Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drag_gost

#2576 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

Nije bio zamjenik kapetana, niti je cmizdrio kao Tili. U jednom trenutku sam ocekivao da pocnu na meksickom pricati ili jos gore na indijskom, a da ce Majkl biti zumirana 15 puta i odzumirana dok traje onaj vulkanski ritual.
dale cooper

#2577 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Poenta je da ni Wesley Crusher nije napredovao po nekom ustaljenom šablonu koji odgovara nekom RL napredovanju u vojnoj službi.
Napreduješ onoliko koliko to plot priče zahtjeva. :mrgreen: Osim toga Tilly je imenovana kao acting first officer, vjerovatno dok
se Michael ne dozove sebi, smiri emocije i skonta gdje pripada ili dok neko treći ne istupi kao logičan izbor. Ko je od ostatka posade
pokazao da bi bio dobar za tu poziciju ili uopšte pokazao želju da bude na komandnoj poziciji? Svi se čine previše istraumatizirani
i/ili zaokupljeni poslovima na kojima trenutno jesu i za koje su specijalisti. Tilly je pokazala ogromnu prizemnost i prisebnost u ovoj situaciji
u kojoj su se našli, kao malo ko drugi. I poštuje pravila, što je važno sa obzirom da su se vratili u okrilje flote. Jedino mi još doktor Culber
pada na pamet kao neko ko bi mogao biti dobar broj 1 u ovom momentu, jer se i on odlično snašao i pokazao se kao vrijedan savjetnik
kapetanu što se tiče mentalnog zdravlja posade.
drag_gost

#2578 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

Poenta je da je Tili beskorisna, skoro pa kao Kruser. Tili nista nije pokazala, osim cmizdrenja. Majkl emocije nece srediti, pogotovo sada kada ima zagondziju.
dale cooper

#2579 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Pa prestani gledati ako su ti svi beskorisni. Smarate vala više sa ovim stalnim kukanjem. :mrgreen:
drag_gost

#2580 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

To ti je isto kao da napisem: prestani da komentarises i primas se na komentare, ako te vala smaraju. :D

Nisam nigdje napisao da su "svi beskorisni", serija ima svoju kvalitetu i moja je odluka hocu li gledati, kao i hocu li pisati. A tvoj je izbor hoce li te to smarati. Ontopic, trenutno ima elemenata Esmeralde. :D
L u c i f e r

#2581 Re: Star Trek

Post by L u c i f e r »

Qler wrote: 28/11/2020 10:29 Ma čitava serija postaje festival SJW-a...
🤮
dale cooper

#2582 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Ne kontam po čemu je ova serija festival SJW-a? :zoka: Zbog viška melodrame?
Qler

#2583 Re: Star Trek

Post by Qler »

Zbog forsira ja Gay, trans gender, trans neutral i čitavog tog koncepta bez smisla za priču....
dale cooper

#2584 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Qler wrote: 29/11/2020 18:23 Zbog forsira ja Gay, trans gender, trans neutral i čitavog tog koncepta bez smisla za priču....
Ne vidim da se išta tu posebno forsira, likovi koji su gay i transgender su to što jesu u Star Trek univerzumu i unutar same priče je to
non issue. Culber, Stamets i Adira/Gray su već dovoljno izgrađeni likovi sa svojim posebnim sposobnostima da je pitanje spola ili seksualne
preferencije sasvim nebitna stvar. Osim naravno onima kojima je to generalno problem u RL. Uvijek me čude takve reakcije, jer Star Trek
univerzum je uvijek, između ostalog, bio poznat i prema svojoj otvorenosti i inkluzivnosti prema drugačijem. Šteta što fanovi tu
zaostaju.

Image

Image

Image

TNG je unisex koncept nošenja haljina i pantalona kod oba spola prikazao kao nešto sasvim normalno još krajem 80-tih.

Image

Ili epizoda Outcast u kojoj se Riker zaljubljuje u osobu androgene, non gender rase koja je bila jedno od ranih istraživanja LGBT
pitanja na Star Treku.
nelle_tz

#2585 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

Qler wrote: 27/11/2020 00:41 A jebo majku, samo plaču... 7 epizoda ova se is plakala više nego svi Glumci u dosadašnjim ST zajedno...
sezona 2, odlomci gdje place

koliko glavna glumica a i pisci na seriji ne znaju o Spocku

i o mjesecu

analiza epizode 7, Tilly kao No 1 lol
dale cooper

#2586 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

@nelle_tz Kad će otkaz Kurtzmanu i društvu? :oops: :mrgreen: Samo što nije, jelde? :mrgreen:
dale cooper

#2587 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Vulkan možda nema mjesec, ali postoji mogućnost da ima sestrinsku planetu, što je originalno bilo prikazano u animiranoj seriji iz
70-tih.
Sister planet

Vulcan's sister planet on the horizon

Although Spock tells Uhura that "Vulcan has no moon" in TOS: "The Man Trap" – a phrase that is repeated exactly in the script of the 1973 episode "Yesteryear" – a moon-like body was portrayed in close orbit of Vulcan in "Yesteryear". This was because it was typical for the artists of the animated series to never refer back to the script or descriptions, once past the storyboard process. Even though Gene Roddenberry and D.C. Fontana noted "NO MOON!" on a preliminary sketch of the planet when the drawing was submitted to them for approval, this was also ignored. By 1974, several people had inquired as to what the orb was intended to be and, in reply, Roddenberry and Fontana had had to refer to it as a sister planet. (Babel #5; Enterprise Incidents, number 11, p. 27)

Similarly, each of the two matte paintings in the theatrical edit of Star Trek: The Motion Picture depicted two large orbs in the Vulcan sky. This was "corrected" in the director's edition DVD release of The Motion Picture, with the removal of these worlds. David Morton, Foundation Imaging's Vulcan landscaper, commented, "Vulcan has no moon, and there were all these planets floating around it in the original release. These new Vulcan shots were done mainly to match better with the other films." (Star Trek Monthly issue 86, p. 53) Despite some fan speculation that the change to Vulcan's sky was made so that the film would fit the reference in "The Man Trap", this was not the case, according to Michael Matessino (who served as restoration supervisor for the director's cut). By way of explanation, he stated, "We eliminated things that you might not associate with a far-off monastic temple. We did not take our directions from a simple line of dialog. Vulcan in and of itself should be interesting without cluttering the sky. Besides, it was obvious that the sun was out in that scene. The change keeps things in the spirit of where we are going. It's not about what's up in the sky, it's about what's happening with Spock." (Star Trek: Communicator issue 136, p. 27)

In J.J. Abrams' Star Trek movie from 2009, an icy planet called "Delta Vega" is located so close to the Vulcan of an alternate timeline that Spock was easily able to witness his home planet's destruction from its surface. Whether Delta Vega was intended to be a reference to any possible moon or sister planet of Vulcan has not been clarified.

In DIS: "Lethe", a large body with a smaller one in front again appears in Vulcan's sky, depicted in a shot of a Vulcan cityscape. In "If Memory Serves", another moon-like object is seen in its night sky, not consistent with any other depictions of nearby bodies, but similar in appearance to Earth's moon as seen from its surface. The sister planet, or another celestial body like it, appears again in "Unification III".

Several sources – such as the officially-licensed reference works The Worlds of the Federation (p. 18) and Star Trek: Star Charts (p. 58) – offer the explanation that the sister planet was named T'Khut. This name was coined (spelled "T'Kuht") by fanzine writer and artist Gordon Carleton in 1975 (upon which, he stated that T'Kuht was "the Vulcan name" for the sister planet). Carleton was influenced by D.C. Fontana's earlier postulation that Vulcan was part of a twin system.
https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Vu ... o_the_film
nelle_tz

#2588 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

dale cooper wrote: 29/11/2020 19:12 @nelle_tz Kad će otkaz Kurtzmanu i društvu? :oops: :mrgreen: Samo što nije, jelde? :mrgreen:
Svi moji postovi o Kurtzmanu su bili sa upitnikom i videom gdje se i u nazivu videa vidi veliki upitnici.Valjda je svakom jasno zasto se u recenici navode upitnici.
I navodim zadnji moj post o Kurtzmanu i otkazu, citat----
Kurtzman ima 5-godisnji ugovor.Da ga otpuste, platili bi velike penale, uz to sto bi mu morali isplatiti sve iz ugovora.
-Kurtzman could never be "fired" in the conventional sense because his relationship with CBS is running the production company "secret hideout" which has a contract to produce the star trek shows. He isn't a direct employee of CBS. To really "fire" Kurtzman, you would have to terminate the production contract with secret hideout and essentially reboot both shows with a new production company or new production staff.

Necu da ulazim u trolanje i raspravu s tobom , komentarisat cu ovdje vezano za epizode . Pusti ljude da komentarisu seriju, ako im se nesto dopada to je ok, ako im se ne dopada i to je ok.
Meni ako se neki post ne svidi, ja ga preskocim i ne napadam ljude direktno. Ovdje komentarisem koliko se Star Trek srozao i dalje cu komentarisati sa zadovoljstvom.
dale cooper

#2589 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

nelle_tz wrote: 29/11/2020 19:25
dale cooper wrote: 29/11/2020 19:12 @nelle_tz Kad će otkaz Kurtzmanu i društvu? :oops: :mrgreen: Samo što nije, jelde? :mrgreen:
Svi moji postovi o Kurtzmanu su bili sa upitnikom i videom gdje se i u nazivu videa vidi veliki upitnici.Valjda je svakom jasno zasto se u recenici navode upitnici.
Kurtzman ima 5-godisnji ugovor.Da ga otpuste, platili bi velike penale, uz to sto bi mu morali isplatiti sve iz ugovora.
-Kurtzman could never be "fired" in the conventional sense because his relationship with CBS is running the production company "secret hideout" which has a contract to produce the star trek shows. He isn't a direct employee of CBS. To really "fire" Kurtzman, you would have to terminate the production contract with secret hideout and essentially reboot both shows with a new production company or new production staff.

Necu da ulazim u trolanje i raspravu s tobom , komentarisat cu ovdje vezano za epizode . Pusti ljude da komentarisu seriju, ako im se nesto dopada to je ok, ako im se ne dopada i to je ok.
Meni ako se neki post ne svidi, ja ga preskocim i ne napadam ljude direktno. Ovdje komentarisem koliko se Star Trek srozao i dalje cu komentarisati sa zadovoljstvom.
CBS valjda ima kontrolu nad time koliko će serija poručiti da uđu u produkciju. Nije li onda malo kontradiktorno imati pet serija koje su
trenutno u produkciji od istog lika sa kojim si nezadovoljan i hoćeš da ga otpustiš? :mrgreen:

Nije problem kritika i nezadovoljstvo, problem je korištenje ovih "pouzdanih izvora" koji su sve samo ne pouzdani i baziraju se uglavnom
na wishful thinkingu i mržnji spram trenutne Star Trek produkcije od strane gomile trolova.
nelle_tz

#2590 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

dale cooper wrote: 29/11/2020 19:38
nelle_tz wrote: 29/11/2020 19:25

CBS valjda ima kontrolu nad time koliko će serija poručiti da uđu u produkciju. Nije li onda malo kontradiktorno imati pet serija koje su
trenutno u produkciji od istog lika sa kojim si nezadovoljan i hoćeš da ga otpustiš? :mrgreen:

Nije problem kritika i nezadovoljstvo, problem je korištenje ovih "pouzdanih izvora" koji su sve samo ne pouzdani i baziraju se uglavnom
na wishful thinkingu i mržnji spram trenutne Star Trek produkcije od strane gomile trolova.
Ne postoje nikakvi trolovi, ovdje ne komentarisu nikakvi trolovi, niti ljudi koji objavljuju svoje recenzije na youtube su trolovi. Ako imas upitnik u videu i u naslovu, jasno je o cemu je rijec, upitnik je sa razlogom.Jedino ako neko ne zna sta znaci upitnik. Vezano je za Star Trek. Meni kad se nesto ne svidja, ja preskocim, ne napadam ljude direktno, da izazovem svadju i da trolam ovdje.
Pusti ljude da im se ne svidi serija, da im se ne svidi scenarij, da im se ne svidi gluma. Tema postoji da bismo komentarisali ovdje i o dobrim i o losim stvarima. Ne mora covjek biti svakom loncu poklopac. Ne moze niko nista ovdje kritizirati da ga se ne napadne.Odmah direktni napad.
Spock ne bi bio Spock da nije bilo Michael´, dragi Boze debilane
drag_gost

#2591 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

Je li prestala Majkl cmizdriti? Hoce li Tili postati zla kucka u sljedece 2 epizode? :mrgreen:
dale cooper

#2592 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

nelle_tz wrote: 29/11/2020 19:49
Ne postoje nikakvi trolovi, ovdje ne komentarisu nikakvi trolovi, niti ljudi koji objavljuju svoje recenzije na youtube su trolovi. Ako imas upitnik u videu i u naslovu, jasno je o cemu je rijec, upitnik je sa razlogom.Jedino ako neko ne zna sta znaci upitnik. Vezano je za Star Trek. Meni kad se nesto ne svidja, ja preskocim, ne napadam ljude direktno, da izazovem svadju i da trolam ovdje.
Pusti ljude da im se ne svidi serija, da im se ne svidi scenarij, da im se ne svidi gluma. Tema postoji da bismo komentarisali ovdje i o dobrim i o losim stvarima. Ne mora covjek biti svakom loncu poklopac. Ne moze niko nista ovdje kritizirati da ga se ne napadne.Odmah direktni napad.
Pa naravno da su trolovi. Nije ovdje riječ samo o "recenzijama" tih likova, nego o zluradom objavljivanju svake moguće negativne glasine
vezano za serije iz trenutne produkcije, pa onda najgore moguće cjepidlačenje o nekonzinstentnim detaljima između novog i starog Star Treka. Naravno, pri tome se sasvim zgodno zaboravljaju i ne spominju nekonzistentnosti između serijala starog Star Treka, posebice između TOS-a i
TNG-a. Pa čak i nekonzistentnosti između samih epizoda TOS-a!

Jedini gori od tih likova su mi likovi koji rade copy paste njihovih "uradaka" bez davanja sopstvenog mišljenja. Isto kao da moraju otrčati
da vide šta to drugima ne valja pa da to zalijepe ovdje kao svoje mišljenje. A i ne provjere prije nego što zalijepe. Kao ova glupost
o vulkanskom mjesecu. Nigdje u zadnjoj epizodi nije spominjano da se radi o mjesecu. Ali ima sasvim dovoljno materijala iz animirane
serije i prvog Star Trek filma iz 1979 da se zaključi da je riječ o sestrinskom planetu.

slika iz TAS-a:
Image

slika iz Star Trek: The Motion Picture:
Image

Na obje se vidi taj planet na obzoru.

I evo opet glupost, gdje je to sugerisano da Spock ne bi bio Spock bez Michael? :roll: Svako sa imalo soli u glavi zna da osobu formiraju
iskustva i veze koje imamo sa drugim osobama. A Spock je imao izuzetno bogat život.

U redu je kritikovati, ali ne valja biti zlurada picajzla. :mrgreen:
nelle_tz

#2593 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

dale cooper wrote: 29/11/2020 21:33
nelle_tz wrote: 29/11/2020 19:49
Pa naravno da su trolovi. Nije ovdje riječ samo o "recenzijama" tih likova, nego o zluradom objavljivanju svake moguće negativne glasine
vezano za serije iz trenutne produkcije, pa onda najgore moguće cjepidlačenje o nekonzinstentnim detaljima između novog i starog Star Treka. Naravno, pri tome se sasvim zgodno zaboravljaju i ne spominju nekonzistentnosti između serijala starog Star Treka, posebice između TOS-a i
TNG-a. Pa čak i nekonzistentnosti između samih epizoda TOS-a!

Jedini gori od tih likova su mi likovi koji rade copy paste njihovih "uradaka" bez davanja sopstvenog mišljenja. Isto kao da moraju otrčati
da vide šta to drugima ne valja pa da to zalijepe ovdje kao svoje mišljenje. A i ne provjere prije nego što zalijepe. Kao ova glupost
o vulkanskom mjesecu. Nigdje u zadnjoj epizodi nije spominjano da se radi o mjesecu. Ali ima sasvim dovoljno materijala iz animirane
serije i prvog Star Trek filma iz 1979 da se zaključi da je riječ o sestrinskom planetu.

slika iz TAS-a:
Image

slika iz Star Trek: The Motion Picture:
Image

Na obje se vidi taj planet na obzoru.

I evo opet glupost, gdje je to sugerisano da Spock ne bi bio Spock bez Michael? :roll: Svako sa imalo soli u glavi zna da osobu formiraju
iskustva i veze koje imamo sa drugim osobama. A Spock je imao izuzetno bogat život.

U redu je kritikovati, ali ne valja biti zlurada picajzla. :mrgreen:
U Directors cut iz 2001. nema nikakve planete niti mjeseca

Spock ne bi bio Spock da nije bilo Michael, tako su rekli u zadnjoj epizodi, to se moras obratiti Kurtzmanu i ekipi.
Sugerise se da je ona odgovorna za sve, ona je ta koja je spasila svemir, ona je ta koja ce reci kapetanu Pikeu da je poslusa, ona je Red Angel, ona ce vjerovatno biti osoba koja je prouzrocila Burn ( nadam se da sam u krivu u ovome), ona je formirala Spocka , njoj se mora reci kako je posebna, amazing, svi likovi moraju dobiti validaciju od nje. Sveta Michael Burnham, sveta Mary Sue

Ja cu sa zadovoljstvom da postam video koji ima veze sa Star Trekom i koji se tice epizoda ili moguceg razvoja serije
ovo je tema namijenjena svima nama, i ne mora se trolati i namjerno ljude napadati ako imaju drugacije misljenje
Pobogu, radi se o seriji.
Pusti ljude da komentarisu seriju, i da budu tuzni i ljuti na seriju, ne razumijem cemu takvi napadi na ljude.
@drag_gost ocekuje se da ce nastaviti u istom tonu
Last edited by nelle_tz on 30/11/2020 03:12, edited 1 time in total.
drag_gost

#2594 Re: Star Trek

Post by drag_gost »

Mene vise brine hoce li Esmeralda progledati u sljedecoj epizodi. Zezam se naravno, seriju cu pratiti sve i da odu u smjeru Andromede, jer jednostavno volim Star Trek, a tu smo da diskutujemo. I da ismijavamo Tili. :D
Last edited by drag_gost on 29/11/2020 22:26, edited 1 time in total.
dale cooper

#2595 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

nelle_tz wrote: 29/11/2020 22:11

Spock ne bi bio Spock da nije bilo Michael, tako su rekli u zadnjoj epizodi, to se moras obratiti Kurtzmanu i ekipi.
Sugerise se da je ona odgovorna za sve, ona je ta koja je spasila svemir, ona je ta koja ce reci kapetanu Pikeu da je poslusa, ona je Red Angel, ona ce vjerovatno biti osoba koja je prouzrocila Burn ( nadam se da sam u krivu u ovome), ona je formirala Spocka , njoj se mora reci kako je posebna, amazing, svi likovi moraju dobiti validaciju od nje. Sveta Michael Burnham, sveta Mary Sue

Ja cu sa zadovoljstvom da postam video koji ima veze sa Star Trekom i koji se tice epizoda ili moguceg razvoja serije
ovo je tema namijenjena svima nama, i ne mora se trolati i namjerno ljude napadati ako imaju drugacije misljenje
Pobogu, radi se o seriji.
Pusti ljude da komentarisu seriju, i da budu tuzni i ljuti na seriju, ne razumijem cemu takvi napadi na ljude.
Ma daj, pep talk i tješenje mame (koja ju malo prije toga rasturila pred vulkanskim vijećem) :mrgreen: i odmah Michael u potpunosti
odgovorna za sve što je Spock postao. :mrgreen: :D Ne treba sve bukvalno shvatati. Naravno, pošto mu je bila sestra, svakako da je imala
određen uticaj na njega. Čak bi Michael bila jako zgodno objašnjenje zašto je Spock uvijek bio u dodiru sa svojom ljudskom stranom i emocijama
koje to podrazumijevaju. Uz Amandu naravno. :D

Postaj ti šta hoćeš, ne mogu ti zabraniti, niti bih to htio, ali imam pravo da te prozivam za to i kritikujem. :D I ovo "sveta Mary Sue" je
preuzeto od drugih. Prijatelju, ja godinama pratim star trek forume i znam šta se tamo piše i posta i tačno znam čiji su koji izvori.
Volio bih samo kad bi napisao koji post od sebe bez lijepljenja tuđih linkova.
nelle_tz

#2596 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

drag_gost wrote: 29/11/2020 22:16 Mene vise brine hoce li Esmeralda progledati u sljedecoj epizodi. Zezam se naravno, seriju cu pratiti sve i da odu u smjeru Andromede, jer jednostavno volim Star Trek, a tu smo da diskutujemo. I da ismijavamo Tili. :D
Uskoro krece uzivo recenzija na youtube zadnje dvije epizode´, pricat ce se i o Tilly

Pretpostavljam da ona ne bi bila idealni prvi zapovjednik po tebi?:)
Je li gledas nekad na netu ko im pise epizode? osobe koje su prije radile na seriji The Reign i nista vise,cak i osobe koje nikad nisu pisale ni na jednoj seriji, filmu. Nije ni cudo da toliko placu, kad dovedu pisce sapunjara da pisu za Star Trek
Bloo
Globalna šefica

#2597 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Everyone calm your tits...

@nelle_tz

Chill... drugacije misljenje nije odmah i napad.

I ne dirajte mi Tilly! :mrgreen:

nelle_tz

#2598 Re: Star Trek

Post by nelle_tz »

Bloo wrote: 29/11/2020 23:04 Everyone calm your tits...

@nelle_tz

Chill... drugacije misljenje nije odmah i napad.

I ne dirajte mi Tilly! :mrgreen:

nikakav problem, apsolutno smo za drugacije misljenje i da se ne napadaju ljudi koji misle drugacije.ako neko voli seriju, super, ako ne voli, opet super.napises nesto , postavis video i odmah kritika, kao da je zabranjeno video postaviti ili da ti se ne svidi nesto u seriji, boze sacuvaj
Rijesen problem, imate divnu funkciju koja se zove foe, to ko je izumio , nobelovu nagradu treba dobiti
Tilly ce na kraju postati zapovjednica broda lol
Bloo
Globalna šefica

#2599 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Tilly je comic relief i "very human"...i naravno da nece. :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#2600 Re: Star Trek

Post by Raigor Stonehoof »

samo ne kontam mazohizam ljudi koji nesto mrze a uporno ga gledaju, to je sve :-)

toliko serija sam gledao, skontam da mi se ne svidja, ugasio, nakon vise epizoda/sezona... moze se vrijeme pametnije potrosit nego da gledas ono sto ti je odvratno
Post Reply