Samo se ti mujomali bodi koliko hoćeš i koliko ti volja. Ostale pusti na miru.
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
- GAU8
#977 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Čime li su tebe boli kao malog
-
freelancerBIH
#978 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam se evo pelcovo- 2 puta - i sta mi je?? U kontaktu sa zarazenima bio vise puta - niti jednom nisam bio pozitivan - niti sam imao ikakve simptome???
Dakle sva ta vasa suplja antivaxerska pada u vodu o "cipovanju" i "izmjeni dnk"
Zasto li se nisam do sad u zabu pretvorio pitam se
------------------------------------------------------------------------------------------
Narode - vakcine koje budu odobrene ce biti sigurne - to je jedna jedina istina da cemo samo tako zaustavit ovu pandemiju!
Edit: I najiskrenije se nadam da ce vakcina biti obavezna ,pogotovo za ove poput ovog Lao Ce, cipasa i ovih sto ce im korona izmjenit dnk mozga (mozda vec i jest
- Lao Ce
#979 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ova ti je dobra 'Narode....'freelancerBIH wrote: ↑28/11/2020 08:21Ja sam se evo pelcovo- 2 puta - i sta mi je?? U kontaktu sa zarazenima bio vise puta - niti jednom nisam bio pozitivan - niti sam imao ikakve simptome???
Dakle sva ta vasa suplja antivaxerska pada u vodu o "cipovanju" i "izmjeni dnk"![]()
Zasto li se nisam do sad u zabu pretvorio pitam se
------------------------------------------------------------------------------------------
Narode - vakcine koje budu odobrene ce biti sigurne - to je jedna jedina istina da cemo samo tako zaustavit ovu pandemiju!
Edit: I najiskrenije se nadam da ce vakcina biti obavezna ,pogotovo za ove poput ovog Lao Ce, cipasa i ovih sto ce im korona izmjenit dnk mozga (mozda vec i jest)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#980 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Tema je novosti o vakcini, a ne antivakseri protiv vaksera. Vratite se temi! Hvala.
-
RandomAndCasual
#981 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Upravo obratno. Tvrdnja je bila:funeral blues wrote: ↑28/11/2020 07:04Ma ne slazete se vi, nego te poklopila argumentima. Hava, meso, mlijeko i jaja u borbi protiv djecije paralize, ma bravo.RandomAndCasual wrote: ↑27/11/2020 23:51Onda se generalno slazemo i sva daljnja raspràva je suvisna.Mogy87 wrote: ↑27/11/2020 23:38 @RandomAndCasual Vakcine sluze kao zastita djece od vrlo specificnih bolesti kod kojih zdrava hrana i hava ne pomazu.
Nemaju veze sa generalnim stanjem organizma mimo tih bolesti.
Sro se tice vakcine za COVID
Ja nisam za obaveznu vakcinaciju. Vjerujem da ako se vakcina pokaze kao sigurna i efikasna na medicinskim radnicima (koji po prirodi posla bolje razumiju proces istrazivanja i ispitivanja) to ce uliti povjerenje ostalim grupama.
Ali u tvom postu je brdo neistina. Klinicka ispitivanja su bila jednaka, a u nekim slucajevima i ukljucivala i vise ispitanika u odnosu na vakcine koje su u obaveznom programu za djecu. Aludirati da ce neko odobriti vakcinu bez da je prosla potrebne faze je odraz neznanja.
Ja sam se osvrnuo na ludilo koje se pojavilo ovdje u vidu tendencije da pojedini zagovaraju obavezno i prisilno vakcinisanje.
Ko je se edukovao o ovoj zbrzanoj vakcini u utrci za profitom, i vjeruje da je ok nek se brate vakcinise.
Ko je se edukovao i ne vjeruje da je ok ima pravo da je odbije i da ne snosi nikakve posljedice zbog toga.
Tako bi to bar trebalo u slobodnom drustvu.
Sto se vakcinacije tice, samo vrtiti na tv i na youtube 30 sekundi reklame sa intenzivne njege i sami ce doci.
Jedna vakcina u osnovnoj skoli protiv djecije paralize, je nanu spasila svih drugih zdavstvenih problema do duboke starosti.
A ne zdrav zivot koji je vodila.
Ako se ubacujes bar prati sta ko tvrdi.
Sto se vakcine tice, ove na frku skrpljene da se pare uberu na brzinu, samo se vakcinisi do mile volje, i ne zagovaraj prisilnu vakcinaciju ljudi kao da su pascad i sve u redu.
Nikakav problem
U slobodnim drustvima to bi tako trebalo ici.
-
Nivelacija
#982 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Kada iduce sedmice bude ubrizgana prva vakcina u Americi zvanicno kakvo ce to biti divljanje cijena na berzama, dionicama, nafti itd
- GAU8
#983 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja sam već nakupovao i čekam da skoči.Nivelacija wrote: ↑28/11/2020 13:26 Kada iduce sedmice bude ubrizgana prva vakcina u Americi zvanicno kakvo ce to biti divljanje cijena na berzama, dionicama, nafti itd
-
Mogy87
#984 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne. Rekla sam da je, ne daj Boze, pokupila djeciju paralizu, ne bi joj pomogla ni sva hava ni zdrava hrana na svijetu. Kao sto nije pomogla oboljelim od te bolesti. I da ne bi bilo vazno sto je na havi i jede kajmak i sir kad bi, opet ne daj Boze, zavrsila u kolicima.RandomAndCasual wrote: ↑28/11/2020 11:36Upravo obratno. Tvrdnja je bila:funeral blues wrote: ↑28/11/2020 07:04Ma ne slazete se vi, nego te poklopila argumentima. Hava, meso, mlijeko i jaja u borbi protiv djecije paralize, ma bravo.RandomAndCasual wrote: ↑27/11/2020 23:51
Onda se generalno slazemo i sva daljnja raspràva je suvisna.
Ja sam se osvrnuo na ludilo koje se pojavilo ovdje u vidu tendencije da pojedini zagovaraju obavezno i prisilno vakcinisanje.
Ko je se edukovao o ovoj zbrzanoj vakcini u utrci za profitom, i vjeruje da je ok nek se brate vakcinise.
Ko je se edukovao i ne vjeruje da je ok ima pravo da je odbije i da ne snosi nikakve posljedice zbog toga.
Tako bi to bar trebalo u slobodnom drustvu.
Sto se vakcinacije tice, samo vrtiti na tv i na youtube 30 sekundi reklame sa intenzivne njege i sami ce doci.
Jedna vakcina u osnovnoj skoli protiv djecije paralize, je nanu spasila svih drugih zdavstvenih problema do duboke starosti.
A ne zdrav zivot koji je vodila.
Ako se ubacujes bar prati sta ko tvrdi.
Sto se vakcine tice, ove na frku skrpljene da se pare uberu na brzinu, samo se vakcinisi do mile volje, i ne zagovaraj prisilnu vakcinaciju ljudi kao da su pascad i sve u redu.
Nikakav problem
U slobodnim drustvima to bi tako trebalo ici.
-
meridiyan
#985 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Na kraju ce se vakcinisati po koeficijentu inteligencije
"Različite starosne grupe mogle bi dobiti drugačije vakcine protiv koronavirusa"
"Različite starosne grupe mogle bi dobiti drugačije vakcine protiv koronavirusa"
-
mujomali
#986 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ko ne bude htio da se cijepi, na kraju samo ce da ugrozi sebe. To se zna od pocetka
- agnostic_front
#987 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Konacno._BataZiv_0809 wrote: ↑28/11/2020 08:47 Tema je novosti o vakcini, a ne antivakseri protiv vaksera. Vratite se temi! Hvala.
-
adsubzero
#988 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Isto tako bi u slobodnom drustvu onaj ko ne moze da se vakcinise trebao biti zasticen, a to se postize vakcinacijom ostalih. Ne moze tvoja slobodna volja biti ispred necijeg zdravlja.
- Lincoln-Burrows
#989 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Čitam da ovo mRNA cijepivo ima genetsku komponentu, nije klasično cjepivo koje sadrži mrtvi virus.
-
Mogy87
#990 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ni jedna od vakcina koje su u opticaju u "zapadnom" svijetu nije zasnovana na tradicionalnim tehnologijama.Lincoln-Burrows wrote: ↑28/11/2020 19:14 Čitam da ovo mRNA cijepivo ima genetsku komponentu, nije klasično cjepivo koje sadrži mrtvi virus.
Pfizer/BioNtech i Moderna se zasnivaju na mRNA tehnologiji koja se koristi za personalizirane "vakcine" za lijecenje raka.
Ako te zanima nesto vise o samoj tehnologiji evo 2 fantasticna teksta Stribora Markovica. Treci (u izradi) ce se odnositi na samu vakcinu
https://imunizacija.hr/mrna-cjepiva-dio ... krice-rna/
https://imunizacija.hr/m-funkcija-rna/
AstraZeneca/Oxford i Johnson&Johnson su vakcine koje koriste viralni vektor
Ove vakcine pomoću genetički modifikovanih adenovirusa (koji su bezopasni) u organizam ubacuju dio virusa SARS-CoV-2 koji izaziva imunološku reakciju. Tu je adenovirus neka vrsta transportnog sredstva.
-
Semper123
#991 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Korona je virus koji uvijek nadje nacin da pobijedi, tako ce i vakcinu pobijediti.
-
Mogy87
-
RandomAndCasual
#993 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ne nego u slobodnom drustvu se onom ko ne moze da se vakcinise a zeli, treba obezbjediti da se besplatno vakcinise ukoliko je problem finansijske prirode, a treba mu se obezbjediti drugi vid zastite ili drugi uslovi rada itd ukoliko je do necega drugog.
Nikakav problem nemam sa tim da se pare od poreza usmjere i te svrhe.
- zubi
#994 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ha?RandomAndCasual wrote: ↑28/11/2020 23:42Ne nego u slobodnom drustvu se onom ko ne moze da se vakcinise a zeli, treba obezbjediti da se besplatno vakcinise ukoliko je problem finansijske prirode, a treba mu se obezbjediti drugi vid zastite ili drugi uslovi rada itd ukoliko je do necega drugog.
Nikakav problem nemam sa tim da se pare od poreza usmjere i te svrhe.
-
Naslovnica
#995 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ovo sa kliksom postaje pomalo degutantno.
Prosjek 6 članaka dnevno o vakcinama.

- GAU8
#996 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Mene je strah za nas, koliko dragocjenog vremena ostavljamo po kliksovima... ukljucujuci mene prvog...Naslovnica wrote: ↑29/11/2020 10:22 Ovo sa kliksom postaje pomalo degutantno.
![]()
![]()
Opet mi vakat za odvikavanje
"Block Site" Plugin je iz raja izasao
-
Mogy87
#997 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
@Naslovnica jako puno forumasa se zalilo na iskljucivo “crne vijesti”.
Uz uvazavanje tvoje i zelje ostalih forumasa da se ne vakcinisete, ovako naucno utemeljeni optimizam izgleda.
Bombardovanje pricama o vakcini. Jer biti optimistican ne znaci biti nerealan. Vakcina sa iznimno visokom stopom efikasnosti jeste svjetlo na kraju tunela. I nama koji je zeljno ocekujemo i vama koji ste skepticni. Jer znaci normalizaciju zivota.
Uz svo uvazavanje vase namjere da se ne vakcinisete.
Uz uvazavanje tvoje i zelje ostalih forumasa da se ne vakcinisete, ovako naucno utemeljeni optimizam izgleda.
Bombardovanje pricama o vakcini. Jer biti optimistican ne znaci biti nerealan. Vakcina sa iznimno visokom stopom efikasnosti jeste svjetlo na kraju tunela. I nama koji je zeljno ocekujemo i vama koji ste skepticni. Jer znaci normalizaciju zivota.
-
Naslovnica
#998 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Pa ovo sa vakcinama se ponavlja iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec, i biće tako još mjesecima, siguran samMogy87 wrote: ↑29/11/2020 10:29 @Naslovnica jako puno forumasa se zalilo na iskljucivo “crne vijesti”.
Plah je optimizam kada AstraZeneca i Oxford priznaju grešku u rezultatima efikasnosti vakcine, a nekoliko dana prije toga se gađaju ciframa 95-97%.
Bas onako naučno i optimistično.
Ja nisam skeptičan, daleko od toga, nego sam realan i izvlačim zaključke na osnovu informacija koje se plasiraju u raznim medijima.
Evo gledam i ovo za Sputnik V, 95%, pa šta se čeka u Rusiji, bar je Putinova kćerka vakcinisana prije nekoliko mjeseci, a brojevi divljaju.
Kao što sam već rekao, u BiH nema nikakve vakcine najmanje do proljeća, a i tada će biti samo za odabrane.
Ko ne spada u tu grupu, uzalud se nada vakcinaciji.
-
Mogy87
#999 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
A eto vidis druge drzave vec od pocetka decembra pocinju s vakcinacijom. To je itekako razlog za optimizam i pracenje tih trendova.Naslovnica wrote: ↑29/11/2020 10:40Pa ovo sa vakcinama se ponavlja iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec, i biće tako još mjesecima, siguran samMogy87 wrote: ↑29/11/2020 10:29 @Naslovnica jako puno forumasa se zalilo na iskljucivo “crne vijesti”.
Plah je optimizam kada AstraZeneca i Oxford priznaju grešku u rezultatima efikasnosti vakcine, a nekoliko dana prije toga se gađaju ciframa 95-97%.![]()
Ja nisam skeptičan, daleko od toga, nego sam realan i izvlačim zaključke na osnovu informacija koje se plasiraju u raznim medijima.
Evo gledam i ovo za Sputnik V, 95%, pa šta se čeka u Rusiji, bar je Putinova kćerka vakcinisana prije nekoliko mjeseci, a brojevi divljaju.
Kao što sam već rekao, u BiH nema nikakve vakcine najmanje do proljeća, a i tada će biti samo za odabrane.
AstraZeneca je jako nespretno izvela ovaj PR dio price, slazem se. Uskoro ce objaviti sve podatke u Lancetu tako da ce tad sve biti jasnije.
Zasto ti smeta optimizam? Pa ako se vakcinisu u Njemackoj, UK, Spaniji i sl imacemo i vise podataka i “pritisak” medija ce popustiti. Pusti raju da se raduju
-
Naslovnica
#1000 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Meni ne smeta niciji optimizam. Drago mi je kada je neko po prirodi optimistican, ali ja nikada nisam zelio biti takav.Mogy87 wrote: ↑29/11/2020 10:44A eto vidis druge drzave vec od pocetka decembra pocinju s vakcinacijom. To je itekako razlog za optimizam i pracenje tih trendova.Naslovnica wrote: ↑29/11/2020 10:40Pa ovo sa vakcinama se ponavlja iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec, i biće tako još mjesecima, siguran samMogy87 wrote: ↑29/11/2020 10:29 @Naslovnica jako puno forumasa se zalilo na iskljucivo “crne vijesti”.
Plah je optimizam kada AstraZeneca i Oxford priznaju grešku u rezultatima efikasnosti vakcine, a nekoliko dana prije toga se gađaju ciframa 95-97%.![]()
AstraZeneca je jako nespretno izvela ovaj PR dio price, slazem se. Uskoro ce objaviti sve podatke u Lancetu tako da ce tad sve biti jasnije.
Zasto ti smeta optimizam? Pa ako se vakcinisu u Njemackoj, UK, Spaniji i sl imacemo i vise podataka i “pritisak” medija ce popustiti. Pusti raju da se raduju![]()
Eto ti govoris da neke drzave pocinju sa vakcinacijom od pocetka decembra, vidjecemo.
Vakcine jos nisu zvanicno odobrene ni po hitnoj proceduri, ali je vec prica da se pocinje s vakcinacijom za koji dan.
Nadam se da je sve to istina ali dok zvanicno ne pocne nemam razloga da budem optimista (niti pesimista). Takav sam i po prirodi. Nikada ne gledam svijet kroz ruzicaste ili kroz sive naocale, nego samo kroz konkretne akcije i opipljive rezultate. Nista manje, nista vise.