...zemljaš, ra....vvv..no..zemljaš
Treba neko ustati da prebaci iglu preko brazde da nastavi dalje
Ne konta da cimam forumskog ljekara da vidim ima li išta reći....ili će i on da gusla neku lažnu priču. Da se malo izvaga.
- zubi
-
Prebranac2
#2408 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Covjek koji slijepo prati šta mu autoriteti kazu, a ne postavlja sebi barem pitanja i ne preispituje sebe i svoje zaključke, je glup čovjek.
- Dozer
- GAU8
#2410 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Simpaticno, nasla se 2 ravnozemljasa da raspravljajuLao Ce wrote: ↑30/11/2020 13:43Čovjek ima strašan vokabular: ravnozemljaš, nekakvi vakseri i to anti, onda opet ravnizemljaš i tako ukrug. Nije pametnog posta postavio da ljudi imaju šta čitati i o nečemu učiti. Nešto korisno za cijelu društvenu zajednicu. On ko pokvarena ploča - ravno...zemljaš, ra....vvv..no..zemljaš![]()
Ne konta da cimam forumskog ljekara da vidim ima li išta reći....ili će i on da gusla neku lažnu priču. Da se malo izvaga.
- Lao Ce
#2411 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
GAU8 ili Bakire. Ovo si ti, tvoja suština i psiha, tvoj um i duša. Uplašio bi se samoga sebe kada bi ovako izledao. Bog ti pomogao.GAU8 wrote: ↑30/11/2020 14:43Simpaticno, nasla se 2 ravnozemljasa da raspravljajuLao Ce wrote: ↑30/11/2020 13:43Čovjek ima strašan vokabular: ravnozemljaš, nekakvi vakseri i to anti, onda opet ravnizemljaš i tako ukrug. Nije pametnog posta postavio da ljudi imaju šta čitati i o nečemu učiti. Nešto korisno za cijelu društvenu zajednicu. On ko pokvarena ploča - ravno...zemljaš, ra....vvv..no..zemljaš![]()
Ne konta da cimam forumskog ljekara da vidim ima li išta reći....ili će i on da gusla neku lažnu priču. Da se malo izvaga.![]()
![]()

- GAU8
#2412 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Lao Ce wrote: ↑30/11/2020 15:56GAU8 ili Bakire. Ovo si ti, tvoja suština i psiha, tvoj um i duša. Uplašio bi se samoga sebe kada bi ovako izledao. Bog ti pomogao.GAU8 wrote: ↑30/11/2020 14:43Simpaticno, nasla se 2 ravnozemljasa da raspravljajuLao Ce wrote: ↑30/11/2020 13:43
Čovjek ima strašan vokabular: ravnozemljaš, nekakvi vakseri i to anti, onda opet ravnizemljaš i tako ukrug. Nije pametnog posta postavio da ljudi imaju šta čitati i o nečemu učiti. Nešto korisno za cijelu društvenu zajednicu. On ko pokvarena ploča - ravno...zemljaš, ra....vvv..no..zemljaš![]()
Ne konta da cimam forumskog ljekara da vidim ima li išta reći....ili će i on da gusla neku lažnu priču. Da se malo izvaga.![]()
![]()
![]()
Moram priznati, bradu si skoro pogodio.
Ali ostalo, jok. Ja sam ti ravan ko Zemaljski Disk.. znas vec kako to izgleda
Ali objasni mi gdje poveznicu sa Bakirom nađe
- Dozer
#2413 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Evo jos 1 teoreticar zavjere....
https://croativ.net/jos-jedan-nobelovac ... odan-8934/
Nego, GAU, imas li odgovor bar na jedno do pitanja, ili je to nervozno nazovi segacenje sve pametno sto imas za reci?
Evo, sad se najavljuje i 4-ti talas korone.... Interesantno... Kad je uopste bio treci?
I... zna li iko kako ovi znaju kad ce koji talas, a pogotovo - odakle to dolaze ti valovi sto se talasaju?
Mozda nam ti mozes pomoci oko ovih odgovora, kao ekspert....
Nego, GAU, imas li odgovor bar na jedno do pitanja, ili je to nervozno nazovi segacenje sve pametno sto imas za reci?
Evo, sad se najavljuje i 4-ti talas korone.... Interesantno... Kad je uopste bio treci?
I... zna li iko kako ovi znaju kad ce koji talas, a pogotovo - odakle to dolaze ti valovi sto se talasaju?
- Lao Ce
#2414 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Šta bi sa šišmišom? Ova SZO je postalo sredstvo za zajebanciju i ismijavanje. Pa dogovorite se više, slažite nam opet neku laž, barem nešto
SZO: Želimo da znamo odakle potiče virus
Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gabrijesus uputio je danas apel iz Ženeve svim svetskim državama da ne politizuju istragu o poreklu koronavirusa jer bi to moglo da stvori prepreke na putu ka saznavanju istine.
"Mi moramo da saznamo odakle je virus potekao kako bismo mogli da sprečimo izbijanja zaraze u budućnosti. Nema tu šta da se krije: želimo da znamo odakle potiče virus, i to je sve", predočio je Tedros.
Kineski državni mediji izveštavaju da je virus postojao u inostranstvu pre nego što je dospeo u Vuhan, grad u centralnoj Kini, navodeći da je uvezen na ambalaži smrznute hrane, kao i da se u naučnim časoipisima pisalo da je još tokom prošle godine virus ušao u humanu cirkuaciju.
- GAU8
#2415 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nemoj barem ti biti tako banalan...Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:10 Evo jos 1 teoreticar zavjere....
Da stvarno želiš objektivne odgovore, našao bi ih čak i sam. Ali bojim se da prije svega tražiš pitanja koja bi naizgled opovrgla sve ono što se ne uklapa u neko već unaprijed formirano mišljenje.
Završio mi se kratki odmor tako da naprednih par sedmica neću ovoliko visiti ovdje.
Odmorite i vi malo
- Dozer
#2416 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisam siguran da postoje prihvatljivi odgovori na ova gornja pitanja. Nisam banalan, samo logican. Zar gornja pitanja nisu logicna?
- Lao Ce
#2417 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Super vijest, Jedan trol manje.GAU8 wrote: ↑30/11/2020 21:54Nemoj barem ti biti tako banalan...Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:10 Evo jos 1 teoreticar zavjere....
Da stvarno želiš objektivne odgovore, našao bi ih čak i sam. Ali bojim se da prije svega tražiš pitanja koja bi naizgled opovrgla sve ono što se ne uklapa u neko već unaprijed formirano mišljenje.
Završio mi se kratki odmor tako da naprednih par sedmica neću ovoliko visiti ovdje.
Odmorite i vi malo![]()
- GAU8
#2418 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Troll se trollom izbijaLao Ce wrote: ↑30/11/2020 22:20Super vijest, Jedan trol manje.GAU8 wrote: ↑30/11/2020 21:54Nemoj barem ti biti tako banalan...Dozer wrote: ↑30/11/2020 20:10 Evo jos 1 teoreticar zavjere....
Odmorite i vi malo![]()
-
lifi
- Dozer
#2420 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Posto i dalje nema odgovora na gornja pitanja (sta bi s Mogy...?), evo jos malo materijala za razmisljanje...
https://cdn.lbryplayer.xyz/api/v3/strea ... 3b1/031553
https://cdn.lbryplayer.xyz/api/v3/strea ... 3b1/031553
-
Mogy87
#2421 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Cak i ja sam spoznala da je rasprava s osobom koja tvrdi da “nisu izolovali virus” i insistira na tome potpuno besmislena.
- Dozer
#2422 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Meni je nevjerovatno da se samo nabacujete takvim izjavama, a niko da ponudi neki dokaz kojim bi se ta "moja" tvrdnja pobila...
I nije ovo bas rasprava u smislu "ja pametniji", nego razmjena argumenata...
I nije ovo bas rasprava u smislu "ja pametniji", nego razmjena argumenata...
-
Mogy87
- Dozer
#2424 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sorry na kasnjenju Mogy, sastanak.
Da, bio sam tu. To je bio samo dio malo sireg pregleda svega koji napravih, a vodio sam se ovime - https://off-guardian.org/2020/11/17/cov ... bal-fraud/
Slobodno i ti idi kroz sve, korak po korak.
Da, bio sam tu. To je bio samo dio malo sireg pregleda svega koji napravih, a vodio sam se ovime - https://off-guardian.org/2020/11/17/cov ... bal-fraud/
-
Mogy87
#2425 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Te antinaucne bljuvotine zaista necu komentarisati. Trazio si dokaz za odredjenu stvar, ja ti ga poslala.Dozer wrote: ↑01/12/2020 13:56 SOrry na kasnjenju Mogy, sastanak.
Da, bio sam tu. To je bio dio malo sireg pregleda svega koji napravih, a vodio sam se ovime - https://off-guardian.org/2020/11/17/cov ... bal-fraud/