Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#31401 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta briga majstora, skine postavi uzme pare. Ako ne traje do proizvodjaca. Al eto, mislim da se alat sam otplati. Evo ja sam danas mijenjao kineticki, posto cu i drugu stranu da osvjezim meni ce se alat otplatit, a radim po fabrickom uputstvu.
- drug_profi
#31402 Re: Pitamo Mehanicare ?
Eee, zato je ne citam norveške forume....RagibUzoriti wrote: ↑28/11/2020 17:57
odem na norveske forume, sjebo se sta ljudi pisu i sa kakvim se sve kvarovima susrecu.
-
STARx
#31403 Re: Pitamo Mehanicare ?
Uvijek bilo.. Rijetko ko ce ti se posvetiti autu kao svom, a trebao bi iz razloga sto te placa, ne dobija danas niko pare s neba.. U to naravno ne ubrajam preseravanja, mudrovanja, jebavanja.. Pismen majstor takav kiks sebi nece dozvoliti, a takvih je vremenom sve manje i manje. Bojim se da za koju godinu necemo imat dobrog zanaltiju, jer ce ih ovi smetljari sto idu na kolicinu pogusit. Alat je uvijek dobra investicija
Krenulo se od osnovnog, nasadnih kljuceva, torx, e-torx, imbus, kljucevi, pa vremenom komparator, stahlwille manoskop, kilo kljuc, kompresor s 3hp pvc armirano crijevo unutrasnjeg precnika fi9, direktna spojnica na izlaz 3/8, brze spojnice, za sto veci protok zraka
, pneumatski alat, mig mag varstroj, stubna busilica prvomajska, strug prvomajski, presa za savijanje limenih profila od 6 tona
vise manje imam sve, pa opet neki dan kupim ugaoni udarni pneumatski odvijac, premocan je, a imam 4 i 2 racne
ko voli alat shvatit ce
- Snake Eyes
#31404 Re: Pitamo Mehanicare ?
STARx wrote: ↑28/11/2020 19:30 Uvijek bilo.. Rijetko ko ce ti se posvetiti autu kao svom, a trebao bi iz razloga sto te placa, ne dobija danas niko pare s neba.. U to naravno ne ubrajam preseravanja, mudrovanja, jebavanja.. Pismen majstor takav kiks sebi nece dozvoliti, a takvih je vremenom sve manje i manje. Bojim se da za koju godinu necemo imat dobrog zanaltiju, jer ce ih ovi smetljari sto idu na kolicinu pogusit. Alat je uvijek dobra investicijaKrenulo se od osnovnog, nasadnih kljuceva, torx, e-torx, imbus, kljucevi, pa vremenom komparator, stahlwille manoskop, kilo kljuc, kompresor s 3hp pvc armirano crijevo unutrasnjeg precnika fi9, direktna spojnica na izlaz 3/8, brze spojnice, za sto veci protok zraka
, pneumatski alat, mig mag varstroj, stubna busilica prvomajska, strug prvomajski, presa za savijanje limenih profila od 6 tona
vise manje imam sve, pa opet neki dan kupim ugaoni udarni pneumatski odvijac, premocan je, a imam 4 i 2 racne
ko voli alat shvatit ce
Tuzno je koliko je ovo istina....od mene imas maksimalni respekt. Istinski majstor voli alat i posao kojim se bavi
Poliuretansko crijevo je vrh, lagano
-
STARx
#31405 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sa strane, privatno, radim kao metalostrugar. Spojio ugodno s korisnim. Ne volim da ovisim ni o kome, nicijem raspolozenju, da nekoga moljakam i vucem za rukav za bezazlenu stvar. Pukne saraf, s otpada trazi 7km, napravim isti kuci na strugu po zelji cvrstoce.. Rijetkost je naci nekoga i da zna variti, o varenju inoxa i aluminija s sirim korijenom zavara da ne pricam.. ne znaju ni podesit nivo argona i co2.. mlaznice na gorioniku zacepljene, pogresne dizne, losa tehnika zavara, makar znaju dobro brusit.. a i ne znali..Snake Eyes wrote: ↑28/11/2020 19:39
Tuzno je koliko je ovo istina....od mene imas maksimalni respekt. Istinski majstor voli alat i posao kojim se bavi![]()
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#31406 Re: Pitamo Mehanicare ?
Boxer dizel je smece i ne znam sto bi ga bilo ko gledao i kupovao sebi,samo benzinSTARx wrote: ↑28/11/2020 18:10Od poznanika zena vozi legacy-a s lpgom, ne spominje nikakve kvarove.. dok on vozi outbacka 2010+ dizel, skrsio je preko 3000 samo na motor.. ja sam se bio nalozio na forestera, al nakon istrazivanja odusto.. quadra drive 2 legendarni ide cim izleti dobar primjerak..Evolution_IV wrote: ↑28/11/2020 18:06 btw.evo meni kandidata,samo da jebena corona prodje![]()
https://www.olx.ba/artikal/37621161/sub ... ra-brzina/
dobro ga je zastitio![]()
![]()
- iceman ze
#31407 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nadam se da ce jos uz Aldina, jos cestitih majstora se "doseliti" u nase forumsko selo ovĐeka
ako nista, imamo znak raspoznavanja prije dolaska u garazu, "jesenje lisce" u zaĐepku 
- Snake Eyes
#31408 Re: Pitamo Mehanicare ?
STARx wrote: ↑28/11/2020 19:52Sa strane, privatno, radim kao metalostrugar. Spojio ugodno s korisnim. Ne volim da ovisim ni o kome, nicijem raspolozenju, da nekoga moljakam i vucem za rukav za bezazlenu stvar. Pukne saraf, s otpada trazi 7km, napravim isti kuci na strugu po zelji cvrstoce.. Rijetkost je naci nekoga i da zna variti, o varenju inoxa i aluminija s sirim korijenom zavara da ne pricam.. ne znaju ni podesit nivo argona i co2.. mlaznice na gorioniku zacepljene, pogresne dizne, losa tehnika zavara, makar znaju dobro brusit.. a i ne znali..Snake Eyes wrote: ↑28/11/2020 19:39
Tuzno je koliko je ovo istina....od mene imas maksimalni respekt. Istinski majstor voli alat i posao kojim se bavi![]()
Naravno da volim alat, on mi stedi pare i psihicko zdravlje. Srklet sam osoba, kad mi nesto ode nasekiram se, ne zbog kvara nego trazenja rjesenja, ovako se zatvorim i derem sam. Ja tu vrijednost prepoznajem, zato isti i servisiram i ne dopustam da uopste i dodje do faze zapustanja. Malo je procedura ispustiti ulje iz prese gdje stane 150litara, al boze moj
![]()
Oj šta alata imam a ne bavim se pojedinim strukama za koji je potreban
Odem u OBI vidim nešto i kažem kako sam mogao bez ovoga da živim
U slobodno vrijeme, iako mi je potpuno druga struka
Ovo nema veze sa mehanikom i izvinjavam se ostalima ali bolji savjet kako pozicionirat merdevine (one koje se naslanjaju na objekat) nikada nisam čuo
-
Al'din
#31409 Re: Pitamo Mehanicare ?
90% od nabrojanog imam. Nisam htio otkljucati vrata servisa dok sve nije bilo na svom mjestu. To je bio moj san, da uzmem jedno, dva, auta danas i radim ih "domacinski" ...STARx wrote: ↑28/11/2020 19:30 Uvijek bilo.. Rijetko ko ce ti se posvetiti autu kao svom, a trebao bi iz razloga sto te placa, ne dobija danas niko pare s neba.. U to naravno ne ubrajam preseravanja, mudrovanja, jebavanja.. Pismen majstor takav kiks sebi nece dozvoliti, a takvih je vremenom sve manje i manje. Bojim se da za koju godinu necemo imat dobrog zanaltiju, jer ce ih ovi smetljari sto idu na kolicinu pogusit. Alat je uvijek dobra investicijaKrenulo se od osnovnog, nasadnih kljuceva, torx, e-torx, imbus, kljucevi, pa vremenom komparator, stahlwille manoskop, kilo kljuc, kompresor s 3hp pvc armirano crijevo unutrasnjeg precnika fi9, direktna spojnica na izlaz 3/8, brze spojnice, za sto veci protok zraka
ko voli alat shvatit ce
Medjutim, ja ne mogu da uticem na kolicinu posla ali pokusavam to rijesiti terminim i zakazivanjem, ne uzimam preko reda itd...
- Snake Eyes
#31410 Re: Pitamo Mehanicare ?
Možeš, možeš uticati, počeo si polako i to regulisatAl'din wrote: ↑28/11/2020 22:1490% od nabrojanog imam. Nisam htio otkljucati vrata servisa dok sve nije bilo na svom mjestu. To je bio moj san, da uzmem jedno, dva, auta danas i radim ih "domacinski" ...STARx wrote: ↑28/11/2020 19:30 Uvijek bilo.. Rijetko ko ce ti se posvetiti autu kao svom, a trebao bi iz razloga sto te placa, ne dobija danas niko pare s neba.. U to naravno ne ubrajam preseravanja, mudrovanja, jebavanja.. Pismen majstor takav kiks sebi nece dozvoliti, a takvih je vremenom sve manje i manje. Bojim se da za koju godinu necemo imat dobrog zanaltiju, jer ce ih ovi smetljari sto idu na kolicinu pogusit. Alat je uvijek dobra investicijaKrenulo se od osnovnog, nasadnih kljuceva, torx, e-torx, imbus, kljucevi, pa vremenom komparator, stahlwille manoskop, kilo kljuc, kompresor s 3hp pvc armirano crijevo unutrasnjeg precnika fi9, direktna spojnica na izlaz 3/8, brze spojnice, za sto veci protok zraka
ko voli alat shvatit ce
Medjutim, ja ne mogu da uticem na kolicinu posla ali pokusavam to rijesiti terminim i zakazivanjem, ne uzimam preko reda itd...
-
Al'din
#31412 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ne moze, uvjek ima onih "de mi samo ovaj šaraf..."Snake Eyes wrote: ↑28/11/2020 22:30Možeš, možeš uticati, počeo si polako i to regulisatAl'din wrote: ↑28/11/2020 22:1490% od nabrojanog imam. Nisam htio otkljucati vrata servisa dok sve nije bilo na svom mjestu. To je bio moj san, da uzmem jedno, dva, auta danas i radim ih "domacinski" ...STARx wrote: ↑28/11/2020 19:30 Uvijek bilo.. Rijetko ko ce ti se posvetiti autu kao svom, a trebao bi iz razloga sto te placa, ne dobija danas niko pare s neba.. U to naravno ne ubrajam preseravanja, mudrovanja, jebavanja.. Pismen majstor takav kiks sebi nece dozvoliti, a takvih je vremenom sve manje i manje. Bojim se da za koju godinu necemo imat dobrog zanaltiju, jer ce ih ovi smetljari sto idu na kolicinu pogusit. Alat je uvijek dobra investicijaKrenulo se od osnovnog, nasadnih kljuceva, torx, e-torx, imbus, kljucevi, pa vremenom komparator, stahlwille manoskop, kilo kljuc, kompresor s 3hp pvc armirano crijevo unutrasnjeg precnika fi9, direktna spojnica na izlaz 3/8, brze spojnice, za sto veci protok zraka
ko voli alat shvatit ce
Medjutim, ja ne mogu da uticem na kolicinu posla ali pokusavam to rijesiti terminim i zakazivanjem, ne uzimam preko reda itd...![]()
![]()
- kabal1337
#31413 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje na kraju ispade najbolje kupiti(cijena kvalitet; polovno/novo?) krokodil dizalicu da moze nekih 40-50 cm odici da se fino moze raditi ispod auta?
-
STARx
#31414 Re: Pitamo Mehanicare ?
To je posebna strast i ljubav, ili je imas ili nemas. Ko ima i voli to, on to radi s osjecajem. Ko je tu da uzme pare, opali nekoga po usima, bude provaljen. Razumijem emocije, isti sam..Al'din wrote: ↑28/11/2020 22:14
90% od nabrojanog imam. Nisam htio otkljucati vrata servisa dok sve nije bilo na svom mjestu. To je bio moj san, da uzmem jedno, dva, auta danas i radim ih "domacinski" ...
-
STARx
-
Al'din
#31416 Re: Pitamo Mehanicare ?
STARx wrote: ↑28/11/2020 23:07To je posebna strast i ljubav, ili je imas ili nemas. Ko ima i voli to, on to radi s osjecajem. Ko je tu da uzme pare, opali nekoga po usima, bude provaljen. Razumijem emocije, isti sam..Al'din wrote: ↑28/11/2020 22:14
90% od nabrojanog imam. Nisam htio otkljucati vrata servisa dok sve nije bilo na svom mjestu. To je bio moj san, da uzmem jedno, dva, auta danas i radim ih "domacinski" ...
- Snake Eyes
-
STARx
#31418 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://www.bendpak.com/Jack-Stands-3-T ... oducts.png
bez ovog ni pod razno podvlacit se, a da tezinu drzi sama dizalica
bez ovog ni pod razno podvlacit se, a da tezinu drzi sama dizalica
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#31419 Re: Pitamo Mehanicare ?
imam ja bolji podupirac

- bitanga_sa_otesa
#31421 Re: Pitamo Mehanicare ?
sluzi me ova cjevka jedno 12 godina,ne bih je prodavao 
-
Al'din
#31422 Re: Pitamo Mehanicare ?
Istice ti atest iduce godine
- bitanga_sa_otesa
#31423 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
mirza2811
#31424 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozz, da li pase mjenjac sa 1.9 16v na 1.9 8v u pitanju je alfa 159
- iceman ze
#31425 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja poznajem jednog dunđera, koji dodje u Sa sa musterijinim autom na posao, usput obleti par otpada da ne bude ofirno, jel'te i bjez'nazad u nicaZe